Šta je novo?

Izbori 2024

Film nisam gledao, trejler mi je bio ocajan i vidim da ni film nije bolji po komentarima. Sve ok, snimiti dobar film nije lako.

A sto se tice te pobune elite-pa ja to pozdravljam i smatram da je tacno. Samo sto ne izgovaram to pezorativno. Gospodo, ne dajte da vam <> proda komunjarsku foricu. Biti elita nije nista lose, bas suprotno.

Sta su studenti ako ne elita?
U odnosu na druge masovne skupove na kojima sam bio-utakmice, koncerti, festivali, zurke, sportske priredbe na otvorenom -mnogi od njih na iznenadjujuce visokom kulturnom nivou, ovi protesti su UBEDLJIVO, ali UBEDLJIVO najkulturniji na svim nivoima. Sto kaze onaj deda, niko nikom ne j*** mater. Sve cisto, svi strpljivi. A guzve za napad panike.

Protest predvode studenti, profesori, ucitelji i nastavnici, advokati, umetnici, gimnazijalci. Tu i tamo inzenjeri briljiraju, nedovoljno masovno za moj ukus. Vidljiv izostanak masovnosti i grupnog nastupa doktora, cast dr. Dugalicu. Pa sta je to ako ne elita?

Naravno, svi su dobrodosli, pokret je studentski, protest je narodni.

AleksandarGrf wrote :
Sta su studenti ako ne elita?
🤑
Znanje bez prakse malo śta vredi.

Podjimo od toga da je druśtvena elita mozak jednog druśtvvenog tela , koje je sastavljeno iz raznih prostijih -manje obrazovanih delova - mase.

Broj visoko obrazovanog tela takvog društva ne ćini kvalitetnu elitu jer mi imamo i previśe visoko obrazovanih ljudi a malog kvaliteta.

Veliku mozak kako se predstavlja da je eluta nie cini itelegenciju.
Jer po toj logici , svaki VO ima vecu glavu od psa te bi trebao da je VO pametniji od psa
Al znamo da nije tako, vec i daljeje je glupa VOLINA. , bilo i bice. 😄

Istina u bivšim , sadašnjim i buducim studentima krije se manji bro pojedinaca j koj ĉine tu inteligenciju ostatak je definitivno i dalje proseĉna masa. 😄

Te uopšteno studenti ne mogu i nisu elita.
Svidelo se to Vama ili ne, al tako je.

Udri, udri po tastaturi... Pa šta bude, možda ubodeš neku reč na francuskom. 😁

Ali nešto smisleno na srpskom, teško da ćeš napisati pogotovo imajući u vidu da nam najbolju praksu upravo studenti daju koji su prepešačili i povezali celu zemlju uzduž i popreko, samoorganizovali se, održavali red, čistili za sobom, mirno istrajavali, omasovili pokret, priključili sve, vratili nadu... Istrajni, nasmejani sa zdravom promisli o ovom društvu i državi... Uradili su više od bilo koje druge elite, 4 meseca konstantnog pritiska, Žvala ne zna kud će s njima, raspada im se svaka ideja, na svakih par minuta menjaju taktiku jer nemaju način kako protiv studenata. Svaka njima čast i oni jesu naša elita.

Noki wrote
,,.... jer nemaju način kako protiv studenata....,,
A zaŝto protiv njih ?
Jedino pravo al ne naj bolje rešeenje
jeste kompromis.
Na žalost dijagnoza je autizam
svi su gluvi , ĉuju i sluśaju samo sebe

E da , za svaki sluĉaj da ponovim napisano a jedino ispravno a kako si smislioi na nekom drugom jeziku....

La seule solution correcte, mais pas la meilleure est un compromis.
The only correct, but not the best, solution is a compromise.
La única solución correcta, pero no la mejor.
Es un compromiso.

Ако је захтев студената да буду процесуирани одговорни за пад надстрешнице и одговорни за нападе на њих док су одавали пошту настрадалима, шта би могао ту да буде прихватљив компромис?

@Bulbulderac17 ono sto je mene odusevilo posle celog matretiranja građana jer su morali da pokazu da su nepozeljni, je to da su uzeli metle i obrisali ceo prostor! Svaka vam cast, ceo dan provokacije sa standom, a mnogi su na X rekli "pa gde bas tu, oni su najnervozniji, jasno je da je provokacija"
@boca-ica iako bih imala svasta da kazem na tvoja 2 posta, samo cu te zamoliti da ne dajes ovakve analize i izjavljujes " imamo previse obrazovanih" valjda misleci na drzavni faks jer se sa njim privatni tesko takmice.
Iako se slazem da je faks samo osnov, postoji razlog zasto obrazovanje traje barem 4g i tesko je proci ceo sistem. Nije to samo ucenje, vec oblikovanje misli i nacina razmisljanja.
To ko je elita ne znam, meni licno su to glumci, pisci, doktori nauka...
Ali studenti su deo akademske zajednice i kao takvi imaju obavezu čuvanja i postovanja zajednice koju predstavljaju, tj.da budu primer u svakom drustvu. O onima koji su diplomirali da i ne govorim. Ne rade to svi, ali ako si ucio kako treba, ti si ponosan sto imas to zvanje i neces da ga ponizis.
Slazem se sa @Joe_Strummer

I molim vas da AUTIZAM ne kotistitte za OPIS POJEDINACA ILI DRUSTVA, o tom stanju ne znate mnogo, to su osobe za postovanje, ljubav i empatiju pa se manite toga...

Ако је захтев студената да буду процесуирани одговорни за пад надстрешнице и одговорни за нападе на њих док су одавали пошту настрадалима, шта би могао ту да буде прихватљив компромис?

Какав бре компромис? Све што треба да се уради да би се остварили захтеви је да власт поштује закон дословно.

Уопште не причам о томе. Причам о ономе што свако може закључити а што је битније од те узурпације парка и причам ти о материјалу за наставак Хуљине пропаганде.

Ако је мета била да се прикаже да је у Ћациленду било чак и правих студената и то наизглед добрих (она са ФТН, са Грађевинског), ако је је мета била да се прикаже режимско обезбеђење као нормални људи који само раде свој посао (онај на крају са босанским акцентом који му све лепо објашњава) и ако је била мета да се народу демонстрира онај лоши део београдског духа самобитности и комплекса више вредности онда да, филм је погодио у центар.

Филм је могао бити одличан да је момак на крају или на почетку направио ограду од сваке ироничне, потцењивачке реченице коју је изговорио. Идеја је била добра и стицајем околности дечко је добио прилику да уради дипломски рад (верујем да му ово заиста јесте дипломски) који је документарац, негде и играни кратки филм, историјски догађај и друштвени активизам у исто време. Уместо тога, идемо 30 мин помало иритантне београдске ироније. Штета.

Ал ајде, дечко има 23-4 године. Није он ту ништа посебно крив и треба му се одати признање за храброст, идеју и излагање ризику где му дипломски рад може бити политички злоупотребљен у овим преломним тренутцима.
Moja komšinica iz kraja u kome sam živeo, prošla prijemni na FDU zato što je bila u vezi sa sinom člana komisije. Posle postala poznata glumica. Često glumi u domaćim serijama. Moje mišljenje da je to fakultet maminih i tatinih sinova. Tamo ako nemate vezu, džaba ulazite u taj rulet.

Какав бре компромис? Све што треба да се уради да би се остварили захтеви је да власт поштује закон дословно.
Само сам одговорио на пост изнад мог да бих показао да су приче о компромису и дијалогу бесмислене, да не користим теже речи...

Moja komšinica iz kraja u kome sam živeo, prošla prijemni na FDU zato što je bila u vezi sa sinom člana komisije. Posle postala poznata glumica. Često glumi u domaćim serijama. Moje mišljenje da je to fakultet maminih i tatinih sinova. Tamo ako nemate vezu, džaba ulazite u taj rulet.
ФДУ је, малтене од оснивања, познат по непотизму огромних размера, ипак, у овој ситуацији им свака част на свему што раде, дневници су им лепо осмишљени и реализовани, али овај филм просто није, нема потребе да се лажемо пошто није ништа страшно у питању.

Сад сам одгледао цео филм Камелеонске групе. И ако сам имао очекивања спрам коментара нисам толико разочаран. Ок је филм за студенте. Ок су и два момента која су мало "out of box" oд целокупне ситуације и атмосфере у друштву - када су интервијуисали девојку која једва чека да полаже испит из бетона, и када је мирно разговарао са масикраним редаром који им брани да уђу који је рекао "мене боли она ствар за све ово, ал немој да уђеш иди попиј пиће у кафићу". То показује да ни они који делују да су последња одбрана хуље и тврдокорни лојалисти нису баш спремни да иду до краја што је веома позитивно.

Milić kaže da je pucano na njegov stan.

On navodi da je spavao i da je tek kad je ustao konstatovao šta se desilo.

...

„Kada su stavili laser, pošto to jednostavno spoje sa ovom rupom, imate da je metak išao tačno na jastuk, odnosno tačno u glavu, tako da je pucač jako dobro ciljao, ali se isprečilo staklo“, naveo je.

Prema njegovim rečima, ovo doživljava kao atentat, a ne kao upozorenje, jer kako navodi, da je bilo upozorenje ne bi rupa bila tu gde jeste i „ne bi linija bila direktno uperena prema mojoj glavi“.
Sta, znaci prespavao je atentat

Ovog Milića su za vikend isprozivali da je postao izdajnik jer je pozivao na razgovore sa Orkovima i osuđivao akcije u Nišu. Hteo sam da okačim ovde al reko aj da ne razvodnjavam temu. A sad se i ovo desilo. Inače cela priča mu nema nikakvog smisla.

A i ranije mi je išao na živce.

Krenuli su i prilično ozbiljni protesti u Turskoj
1000015170.jpg

Biće da je počelo balkansko proleće
Valjda će prodje bolje od arapskog

Krenuli su i prilično ozbiljni protesti u Turskoj
Pogledajte prilog 233558
Biće da je počelo balkansko proleće
Valjda će prodje bolje od arapskog
Ćut bolan, ne pravi takve paralele, ako se primi taj termin "Balkansko proleće" pola Srbendi koji su ustali protiv najgoreg režima od Slobe će da se nadure i dignu ruke jer ih to "proleće" odmah asocira na zapad s kojim neće ništa da imaju. 😆 Postoji u Srbiji korpus ljudi koje možeš da izmanipulišeš samo tako što kažeš "zapad je podržao ili osudio ovo ili ono". Jer im je inat važniji od svega u životu.

Inače gledajući ovo što se radi po drugim mestima (Bogatić, Niš, Čačak, Lazarevac...) čini se da je počelo sprovođenje i decentralizovane komponente smene Orkova. :) Ne čekaju se samo veliki skupovi i unapred planirane akcije nego kreće deratizacija na nivou cele zemlje, mesto po mesto. :)

Vrh