Šta je novo?

Izbori 2024

Pa svi preleću, obični građani, a ne poznati političari. Znam ljige koje su bile u ,,Žutima", kada je bilo njihovo vreme i tada znali da ce od članstva u stranci koja je trenutno na vlasti imati korist, a i sada su u stranci na vlasti. Naučili su da je to lakši put u životu i rade tako. I onda kada im kažeš: ,,Dobio si lakše ovo, dobio si lakše ono", a oni kazu: ,,Pa moram na skupove kada zovu, moram u stranci da radim ovo i ono...", pa jbg, niko ništa ne daje džabe. Džabe nema ni kod stare babe. ,,Idi radi jedan posao, pa moli Boga da imas priliku za drugi...Imaš i taj put i onda nema stranke da te ucenjuje za ono što ti je dala", ali ni to mu ne odgovara. A od nekih sam čuo: ,,Jbg, lakše mi je da stranci vracam usluge, koje su u većini slučajeva plaćene, nego da idem na jedan posao, pa posle moram na drugi, na jednom mi puca glava, na drugom kičma". Ne podržavam ni jedno ni drugo, naravno, ali drugo je mnogo poštenija izjava.
Da nikome ništa ne duguješ za ono što si postigao - težak je put i malo ko hoće njime da pođe. Malo ih je, ali postoje ljudi kojima znači da niko ne može da ih ucenjuje ni za šta i kojima znači njihova sloboda.
Što bi rekao profesor-doktor muzike, nažalost pokojni Borislav Bora Đorđević : ,,Postoje i Srbi strašni, ponosni i siromašni. Te su grupe vrlo male, ali nisu nisko pale. Jer imaju ideale. Probali su da ih kupe, njih za novac bole dupe. Ceo svet da pare skupi, ne bi mogo da ih kupi. Odbijaju sve valute, a nemaju banke žute. I bez banke prebijene, takav Srbin nema cene. Bas od takvog siromaha usrao se svet od straha".

Први ћац Србије је изјавио "све сам вам трикове научио". Видимо како и даље марљиво учи и понавља. Све копира. Лоше. Понављаће. Имаће времена у затворском фундусу да понавља...

Glavni cilj studenata je da se povećaju njihovi benefiti i to je u redu. Koliko ja shvatam po svemu što su mi priložili i neki od vas, a i drugi. Bore se ljudi za poboljšanja u onome što je njima važno, u čemu ih potpuno podržavam. Samo mi se ne sviđa to što je stavljeno u prvi plan da im je najvažnije da se kazne odgovorni za tragediju u NS i ostalo slično, a kao ovo prvo je uz put, a u stvari, to je glavno za šta se bore. Ne kažem da im do ostalog nije stalo, ali redosled nije takav kako je opisano. Nisam političar, ali životno iskustvo imam.

Poštujem svakoga u smislu da se bori da mu bude bolje, ali ovo kako se oni bore, nije način. Kada se strajkuje u firmi, zarad povecanja plata, to se radi tako da onaj ko treba da donese tu odluku bude pod pritiskom i to jedino može da bude delotvorno. A studenti ovim što rade nikoga od onih koji treba da ispune njihove zahteve ne stavljau pod pritisak.

Mene je briga što kasnim nedge zbog njihovih protesta, a to što nikog drugog nije briga, to je već njegova stvar. A oni meni slične i mene ugrožavaju time. Jer možda radim dva posla, jurim sa jednog na drugi, gubim zaradu i snosim sankcije, ako kasnim i egzistencija moje porodice se ugrožava. Ja nemam vremena da protestujem zbog toga što moram da radim dva posla, jer od jednog ne mogu ni na ivici normalnog da živim. Imam mnogo poslovnih i van poslovnih obaveza na dnevnom nivou, koje moram da završim, a vreme mi je najbitniji resurs i ono koje provedem u putovanju od tačke A do tačke B, vaćno mi je da što više skratim, da bi isto upotrebio za nešto korisnije. Nisam jedini naravno, to je problem velikog broja ljudi u ovoj zemlji.

Ovde se uopšte ne radi o politici, u koju sam rekao da se ne razumem najbolje i da me ne zanima, u suštini.

E sada, ako na ovo reši da odgovara neki dežurni dušebrižnik, filozof i veliki zaštitnik studentskih prava, neka pročita ovaj post još 2-3 puta, da mu bude jasan, a ne da odgovara kao konj sa amovima, koji je video samo ono što on hoće da vidi, nego neka vidi širu sliku. To ne znači da imam problem da se neko ne složi sa napisanim. Ali neka mi argumentovano napiše zašto misli da nisam u pravu i spreman sam da mu pružim ruku i to priznam. Možda neke stvari ne vidim dobro i kakve zaista jesu, dešavalo mi se i to, ne smatram sebe ni najpametnijim, ni najobrazovanijim.
Dakle, jesi i ti to nama preleteo?

1000028575.png

Интересантно, група која пешачи из Лознице и Шапца је управо испред ТЕНТ Б код Обрновца, група из Чачка и Ваљева је у Великим Црљенима (Колубара), а група из Крагујевца је пред улазом у Дубону (следи и Мало Орашје) код Младеновца. Нишлије су прешле Дунав, и код Ковина су.

Лале су прошле Сремске Карловце, али ми та симболика за сада измиче.

Била је нека прича да ће се сви ујединити у једну колону Да ли је то тачно и куда се очекује да ће доћи како би их достојно сачекали, зна ли неко?

Ћацији су добили час певања химне. На захтев да они отпевају химну су остали неми. Мораћемо још да их едукујемо.

На сајту информера пише да је у организацији Јулинове странке.
Значи није он.

Vrh