Majka mladića Sanja Malinović u razgovoru za Nova.rs tvrdi da su policijski službenici neprimereno dodirivali njenog sina tokom pretresa u stanu, te da je mladić pretrpeo torturu.
„Inspektor je mom sinu gurnuo ruku u gaće i vukao mu polni organ. Zbog toga će protiv njega biti podneta krivična prijava za silovanje. Istina je još gora, ja nisam ispričala sve što mu se dešavalo. On je imao izvesne probleme u mentalnom razvoju, leči se u jednoj privatnoj klinici i mora da pije redovnu terapiju. Tu medicinsku dokumentaciju je dao na uvid policajcima, ali opet je prošao torturu“, tvrdi Sanja Malinović, majka mladića.
Ona je istakla da su je u toku noći iz policije zvali telefonom i da joj je inspektor rekao: „Mamice, saznaćete šta vaš sinčić voli“, te da je ponašanje policije bilo morbidno i brutalno.
„Sina su mi tukli, vređali i pretili mu silovanjem dok nije priznao da je gej. Umesto lisicama, vezali su ga konopcem, ponašali se brutalno prema njemu, snimali telefonom i snimke delili među sobom. Tokom ispitivanja jedan inspektor mu je rekao da je bolestan, da je ped***ina, pitao ga šta je sledeće, da postane žena“, objašnajva Malinović.
Čak je i ona doživela neprijatnost kada je doputovala ujutru u Beograd i pitala policiju da li je njen sin popio terapuju koja mu je prepisana. Kako nam je ispričala, policajac sa kojim je razgovarao odgovorio je da oni „nisu Hitna pomoć“.
„U stanu su bile dve table leka koji pije, „desendola“ koji se prilično teško nabavlja. Tih tabli u stanu posle pretresa policije nema, a nema ih ni na potvrdi o oduzetim predmetima. Ja sam prvog radnog dana posle pretresa i hapšenja koje se dogodilo 14. decembra, otišla i u Policijsku upravu za grad Beograd i u Sektor unutrašnje kontrole na Novom Beogradu. Pošto su ćutali i nisu me kontaktirali, rešila sam da se obratim medijima“, objašnjava Sanja Malinović.