Šta je novo?

Izbori 2024

Nema potrebe da policajci štrajkuju(iako to već čine jer ne rade svoj posao). Dovoljno bi bilo da rade svoj posao. Eto za početak nek uhapse svoje kolege koji su upisali strancima prebivališta na trafo-stanice(iako znaju da su to trafo-stanice upisivali su po 50 ljudi na 1 trafostanicu) i na kućne brojeve 0, jer je to krivično delo, lako je dokazivo. Nema potrebe za nekim superiornim policijskim radom. Stotine policajaca je nezakonito unosilo prebivališta strancima. još stotine njihovih kolega znaju šta su radili i ćute. Unutrašnja kontrola zna šta su radili a i oni ćute.
Nek rade svoj posao....jedino ako čekaju da im neko odveže ruke ali onda nisu ništa bolji od tog ko im je zavezao ruke, naprotiv.

На страну то да ли ти је жао, шта се тиме добија?

Све то што се десило јуче на том опозиционом протесту је у директној супротности са читавим студентским протестом, и директно му штети. Гађање јајима хајвана "зоохијене" из Краљева је потпуно легитимно, јер је човек чудовиште и лично је гнусно вређао практично све младе људе Србије. Понижавати и гађати ове полицајце могу само људи нарушеног самопоуздања, или искварених мотива. Друга би ствар била да је полиција прва применила неку врсту силе.

Када опозиција не ради ништа онда је крива што не ради ништа и очигледно ни не жели да се власт смени.
Ако ради исто што и студенти онда је крива што им преузима протесте.
Ако протествује другачије него студенти онда је крива што иде директно против протеста студената (?)

Није ни битно која је то странка или група у питању конкретно јер свако ко узме да тежи да смени Вучића ће наћи на осуду и бити "једнако лош као и власт". Удба је научила лекцију из 2000. када је уздрмана променом власти и због тога је кренула пуном паром да 25 година дискредитује демократију, смену власти, концепт опозиције, сваког опозиционог политичара који грађани подржавају итд.

Што све значи да су студентски протести као такви осуђени на пропаст, јер све и да "режим падне" нема ко да га замени. Антирежимски сентимент је успешно претворен у антицивилизацијски сентимент против државе како такве. Опозиција не ваља и зато свако ко хоће да буде опозиција не ваља. Све што ради против режима је лоше.

Овде је конкретно лоше што се опозиција бори против устоличења нове власти, где парламентарној опозицији није допуштено да присуствује (!), у граду земље где се власт спроводи након пада извршне власти а бивша премијерка најављује унапред коју ће пресуду да донесе Уставни суд. И замисли гађају се јајима пандури који вољно бирају да бране такав криминал и узурпацију институција.

У нормалној земљи би та зграда горела а не пандури били гађани јајима

Најбоље што опозиција у овом тренутку може да уради јесте да ескалира ситуацију крваво се борећи против режима док све (стварне) вође опозиције не буду похапшене јер је то за разлику од бојкота заправо тежак удар легитимитету режима у једној уставној републици. Једно је да СНС влада јер је добила изборе на којима нико друго није хтео да учествује, друго је да СНС влада јер је "добила" изборе након што је похапсила конкуренцију.

Глупости. То нису никакви клошари, ни непријатељи, и веома је јадно гађати те људе било чиме, и понижавати их овако. Чему то? Претпостављам да је и међу њима један део против режима. У једном тренутку су студенти ваљда стали између полиције и активиста опозиције, али је то кратко трајало, па се опет вратило на гађање. Сва срећа па опозиција организује протесте једном месечно, иначе бисмо одавно угасили.

Током шетњи средњошколаца и студената, полиција чак излази из аутомобила и шета заједно са њима, измеша се са редарима и ћаска. Када дође ОНАЈ тренутак, надам се да ће студенти затражити, и добити, помоћ СВИХ. Активисти који гађају полицију разним срањима за инстаграм, помажу само режиму.

Наравно, гађање јајима хајвана режимлија подржавам.
Јесу! Клошари су и непријатељи народа. Да имају имало достојанства и кичме као што немају, окренули би леђа овој власти и стали уз народ, а не да их туку и да им прете или хапсе зато што су против режима.
  • Ово није милиција која је била уз народ.
  • Ово није милиција која је похапсила 3000 Шиптарских терориста деведестетих година.
  • Ово није милиција која је била спремна да живот дâ да одбрани Космет од њих, већ олош који само брине за своју столицу, а не какаву ће будућност његова држава да има захваљујући овој власти која нас гура у амбис без дна.
Baš sam danas gledao i snimke, svaka čast Novosađanima! 💪😎
Одлично су ово одрадили. Што се тиче пандурских клошара, не треба их жалити јер су спремни да нас убијају зарад овог режима. Доказ:
1740474969903.png

Sprecava ih to sto mogu da dobiju otkaz momentalni, za razliku od prosvetara koji ne mogu da dobiju otkaz sta god radili.
Боље добити тренутни отказ од стране МУП-а, него добити отказ од стране народа тако што те скрате за главу јер си бранио корумпирани режим и систем који је систематски уништавао државу 13 година. Да сам службено лице, радије бих стао на страну народа по цену губитка посла, него да их тучем да бих одбранио ову шугаву власт коју ће народ ускоро да скине, и страхујем да ли ћу добити метак посред чела, зато што нисам био уз народ, већ уз режим. Коју пилулу би узео? Црвену или плаву? Ја узимам црвену, а ти како хоћеш.
Red or blue pill.png

Све то што се десило јуче на том опозиционом протесту је у директној супротности са читавим студентским протестом, и директно му штети. Гађање јајима хајвана "зоохијене" из Краљева је потпуно легитимно, јер је човек чудовиште и лично је гнусно вређао практично све младе људе Србије. Понижавати и гађати ове полицајце могу само људи нарушеног самопоуздања, или искварених мотива. Друга би ствар била да је полиција прва применила неку врсту силе.
Sto ti policajci brane opozicionarima koji imaju pravo da prisustvuju sednici da udju da obavljaju svoj posao?

Isti ti policajci su nas lemali i gadjali suzavcima tokom vanrednog stanja i sad treba da nam je zao sto ih gadjaju jajima?
SeDi nE nAsEdAj ekipa vidim i dalje nije nista naucila.

Govnjivom motkom ih treba juriti kad mogu da brane vlast koja je direktno odgovorna za smrt 15 ljudi.

Када полиција туче демонстранте, у реду је одговорити сличном мером. Када полиција позира, није у реду гађати их јајима.

Када полиција туче демонстранте, у реду је одговорити сличном мером. Када полиција позира, није у реду гађати их јајима.
Kada policija brani demokratski proces i sprecava poslanike da udju u skupstinu sta onda?
Da zovemo policiju da uhapsi policiju?

Колико знам, одборници су све време могли да уђу у скупштину, али не желим да будем увучен у бесмислену расправу. Једноставно, није у реду гађати те људе.

Nista, da javimo nasim roditeljima i njihovim da su trebali mirno protiv Milosevica i policajaca tada, trebali su im davati cvece i uputiti ostre reci, to bi imalo ucinka.
Imas pravo na svoje razmisljanje, ali nemoj da se cudis sto veliki broj ljudi nema nikakav saosecaj prema kerovima.

Ја сам се активно шибао тада, и исто бих радио и сада, у ситуацији када полиција примењује активну репресију. Апсолутно.

Naša draga policija..

Malo nekog starca ostave bez jaja, malo nekog prebiju do smrti tokom ispitivanja u stanici, malo u civilu odvode ljude u nepoznatom pravcu i tuku, malo proganjaju i prete slobodnomislećim ljudima.

Narod ih s pravom vidi kao one koji štite opstanak ove sekte na vlasti i kao one koji nisu na strani dobra, već zla.

Bes je opravdan.

Ја сам се активно шибао тада, и исто бих радио и сада, у ситуацији када полиција примењује активну репресију. Апсолутно.
Kako komentarises video od juce na Twitteru gde 5 policajaca batina lika na zemlji pendrecima?
Odgovarajuca primena sile?

Не знам шта им је радио. Да сам ја кер, и да ме неко гађа јајима или фарбом, ко зна шта бих му радио. Али опет, никада не бих био кер. Немам разлога да оправдавам њихове поступке, него да апелујем да ми не спадамо на тај ниво.

Не знам шта им је радио. Да сам ја кер, и да ме неко гађа јајима или фарбом, ко зна шта бих му радио. Али опет, никада не бих био кер.
Sta god im je radio policija je tu da te uhapsi pa da te sudija osudi a ne da te ubija od batina, posebno ne 5 na 1.
I onda se pitas se sto ih ljudi gadjaju jajima, da se ponasaju kao policija a ne profesionalni batinasi SNSa drugacije bi se ljudi ophodili prema njima.

Sad, da li su trebali ili nisu da ih gadjaju je jedna stvar, ali ti policijaci od juce nisu obicni panduri, ono dva debela brkata pandura koja su se tu zadesila igrom slucaja, nego najveci krvolocni olos koji se zove za ovakva desavanja.

Dosta je tu onih koji i nemaju veze sa policijom, niti su ista zavrsili da bi se bavili tim poslom, samo su im date znacke i uniforme.

Tako da:

tenor.gif

Ja sam i dalje za pomirenje i verujem da studenti to mogu da izguraju i da policija predje na stranu naroda, ali isto tako, sto mislite da obicnom policajcu nesto smeta dok gleda ove kako ih malo polivaju jajima. Obican policajac zna ko su ti u uniformi i verovatno mu se gade i vise nego nama, bas zato sto zna ko su i koje sve privilegije imaju koje on nema i ko je izgubio svoje mesto tu da bi oni dosli.

Takodje, zandermeriju bi tek trebao da ceka posao. Oni bi trebali da hapse kriminalce, a toga u Srbiji ima posla za narednih godinu dana i to da rade 00-24h.

U drzavi Srbiji, punoj kriminala i koja je uvek na ivici nekog sukoba, znas za koji si se posao prijavio.

Kriminalci, teroristi, potencijalni separatisti, navijaci naoruzani svim i svacim...

Sad cemo suze liti jer su pogodjeni jajima.

Da se udaraju u guzicu ako im takav bude svaki dan do kraja zivota.

Bolje nek se zapitaju sto ih Vuciceve navijacke bande redovno napadaju sa svim i svacim i nikad ne odgovaraju za to. A ti ljudi nose i pistolje, nozeve i nisu ih mali broj puta i koristili.

Да сам ја кер, и да ме неко гађа јајима или фарбом, ко зна шта бих му радио.
Nema tu ko zna, mozes da radis jedino ono za sta si skolovan/obucen i sta je po pravilima.

Ne moze i ne sme da te isprovocira jaje i da se ponasas kako ti padne na pamet i svetis se nekome i sad si tu besan.

Ispade da su ovi panduri u NS jedini u Srbiji koji su pretrpeli neko poniženje, nepravdu ili maltretiranje.

Običan čovek u ovom dupetu kontinenta trpi sve i svašta, plaća tuđe račune i svinjarije i ponižavaju ga svakog dana na svakom koraku pa se o tome ne pišu drame i eseji.

A i baš me živo zanima gde je to u svetu ikada učinjen neki veći pritisak na vlast, režim i državu a da pritom nije bačena nijedna kap farbe, nijedno jaje, niko nije udaren, i nije bilo ni 1$ materijalne štete. Nego sve samo Gandijevskim metodama i sve po savršenom planu i u savršenom miru.

Pa nigde i nikad.

Poslednja izmena:
Све у свему, гађањем пандура се ништа није постигло, а Пинк-Информер екипа је добила бабарога-представу за баке и деке. Треба гледати ипак 2-3 корака у напред, као што то раде студенти.
Пандури нису цвећке, ал нису ни сви злотвори и слуге режима. Ти људи су дресирани да поступе по наређењу, и тако је са полицијим свуда од Аљаске до Мијанмара, и било одувек и биће.
Проблем су главоње шефови и њихови политкомесари, од министра преко разних Хркаловићки до локалних повереника који су феудалци властелини по својим општинама.

Jao nemojte mi više o tim bakama i dekama i o Gandijevskim metodama...

Briga njih za Gandijevske metode i lepe manire. A i sve Orkove koji se lože na njih. Od onih mentalno poremećenih sa snimaka, preko ciganerije, preko huligančina i propaliteta pa sve do onog dela hipnotisanih penzionera. Nema šta da se troše živci, vreme i energija da se takvi prosvećuju i mole da upnu moždane ćelije i promene stavove. Ima nas već dovoljno po Srbiji, fazon 95% opština se diglo. Za ove poslednje pajsere koji i dalje sede prikovani za Pink me baš briga. Nebitni su u ovoj situaciji.

А јок није. Кад полиција није служила режиму?

Pa kažem istra priča, kako za vreme Slobe, za vreme Žutih, sada...Samo za vreme Slobe, ne znam koliko imaš godina i koliko pamtiš, ali sigurno ne bi stajali ovako kao drvene lutke dok ih gađaš jajima i koje čime...

Све у свему, гађањем пандура се ништа није постигло, а Пинк-Информер екипа је добила бабарога-представу за баке и деке. Треба гледати ипак 2-3 корака у напред, као што то раде студенти.
Пандури нису цвећке, ал нису ни сви злотвори и слуге режима. Ти људи су дресирани да поступе по наређењу, и тако је са полицијим свуда од Аљаске до Мијанмара, и било одувек и биће.
Проблем су главоње шефови и њихови политкомесари, од министра преко разних Хркаловићки до локалних повереника који су феудалци властелини по својим општинама.
Sve u svemu, jedan nebitan dogadjaj kome uopste ne treba pridavati paznju.

Vrh