Šta je novo?

Izbori 2024

Mislim da su studentski protesti besmisleni jer oni ne smetaju ni na koji nacin SNS-u.
Protesti u Bgd na Vodi, ometanje tog naselja, to ima daleko vise smisla. Isto i ometanje sudova i opstina.
Dobro bi dosli protesti ispred ambasada USA ili drzava EU, Kine i Rusije, kao spoljnih stubova rezima.

Poslednja izmena:
Bezidejno, besmisleno, sada posebno bez skoro nikakve uspele mobilizacije vece mase gradjana. Ovo me podseca na one proteste 1 od 5 miliona.

Skupe se tako stotinjak njih blokiraju ulice neki pokupe dnevnice, dodju i ovi sns-ovi huligancici i oni kao nesto se busaju, pokupe i oni dnevnice i to je to.

A vi mlatite ovde praznu slamu na tastaturu. U medjuvremenu koliko vidim po nekim istrazivanjima sa obe strane politickog spektra AV šije sve. A primera radi na pitanje kod koga na opozicionoj sceni vidite kao dominantnu licnost koja moze da mobilise vecu masu vecina anketara nema pojma.

Bitno da obe ekipe primaju skupstinske i odbornicke plate.

Najzanimljivije od svega je sto je opozicija kada god je imala prilike da nesto matira nepogresivo pucala skoro uvek sebi u nogu. Slucajnost? Tesko.

Na(e)bali smo sa ovakvima sto drzavu vode i likovima poput propalog otporasa Milivojevica i ekipe koja toboz se bori nesto.

Poslednja izmena:
A primera radi na pitanje kod koga na opozicionoj sceni vidite kao dominantnu licnost koja moze da mobilise vecu masu
Problem je u tome što se niko sa opozicione scene ne trudi da mobiliše najveću masu (masu koja može da napravi promenu) a to su 2 velike grupe:

1) apstinenti (bilo da su to ljudi koji sebe smatraju apolitičnim, bilo da su to ljudi koji iz nekog drugog razloga ne izlaze na izbore) koji su zapravo najveće glasačko telo (preko 50% punoletnih građana)

2) razočarani glasači vladajuće koalicije

Trenutne opozicione opcije nisu u stanju da privuku ove 2 grupe ljudi, jer konstantno deluju na načina na koji sebe udaljavaju od njih.

Kao što sam bezbroj puta spomenuo na forumu, aktuelna opozicija se obraća isključivo svom tvrdom jezgru, i vodi se logikom da što je besnija i radikalnija da je veća šansa da će tako privući apstinente (nezadovoljni glasači SNS-a ih u biti ne zanimaju). Na neki način, opozicija tretitra apstinente kao kada se roditelj dere na decu tinejdžere koji koliko god roditelj bio besan, uradiće suprotno tome. Tako se dešava i ovde - koliko god da je građanska opozicija besna, koliko god da koristi jake izraze i sve ili ništa retoriku, apstitnenti ostaju neosvojiva tvrđava.

Primetio sam čak i da ljudi koji su baš srcem uz opoziciju (nekoliko mojih poznanika spada u tu grupu) znatno više besa imaju prema apstinentima nego prema SNS glasačima.

Moje razmišljanje je u pravcu da dokle god se ne pojavi opozicioni lider koji će biti umeren, bez oštre retorike, i koji će se obraćati pre svega apstitentima i razočaranim SNS glasačima (poput doktora Milića iz Niša) do tada nema logike previše se emocionalno investirati u sadašnju opozciju i davati im glas.

Naravno da ni SNS neće ostati imun na takvu opozicionu opciju, jer su i oni sami svesni da niko iz aktuelne opozicije (pa čak ni ujedinjeni) nemaju kapacitet da privuku značajan broj apstinenata i razočaranih SNS glasača.

I verujem da će sa opozicionim kandidatom koji je kadar da privuče apstinente i razočarane SNS-ovce ići ili na to da ga kupe ili na totalnu diskreditaciju.

Сад је кренуо по диктату спин како Вучић има јачи рејтинг од пре трагедије и сл.
Стављају компресивни завој на велику рану која крвари из вене.

Sigurno je u panici jer mu pada rejting. Ali blokiranje tržnog centra kao vid političke borbe, to ovaj svet još nije video. To mu neće nikako nauditi. Jedini efekat će biti pad popularnosti opozicije među ljubiteljima tržnih centara. :ROFLMAO:

Problem je u tome što se niko sa opozicione scene ne trudi da mobiliše najveću masu (masu koja može da napravi promenu) a to su 2 velike grupe:

1) apstinenti (bilo da su to ljudi koji sebe smatraju apolitičnim, bilo da su to ljudi koji iz nekog drugog razloga ne izlaze na izbore) koji su zapravo najveće glasačko telo (preko 50% punoletnih građana)

2) razočarani glasači vladajuće koalicije

Trenutne opozicione opcije nisu u stanju da privuku ove 2 grupe ljudi, jer konstantno deluju na načina na koji sebe udaljavaju od njih.

Kao što sam bezbroj puta spomenuo na forumu, aktuelna opozicija se obraća isključivo svom tvrdom jezgru, i vodi se logikom da što je besnija i radikalnija da je veća šansa da će tako privući apstinente (nezadovoljni glasači SNS-a ih u biti ne zanimaju). Na neki način, opozicija tretitra apstinente kao kada se roditelj dere na decu tinejdžere koji koliko god roditelj bio besan, uradiće suprotno tome. Tako se dešava i ovde - koliko god da je građanska opozicija besna, koliko god da koristi jake izraze i sve ili ništa retoriku, apstitnenti ostaju neosvojiva tvrđava.

Primetio sam čak i da ljudi koji su baš srcem uz opoziciju (nekoliko mojih poznanika spada u tu grupu) znatno više besa imaju prema apstinentima nego prema SNS glasačima.

Moje razmišljanje je u pravcu da dokle god se ne pojavi opozicioni lider koji će biti umeren, bez oštre retorike, i koji će se obraćati pre svega apstitentima i razočaranim SNS glasačima (poput doktora Milića iz Niša) do tada nema logike previše se emocionalno investirati u sadašnju opozciju i davati im glas.

Naravno da ni SNS neće ostati imun na takvu opozicionu opciju, jer su i oni sami svesni da niko iz aktuelne opozicije (pa čak ni ujedinjeni) nemaju kapacitet da privuku značajan broj apstinenata i razočaranih SNS glasača.

I verujem da će sa opozicionim kandidatom koji je kadar da privuče apstinente i razočarane SNS-ovce ići ili na to da ga kupe ili na totalnu diskreditaciju.
Када се појави опозициони лидер који је "умерен и без оштре реторике" онда ширите причу како "нема енергије да води" и превише је "туњав" за улогу вође опозиције

СПС јаше већ 16 година а СНС са њим 12, при чему су јахали и деведесетих. Заправо, од Другог светског рата на овамо социјалисти нису били у Влади једно 8 година и то је било најслободнијих и најнормалнијих 8 година у последњих 75. Све стратегије тог типа ("Вучић није на власти јер је диктатор већ зато што је Мариника ставила прејак кармин") су одавно излизане и смориле. СНС је на власти зато што крше Устав републике, краду гласове, поткопавају демократију и злоупотребљавају државне ресурсе како би задржали узде.

Оно што ти суштински не капираш јесте да циљ иоле квалитетних људи у Србији није само да се "сруши Вучић" и дође до фотеље на било који начин, циљ је да ова земља постане нормално и пристојно место за живот где грађани нису робови режима већ режим чине слуге грађана, плаћене да раде свој посао. Проблем са Вучићем није у томе што је он Вучић већ зато што је олош који је око себе окупио олош и који директно ради против интереса земље и народа. "Придобити" његов олош радећи исто што и он није циљ родољуба нити би исход по земљу био другачији.

Оно што ти суштински не капираш јесте да циљ иоле квалитетних људи у Србији није само да се "сруши Вучић" и дође до фотеље на било који начин, циљ је да ова земља постане нормално и пристојно место за живот где грађани нису робови режима већ режим чине слуге грађана
Ja bi voleo da si u pravu i da im je zaista ovo što si napisao (naročito ovo što sam boldovao) cilj. Međutim imajući u vidu bližu i dalju istoriju, ovo mi se čini jednako verovanju u deda mrza i dobre vile.

Nemoj da se ljutiš, ne želim da te uvredim, ali verujem da takvi ljudi na političkoj sceni čine statističku grešku, i sigurno nisu među poznatim licima koje trenutno vidimo kao vrhušku opozicije. Ali slažem se da bi tako trebalo da bude i da je to cilj kojem treba težiti, samo što je meni teško da poverujem da je to moguće.

Ако су се фоновска го*на придружила онда стварно нема даље, постаје озбиљно

(кажем као неко ко га је завршио)

takvi ljudi na političkoj sceni čine statističku grešku, i sigurno nisu među poznatim licima koje trenutno vidimo kao vrhušku opozicije. Ali slažem se da bi tako trebalo da bude i da je to cilj kojem treba težiti, samo što je meni teško da poverujem da je to moguće.
Ovde se slazem sa tobom, ali je ipak bolje rusiti ovaj rezim koji se ušančio i nema nameru da se skloni, nego reći i drugi nisu mnogo bolji.
Nazalost, previse dugo nam drustvo ide silaznom putanjom, i prvi korak je rusenje ovog, po meni, zla. Onda cemo, idealno, svrgavati sledece 2-3 vlasti cim krenu da brljaju malo vise, i tako da stvorimo osecaj kod njih da ne mogu da se igraju i da smo mi gazde. Vremenom, pocece i normalniji ljudi da ulaze u politiku, a ne samo bag** zeljna masti koja nije sposobna nista da radi.
Proces je dug, ali po meni nuzan ako hocemo da zivimo u uredjenom drustvu.
Ако су се фоновска го*на придружила онда стварно нема даље, постаје озбиљно

(кажем као неко ко га је завршио)
Od mog bivseg fakulteta stvarno ovo nisam ocekivao. Svojevremeno su cak pruzali podrsku Andreju Vucicu.

Bravo decoooo, ima nade za nas.

Ali kad su na kraju pročitali Jututunsku juhahahu.. 👏👏👏Ma bravo, samo tako po diktatoru💪💪💪
Људи ћуте да би били сигурни на радном месту за плату од 800 евра. Где их понизиже као ни један други еснаф у земљи.

Izgleda da je Advokatska komora Srbije na današnjem sastanku odlučila da se 11. decembra organizuje jednodnevna obustava rada u celoj Srbiji, kao štrajk upozorenja.. još kažu-jednoglasno doneli odluku.. 💪💪💪

Ove pojedinačne štrajkove upozorenja regionalnih komora mediji skoro pa nisu propratili, a i vlast se pravila blesava.. aj da vidimo šta će sad.

Ko? Imaju li imena? Kradu ili ubijaju?

Шта ти није јасно? Да наведу једно конкретно име одма песма иде са јутјуба. Директније од овога не може. Добродошао на интернет.
Притом, ни не треба директније. Ово је права мера. Не може режим да их забрани а не може директно ни да их нападне јер не смеју јавно да се осете прозваним.
И знајући их није само то јер није проблем само то име.

Зар је могуће да сте толико заглибили? На читавој културној/музичкој/јавној сцени нико није овако директно и добро наступио против режима и опет не ваља. (Службене) шкоде, стари савски мост, наводни београд, све је ту, право у мету.

Овај спот кошта, кошта и време а бар двојица из спота овиме ризикују иначе врло успешне професионалне каријере.

Poslednja izmena:
Ovo ce radikali da pustaju na njihovim proslavama i gasiraju se.

Da su imenovali, ne bi. Ako su bili jasni pocetkom 2000ih, trebaju i sad.

Mani me fora, evo guglao sam fuck Trump song i fuck Biden song i postoje obe:

Macron is a dictator
Macron est un dictateur

And the only strength he can count on
Et la seule force sur laquelle il peut compter

To still stay in power
Pour rester encore au pouvoir

It's the cops, militarized and robotic
C'est les flics, militarisés et robotisés

Wake up
Réveillez-vous

Macron, dismissal
Macron, destitution

Macron, hatred
Macron, détestation

Macron, explosion
Macron, explosion
We're going to blow this dictator's face off
On va lui exploser la gueule à ce dictateur

Macron is a dictator
Macron est un dictateur

Macron is sold to Big Pharma and Bill Gates
Macron est vendu à Big Pharma et à Bill Gates

A clique of dictators
Une clique de dictateurs
Macron, explosion
Macron, explosion

We're going to blow this dictator's face off
On va lui exploser la gueule à ce dictateur

The freedom to demonstrate is constitutional
La liberté de manifester est constitutionnelle

And the Macron dictatorship doesn't care

Аха, значи нису били јасни? Није ти јасно о коме су БС реповали?

Шта је проблем? Реци конкретно.Није добра критика? Недовољна оштра и нацртана и за најповршније имбециле?

И апсолутно свака политичка песма им је увек била метафоричка и индиректна осим те говедине кад су имали по 20ак година и потпуну дивљину око себе и на интернетима.

А сам јутјуб их је и те како цензурисао и раније за много мање незгодне ствари.

Vrh