Šta je novo?

Izbori 2024

Formalno ukidanje opozicije bi bilo stanje koje vise odgovara stvarnosti u Srbiji.

Vlast je homogena i jaka.
Nema uzbunjivaca.
Tuzioci, sudije... slavni teniseri i seljaci... svi cute.

Bolje da bude diktatura, da se formalizuje stanje kakvo Srbi vole.

"Марјолејн Фабер: У склопу шире борбе против миграција, Холандија ће од 9. децембра увести контроле на својим копненим границама"

Ova vest naizgeld nema nista sa nama, a ima.
Uskoro ce sve drzave u EU imati kontrole na granicama (Nemacka vec ima).
Era lake migracije se zavrsava.

"Марјолејн Фабер: У склопу шире борбе против миграција, Холандија ће од 9. децембра увести контроле на својим копненим границама"

Ništa se ne brinite, ETIAS će da popravi stvar.

Kontrole na granicama nisu bitne, šverceri ljudi su uvek korak ispred, a zakoni se nisu promenili. Državljani Srbije, ionako uglavnom emigriraju sa vizom.

To je zanimljivo.
Sam Vodja odlucuje za druge, odredjuje njihove moralne razloge.
Svako dobije nadoknadu za dusevnu bol zbog davanja ostavke.

Мени ово смрди на поновно одмеравање снага и демонстрацију силе изборима.

Nema od izbora ništa. Makar ne u dogledno vreme. Kao i posle Ribnikara i Dubone treba mu makar 6 meseci ispiranja mozga da ispegla rejtinge.

Pokušali su prvo sa Vesićevom ostavkom, sad rade istraživanja + posmatraju stanje na ulici da vide šta im je raditi. Ako se situacija ne smiri, Toma Mona + gradonačelnik Novog Sada, nakon čega idu opet istraživanja. Ako ni to ne upali, hapšenje nekih inženjera ili sitne buranije.
Ako ni to ne upali, Vlada podnosi ostavku. Izbori u aprilu, maju. Do tad će medijska mašinerija da odradi svoje.

Formalno ukidanje opozicije bi bilo stanje koje vise odgovara stvarnosti u Srbiji.

Vlast je homogena i jaka.
Nema uzbunjivaca.
Tuzioci, sudije... slavni teniseri i seljaci... svi cute.

Bolje da bude diktatura, da se formalizuje stanje kakvo Srbi vole.
Stanje je neformalno već odavno formalizovano. Nije valda da očekuješ nekakav papir s pečatom, kolega. 🙂

Nema od izbora ništa. Makar ne u dogledno vreme. Kao i posle Ribnikara i Dubone treba mu makar 6 meseci ispiranja mozga da ispegla rejtinge.

Pokušali su prvo sa Vesićevom ostavkom, sad rade istraživanja + posmatraju stanje na ulici da vide šta im je raditi. Ako se situacija ne smiri, Toma Mona + gradonačelnik Novog Sada, nakon čega idu opet istraživanja. Ako ni to ne upali, hapšenje nekih inženjera ili sitne buranije.
Ako ni to ne upali, Vlada podnosi ostavku. Izbori u aprilu, maju. Do tad će medijska mašinerija da odradi svoje.
Zanimljiv je taj post strukturalizam koji su naucili kao prigodnu ideologiju.
Iz jednacine vlasti iskljucen je moral, patnja, bol, cak i smrt,
Postoji samo suvo upravljanje dogadjajima, rejtingom, management, kao da upravljate istovarom sljunka.

Jaoooo, e, ajde, molim te..

Normalno da treba da vrate mandate i da izađu iz svih "institucija"..

Koji startni položaj za sledeće izbore, kakvi bakrači.. Opozicija je potrebna samo Zapadu kao dekor "parlamentarizma" u Srbiji, da spolja deluje da je u Srbiji stanje redovno, da vlast ima legitimitet i da se sutra neće postavljati pitanje preispitivanja odluka i sporazuma koje je ova vlast donela/zaključila.

Ovde nema Skupštine, nema Vlade, nemamo ni jednu jedinu instituciju, šta će opozicija u toj tragikomediji?

Nešto će da postignu u Skupštini?

Posle decembarskog fijaska na izborima, neregularnih uslova, krađe i svega-ni u ludilu nije trebalo pristati na beogradske izbore pod uslovima pod kojima su održani u junu.

I tu vam je, dragi moji, Đilas bio potpuno u pravu..Čim se AV ufonjao pred jedinstvenom opozicijom, našao je način da je slomi popuštanjem na kašičicu i bacanjem udice, ne bi li video ko će da se upeca.

I upecali su se, Savo i ostali koji su pristali da učestvuju u toj farsi. Je l' imamo neke vajde od opozicije na lokalu? Imam li ja vajde od opozicije u Pančevu koju sam podržao, mogu li nešto da promene?

Ne budite smešni. Jednom me zezni, ako se ne naučim pameti za sledeći put, onda sam bu****.

Opozicija godinama trči trku na 100 metara sa sns hobotnicom koja kreće od 70.metra. Zadovoljavaju se mrvicama sa stola, gostovanjem u 1,5 emisiji pred izbore i time što ih valjda, još uvek ne ubijaju na glasačkim mestima.

I aj, kao, idemo na izbore... Koje, bre, izbore, koja farsa, ne želim da učestvujem uopšte u tome, svi jedinstveno i tačka.. Pa da vidim šta će da bude ovde, jednopartijska diktatura.. i onda će diktator da sklapa sporazume sa Kosovom, sa Tintom itd? Ovako, imamo "opoziciju" u parlamentu sve vreme, sve ful, ok, vlast je legitimna i ćao.

Aj sad krenite, 1,2,3 - neee, treba da se učestvuje, pa za jedno 15, 20 god. će opozicija da ojača i da pobedi Vučića..
Колико год да је опозиција трагикомична у скуштини или не, служи за једну озбиљну ствар која се често заборавља - промена устава.
Када нисмо имали опозицију у скупштини те 2020. власт је променила устав и тако је референдум постао важећи без обзира на излазност. То је отворило врата оном референдуму где су велики умови попут Тепићке показали своје умеће бојкотујући га а онда пар месеци касније тражила изборе који би били "референдумски".

Да препаметни део опозиције није бојкотовао изборе због лоших услова који су били идентични за изборе на које су изашли, питање је ко би имао власт у Београду, Нишу а и Нови Сад није био далеко.

Шта смо добили тим изборима?

1. Власт се окупила у јединствени фронт и неке ствари су се оголиле, макар за оне који не прате тему или лоше виде/чују. СПС усисан, Мица Заветница прешла, Радикали ушли у тај корпус.
2. Део чланова СНС је остао без својих фотеља у градским већима и скупштинама. Морали су да се задовоље ко зна чиме, ако и толико. У НС радикали добили заменика градоначелника и предузеће једно или више, што значи да је неко из СНС или неке друге верне подружнице остао без тога.
3. Дошло је до неких нових снага у опозицији. На ширем и мањем фронту то је Крени Промени, у НС Бачулов се појавио за кога сам сумњао да је њихов играч, у Нишу доктор Милић.
4. Неке маске су пале, они који су бојкотовали су се или открили или су само дебили, нема треће. Чак су негде бојкотовали а негде не. Да не заборавимо да нису вратили републичке мандате освојене у децембру.
5. Ђилас скида микрофон као мало дете због Бобана Стојановића у Утиску.

За те изборе је СНС повукао у своје коло све које је могао. Чини са да нема више кога још ту да убаци. У НС су одбили Несторовићеву листу јер се њега плаше, он гостује по Пинку и Хепију, директно утиче на гласаче СНС. Лако би м узео глссове из предграђа којима СНС побеђује у НС. Да нису то урадили и да ови нису бојкотовали, врло лако би био сценарио као у БГ у децембру.

Све ово не треба заборавити када буде опет неких избора, време је да неко оде на сметлишке српске политике, како из власти тако и из опозиције.

Ta инфлација је кренула још за време Трампа и кренула би (и наставила се) ма ко био на власти у том и претходном мандату.
Јесте, али то просечном Американцу није битно јер он криви тренутну власт за стање економије
Наравно да би царине повећале цене за домаће потрошаче и да би то било болно, али они морају негде да захвате, да бар мало ублаже дефиците, држе debt/gdp одрживим. Самој држави је прекопотребна инфалција, наравно да то неће отворено рећи. Генерално, невезано за ово, ја сам и очекивао на почетку декаде нешто слично као декаду '70-их, са мањим или већим инфлаторним пиковима, с тим што камате због апсолутног дуга неће моћи ни приближно горе као тада и постојаће потреба да их веома брзо опет спуштају.

А нисмо ми више толико јефтино тржиште. За западни свет јесмо, за свет нисмо, осећа се то. Не зато што ми имамо не знам какав стандард, напротив, него што су нам се надпросечно подигле номиналне варијабле, други постају конкурентнији.

Да сам US citizen, свакако бих и ја за Трампа гласао. Овако из позиције становника света, много је боље да они тамо покушају да успоставе некакву фискалну дисциплину, покушају да врате послове и да имају реално мањи стандард, него да ови ДЕМ јастребови праве зврчке по свету и на тај начин покушавају да прерасту дугове и кризу тако што упосле макс војну и после грађевинску индустрију. Мислим, неће се ту много променити, они се двопартијски слажу у томе 99%, радиће то ан другом емсту, али ће бар Европа бити мало поштеђена, надам се. Проблем ће бити како објаснити просечном Џону реалан пад стандарда (нови талас инфлације). У светлу тога и гледам на овакве ствари...

Какву црну фискалну дисциплину са Трампом чији план предвиђа још већи фискални дефицит и експлозију јавног дуга?

1731588055838.png

Јесте, али то просечном Американцу није битно јер он криви тренутну власт за стање економије

Какву црну фискалну дисциплину са Трампом чији план предвиђа још већи фискални дефицит и експлозију јавног дуга?

Ко год да дође, мораће да ради исто, биће даље монетизације дуга, јер не очекујем неке резултате. Не верујем да ће Маск моћи да демонтира хоботницу јавне потрошње, али ето, видимо шта је урадио са Твитером. Ја бих први овде гласао за тог који би то растурио. Срећно му са тим. Свакако ми је боља опција да покушају, па макар и оборили реалан стандард тамо, него да ратовима упошљавају своју индустрију (војска, обнова...). Као што рекох, песимиста сам, неће се променити ништа, наговештај ми је што је у међувремену има предлоге за још веће лудаке него што су били. Трамп ће у овом мандату бити ратни председник сигурно, само ту на истоку имају неке пропале инвестиције, па ће около где могу. То је оно кад одгајиш дивљу звер, треба му 10 кг меса сваки дан, ако му даш погачице, појешће тебе.

Mask nije doveden vec je svoje mesto kupio parama. A tu je ne zbog fiskalne dIScIpLIne vec zbog deregulacije svih kocnica koje mu smetaju da se dalje bogati i jos vise siri uticaj, Tramp ima svoju religiju sada, ovaj ce je imati sutra. Vec sada je 100% ubedjen da moze da postavlja predsednike, utice na ratove i svetsku politiku a sta ce tek da bude to cemo da vidimo.

Jedina odbrana od diktature je znanje. SAMO je TO u temelju svega, i sve ostalo se oslanja SAMO na to.

Pa, u tom smislu, da bi negde stigli prvo moramo znati gde idemo. Zato za početak evo divnog opisa idealne države po Aristotelu.

Nije li ipak pomalo čudno da ni posle 2400 godina još uvek ne postoji ni jedna takva ...

... ili možda i nije čudno, pošto sve ovo nama, ili bar nekima od nas, danas ne zvuči baš preterano demokratski. Na nesreću, nije jasno čak ni šta bi trebalo da bude kriterijum za takvu vrednosnu procenu, a kamoli da li je to "dobro" ili "loše". Kako da sudimo po nepoznatom kriterijumu ??

Poslednja izmena:
Vrh