Резултатима избора, као велики противник СНСа, свакако нисам задовољан, али не могу рећи да су били неочекивани.
Заправо су нешто мало лошији него што сам очекивао. Извесно је било да добијају Београд, али сам се надао да опозиција може добити још пар општина попут НБГ и Врачара за које сад делује да ће СНС ипак успети да навуче већину, а и у осталим градским урбаним општинама сам очекивао неки проценат мање за СНС тако да морају мало да се помоуче да креирају већину.
Такође Нови Сад сам се надао мањој разлици. Ниш је отприлике очекиван, на жалост ће вероватно пресудити фантомска листа, а доктору свака част на постигнутом успеху који је за мене изненађење. Вероватно није за Нишлије.
Ваљево такође разочарење, Чачак на клацкалици. У Ужицу су и поред катастрофе са депонијом освојили 45,5% тј 33 од 67 одборника, и захваљујући Стаматовићу који је тамо изашао ван коалиције и са 6,63% освојио довољан број места да заједно са напредњацима креира већину.
Ипак не треба гледати све негативно. И поред све гигантске машинерије којом све своје потенцијалне гласаче извлаче у максималном броју до гласачких места било да су у питању председнички, републички или локални избори освоји су у широкој коалицији мање гласова него у децембру када су били без СПС-а. Уколико добро пратим бројке, садашња коалиција све са СПС-ом је освојила око 355К гласова у БГ док је у децембру без СПС-а освојила 367К, а ако се дода СПС око 412К. То је значајан пад.