Šta je novo?

Izbori 2024

Очекиван фијаско кад дипломатију води отпораш који не зна ни пиво да сипа.
Не разумем какав је то фијаско? Једини фијаско је патетично понашање жвалавог а све остало...

Како смо ми то могли да спречимо запад да оствари ово што је зацртао? Да им дамо још и Прешевску долину? Право прве брачне ноћи? Не разумем заиста.

Прихватите реалност на терену, што беше популарна флоскула 2000их. Запад просто заокружује процес започет још 80их. Они као директни учесник ратова 90их на, нама непријатељској страни, користе своје "међународне" институције да на крају однесу и "моралну" победу.

А на вама је да се саберете и престанете са овим дрљањем мозга и пребацивањем кривице и за ово на нас, а са ових доследних следбеника западног империјализма а богами и неких других аутохтоно западних тоталитарних идеологија.

А ако бисте ипак да тражите кривца међу нашим редовима, тражите их међ' онима који нас гурнуше под НАТО чизму, безмало годину и по дана након што су нас сатрали и окупирали добар комад Србије, претходно Крајине и РС.
 
Poslednja izmena:
Apropo radikalskog idiotisanja sa zastavama,
Iako je uveden pre njih, ovaj dvoglavi papagaj me sad vec asocora najviše na njih...
Nadam se da ce se po oslobodjenju vlasti od radikalskih skakavaca vratiti pravi orao iz 1882.
 
Папагај је наметнут за време Тадићевог режима
 
Папагај је наметнут за време Тадићевог режима
Zato sam i napisao "iako je uveden pre njih"...

I to nije bio "tadicev rezim" jedino tadic-dacic-dinkic rezim, jer za razliku odnzvale on nije mogao sam da donosi odluke vec je morao da slusa i onu dvojicu (najmanje)
 
Како да не. Морао је да слуша искључиво Ангелу, можда неког службеника из САД, као и Вучић. Тадић је патентирао начин владавине који имамо сада.
 
Како да не. Морао је да слуша искључиво Ангелу, можда неког службеника из САД, као и Вучић. Тадић је патентирао начин владавине који имамо сада.
Ma vazi, sa svojih bednih ispod 100 poslanika i medijima gde ga je opozicija tadasnja svaki dan pljuvala po nacionalnim frekvencijama,
jedino ako si tad bio u zabavistu pa se ne secas sta su sve dinkic i dacic dobijali kako bi se vlada odrzala citavih 4god...

A ovo za Angelu verovatno i dokazuje zabaviste posto se verovatno svako seca fijaska za vreme posete angele nakon cega je i dosao grobar a godinu dana nakon toga žvala povlaci srbiju sa severa kosova
 
Тадић је патентирао начин владавине Вучића, нешто блажи, пристојнији облик али из угла устава тј извртања протоколарне у диктаторску финкцију то је то.

Да ли ћеш прихватити ту чињеницу или ћеш наставити са овим глупим провокацијама, твоја ствар. Уздравље
 
Ta činjenica je samo u tvojoj glavi,
što je babi milo to joj se i snilo- epizoda 138299...
Čuj tadić diktator, kult licnosti lol
jedino sto su obojica izlazila iz svojih protokolarnih funkcija al to je isto kao da kazes da je isto bolestan onaj koji ima kijavicu i onaj koji ima rak pluća

Zna se ko je vladao kao neprikosnoveni autoritet nad podanicima, gradio kult licnosti, proganjao opoziciju i zabranjivao im bilo kakvo pojavljivanje, slao muriju da batinja a svoju i sudbinu svoje porodice poistovećivao sa sudbinom cele drzave - al ti se toga verovatno ne secas...
 
Још читаш Б92? Одавно су они пали под режимску руку.
@filip14586: Не толико, јер нема ништа занимљиво да се чита. У почетку сам читао у вези стања на фронту у Украјини пошто су они највише извештавали о напретку Русије, али престао сам са тим пре неколико месеци. Ово је неко други поделио на другој друштвеној мрежи. Ево једне зезалице за вас да се насмејете. Мада је више блам него зезалица.

Супер момци. Нема шта.
1716581366286.png
 
Poslednja izmena:
Вашар

Ову резолуцију је предложила Немачка. Хеј људи, Немачка!? После свега што су нам урадили! Је ли они имају беше овде неког амбасадора? Јел имају оног нелагалног и наметнутог намесника преосталом српском народу преко Дрине? Како је могуће да су ти људи још увек овде?! Знају се наредни дипломатски кораци а то је моментално протеривање, макар амбасадора.

Не? То не смемо да урадимо? Ок, онда будите толико људи па макар ћутите на целу ситуацију а не још и да ликујете и досипате со на рану истресањем беса и критика по сопственом народу. Ако то не можемо или не смемо онда нисмо ни држава, онда нас не замарајте са изборима, владавином права, радом институцијама и другима тековинама државности јер све је то игроказ који и сами подржавате.

Немере уређено друштво и држава преко реда. Прво се договорите сами са собом хоћете ли државу по уставу, или по неким адхок фантазијама, интерпретацијама и ћефовима локалних партијаша где се закони и државотворна пракса упражњавају према потреби, идеологији, спољнополитичкој опредељености или тренутним могућностима.
 
Poslednja izmena:
Протеривање немачког амбасадора из Србије зато што је Немачка предложила резолуцију којом се сеоски масакр у суседној земљи током грађанског рата од пре 30 година проглашава геноцидом може да се интерпретира само као прихватање одговорности за дати масакр на нивоу целе државе Србије. Сребреницу је међународни суд прогласио геноцидом за који ни Србија ни Срби нису одговорни а Србија је правно обавезна да прихвата његове одлуке. Да је ова кампања изигнорисана или се тихо водило против ње имало би смисла овако су издајници и лажне патриоте само потврдили немачко-усташки наратив како су сви Срби геноцидални и подржавају убијање ненаоружаних људи чим инсистирају да је окривљавање датог злочина анти-српско.

Као што рекох, радикалштина и усташлук хране једно друго а нико не ради толико марљиво да оцрни Србе и опере Немце и Хрвате као радикали. Да сам странац и не знам ништа о историји Балкана и са једне стране видим углађене, парфемисане Хрвате из дивне, мирне и чисте земље како бивају оптужени од стране криминалних кланова који певају "нож жица Сребреница" да су зли што су се борили против њих вероватно бих мислио да је то лаж и да су Хрвати жртве у целој причи. Како неко ко СЛАВИ човека који је органзивао убијање хиљада ненаоружаних људи може да буде "добар" у том сукобу? Ко слави и маше по улицама када Руси убијају Украјинске цивиле? Сигурно ћу поверовати Нато наративу како су они зли и како су Хрвати (Албанци, Бошњаци) били оправдани што су се борили против Срба, они се људи само жале на геноцид и не показују да хоће штету икоме
 
Калиане, свакодневно хрватско кокетирање са усташтвом је практично државна политика а шиканирање преосталих Срба тамо је заправо појачаног интезитета последњих година и веће него пре 5 или 10 година. Не знате шта се тамо дешава због медијске блокаде, као и на Косову од како је Вучић завршио посао. У Крајини Торцида је добила додатна средства и слободу за своје послове у замену за појачано малтретирање Срба. Немате тамо никог па ни не знате.

Ја да сам странац који је три пута бомбардовао Србе 90их, политички, војно и логистички обезбедио протеривње 1,25 милиона Срба преко Дрине и са Косова такође бих све свалио на тај народ.

Али не, странац је видео неког рмпалију као србује (а не види НДХ 2,0) и зато нас сатире. Натегнута прича.

Тужно је ово. Што нас јаче газе ви кривите сопствени народ више. Не можемо тако опстати.
 
А што се тиче конкретних ствари и утицаја аутошовинизма на наше животе а богами и судбине:

Хрвати су доста радили по западним библиотекама, колеџима и универзитетима и изборили су се да највећи део латиничног књижевног фонда из доба Југославије се тамо кодира као литература на хрватском језику. А један историчар ми је пренео искуство са, чини ми се Кембриџа, где се за историју балкана и Југославије користи књига неког усташког правника која говори о југословенском праву као делу уставног континуитета хрватског народа. А тамо се школују будући прваци Британије и других западних држава. Сад имају и ову резолуцију да заокруже причу о дивљим Србима.

Мада, видим ја да и већина Срба сматра сопствени народ примитивним а сусједе некаквим цивилизацијским искораком. Будите срећни што нисте искусили ту цивилизацију. Не би вас ни било.

Ма нема ни месец дана да сам причао са једном српскињом из Книна која притом и живи у Загребу и крајње је либерална - Срби тамо масовно децу уписују у католичке школе, пописују их да говоре хрватским језиком, да су Хрвати...Све само да смање малтретирање које им деца а и они сами трпе још од првих школских година. А дискриминација на послу и кроз правни систем је тамошњи стандард који никад није ни напуштен.
 
Poslednja izmena:
Предлажем модерацији да направи посебне теме везане за локалну и националну политику.
Локални избори су за мало више од недељу дана, а ретко ко говори о темама релевантним за њих. Не мислим само на форуму, него на свим медијима. То је клопка у коју је СНС сатерала читаву јавност.
 
Калиане, свакодневно хрватско кокетирање са усташтвом је практично државна политика а шиканирање преосталих Срба тамо је заправо појачаног интезитета последњих година и веће него пре 5 или 10 година. Не знате шта се тамо дешава због медијске блокаде, као и на Косову од како је Вучић завршио посао. У Крајини Торцида је добила додатна средства и слободу за своје послове у замену за појачано малтретирање Срба. Немате тамо никог па ни не знате.

Па да, и може им се јер су се поново успешно опрали као од злочина 40их и брже боље прешалтали на победничку страну чим су пре могли. Хрвати су на западу за ратове деведесетих криви само у оном обиму колико су пркосили Вашингтону у Босни иначе су невине жртве а радикали им свеусврдно помажу да се тако позиционирају

Ја да сам странац који је три пута бомбардовао Србе 90их, политички, војно и логистички обезбедио протеривње 1,25 милиона Срба преко Дрине и са Косова такође бих све свалио на тај народ.

Али не, странац је видео неког рмпалију као србује (а не види НДХ 2,0) и зато нас сатире. Натегнута прича.
Готово ниједан странац нема појма шта се дешавало ван тога да је његова земља учествовала против Срба, он ће мишљење најпре формулисати на основу тога шта чује а оно што ће чути је да Срби машу српским заставама бранећи масакр у Сребреници и инсистирајући да је оцрњавање тог злочина против Срба и Србије. То је просто објективна чињеница, као што је објективна чињеница да је имиџ све у међународној политици а радикали га Србији уништавају већ 30 година када год им се пружи прилика. Једино што је овај цео фијаско постигао јесте што је дао ветар у леђа половини планете да укине Републику Српску коју води познати корумпирани путинофил који заједно са "српским националистима" "пориче геноцид" и "слави убијање цивила". Хрвати имају струју која велича и неиронично подржава хрватско учествовање у Холокаусту па никад то неће показати већ ће глумити невинашца и манипулисати глобалним јавним мњењем како им одговара.

И не, не кажем да ће запад почети да подржава Српску и Србе на Космету ако Србија даје све могуће уступке и пљује по себи већ кажем да радикали подржавају и олакшавају им цео процес. На крају крајева, пре неколико деценија је тај запад био управо на страни Срба али је црвена братија и "одешњена" црвена братија у виду радикала то доследно уништавала, одбијајући сваку могућу опцију док на крају није све изгубила.

Да се подсетимо

Срби су били већина у партизанском покрету а унутардржавне границе није цртао Вашингтон већ су формулисане од стране тих партизана и комуниста (који су подржавали сатирање Србије још пре Другог светског рата).

Када је дошао распад тај исти запад је подржавао распад по државним границама које су (опет већински Срби) цртали / подржавали и по којима би Косово било део Србије да би српски комунисти на власти одбили и кренули да ратују, што су сада "вадикали" свеусрдно подржали и спровели.

Да би они колективно одбили РСК у Хрватској која би имала аутономију а онда повукли војску да Хрватска етнички очисти Србе на њеној територији.

У Босни потпуно окаљали углед српске војске кроз разне аркановске парамилитарне организације и злочине да би на крају пристали на "републику" која чак није ни спојена већ поцепана Брчком због чега никад ни не може да се отцепи шта год Додик сањао.

Одбили све накнадне планове за Косово које је у то време већ стало на страну запада и договарало се са њима док није цела земља бомбардована и уништена и онда пристали на план који је омогућио да се то Косово отцепи

И пре 12 година симболично, Дачић као представник црвених социјалиста/комуниста и Вучић као представник вадикала потписали споразум којим Србија даје пун монопол над употребом силе на територији Косова вођама ОВК чиме је признала његову независност и пуну државност.

И сада, убеђују цео свет да ако си против убијања хиљада људи ти си против српског народа јер је убица хиљада људи за Србе херој и јунак. Боље и немамо, морамо да се дичимо Младићем који се након злочина крио ко кукавица да не буде кажњен за своје "јунаштво".

Тужно је ово. Што нас јаче газе ви кривите сопствени народ више. Не можемо тако опстати.

Ја не кривим сопствени народ, штавише вадикале и социјалисте сам одавно престао да сматрам својим народом. То су изроди које треба колективно послати на лечење а не дати им икакву моћ да даље уништавају ову земљу и овај народ.
 
Hajmo ta mantra "velike sile" i "mala Srbija" i zli ovi i zli oni. I dok se dešavala sva ta pompa oko rezolucije i kako nas zapad mrzi, kako moramo da se borimo - na pravom, realnom frontu, država prodaje svoje zemljište tim stranim mrziteljima. I tako uništava život za generacije koje dolaze.
Tako se ne bori za Srbiju.
 
Ја не кривим сопствени народ, штавише вадикале и социјалисте сам одавно престао да сматрам својим народом. То су изроди које треба колективно послати на лечење а не дати им икакву моћ да даље уништавају ову земљу и овај народ.
Džabe pišeš,
To je do daske zaglavljeno u svojim deluzijama i imaginarijumu da nema nikakve svrhe..
Pazi ti lik bi da proteruje nemackog ambasadora, da gura prst u oko americi i zapadu čije je ovo dvorište i od kojih samo zavisi sta ce ovde biti tj sta ce biti sa nama,
Strašno i tužno u isto vreme...
A šiptari i ujke jedva čekaju da takvi prevagnu u srbiji i krenu da ostvaruju te svoje nebulozne ideje, bukvalno navijaju za takve a oni jos druge nazivaju "autosovinistima"
Kao slucajno koriste ovaj radikalski tj žvalavski konstrukt koji je sam po sebi oksimoron...
Gde su oni "branili" srbe tu srba vise nema,
Eno njihov miljenik dodik bukvalno sve radi da se ukine r.srpska - izdajnik par excellence ali za radikale je on junak..
 
Vrh