Kalve veze ima pupin sa prekodrincima?Ma pusti ove antisrbe, k
Cemu to? Pa odakle su ti baba i deda, ili prababa ili pradeda? Odakle su Tesla, Pupin, Milankovic? Kakve veze ko je odakle, ne razumem?
Nemoj da im kvariš imaginarijum,Niko nije Teslu oterao iz Srbije, bio je jedan jedini put i primio ga je kralj, a na stanici dočekali oduševljeni studenti.
Oterali smo npr. Antu Starčevića.
Sto ti onda skaces kad neko upotrebi neku rec koju ti nazivas ,,hrvatskom"?Tako su Teslu naduvali q*rcem kad je onomad dolazio za Beograd da radi, da pokuša da se probije, pa ga je arhaični tip Sodarca nazvao Hrvojem, jer ipak nije autohtoni Srbijanac, čovek pokupio prnje i otišao u USA da radi.
Kada ja pričam sa Ptarima na primorju, oni imaju jako zanimljivu teoriju: "Albanac može biti rodjen u USA, Luksemburgu, Makedoniji, Jugu Srbije, Kosovu, Albaniji, Čameriji, Grčkoj, Švajcarskoj... on je i dalje Albanac". Da li se ti slažeš s tom teorijom? Ispadoše Ptari pametniji od Srba, čim se ne dele na ove i one. Nema kod njih Grka albanskog porekla, Grka srbijanskog porekla, nit ove s juga Srbije zovu Srbijancima već Preševarima.
Mislm ali su za mene bili i ostaće Kosovari.
KosovaR je izraz koji forsiraju ptari. Pravilnije se kaze Kosovac ako mislis na Srbe s Kosova.
Za Kosovce odnosno Srbe sa Kosova je to uvredljiv naziv.
Ne forsiraju oni već nepismeni i nedovoljno informisani Srbi iz centralne Srbije.
Da ne pričam o tome što srpske izbeglice sa Kosova neretko kolokvijalno nazivaju Šiptarima u centralnoj Srbiji. Jedan od razloga što i dalje ima Srba na Kosovu je taj. Znam nekolicinu primera gde su se vratili u svoje selo na Kosovu sa rečima draže mi je da budem svoj na svome sa par prijatelja okružen Šiptarima nego da me neko po Srbiji gleda popreko i naziva Šiptar. Jezivi smo ljudi postali.
Hehe ja sam baš u smederevu i čuo za sve to pošto ih kod nas skoro da nije ni bilo...Ne verujem da neko može da prevaziđe Smederevce u mržnji prema Kosovarima
Moj kolega koji je baš pravi stari Beograđanin, ne podnosi SmederevceNe verujem da neko može da prevaziđe Smederevce u mržnji prema Kosovarima
Ne krivim gaMoj kolega koji je baš pravi stari Beograđanin, ne podnosi Smederevce