Šta je novo?

Izbori 2024

Pa zašto sad podržavaju ovog Nerona, zašto ne ulože lovu u npr. Pavla Grbovića i podrže ga, pomognu da se napravi nešto poput onog u CG? Pa neće, odgovara im ovaj dok ne obavi to što su mu naredili, jer Kosovo samo i može da se "reši" ovako, nedemokratski i van redovnih institucija i procedura.
Zasto?
Ovaj radi posao?
Da li bi ti menjao molera kad ti je okrecio skoro ceo stan i fali jos malo, a dobor i jeftino radi?

Uvodjenje novog izdajnika u posao (Ne sumnjam da bi Pavle Grbovic, Bosko ili bilo ko iz parlamentarnih stranaka bio dobar izdajnik) ipak donosi neko kasnjenje u poslu.

Zašto se naš Ustavni sud napravio blesav sa Briselskim sporazumum i rekao da nije nadležan, a kosovski ga proglasio neustavnim? Šta, naš ustav može da se krši i to Zapadne demokratije tolerišu i boli ih uvo, a kosovski ustav je sveta krava?
Bas tako. Kod nas su nasli ljude koji ce da krse nas ustav, dok na Kosovu nema takvih. Nas nemoral to najbolje ilustruje. USA je napravila Kosovo, a Albanci ipak znaju za svoj interes i ne izdaju tako lako. Nas covek bez problema izdaje zajednicu u kojoj zivi.

Kурти је крући у својим ставовима од наших политичара.

Kурти је крући у својим ставовима од наших политичара.
Lako je njemu kada ima podršku zapada da to čini. Mnogi nisu shvatili zašto nismo nikoga poslali u Rejkjavik. Navodno, zato što će se tamo raspravljati o teritorijalnom integritetu Gruzije i Ukrajine. Odlično, što nismo poslali nekoga ko bi branio interese Srbije i skretao im pažnju da su licemerni po pitanju Kosova? Odgovor je jednostavan, Kosovo će lobirati da postane članica SE. Vučić se neće mešati jer je već dobio opomenu što je glasao protiv pristupanja. Dakle, narod podrgreva emocijama, a u stvari daje odrešene ruke Albancima da na miru dobiju još podrške od pojedinih država. On se uopšte neće boriti da to spreči.

^ nije ni to toliko u pitanju koliko ovo:

Lideri su prethodno formirali registar štete u Ukrajini, koji treba da bude prvi korak ka stvaranju mehanizma za obeštećenje žrtava ruske agresije.

Od 46 članica Saveta Evrope, 40 zemalja se pridružilo ili izrazilo nameru da se pridruži registru, dok to nisu učinile Srbija, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Turska, Jermenija i Azerbejdžan.

I Srbiju je na tom samitu predstavljala ambasadorka pri SE

^ nije ni to toliko u pitanju koliko ovo:

I Srbiju je na tom samitu predstavljala ambasadorka pri SE
Tamo se šalju iskusne diplomate, a ne neki anonimusi. Predsednik Češke je pričao o punoj podršci Kosovu za ulazak u tu organizaciju. Sve urađeno sa namerom. Ti što spominješ u vezi Ukrajine je najmanje bitno. Nema kome nismo poklanjali novac.

Ništa kod najveće svetske sile sigurno nije jednostavno i po inerciji.. Mislim, normalno da im je lakše sa onima koji im sami pritrče u zagrljaj, ali da su oni na Balkanu radili bez plana, u to ne verujem.
....

Plan je jedan jedini - obračun sa starim neprijateljem, Rusijom, čišćenje komunizma iz Evrope... i svi to hoće (Poljaci, Česi, Mađari...Slovenci, Hrvati, Albanci...) samo Srbi odbijaju Bejkera i trče u Moskvu po pomoć, savet i mišljenje... naravno, ne svi Srbi, ima i onih kojima se Sloba gadi od prvog dana, što antikomunista što komunista - gubitnika 8. sednice i svega što se Sloba kasnije sprovodio... i to traje godinama, 91, 93, 96/97... Srbi ne mogu da ga skinu, ne umeju... došli smo do toga da Holbruk sedi na ćilmu negde na Kosovu sa nekim baditima... i na kraju, morali su da dovedu instruktore da nauče Srbe kako u okviru svog ustava i svojih zakona da se organizuju za kampanju, protiv policijske represije i za kontrolu svojih sopstvenih izbora...
Mi smo za njih samo bili bezobrazno derište koje je fasovalo dobar šamar.

Него, да видимо како да не проспемо највећу енергију против овог шунтавила. Очекујем да ће данас бити врхунац броја протестаната, и да би требало тај моменат одмах искористити. Формулисање јасних захтева ка слободи медија, слободи институција, и организовању слободних избора, у разумном року након испуњења прва 2 захтева, уз формирање тела која би требало ауторитативно, и независно од власти, да испрати и управља тим процесима.

ПС: Осим тих чисто политичких захтева, неопходно је покренути комплетну реформу система образовања и информисања, али то сада у овом шунтавилу нема смисла.

Mnogo vise mojih poznanika i prijatelja dolazi danas.

Pančevo je upravo prepuno sns-ovaca..hodaju u kolonama ka trgu i nadiru sa svih strana, čujem razne naglaske, čak i južnjačke, registracije na busevima Šabac, Valjevo itd..

I dalje se držimo onoga da je Vučić američki čovek?
Да, успешно је одрадио своје

F9A286D0-4FCF-4846-A5AE-CC417DB689CC.jpeg
71805919-FFDB-4DC9-A7DC-0E491EC4412A.jpeg

Plan je jedan jedini - obračun sa starim neprijateljem, Rusijom, čišćenje komunizma iz Evrope... i svi to hoće (Poljaci, Česi, Mađari...Slovenci, Hrvati, Albanci...) samo Srbi odbijaju Bejkera i trče u Moskvu po pomoć, savet i mišljenje... naravno, ne svi Srbi, ima i onih kojima se Sloba gadi od prvog dana, što antikomunista što komunista - gubitnika 8. sednice i svega što se Sloba kasnije sprovodio... i to traje godinama, 91, 93, 96/97... Srbi ne mogu da ga skinu, ne umeju... došli smo do toga da Holbruk sedi na ćilmu negde na Kosovu sa nekim baditima... i na kraju, morali su da dovedu instruktore da nauče Srbe kako u okviru svog ustava i svojih zakona da se organizuju za kampanju, protiv policijske represije i za kontrolu svojih sopstvenih izbora...
Mi smo za njih samo bili bezobrazno derište koje je fasovalo dobar šamar.
Sve je to lepo i sve ja to znam, ali ima tu jedna prosta stvar-zašto Ameri 90ih nisu podstakli Albance na KiM da izlaze na izbore, pa da svojim glasovima pomognu skidanje Miloševića? Niko tu nije cvećka i nevin, imali su oni druge planove.

Пољопривредници у Панчеву попустили и прекинули најважнију блокаду данас, сад Вучић и сендвичари могу мирно у Панчево на митинг.

Pa kad je došla sva moguća sila i ordija i naterala ih da to urade, sad dovoze sa svih strana sendvičare, polako se puni centar grada..

Hoce li krenuti ka Beogradu na protest poljoprivrednici?

Sve je to lepo i sve ja to znam, ali ima tu jedna prosta stvar-zašto Ameri 90ih nisu podstakli Albance na KiM da izlaze na izbore, pa da svojim glasovima pomognu skidanje Miloševića? Niko tu nije cvećka i nevin, imali su oni druge planove.
Možda zato što svako treba da izabere svoj put? I Albanci, i mi. I u isto vreme se dešavaju i mnoge druge stvari.
Neke stvari su ipak pokušali (Milan Panić... koliko to možda smešno zvuči, ali alternativa je na kraju ispala tragična).

Пољопривредници у Панчеву попустили и прекинули најважнију блокаду данас, сад Вучић и сендвичари могу мирно у Панчево на митинг.
Nema odlucnosti, nema hrabrosti, nema samopostovanja u Pancevu. U Valjevu ili Kosjericu ne bi to tako moglo.

Izvini, ali ne pričaj gluposti. Šta ne bi moglo-dovezli gomilu policije, vatrogasna vozila itd. da uklone poljoprivrednike s puta da može Ološ da prođe na miting zakazan za večeras.

Poljoprivrednici drže Pančevo u blokadi već dva dana, za Bg su propuštali vozila na dva sata čini mi se... i da hoće da odu za Bg vlast im ne bi dozvolila da s mašinama uđu u grad.

Izvini, ali ne pričaj gluposti. Šta ne bi moglo-dovezli gomilu policije, vatrogasna vozila itd. da uklone poljoprivrednike s puta da može Ološ da prođe na miting zakazan za večeras.

Poljoprivrednici drže Pančevo u blokadi već dva dana, za Bg su propuštali vozila na dva sata čini mi se... i da hoće da odu za Bg vlast im ne bi dozvolila da s mašinama uđu u grad.
Policija je verbalno, bez intervencije uspela da otera poljoprivrednike.
Mlaka je to borba za svoje interese.

Vrh