Šta je novo?

Izbori 2024

преузимање (2).jpeg

Zene su plemenitije i kada bi one vodile svet, ne bi bilo ratova i vladala bi ljubav ✌️❤️
Zene stoje iza muskaraca vrlo cesto. U svetu ima primera. Iza Slobodana Milosevica stajala je Mira Markovic.
Ako muskarac nije cvrste ruke, vrlo lako pada pod uticaj zena. Zene nemaju fizicku snagu, ali su umno opasne. Nadomesteno i od Boga dato. Laz/manipulacija im je najjace oruzje.

U ulozi BIRNa za večeras 😎 a tema mi je moj novi komšija, gradski urbanista, Marko Stojčić 🙂 da ga malo pretresemo iz gaća 🤭 (sa javno dostupnim podacima iz javnih registara) kad već toliko hoće nasip da nam ...

tko-to-tamo-peva-tko-to-tamo.gif

Kažem novi komšija, jer je tu tek neke 2 godine i to otkad je sagradio veliku lepu zgradu od 4 sprata, tik do moje (i hvala mu na tome jer mi je zgradu oblepio izolacijom u delu u kome se naslanja na njegovu i time mi učinio zime za par stepeni toplije, a leta nešto podnošljivijim...)

Dakle, Stojčič pre izgradnje otvara firmu na njegovo ime i kao solo investitor u naredne 2 godine diže zgradu od 10 stanova i 14 garažnih mesta i poslovnim prostorom, u širem centru Beograda, te od prodaje stanova i garaža ostvaruje prihod do milion evra,
Screenshot_20230328-222131_Chrome.jpg

Ono što mu je po sadašnjem stanju iz katastra preostalo u svojini na njegovo ime tj. na ime konsultantske firme pod nazivom Otvoreni atelje grada - Arhitekton doo, čiji je jedini vlasnik upravo Stojčić je sledeće:

Dupleks od 136 kvm + pripadajuće 2 garaže

Dupleks od 123 kvm + pripadajuće 2 garaže

Stan od 81 kvm + pripadajuća garaža

Stan od 72 kvm + pripadajuća garaža

Lokal od 36 kvm nedefinisane namene (radi kao zatamljeni kafić za njegovu ekipu sa dugim crnim zastorima koji se navlače po potrebi)

Screenshot_20230328-224834_Chrome.jpg

Napominjem da su svi podaci iz katastra nepokretnosti i privrednog registra i javno su dostupni... Sem ovih zastora 🙂

InShot_20230328_214414314.jpg
InShot_20230328_214345117.jpg
InShot_20230328_214308954.jpg
InShot_20230328_214221007.jpg

E sad mene zanima kako je stigao do prvih pola miliona evra da uloži u zgradu i prihoduje do milion evra i jel je to sve stekao za vreme dok je gradski urbanista... Ne kažem, on je čovek arhitekta i moguće da je imao zavidnu i uspešnu karijeru i pre javne funkcije ili bogate roditelje ali zašto ne istražiti sa čim je počeo pre funkcije i je l' od plate sakupio pola miliona evra da uloži i gde nastavlja sad ovaj milion evra što je iskeširao od prodaje stanova dalje da ulaže? Jesu li porezi plaćeni? Čisto da ispratimo, dok nam "površinski" buši nasip i struku naziva lažovima hajde malo da nam objasni te za običan svet nepojmljive iznose za koje konsalting firma u njegovom vlasništvu kupuje stanove od njega samog kao investitora...

To ostavljam BIRNu ako želi dalje njime da se bavi... Na meni je samo bilo da napravim presek stanja iz registara i da proverimo ko je vlasnik te 2 firme, investitorske i ove koja je kupila stanove...

Poslednja izmena:
Ako je on pametan i sposoban i pošteno je zaradio pola miliona evra-ja sam Bred Pit..

Od prvog momenta kad sam ga video i čuo na tv-u, imao sam utisak da je to jedan mutavi, ne preterano inteligentni-glupko.... da ne budem vulgaran.

Pitacu drugara investitora koliko kostaju usluge arhitekte za celu zgradu koju je dizao i projektovao. Ne smem da se zakunem, ali mislim da j bilo 12.000 eur po projektu. Ako arhitekta zavrsi 5 projekata godisnje, to je 60.000 eur. Ako stedi 5 godina i za to vreme nosi iste cipele i kosulju i ne ode na more, ustedece bar 260.000 do 275.000 eur, jer znamo da mora i da jede i da placa komunalije, a tek za ostale clanove porodice, ako je ima.

Ma daj, čim je njega sns postavio na to mesto, znamo dovoljno o njegovoj štedljivosti i poštenju... sve jedni isti tupkasti, blagoteleći pogledi i lepljivi prstići..

Ne znam baš bih voleo da neko više istraži, ja sam mislio da je vlasnik tog jednog dupleksa u kome živi i tek krenuo noćas da proveravam kad ono vlasnik cele zgrade 😆 i arhitekta i investitor i vidim i kupac u okviru te konsalting firme a nešto će tek sad prevesti i na svoje ime i ime supruge...

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Ko zna čiji je kum... danas sve sami kumovi.. Đurić, Toma Mona, Nikola Petrović, onda ovaj što mu sin divlja besnim kolima... sve sposobni, bogati kumovi, pošteno od plate stekli.. a kad im vidiš face-znaš da 3 ovce ne bi umeli da sačuvaju.

Koja se teza ovde pokusava dokazati?

1. Da je penzioner toliko snalazljiv da zivi ok i sa 16k pa je blazen od bonusa od 5k.
2. Da je penzioner potpuno nesvestan odnosa svojih prihoda i rashoda pa je blazen jer je failovao sa osnovnom aritmetikom.
Da penzioner ne moze da se seti inflacije.

Pre oko 150 godina, poznati srpski politicar i kriminalac Nikoa Pasic furao je svoju viziju nacional socijalizma. Po njoj, sprski narod je toliko moralan, da zapadnjacke novotarije kao sto su zakoni i pravila nisu potrebni. Samo tradicija. Pasic i njegov sin bilisu medju najvecim kriminalcima tog doba u Evropi, a narod ih je voleo iako su ga zajedno sa Karadjordjevicima i Apisom poveli na klanicu.

Zasto je narod voleo tadasnji radikalni sljam? Srbi u Srbiji su do polovine 19. veka ziveli u bezakonju. Sve interne sporove resavao je vodja klana/zadruge. On je bio apsolutni gospodar imovine i tela podrejenih clanova zadruge. Medjutim, morao je i da brine o njima, kao staratelj.

Program tadasnje RAdikalne stranke velicao je ovo stanje. Naravno, ne zato sto je Pasic u to verovao, vec zato sto je u stanju bezakonja mnogo lakse krasti.
A narodu je ostavljena vera u Staratelja/Spasioca/Izbavitelja koju imamo i danas, kada vladaju drugi radikali.

Ziveti pod patronatom vodje, hipotetickog oca je srpski san. Sto on moze d vam uzme imovinu, sto moze da je.e vasu zenu (kako je opisao Bora Stankovic u "necistoj krvi", nema veze, vazno je da se vi svedete na nivo zivotinje i da nista ne mislite. Nije li ta totalna spontanost zapravo nas najveci san?

Spontanost.
Secam se "zestokih momaka" sa Dorcola, pricali su kako su uslu kriminal (mada oni to nisu tako zvali), zato sto kao takav ranije imas lovu i "j..bes zene pre svih". A ako ucis i te stvari u skoli, onda nemas sta da dozivis. Tako su govorili ortaci.
Da li je sve to zelja da se bude gazda? Ne znam.
Sef zadruge bio je ogranicen jedino drugim sefovima zadruge, kao na Siciliji. Politika ga nije zanimala, ako bi se drznuo, tu je bila turska vlast da ga skrati za glavu.

Poslednja izmena:
Po njoj, sprski narod je toliko moralan, da zapadnjacke novotarije kao sto su zakoni i pravila nisu potrebni.

Logično.

(Sad ću kao neki pošto vidim da je to super fora. I ne jednom. Nego 10 puta, konstatno isti manir)

Ako me pitaš - izvini a šta je tu logično..?

Je l' treba disklejmer da ti crtam a legendo?? I pripazi na ono što ja smatram meni vrednim, a ja ću cinizam da sejem i sejem...

Ne slazem se. Najvece streberke na faksu su od velike pomoci, narocito ako im se dopada kolega. Koliko sam eseja dobio na poklon, samo je trebalo da budem dobar decko:cool:
To je faksu, ovde govorim o visokim državnim funkcijama. Još su klinke, polako. Kada malo porastu, videćeš...

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Ma i na faksu... Pričao sam Voxu91 kad sam jednoj koleginici pomagao na ispitu iz medunarodnog krivičnog prava i pita me nešto i ja joj šapatom odgovaram i pita me ponovo nešto i ja opet da ispadnem ok, pomažem joj i profesor Škulić me opomene i napravi scenu a ona ni da bekne, da kaže ja sam ga pitala... Ispao ja isključivi krivac, kao da sam ja od nje nešto hteo a ja njoj pomagao... da je bila obrnuta situacija 100% bih rekao profesore ja sam kriv, ja sam je pitao... Mi smo daleko veći šmekeri od njih ako već generalizujemo, što ne treba raditi, jer su generalizacije kako smo učili iz psihologije greške u opažanju 🙂 ali je i to manir ovog foruma, pa eto, da se ukopim... Generalizacija na generalizaciju

Који небитан лик, бивши пандур, после саветник директора Електровојводине. Умивени Јутка за еврофиле. Нама је политичка сцена толико одвојена од проблема обичних људи и бави се замлаћивачким темама.

Сад хоће да глуми Чеду Јовановића пошто је очигледно та улога на сцени упражњена, а Чеда скијаш срБски излизан након што се слизао са Вучићем.

Tesko da pokrivaju istu demografiju.

PSG je po meni ono sto bi LDP bio da Čeda nije Čeda.

Vrh