Poput Marsa, samo da smisle kako ce tamo da nikne paradajz.
Pre paradajza da reše atmosferu, tj. atmosferski pritisak, pa radijaciju jer nema magnetnog polja pa onda da mislimo na paradajz... Nije dobro u telo ubacivati ozračeni paradajz...
Slažem se da se granice menjaju, promenile su se toliko puta samo u 20tom veku, ali ideja da ćemo za 50 godina izaći na Egejsko more je takvo teško a može biti i pogubno sanjarenje da nema dalje
ako se granice budu dalje menjale mogu samo na našu štetu ako nastavimo da teramo kontru onima koji o ovom regionu odlučuju... To je što se teritorija tiče a što se tiče ostalog uvek treba pružati kontru, ne bih da se kontra pretvori u uzaludno koprcanje ali stvari nisu ceno-bele, eto i istočnoj Evropi je trebalo skoro 30 godina da se izbore da im na tržište ne stižu proizvodi drugog reda, ali su se izborili... Neke dobrobiti zapada su usledile ranije, razne slobode i daleko viši nivo ljudskih prava, vidljivo bolji srandard, dok ranije nije imao pas za šta da ih ujede kao mi sada... Meni je ovaj Beograd iz dana u dan sve ružniji koliko fasade ne obnavljaju... I ono što je obnovljeno odmah posle 5. oktobra dolazi ponovo na red... Zgradu skupštine smo samo okrečili prednji deo
zamazali bukvalno da se ne vidi na prvu da je i dalje štrokavo...
Kako tako musavi, jadni i bedni da se borimo oko teritorije sa sve manje ljudi da bi izašli na Solun...
Stvar je jasna, posle vojne kapitulacije usledio je niz sporzuma koji su potvrđivali faktičko stanje stvari ali i dodavali na kosovskoj državnosti da bude cela i zaokružena. Šta bi bi bilo kad bi bilo ne vredi o tome razmišljati. Prihvatanjem ovog sporazuma smo se obavezali još više da ćemo poštovati kosovsku nazavisnost makar je nikad pojedinačnim formalnim aktom ne priznali (as if that matters) i to je to. Zna se ko nas je u sve ovo uvalio pa je dobro što je samovoljno, protivustavno (treće strane to ne vezuje) preuzeo odgovornost da to nekako reši, uđe u istoriju kao onaj ko je izgubio Kosovo i liši ostale tog konačnog završnog udarca ili eksera na kovčeg srpske državnosti na Kosovu koji je sam zakucao.