Šta je novo?

Izbori 2024

Стварно се питам зашто би Запад купио од нас сва јавна предузећа и отворио рудник литијума у нашој земљи? Можда зато што им је у интересу да имају што већу контролу и веће приходе, поготово од рудника литијума, јер да ископавају литијум у својим родним земљама народ би их обесио. Зашто су западни и кинески производи квалитетнији и јефтинији тамо него овде? Нико није помињао "уништавање васколиког српства", већ неоколонијализам.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Pa ako pricamo o lovi onda im daleko vise odgovara da na svom kontinentu imaju pouzdan i efikasan pravni sistem u kome ie predvidivo i lako poslovati, obrazovanu i produktivnu radnu snagu koja stvara veliku dodatnu vrednost, na kraju i platezno sposobnije trziste kome prodati svu svoju robu.

Naravno da to nije tako ruzicasto, da odnos nije ravnopravan i da ni te zelje nisu tako uskladjene ali te vase price da ce ovde da prave Afriku da bi preuzeli raspali EPS su tek deluzije teske.

Није њима циљ да преузму наше пропале фирме већ да стимулишу наше људе да се селе код њих. Зато се подстиче негативна селекција.
Са друге стране, неки приватни ЕПС ће сутра да искључи струју некој болници или школи, док је државни ЕПС у прошлости знао да толерише дугове пропалих предузећа у стечају.

Nasi ljudi su stimulisani od Arsenija Carnojevica pa opet ostade nekoliko miliona ovde. I sad ce bas Vucic da dovrsi posao.

Nemam mnogo ljubavi prema *zapadu ali nivo do kog karikirate i banalizujete njihove ciljeve i motive je za Trece Oko.

Није њима циљ да преузму наше пропале фирме већ да стимулишу наше људе да се селе код њих. Зато се подстиче негативна селекција.
Onda potpuno pogrešno to rade.
Ako hoće da stimulišu ljude da se sele treba samo da im ponude radne vize i regulisan boravak i garantujem da bi preko noći milion ljudi najmanje samo sa pasošem i gaćama na guzici zapalilo na Zapad.

Nasi ljudi su stimulisani od Arsenija Carnojevica pa opet ostade nekoliko miliona ovde. I sad ce bas Vucic da dovrsi posao.

Nemam mnogo ljubavi prema *zapadu ali nivo do kog karikirate i banalizujete njihove ciljeve i motive je za Trece Oko.
Ne, oni su filantropi. Oni obožavaju Srbiju i tu su da joj pomognu... Srbija je u njihovim očima obična kolonija. Baš ih briga hoće li se zagaditi zemlja, hoće li ljudi umirati od raka.

Vučić je njihov igrač i zato im diktatura ne smeta. Vučićev kum razbio skupi automobil, ugrozio živote drugih učesnika u saobraćaju. Policija čuva kuma, on je zaštićen. Šta kažu na to EU i američki ambasador? Pošto se meša u sve, mogao bi da prokomentariše i to.

To je onaj čika što je sedeo sa Tačijem 1999. godine za vreme rata. Verovatno je pravio plan kako da ubijaju srpske vojnike. On nas najviše voli.

Onda potpuno pogrešno to rade.
Ako hoće da stimulišu ljude da se sele treba samo da im ponude radne vize i regulisan boravak i garantujem da bi preko noći milion ljudi najmanje samo sa pasošem i gaćama na guzici zapalilo na Zapad.
Није им циљ да се сви преселимо, раде селективно.

Ne, oni su filantropi. Oni obožavaju Srbiju i tu su da joj pomognu... Srbija je u njihovim očima obična kolonija. Baš ih briga hoće li se zagaditi zemlja, hoće li ljudi umirati od raka.

Vučić je njihov igrač i zato im diktatura ne smeta. Vučićev kum razbio skupi automobil, ugrozio živote drugih učesnika u saobraćaju. Policija čuva kuma, on je zaštićen. Šta kažu na to EU i američki ambasador? Pošto se meša u sve, mogao bi da prokomentariše i to.

To je onaj čika što je sedeo sa Tačijem 1999. godine za vreme rata. Verovatno je pravio plan kako da ubijaju srpske vojnike. On nas najviše voli.
Hvala na ekspresno brzom demonstriranju onoga o cemu govorim.

Стварно се питам зашто би Запад купио од нас сва јавна предузећа и отворио рудник литијума у нашој земљи? Можда зато што им је у интересу да имају што већу контролу и веће приходе, поготово од рудника литијума, јер да ископавају литијум у својим родним земљама народ би их обесио. Зашто су западни и кинески производи квалитетнији и јефтинији тамо него овде? Нико није помињао "уништавање васколиког српства", већ неоколонијализам.
Upravo tako.

Za svaki nas poraz, kriv je neko drugi (zapad). Za svakog vodju koji nas je busanjem u grudi junacke i usklicima vodio u poraze, krivac je neko drugi (zapad). Zlocine i genocide nismo mi cinili vec neko drugi (uz podrsku zapada). Mi smo jednostavno, samo statisti u oboru i vecne zrtve, svi ti mitinzi podrske nasim junackim liderima i usklici podrske su zapravo glasovi nekoga drugog (zapada). I tako, evo 30+ godina copiuma za narod ispodprosecnog IQ...

I jedina reakcija na ovako nesto je i na nivou tog IQ - a sta mislis, da su tamo (na zapadu) sve dobrocinitelji haha

Upravo nije.
Mi ne vidimo nikakvu misteriju, mrznju, mi ne vidimo da nam "zavide zbog pravoslavlja i duhovnosti", mi ne vidimo nikakvu osvetu, mi ne vidimo nikakve metafizicke razloge.

Oni samo zele da nas iskoriste i opljackaju.

Za svaki nas poraz, kriv je neko drugi (zapad). Za svakog vodju koji nas je busanjem u grudi junacke i usklicima vodio u poraze, krivac je neko drugi (zapad). Zlocine i genocide nismo mi cinili vec neko drugi. Mi smo jednostavno, samo statisti u oboru i vecne zrtve, svi ti mitinzi podrske nasim junackim liderima i usklici podrske su zapravo glasovi nekoga drugog (zapada). I tako, evo 30+ godina copiuma za narod ispodprosecnog IQ...
Ne guraj nas u N1/NGO/Urbani narativ.
Mozda ti verujes u to?

Za svaki nas poraz, krivi smo uglavnom mi.
Lesinari dodju kad si slab i kad si glup i imas kompleks nize vrednosti.
Nas narod nije u stanju da vidi da je Hulja/Izdajnik igrac Okupatora i stalno glasaju za njega.

Ako bi se prizvali pameti, Okupator nam nista ne bi mogao. J agledam kako se ljudi ponasaju jedni rpema drugima na nivou zgrada, na nivou komsijskih odnosa. Odatle proizilaze nasi problemi.
Ako nas ne zanima ssopstvena zgrada, ne zanima nas ni sto c eneko d anas truej litijumom ili da trazi od nas da mu predamo neku teritoriju.
Imam par alkoholicara komsija. Oni se upravo tako ponasaju. Nista ih ne zanima. Leze u krevetu dok bube idu po njima.

Poslednja izmena:
Mislim da su on i Taci tada smisljali nesto humano za nas.

By the way. Da li je nekako moguce uraditi reply na vise postova?

Upravo nije.
Mi ne vidimo nikakvu misteriju, mrznju, mi ne vidimo da nam "zavide zbog pravoslavlja i duhovnosti", mi ne vidimo nikakvu osvetu, mi ne vidimo nikakve metafizicke razloge.

Pa kad se neko lepo natrti, uvek se moze naci neko ko ce to da i iskoristi. Ali ovde su nase vodje silne i junacke pa to ne daju, jer smo prkosni i jaki i najbitniji u regionu a i sire. Ali zapravo samo u ruzicastoj stvarnosti.

Ne guraj nas u N1/NGO/Urbani narativ.
Mozda ti verujes u to?

Za svaki nas poraz, krivi smo uglavnom mi.
Lesinari dodju kad si slab i kad si glup i imas kompleks nize vrednosti.
Nas narod nije u stanju da vidi da je Hulja/Izdajnik igrac Okupatora i stalno glasaju za njega.

Ako bi se prizvali pameti, Okupator nam nista ne bi mogao. J agledam kako se ljudi ponasaju jedni rpema drugima na nivou zgrada, na nivou komsijskih odnosa. Odatle proizilaze nasi problemi.
Ako nas ne zanima ssopstvena zgrada, ne zanima nas ni sto c eneko d anas truej litijumom ili da trazi od nas da mu predamo neku teritoriju.
Imam par alkoholicara komsija. Oni se upravo tako ponasaju. Nista ih ne zanima. Leze u krevetu dok bube idu po njima.

Vidis, ima ona logika koju je jedan formas ovde izveo u stilu a sto nama zapad ne da da kupujemo rusko i kinesko oruzje, mamuim, pa jel to ta demokratija. E isto mu dodje i ovo - ko smo mi da branimo kopanje tog litijuma ako ima ljudi koji to zele. Ili da branimo nekome bacanje svog moguceg djubreta gde god se moze. Zivot u relativizaciji svega.

Mislim da su on i Taci tada smisljali nesto humano za nas.

By the way. Da li je nekako moguce uraditi reply na vise postova?
Naravno da jeste, ali uvek je lakse pretvarati forum u tviter niz spamcinu

Upravo nije.

Da da, ne mrze nas nego bas nas jedine u Evropi zele onako sa iskoriste i napljackaju na najgori nacin, da iskljucuju skolama i bolnicama struju jer ne mogu ostvariti profit bez pretvaranja nas u Afriku.

Bas nas, jer mi smo cup zlata u kom ima nebrojenih bogatstava za pljackanje a istovremeno i kanta g*vana kojoj mozes da radis sta hoces bez da se pobuni.

Ta dragstor defetisticka pros*ravanja su veci problem za duh ovog naroda od svih tih zapadnih elita zajedno.

“Ma ne vredi bre prijatelju, ce nam uzmu i vazduh sto disemo, to ti je bre masinerija. Nema vise postenog pametnog coveka ovde da to zaustavi.”

4EE3F5B1-E8A7-4D1B-A74E-E6F21C9A7248.jpeg

Naravno da jeste, ali uvek je lakse pretvarati forum u tviter niz spamcinu
Provalio sam. To je "multi quote" . Hvala.

Od sada cu se truditi da minimizujem broj postova.

Znas zasto se trude nas da opljackaju, a druge ne.
Zato sto drugi ne daju svoje, a mi eto lako dajemo.
Cak ni Meksiko ne da kopanje litijuma na svojooj teritoriji.
Cak je i vlada DS odbila saradnju sa MMF-om negde 2008.
Ali sada... Sad smo se natrtili.

Ma naravno, niko ne da na sebe, samo Srbin najgori na planeti.

I dobro ovi Australijanci, Cileanci i Kinezi sto su jos gori od Srba pa vec kopaju.

Није им циљ да се сви преселимо, раде селективно.
Normalno ali i to može se reši. Tipa
Do 50 godina, da znaju na konverzacijskom nivou jedan svetski jezik, da imaju 5+ godina radnog iskustva, da su spremni da prihvate tu drugu državu kao svoju itd, itd.

Ortak, tj kum naseg Orbana i vrv najbogatiji covek u Srbiji je slupao najskuplji auto u Srbiji. Kupljen od novca koji smo mi morali da platimo uz racun za struju i od reka strpanih u cevi.
Od cevabdzinice do ovoga danas za 10ak godina.
Ali nema veze, toga ima i u americi

Ortak, tj kum naseg Orbana i vrv najbogatiji covek u Srbiji je slupao najskuplji auto u Srbiji. Kupljen od novca koji smo mi morali da platimo uz racun za struju i od reka strpanih u cevi.
Od cevabdzinice do ovoga danas za 10ak godina.
Ali nema veze, toga ima i u americi

Мирослав Алексић: Да ли је Вучићев кум Никола Петровић после удеса возилом од 300.000 евра био тестиран на алкохол и дрогу и шта су тестови показали

Evo malo lepsih vesti, kao sto smo vec spominjali na forumu, stidljivo ali povratak je poceo. Za nekoliko godina ako se ostvari plan da prosecna plata poraste do 1000 evra, mozemo da ocekujemo i vozace i medicinske sestre nazad u domovini.

Vučić je na svojoj (a ujedno i državnoj, kako reče) skupoj kineskoj tabli bolje to objasnio, ali dobro...

I ne zaboravi da smo na 2 lokacije našli i zlato.

Vrh