Šta je novo?

Izbori 2024

MIslim da ce biti "dve muve jednim udarcem".
-Motanje kablova za Mercedes i kopanje litijuma, kao obecanje stoci
- predaja Kosova

Kao što smo čuli pre neki dan-mečka za Kosovo:

Plus litijum, naravno! 😁

Српски пут у Европу описан у једној песми.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Au bre Došljak, iz koje fioke izvlačiš ove kasete? 😂 Je li u meni problem što nemam potrebu da kliknem i da čujem o čemu se radi?

Ово је култна композиција култног музичара, ваља да се послуша :D

Српски пут у Европу описан у једној песми.

Mozda je ovo generalno najbolji opis srpskog shvatanmja sveta i stvarnosti.

Ibace, sutra nece biti potpis, samo aklamtivno prihvatanja, potpis je u aprilu.
Sutra ce se vratiti kao pobednmik jer nista nije potpisao.
I bice prica o Mercedesu.
Melem za stocnu pijacu.

Berni Sanders ima novu knjigu.
Kad veoma malo ljudi upravlja sa veoma mnogo njih, to je oligarhija. U tome nema razlike između Kine, Rusije i Amerike. Sve ostalo je samo šminka.

Naravno. Mada ne vidim razlog za iznenađenje. Kad je to u pitanju istu stvar sam tvrdio oduvek. Naravno, ako se priča o nekoj užoj, ili drugačijoj karakteristici raznih država, onda može biti suprotno. Po nečemu zaslužuju pohvalu, a po nečemu ne. Ne volim generalizacije, a ljudi ipak često podrazumevaju da ono što kažem ima daleko šire značenje nego što sam mislio i nego što je napisano. Za nešto je bolja Kina, za nešto Rusija, a za nešto Amerika. I obrnuto kad je u pitanju ono što je kod njih gore. Međutim u sve tri vlada uzak krug ljudi, pa su po tome jednake. Menja se samo narativ koji guraju kontolisani mediji, zvanično ekonomsko-političko-etičko "pravoverje", ali to nema praktičnog značaja. Narod se ni u jednoj od njih ne pita za bilo šta što je bitno.

Srbija je izgubila Kosovo. Ukrajina je izgubila Krim. Svako ko misli da se to može promeniti, grdno se vara. Kosovo je strateški interes SAD-a na Balkanu, pre svega zbog odlične lokacije za NATO bazu. Krim Rusiji više znači od bilo koje druge oblasti u Ukrajini, pre svega zbog ruske mornarice i "toplog" mora. SAD i Rusija će te teritorije braniti kao da im je neko napao glavne gradove. Protivnici nemaju šanse.

Naravno. Mada ne vidim razlog za iznenađenje. Kad je to u pitanju istu stvar sam tvrdio oduvek. Naravno, ako se priča o nekoj užoj, ili drugačijoj karakteristici raznih država, onda može biti suprotno. Po nečemu zaslužuju pohvalu, a po nečemu ne. Ne volim generalizacije, a ljudi ipak često podrazumevaju da ono što kažem ima daleko šire značenje nego što sam mislio i nego što je napisano. Za nešto je bolja Kina, za nešto Rusija, a za nešto Amerika. I obrnuto kad je u pitanju ono što je kod njih gore. Međutim u sve tri vlada uzak krug ljudi, pa su po tome jednake. Menja se samo narativ koji guraju kontolisani mediji, zvanično ekonomsko-političko-etičko "pravoverje", ali to nema praktičnog značaja. Narod se ni u jednoj od njih ne pita za bilo šta što je bitno.
Pa ne baš, nisi ranije pričao ovakvu priču. Ali dobro, neka, podržavam. Napreduješ.

5B550589-C975-4B80-9367-D41D88B468D6.jpeg

Potpisivanje je planirano za April.
Danas, ce usmeno d aprihvati plan.

On ce danas da se hvali kako "nista nije potpisao".
Ovaj plan je samo ulaznica za nove planove. Litijum, privatizacija javnih preduzeca, elektroprivrede, dalja redukcija obrazovanja i zdravstvene zastite kako i dolikuje kolonijama.

Vrh