Pumpane usne; nokti ko u orla; Nutella preko face; kvarcovana koža; izblajhana kosa; upadljive tetovaže; bilo šta u ''leopard'' fazonu; bilo šta u jarko roze fazonu - čim vidim nešto od ovoga na devojci/ženi, momentalno mi se gadi i skrećem pogled. Čak i ako je lepotica ili su sve druge stvari na njoj skladne, ako vidim nešto s ovog spiska, bukvalno mi se gadi.
Nekada kad vidim da se radi o posebnom slučaju (one na kojima baš sve ''puca'' i vidi se da su željne pažnje), u stanju sam da namerno gledam devojci preko ramena samo da bi videla koliko neću da joj pridajem pažnju. I koliko god većina pomislila ''jeste, baš nju briga šta ti misliš...'' mogu da kažem da u jedno 50% slučajeva se da primetiti čuđenje kod njih otkud to da mlad muškarac sa Balkana može da ide ulicom njima u susret a da ih uopšte ne registruje. Jer one i jesu naviknute na to da se mnogi okreću za njima, tako da kada to ne dobiju, to im ne da mira. Zato što su razmažotine navikle na pažnju i povlađivanje od malih nogu. I boli ih kad nisu centar pažnje.
Uopšteno, već par godina praktikujem to da najvećim atenšn horovima i otpadima društva namerno uskraćujem pažnju, i to na vidljive načine. I to ne važi samo za situacije sa nafuranim ribama. Nego npr kada ulicom ide neki napucani automobil za kojim se svi okreću, u 90% slučajeva nemam potrebu da blenem u njega. Pošto se u 90% slučajeva radi o nekoj seljaniji, tipa Porsche, Bentley, BMW, Ferrari... ono, mašine koje se kupuju kao kompenzacija i kao sredstvo privlačenja pažnje. Pošto se u Srbiji, realno, ne računajući autoput, mogu voziti na svega 50 km ulica. Msm, alo rođače, pa 'de ćeš ti u Beogradu da furaš Ferrari na 10 cm od poda. Tako da kad god vidim da se radi o nekom bolidu željnom pažnje, dok ostatak raje po ulici blene ko telad i balavi, ja namerno skrećem pogled. A i onako sam video sve to po 100 puta.
Ionako se za jedan dan proveden na severu Italije ili Azurnoj obali može videti veći dijapazon neverovatnih mašina, a i drugih manifesta bogatstva i elegancije, nego u Srbistanu za 5 godina kroz sve te napucane generičke i monotone Bembare, Bentlije, Poršee... Tu čovek shvati koliko su svi ovi sa Bentlijima, Poršeima pa čak i Ferarijima smešni.
Inače, što se naših devojaka tiče, prošao sam veliki deo sveta za svoje godine i mislim da su svakako među najlepšim. Ali su ujedno i među najuobraženijim i najrazmaženijim. I naravno, problem je što mnoge unište svoju prirodnu lepotu pretvaranjem sebe u kvarcofane i plastificirane barbike-seljančure. A onda nekima vidiš slike od pre ''transformacije'' i psihijatrijske devijacije i ne možeš da veruješ kakve su lutke i lepotice bile.
Ali jbg, ne razmišljaju svi kao ja. Na poslu npr imam masu srpskih volova koji svaki put padaju u nesvest kad vide bilo šta kvarcovano, izblajhano ili napumpano. I to svaki put, iznova i iznova. Čak i ako su juče videli isto to, danas će opet da balave kao da vide žensko prvi put.
I klepetaće o tome svaki put po 15 minuta.
Inače, nije to problem samo kod nas, cela planeta se srozava u svakom pogledu. Ali da, kod nas jeste izraženije. Ono što je u Americi ''Jersey Shore'', znači endemska bolest, endemska vrsta vezana za par specifičnih regiona... to je ovde neki nacionalni standard. Jbg, nekoliko decenija turbo šunda, rijalitija i kulta kriminaliteta i propaliteta ume to da uradi naciji...