Alternative mogu da se nađu u celom svetu. Kada subvencionišeš radno mesto, nije teško naći investitora. Mi imamo alternative, ali Vučić i kompanija nemaju.Реална слика како наш народ замишља пут у ЕУ. Кока кола-малборо-сузуки, паре чекају на Хоргошу, сви ће возити мерцедесе и БеМВе. Класичан штап и шаргарепа.
А у реалности, зар неко може да замисли да нпр. Немци напусте Хемофарм или фабрику трамваја из Крагујевца?
Амерички одлазак смо већ видели са САРТИДом, очас су улетели Кинези. А и које Америчке фирме имамо данас у Србији?
Možda to po definiciji nije levica, ali za moj ukus jesu.Па није Зеленовић баш неки Левичар искрено
on je vise leva ruka desi dzep.Па није Зеленовић баш неки Левичар искрено
Bice stap.Реална слика како наш народ замишља пут у ЕУ. Кока кола-малборо-сузуки, паре чекају на Хоргошу, сви ће возити мерцедесе и БеМВе. Класичан штап и шаргарепа.
А у реалности, зар неко може да замисли да нпр. Немци напусте Хемофарм или фабрику трамваја из Крагујевца?
Амерички одлазак смо већ видели са САРТИДом, очас су улетели Кинези. А и које Америчке фирме имамо данас у Србији?
Dosta ljudi ne shvata da Kinezi nisu došli ovde da prodaju čelik, gume i šta ja znam Srbiji i Srbima (mi smo za njih kao tržište potpuno beznačajni) već da zahvaljujući bezcarinskom izvozu i trgovinskim preferencijalima koja Srbija, nakon zaključenog SSP-a i kao zemlja kandidat ima sa EU, izvoze svu tu robu na jedinstveno EU tržište. Ako bi nam EU to ukinula Kinezi bi se prvi pokupili i otišli odavde, a za njima i svi ostali, i ekonomija bi nam u roku od ~ godinu dana propala.видели са САРТИДом, очас су улетели Кинези.
Naši prijatelji Nemci. Otimaju ti teritoriju, a onda te ucenjuju da je priznaš. Takve prijatelje treba imati.Dosta ljudi ne shvata da Kinezi nisu došli ovde da prodaju čelik, gume i šta ja znam Srbiji i Srbima (mi smo za njih kao tržište potpuno beznačajni) već da zahvaljujući bezcarinskom izvozu i trgovinskim preferencijalima koja Srbija, nakon zaključenog SSP-a i kao zemlja kandidat ima sa EU, izvoze svu tu robu na jedinstveno EU tržište. Ako bi nam EU to ukinula Kinezi bi se prvi pokupili i otišli odavde, a za njima i svi ostali, i ekonomija bi nam u roku od ~ godinu dana propala.
uh uh. Jadni mi bez Vucica.Dosta ljudi ne shvata da Kinezi nisu došli ovde da prodaju čelik, gume i šta ja znam Srbiji i Srbima (mi smo za njih kao tržište potpuno beznačajni) već da zahvaljujući bezcarinskom izvozu i trgovinskim preferencijalima koja Srbija, nakon zaključenog SSP-a i kao zemlja kandidat ima sa EU, izvoze svu tu robu na jedinstveno EU tržište. Ako bi nam EU to ukinula Kinezi bi se prvi pokupili i otišli odavde, a za njima i svi ostali, i ekonomija bi nam u roku od ~ godinu dana propala.
Kakva glupost,SSP nam daje značajne jednostrane izvozne olakšice. (da bi se naša ekonomija brže kretala ka nekom EU proseku) To je, uz bezvizni režim, najveći dobitak koji imamo od EU za sada. Ukidanje tih preferencijala bi bila katastrofa za ceo naš izvoz.
Шта ми извозимо у ЕУ?
Nema šta, koalicija N1-PINK je sve izvesnija.
Firme iz EU kojima nas drzav placa troskove i plate izvoze robu u EU i to se tretira koa zarada.Trgovina - EU u Srbiji
Benefiti trgovine Srbije i EUSrbija je značajno profitirala od trgovinske i ekonomske integracije sa EU. EU je tradicionalno ključni trgovinski partner Srbije koji čini 60% ukupne robne razmene Srbije 2023. godine, sa sličnim procentima koji se nastavljaju godinama. Vrednost srpskog izvoza u EU...europa.rs
Podaci za 2021.
Sem toga, postavio si link na propagandni sajt.
Vrhunske kablove, zicu i automobilske i traktorske gume.Шта ми извозимо у ЕУ?
Robu i usluge u vrednosti od ~ 14 milijardi evra (2021.)Шта ми извозимо у ЕУ?
Izvoz ljudi je za svaku sramotu.Poneki tramvaj, auto. Softver... Obrazovane ljude