Šta je novo?

Izbori 2024

Sto me podseti na medijsku bombu od juce (a to nije jalovi protest N1/novaS) :LOL:

1670448530737.png

Naravno, sve je to izvučeno iz konteksta. Kao i ovo:
1101981228_400.jpg

Dobitnik titule ''osoba godine'' čovek koji je postao poznat u svetu po tome što je prevario svoju ženu sa svojom sekretaricom i to ni manje ni više nego u kabinetu Bele kuće.

Ah taj Nju Jork Šlajms... neshvaćeni dobrotvori koji samo žele da daju deci nekoga na koga bi mogli da se ugledaju, a raja sa Fejsbuka sve pogrešno shvati... :confused:

Pa valjda je jasno na toj slici o cemu se radilo?? Lepo i pise u podnaslovu zasto. I uopste nije "pohvalno" po doticnog
I pogledaj ko je bio Kenneth Starr na kraju krajeva.
Njujork tajms jeste izgubio na autoritetu odavno, ali ovi primeri su vam skroz pogresni lol

The criterion is “the person or persons who most affected the news and our lives, for good or ill, and embodied what was important about the year.” A lot of news is bad news and a lot of people who make bad news are very powerful people. TIME’s editors aren’t immune to that reality. Famously, they named Hitler in 1938 and Stalin in 1939 and again in 1942. These were men who had a huge impact, not just in those years but over the entire century. It’s easy to stand by those choices, looking back. Arguably you could do a bad guy every year and be justified.

Poslednja izmena:
Da se ne zezamo, koji god primer da neko okači ovde, a da ne ide u prilog zapadu na bilo koji način, ti bi našao način da udariš kontru i da se ne složiš.

Nema o cemu da se slazem u ovom slucaju jer ove fejs gluposti nemaju osnova u realnosti poput one o Vudro Vilsonu i zastavi Srbije, ajnstajnovoj oceni iz skole, itd itd...a sad je fejs Z armiju trigerovao Zelenski kako su samo perfidni ti iz mejnstrim medija mamuim masonsku

Mislim da oni na te naslovne strane stavljaju i "pozitivce", a i "negativce", u smislu ko se te godine najviše "istakao".

Ne bi me čudilo da i Putina stave na naslovnicu ove godine, sa podnaslovom: čovek koji je započeo III svetski rat... tako nešto.

Mada, dovoljni bi bili i bojkoti.
Помени људима у Србији да не купују Нутелу јер палмино уље јој буквлано убиру робови, рећи ће ти да смараш. А нутела је ствар која се ни не купује сваки месец.
Сад помисли шта би било да нешто што чешће користе бојкотују.

Коорпорације су изгледа лоше само када нас директно експлоатишу.

Помени људима у Србији да не купују Нутелу јер палмино уље јој буквлано убиру робови, рећи ће ти да смараш. А нутела је ствар која се ни не купује сваки месец.

Što se mene tiče, svaka korporacija je loša zato što sam koncept podrazumeva isključivanje svih drugih kriterijuma i interesa i stavljanje zarade kao jedinu brigu i obavezu.

A što se bojkota tiče, to baš i nije istina jer je bilo nekoliko manjih bojkota i u Srbiji. Samo što se nikada ne omasove i uvek se medijski uguše.
Isto je i na istoku, ali isto je i na Nexovom voljenom zapadu. Kada režim (kao u Srbiji) ili korporacije (kao u Americi) drže medije i institucije, naravno da od masovnih i istrajnih bokota nema ništa. Tako je svuda u svetu i biće samo još gore, pogotovu sa ovim novijim generacijama koje su od malena naviknute da slepo slušaju sve što im se servira.

Starbucks, McDonalds, KFC, vrlo ih je lako bojkotovati.
Nista ne gubite ako ne idete tamo.
Mejdutim, skole iz unutrasnjosti vode decu u Mc Donalds.

Tu moze da se kupi iskustvo. Iskustvo da si si deo Superiornog Zapada, da si u SAD.
Tako to vide nasi ljudi.
Nas covek voli silu, slike, sjaj. Sve to ima tamo, ukus i kvalitet nisu od znacaja.

To je Cargo cult. Radi kao sto mislis da bogovi rade, bices kao i oni.

Nas covek (i narocito zene) veruje u bozansku prirodu potrosackog nacina zivota.
Kupovanje je mocno.
Roba ukusno upakovana.
Kasirke pokorne i bedne.
To ushicuje urbane i samosvesne dame.

Domaci primer je "Hleb i Kifle", narocito posebne poslovnice (na Vracaru, u Milesevskoj).
"Postoje "vrapovi" sa rendanim povrčem, postoje manje zdravi ali primamljivi "mafini", postoje crni i beli kolaci. Kroasani sa pravim puterom, dah Pariza. Zrdav jogurt, obican i vocni, onaj sa aromom marakuje, manga, jagode, vicnje... Pa sirevi sa plemenitom budji koji se dobiju uz prepecen hleb."

radnice su u braon pregacama i kapama. POnizne, beksonacno poslusne.
Gospodje ih sikaniraju, ali one sluze.

Fascinantno je kad vidis kako bogate feministkinje sa Vracara maltertiraju siromasne radnice iz Kaludjerice.
Sav njihov prozapadni, levicarsk wokizam se raspada pred jesnostavnim, srpskim seljackim nasiljem.

• Sviđa mi se
Reagovanja: ika

Nasa urbano-levicarska i urbano-konzervativna gradjanska klasa veruje u magiju palminog ulja.
Asocira ih na neku egzotiku.

Kad smo kod toga... u Mek ulazim jednom godišnje, obično kad sam s nekom od par osoba koje vole to ili kada nam se prijede nešto odande pa kao ajd' jednom da svratimo ove godine. Većina osoba koje znam ne fermaju Mek. Što naravno ne znači da to važi za sve ljude, jer da važi - ne bi Mekovi bili puni stalno. :D Samo kažem da ima i jedan broj koji se ne prima na sve to. KFC mi je bio precenjen još pre nego što se pojavio u Srbiji, pošto sam ga probao u njegovoj postojbini, a i vidi se iz aviona da je smeće od hrane. Imao sam komičnu situaciju sa dvojicom Zoomera koje znam, kada su na gajbu naručili sebi KFC i dobili onu masnu pileću masu ali bez soseva pa su osetili pravi ukus KFC piletine - masni karton. 😄 A Lovo dostavljač im, izgleda, tada naplatio 100-200 dinara za soseve koje nije dostavio. Starbucks slična priča kao sa KFCom, precenjeno do bola. Pogotovu što ima ovde odavno Greenet i druge dobre kafeterije. Ali ajd, razumem da ko stalno pije i voli kafe i razume se u njih, da mu postoje razlike i da jedna ima nešto što druga nema, tako da ajd' recimo da kapiram maniju za njim. Donekle. U Hleb i kifle nisam išao ni kad sam finanijski odlično stajao, a tek sada mi ne pada na pamet ni da im prilazim. 😄 Još jedan precenjeni folirantski brend, samo domaći.

Što se prodavnica tiče, Maxi je odavno dobio i prihvatio imidž pokvarene eksploatatorske multinaci korporacije, ali u zadnjih par meseci se baš vidljivo osipaju i raspadaju. Imaju valjda strašne manjkove kadrova i logističke probleme, jer i dalje ne mogu da poveruju da ima sve manje robova koji će da rade u groznim uslovima za male plate, pogotovu kada konkurencija nudi bolje. Pored toga što deru na svemu, srozavaju im se i objekti i osoblje, mnogi objekti imaju nestašice nekih proizvoda (iz ovog ili onog razloga) i deluju zapušteno u pogledu snabdevanja, što nije baš prijatan osećaj imajući u vidu nedavne nestašice, krize i panike po svetu. Na sve to su prešli u krajnji hohštapleraj i klošarenje povećanjem cena kesa na 15 dinara a ni 4 godine od uvođenja tog para-državnog poreza, ne govore gde idu ti ekstra prihodi zarađeni od ''ekološke takse''. Za kraj, u nekim svojim objektima su uveli agresivni marketing u vidu ispiranja mozga tako što sa razglasa svakih 60 sekundi puštaju snimak neke psihotične žene koja piskavim glasom priča o najnovijim akcijama i popustima. Tako da u zadnje vreme gledam da idem još ređe kod njih, samo kad moram.

Poslednja izmena:
Avroatlansti image je popularna kod nas jer je to image sile.
Nekulturni i necivilizovani obozavaju Silu.
Slicni smo SAD i kolonijalnim silama, ali to nismo.

Kada nasa gradjanisticka gospoda javno obozava Zapad, ne cine to zbog cistih klozeta ili ljudskih prava. Ne vide oni Martina Lutera Linga nego kulije kako vuku rikse. Nasa gradjanska elita je "would be" kolonijalna elita. I posto to ne mogu da postanu, onda maltertiraju kasirke iz Kaludjericu.

To i jeste ideja u ulasku u EU. Biti gazda robova.
Gradjanska elita imala je punu vlast 11 godina. Pokazalo se da su samo "zuti lopovi" kako ih krste radikalsi lopovi.

U "Skupstini Srbije" radikalski sljam melje gradjanisticki i patriotski sljam koji im se lepo namestio prihvatanjem besmislenih izbora na zahtev EU.
Sada treba da zarade u znoju i suzama snicllu u skupstinskom restoranu.

Neizmerno uzivam u njihovim patnjama dok ih fasisti kojima su oni isti dali legitimitet sada vredjaju i pljuju.

Neko dobije Šengen, a neko ZSO. Sjajna politika radikala. Najjače što se ljudi pitaju zašto smo postali crna rupa Evrope. Glasaš za AV i pitaš se zašto propadaš...

Vazno je da svako dobije nesto.
To je kao tombola, narod se smeje i zadovoljan je.
Uvek je narod srecan.
Kao zivotinje, Nesrecu zaborave, andaju se da cemo biti prvaci u fudbalu. Koliko na sledecem prvenstvu.
Uvek se nadaju, uvek radosni, uvek verujuci.
Kako i ne bi, kad imaju svog viteza od Bugojna.

"voli narod svoj junaka, obozava svog heroja,
za vojvodu od Bugojna, glasace sva zemlja moja
i nikada drugog izglasali ne bi,
predsednice nas voljeni, kunemo se smerno Tebi"

radikalska himna

Da mi imamo "d" od države, tužilaštvo bi ovog trena preko sigurnosnih kamera identifikovalo sve Šiptare koji su 28. novembra protivzakonito upali u opštinske zgrade u Preševu i Bujanovcu i kačili šiptarske zastave, i izdalo bi nalog policiji da ih sve pohapsi. U Preševu i Bujanovcu valjda još imamo svoju policiju, ako sotona i nju nije ukinuo?

Da ovde ima države, svaka akcija terorističkih vlasti protiv Srba južno od Ibra bi momentalno dobila svoj institucionalni odgovor prema šiptarskoj manjini u Centralnoj Srbiji, a svaki upad ROSU-a na sever KiM bi imao odgovor srpske vojske i žandarmerije. Dva raznesena džipa ROSU i 10 pobijenih terorista ne bi izazvali novu NATO agresiju na Srbiju, ali bi Kurtiju stavili do znanja da ne pokušava novi pogrom. To bi bilo da Srbija ima državnika, a ne veleizdajničku gnjidu koja upravo sada celiva Hilovu zadnjicu, kao što je juče celivao Raminu.

Gnjidin doglavnik Vučević kaže da Srbija neće dozvoliti novi Bljesak i Oluju. Reči ne znače ništa, kako će ih konkretno sprečiti? Tako što će moliti KFOR da zaustavi šiptarsku hordu? Taj isti KFOR ni 2004. dva dana nije reagovao na njihovo divljanje, pokrenuli su se tek kada je Koštunica zapretio da će poslati vojsku.

Poslednja izmena:
Starbucks, McDonalds, KFC, vrlo ih je lako bojkotovati.
Nista ne gubite ako ne idete tamo.
Mejdutim, skole iz unutrasnjosti vode decu u Mc Donalds.

Tu moze da se kupi iskustvo. Iskustvo da si si deo Superiornog Zapada, da si u SAD.
Tako to vide nasi ljudi.
Nas covek voli silu, slike, sjaj. Sve to ima tamo, ukus i kvalitet nisu od znacaja.

To je Cargo cult. Radi kao sto mislis da bogovi rade, bices kao i oni.

Nas covek (i narocito zene) veruje u bozansku prirodu potrosackog nacina zivota.
Kupovanje je mocno.
Roba ukusno upakovana.
Kasirke pokorne i bedne.
To ushicuje urbane i samosvesne dame.

Domaci primer je "Hleb i Kifle", narocito posebne poslovnice (na Vracaru, u Milesevskoj).
"Postoje "vrapovi" sa rendanim povrčem, postoje manje zdravi ali primamljivi "mafini", postoje crni i beli kolaci. Kroasani sa pravim puterom, dah Pariza. Zrdav jogurt, obican i vocni, onaj sa aromom marakuje, manga, jagode, vicnje... Pa sirevi sa plemenitom budji koji se dobiju uz prepecen hleb."

radnice su u braon pregacama i kapama. POnizne, beksonacno poslusne.
Gospodje ih sikaniraju, ali one sluze.

Fascinantno je kad vidis kako bogate feministkinje sa Vracara maltertiraju siromasne radnice iz Kaludjerice.
Sav njihov prozapadni, levicarsk wokizam se raspada pred jesnostavnim, srpskim seljackim nasiljem.
Ово је истина, данас ми се десило да сам био у пекари Хлеб и кифле када је ушла нека жена у бунди и мајицом на којој је ћирилицом писало "СМРТ ЈУГОСЛАВИЈИ ЖИВЕО ФЕМИНИЗАМ". Дошла је преко реда рекавши охоло да јој се може јер је "женско" и наредила сиротој грбавој продавачици да јој да "бурек са сиром" како се једе у Врању. Онда јој је бацила паре у апоенима по динар и оборила све ђевреке са витрине на под смејући јој се док је она клечала и скупљала их. При изласку из радње се окренула и рекла "Балашевић је био бели, мизогени хетеросексуалиста" и изашла треснувши истим док је сирота продавачица гушила сузиле и размишљала о детињству у Војводини, када јој је мајка била радница у фабрици киборга, неким бољим временима....

Vrh