Šta je novo?

Izbori 2024

Neverovatno je koliko smo mi u stanju da još od devedesetih ne možemo da izbacimo mantru da nas eto neko u svemu sprečava i da smo jadni mi blokirani da očistimo svoje dvorište od svega što treba da se očisti.

Da. naravno da postoji uticaj spolja, kao i guranje raznih interesa, ali čoveče to ne može biti opravdanje za svaku nedaću koju smo sami sebi napravili i ne rešavamo je kao narod. Najveći problem je upravo ta anesteziranost, a opozicija na nivou predškolskog uzrasta.

Lepo je još Duško Radović rekao - "Pre nego što popravite svet, popravite česmu u svom stanu. Svet bi bio mnogo srećniji i lepši kad bi svako samo popravio česmu ili makar zube."...

Previše se mi bavimo ko je protiv nas i "svecka zavera", umesto da uzmemo i odlučimo da hoćemo sebe da sredimo ozbiljno.

Što se tiče EU, niko je neće, ali zato pare iz te iste EU hoće samo tako... Mnogo smo mi mentalo upropašćeni sada već jako dugo na žalost.
 
Da dodam i ovo: i CG i S Makedonija su uhapsile i procesuirale važne političare.

Kad će to u Srbiji da se desi?


Ideja o nestanku korupcije i opstem poboljsanju samim dolaskom NATO pakta je infantilna, isto kao konstrukt "Bez kralja ne valja"
Rojalisti, naime veruju (slicno kao poklonici kargo kultova u Polineziji), da pukim imitiranje, dovodjenjem kralja, kao u npr Danskoj, Srbija automatski postaje kao Danska.
Sa druge strane avroatlantisti imaju slicna uverenja vezana za NATO.

Razmislimo svojom glavom? Nivo korupcije u vazalnim drzavama odredjuje Hegemon, a ne ta drzava. Ako je Hegemonu potrebna crna rupa za pranje novca, kopanje otrovnih ruda ili zemlja bez stanovnistva, ta zamlja ce evoluirati u crnu rupu bez stanovnistva,
Ako je, radi napada na neku konkuretntsku Imperiju, Hegemonu potreban vojni logor sa disciplinom i pravilima, zemlja ce se transformisati u vojni logor.
Ako je potrebna deindustrijalizacije, cak ce i ekonomski jake drzave biti dindustrijalizovane ili unistene.

Ja razumem da ti je psiholoski lakse da verujes u to u sta verujes, ali, na zalost, radi se o besmislicama.
Kada bi tako ensto bilo moguce, prvi bih bio evroantlantista.

Kao dokaz mogu da navedem jso i primer reformi pravosudja. Dve reforme pravosudja je organizovale EU kod nas.
Posle svake reforme stanje u pravosudju je bivalo sve gore, a sada je najgore.

Takodje, visoki funkcioneri EU, NATO i USA redovno se susrecu sa jednim kriminalcem koji se nalazi na visokoj drzavoj funkciji, a koji je u vezi sa Belivukovom grupom.
 
Zaista.
Hajde da popravimo cesme u svom stanu i Sredimo stepenista u zgradama,
Posle cemo jasnije da vidimo sta nam je ciniti

Velike ideje (NATO, Rusija, Kralj...) samo su zamke nase podsvesti.
Izgovori da nista ne uradimo.

N emozmeo se pouzdati u elitu. Nedavno je iz nafttalina izvucen Vuk Draskovic, radi obracuna sa Rusijom. Vuk Draskovic je sada evroatlantista, pre je bio rusofil, nacionalista, komunista, anarhsta i ko zna sta jos.
Njegova zena danas, dok s en bori protiv ruskih agenata sedi u upravnom odboru NIS-a koji je ruska firma.
Prima platicu od 7000 E mesecno za nista.

Toje sliak i prilika nasih evroatlantskih/rusofilnih elita. Sve moze.

Zato vam kazem. Priklonite se savetu forumasa iznad i pocnite da popravljate cesmu i stepeniste.
Tu su daleko veci otpori nego na geopolitiskom planu.

Sta biste rekli stanaru koji baci pikavac na stepeniste sa uzivanjem i kaze :"Nek ciste, ko ih j."?
Razgovarjte s ljudima, kasirkama, taksistima, klosarima, prodavcima, cak i sa japijima ili frustriranim zenama....
Videcete koliko je Srbija psihicki zapustena drzava.
Ali to moze da bude i izazov.
Uraditi nesto s ljudsim paterijalom koji imamo, nemamo drugi.

(Mada, oprezno, 1941. kad je video kako Zagrepcani s radoscu docekuju Nemce, J. Broz je rekao svojoj zeni Herti Has: "od ovih g..vana ne mozemo napravit revoluciju"
 
Poslednja izmena:
Baš tako!

Nešto me to podseća na ono, parafraziram - ostavila me devojka, neće me, vidi kakva je. U isto vreme ja se nisam tuširao, sedim i trunem na kauču, kukam kako je ceo svet protiv mene iako u suštini ni ne zna ko sam koliko sam nebitan... Mi smo u toksičnoj vezi sa svetom i samim sobom, hoćemo da se neko cima oko nas i smatramo da to zaslužujemo, a samo muljamo nešto i doprinosimo nula sebi samim i svetu oko nas. Hoćeš EU, pare i njihove privilegije koje postoje - moraš da igraš po ustaljenim pravilima te ekipe. Hoćeš od drugih blokova njihovo? Igraš po njihovim.

Najgore je ovo pilićarenje koje zovemo neutralnošću, ne razumem kako iko više može da se pali na tu priču koja je mnogo jadna, kao neki prosjaci koji se ulizuju svakom prolazniku, bez obzira kako nas tretira, za neku kintu da padne. Očajno i poražavajuće.

Da se malo umijemo, dozovemo pameti, pokažemo da prvo brinemo o sebi i onome što je naše zaista, drugačija bi priča bila. To mogu i iz iskustva da potvrdim u samom radu sa klijentima iz inostranstva faktički celu karijeru do sada.

Svi te hoće ako daješ neku vrednost, pokazuješ da si sposoban i držiš do sebe u meri koja je logična a ne egoistična. Sve koje znam okolo koji su tražili da budu poštovani bez da su to poštovanje ikako zaslužili svojim umećem, radom i trudom, davno su propali ili su na putu da propadnu, ma koliko bili "super za zezanje, dobri generalno".

U isto vreme, oni koji su se trudili i radili, a nisu bili "popularni" i neke face (štagod bi to značilo), nisu se mnogo busali kako su jedini i neponovljivi, su sasvim dobro ili odlično u životu prošli.
 
Ali vladaju u zemlji koja više nema kosovoski problem, koja nije proruska prćija i koja je (možda) u NATO.
Ako Vučić ostane 30 godina na vlasti, nećemo više imati ni problem Raške, juga Centralne Srbije i Vojvodine, jer će on sve to predati, sledeći tvoju politiku koja glasi "Evropska Unija ili smrt", kao što je i vodi već 10 godina. Možda je tvoja logika da se svaki geopolitički problem rešava amputacijom, onda lepo predloži političkom Sarajevu da reši problem sa Republikom Srpskom tako što će je amputirati od sebe, šta će im uopšte teritorija koja im je samo balast na njihovom evroatlantskom putu? Neka se sa njom mirno razdruže po modelu Čehoslovačke ili dve Nemačke koji briselski licemeri nameću nama, i neka nezavisna Federacija sutradan uđe u EU i NATO.

Možda se medicinska stanja rešavaju amputacijom, ali geopolitika ne funkcioniše tako. Ako imaš migrenu, ne možeš amputirati glavu, nego ćeš valjda migrenu lečiti ili operisati tumor, a nećeš zajedno sa tumorom seći i deo tela. Čak i ako ti je gangrena zahvatila ruku ili nogu, postoje antibiotici kojima se ona leči, nije jedino rešenje odsecanje jednog po jednog uda, jer na kraju neće ostati ništa.

Antisrpska politika zapada od Srbije stvara "prorusku prćiju", isti bi bio rezultat i sa tom Poljskom, Rumunijom, Bugarskom, Slovenijom da ih je NATO bombardovao, okupirao im deo teritorije i na njemu stvorio mafijašku terorističku paradržavu, a onda od njih tražio da je priznaju. Nijedna od tih zemalja ne bi ni pomišljala da kroči u EU i NATO, da NATO prema njima 30 godina vodi politiku kakvu vodi prema nama. Nema te žene koja bi se udala za svog silovatelja, pogotovo ako on i posle toliko godina i dalje nasrće na nju da je siluje.

S. Makedonija i Crna Gora su još korumpiranije zemlje od Srbije, i ništa im nije pomoglo to što su kidnapovane u NATO protiv volje dve trećine svojih građana. Milo Đukanović nije uhapšen, i njega NATO i EU upravo štite od odgovornosti za kriminal i korupciju, jer ima još mnoge prljave poslove da obavi za njih.
 
Poslednja izmena:
Najgore je ovo pilićarenje koje zovemo neutralnošću, ne razumem kako iko više može da se pali na tu priču koja je mnogo jadna, kao neki prosjaci koji se ulizuju svakom prolazniku, bez obzira kako nas tretira, za neku kintu da padne. Očajno i poražavajuće.
Neutralnost je upravo suprotno od pilicarenja, nema ulizivanja, to se samo radi u blokovima gde postoje velike i male ribe i ove male moraju da rade sve sto im se kaze i da ponavljaju da vole sto je tako. Ako bismo uspeli da postignemo taj status to bi bio uspeh ravan politickom uspehu Tita sa Nesvrstanima, jer su sada okolnosti mnogo manje naklonjene nama nego Jugoslaviji iz tog vremena. Ali nisam optimista iako bih voleo da se to desi. Jer je sansa da udjemo u Eu za manje od 20 godina ravna nuli.
 
Neutralnost je upravo suprotno od pilicarenja, nema ulizivanja, to se samo radi u blokovima gde postoje velike i male ribe i ove male moraju da rade sve sto im se kaze i da ponavljaju da vole sto je tako. Ako bismo uspeli da postignemo taj status to bi bio uspeh ravan politickom uspehu Tita sa Nesvrstanima, jer su sada okolnosti mnogo manje naklonjene nama nego Jugoslaviji iz tog vremena. Ali nisam optimista iako bih voleo da se to desi. Jer je sansa da udjemo u Eu za manje od 20 godina ravna nuli.

Zato sam i baš rekao da ono što mi nazivamo neutralnošću je pilićarenje i nema veze sa mozgom gledajući šta radimo.

Upravo je tačno da se cela (geo)politička situacija izmenila mnogo, a naša pozicija kao država Srbija je očajna trenutno.

Realnost je da nas EU hoće, ali neće nas ovakve. Doduše, prvo mi sebe ovakve ne bi trebali da hoćemo uopšte, od toga bih ja krenuo, a lako ćemo posle za EU. Ako samo na tas stavimo trenutno šta naša država može da doprinese EU, a šta EU može da doprinese nama, mislim da ne bih pogrešio ako bih rekao da tas vaga u korist EU ka nama.

Mi moramo sebi svoje greške da priznamo, pomirimo se sa time da smo ih napravili prema sebi i drugima, a onda nastavimo dalje da radimo na sebi da se ne ponove i da budemo najbolji mogući što možemo.

Još uvek debatujemo ko je bio četnik, ustaša, partizan i pričamo o Kosovskom boju, dok svet ode još malo na Mars... Ne pričam ovo da bi istoriju zaboravili, apsolutno ne treba, ali ako mogu Poljaci i Nemci da budu u jednoj uniji, Britanci i Francuzi posle vekova ratovanja, da ne kažem Nemci i Francuzi šta su međusobno radili oko teritorija, pa sad sarađuju (a ne moraju da se vole ako neće), o čemu dalje pričati.

Nismo jedini koji smo imali blago rečeno peripetije kroz istoriju, ali smo zakucali u istoj sad već previše i pokušavamo da promenimo vekovne nepravde tako što bi da se vratimo u vreme istih i drugačije uradimo - a to je, složićete se, nemoguće.

Svet ide napred oko nas, a mi se vrtimo u krug i u tom bunilu dajemo lokalnim bukvalno feudima savršeno tlo da nas do kraja unište zaradi brzog ličnog profita i kvazi ideala na granici sa ozbiljnim mentalnim poremećajima.
 
Mi smo ovakvi kakvi smo.
Ne mozemo da postanemo nesto drugo.

Možemo mi mnogo čovek, baš si o tome gore pisao kako treba da krenemo od naših najlokalnijih stvari i tu se slažem.

Dosta smo bili defetisti prema sebi, malo neke pozitive i energičnosti daleko može da dogura, a viđali smo da se i to desi, pa budemo zadovoljni i lepo se osetimo :)
 
Kao dokaz mogu da navedem jso i primer reformi pravosudja. Dve reforme pravosudja je organizovale EU kod nas.
Posle svake reforme stanje u pravosudju je bivalo sve gore, a sada je najgore.

Najgore je zato što nije bilo lustracije i što su u toj reformi pravosuđa učestvali isti ljudi koji su i ukanalili pravosuđe.
Nama treba prvenstvo nezavisno sudstvo i tužilaštvo pa sve ostalo.
Kao Italijni što nisu mogli da se izbore sa svojim korumpiranim sudstvom pa su doveli sudije i tužioce iz Brisela da bi očistili pravosuđe od mafijških elemenata.
To isto nama treba.

Ako Vučić ostane 30 godina na vlasti, nećemo više imati ni problem Raške, juga Centralne Srbije i Vojvodine, jer će on sve to predati, sledeći tvoju politiku koja glasi "Evropska Unija ili smrt", kao što je i vodi već 10 godina. Možda je tvoja logika da se svaki geopolitički problem rešava amputacijom, onda lepo predloži političkom Sarajevu da reši problem sa Republikom Srpskom tako što će je amputirati od sebe, šta će im uopšte teritorija koja im je samo balast na njihovom evroatlantskom putu? Neka se sa njom mirno razdruže po modelu Čehoslovačke ili dve Nemačke koji briselski licemeri nameću nama, i neka nezavisna Federacija sutradan uđe u EU i NATO.

Moraš shvatiti da je krilatica SANU kojom se i danas vodiš "svi Srbi u jednoj državi" odavno mrtva i sahranjena i da velike Srbije neće biti.
Osim toga ulaskom u NATO garantuje se celovitost teritorije države članice tako da ne može da se desi taj scenario koji ti i prvosrbijanci uporno guraju.
Nijedna NATO članica nije izgubila deo svoje teritorije ulaskom u savez.
 
Realnost je da nas EU hoće, ali neće nas ovakve. Doduše, prvo mi sebe ovakve ne bi trebali da hoćemo uopšte, od toga bih ja krenuo, a lako ćemo posle za EU. Ako samo na tas stavimo trenutno šta naša država može da doprinese EU, a šta EU može da doprinese nama, mislim da ne bih pogrešio ako bih rekao da tas vaga u korist EU ka nama.

Mi moramo sebi svoje greške da priznamo, pomirimo se sa time da smo ih napravili prema sebi i drugima, a onda nastavimo dalje da radimo na sebi da se ne ponove i da budemo najbolji mogući što možemo.

Još uvek debatujemo ko je bio četnik, ustaša, partizan i pričamo o Kosovskom boju, dok svet ode još malo na Mars... Ne pričam ovo da bi istoriju zaboravili, apsolutno ne treba, ali ako mogu Poljaci i Nemci da budu u jednoj uniji, Britanci i Francuzi posle vekova ratovanja, da ne kažem Nemci i Francuzi šta su međusobno radili oko teritorija, pa sad sarađuju (a ne moraju da se vole ako neće), o čemu dalje pričati.
Slazem se za sve sto se tice nas i nasih gresaka, mozemo i moramo mnogo toga da promenimo i treba da uredimo zemlju. Nikada u istoriji nismo ali nadam se da cemo konacno da pocnemo to da radimo. Ali o Eu nemam nista lepo da kazem, nikada nisu bili iskreni prema nama i to stoji, poslednjih dvadeset godina slusamo lazna obecanja, mi se natezemo da ispunimo zahteve, i kada sa zakasnjenjem to uradimo onda se pojavi jos jedan zahtev, pa jos jedan i sve tako, cilj je tu ali uvek izmice.

Cinjenica je i da Eu ima trenutno ispod prosecnu garnituru politicara bez ikakve vizije i ideje za buducnost, kao i bez osecaja za geopolitiku, zato se i dogodio ovaj rat i velika ekonomska kriza koja ce kod njih da bude samo gora u godinama koje dolaze, jer su izgubili jedan od tri stuba uspesne proizvodnje, imaju znanje i kapital ali nemaju vise jeftinu energiju a bez nje nece moci da budu globalno kompetitivni. Ovo je vek Kine i Indije, Evropa je samo bogata starica sa lepim zlatnim nakitom. Mi treba da gledamo u buducnost i pronadjemo mesto u tom novom svetu, ako budemo dovoljno pametni ( zvuci kao sala ali nije :).
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Moraš shvatiti da je krilatica SANU kojom se i danas vodiš "svi Srbi u jednoj državi" odavno mrtva i sahranjena i da velike Srbije neće biti.
Nije baš ni SANU monolit, ima u njoj i ovakvih ne baš dostojnih članova te institucije, koji zastupaju tvoju i Vučićevu krilaticu "Srbiju u gejevsko-migrantski Beogradski Pašaluk". A i sam predsednik SANU Kostić je vaš istomišljenik.
Osim toga ulaskom u NATO garantuje se celovitost teritorije države članice tako da ne može da se desi taj scenario koji ti i prvosrbijanci uporno guraju.
Pošto BiH ne može da uđe u EU i NATO dok je Republika Srpska ikako povezana sa Sarajevom, razdruživanje je jedini način da se ispuni želja sarajevske čaršije da im sinovi ginu širom planete za Ujka Sema, kao što im sveže prevereni čukundedovi ginuli na 3 kontinenta za turskog sultana.
Nijedna NATO članica nije izgubila deo svoje teritorije ulaskom u savez.
Nijedna NATO članica osim kidnapovane Crne Gore nije ušla u NATO nakon što je bila bombardovana od strane istog, a čak ni njoj NATO nije okupirao deo teritorije. Kipar nije članica NATO-a zbog turskog veta, ali je članica EU. Šta misliš, kako bi Kipar reagovao da je posle turske okupacije 1974. godine većina zemalja EU priznala secesiju Severnog Kipra, i da su onda Šolc i Makron predsedniku Kipra uputili licemerno-ponižavajuću ponudu da se Republika Kipar i samoproglašeni tzv. Severni Kipar međusobno priznaju kao dve Nemačke, u zamenu za ubrzano članstvo i jednog i drugog Kipra u EU ? Da li bi im se u najmanju ruku zahvalio na "saradnji", i rekao da pod tim uslovima članstvo u EU nije interes njegove zemlje? Evo, poredim nas sa Kiprom koji je teritorijalno manji od Crne Gore, ne sa nekom velikom i moćnom državom. Imamo li makar dostojanstva koliko ima to ostrvce? Ili bolje rečeno, da li ga imaju naši proevropski vlastodršci od 5. oktobra 2000. do danas?
 
Poslednja izmena:
Француску погодио талас штрајкова. Радници траже да плате прате инфлацију
уторак, 18. октобар 2022.
Француски железнички радници, аутобуске компаније, превозници, неки наставници средњих школа и запослени у јавним болницама кренули су у штрајк тражећи повећање плата да би се одржао корак са растућом инфлацијом.

Nigde covek nije tako zadovoljan kao u Srbiji.
Nigde coveku ne treba tako malo, zadovoljan pogled Vodje.
 
Nije baš ni SANU monolit, ima u njoj i ovakvih ne baš dostojnih članova te institucije, koji zastupaju tvoju i Vučićevu krilaticu "Srbiju u gejevsko-migrantski Beogradski Pašaluk". A i sam predsednik SANU Kostić je vaš istomišljenik.

Pošto BiH ne može da uđe u EU i NATO dok je Republika Srpska ikako povezana sa Sarajevom, razdruživanje je jedini način da se ispuni želja sarajevske čaršije da im sinovi ginu širom planete za Ujka Sema, kao što im sveže prevereni čukundedovi ginuli na 3 kontinenta za turskog sultana.

Nijedna NATO članica osim kidnapovane Crne Gore nije ušla u NATO nakon što je bila bombardovana od strane istog, a čak ni njoj NATO nije okupirao deo teritorije. Kipar nije članica NATO-a zbog turskog veta, ali je članica EU. Šta misliš, kako bi Kipar reagovao da je posle turske okupacije 1974. godine većina zemalja EU priznala secesiju Severnog Kipra, i da su onda Šolc i Makron predsedniku Kipra uputili licemerno-ponižavajuću ponudu da se Republika Kipar i samoproglašeni tzv. Severni Kipar međusobno priznaju kao dve Nemačke, u zamenu za ubrzano članstvo i jednog i drugog Kipra u EU ? Da li bi im se u najmanju ruku zahvalio na "saradnji", i rekao da pod tim uslovima članstvo u EU nije interes njegove zemlje? Evo, poredim nas sa Kiprom koji je teritorijalno manji od Crne Gore, ne sa nekom velikom i moćnom državom. Imamo li makar dostojanstva koliko ima to ostrvce? Ili bolje rečeno, da li ga imaju naši proevropski vlastodršci od 5. oktobra 2000. do danas?
Кипар има подршку запада искључиво зато што га чине Грци који су, за разлику од Срба, остали на страни запада и после Другог светског рата. Да је Турска постала чланица Нато пакта а Грчка се приклонила Москви не да Кипар не би био у ЕУ него би се број Грка постепено смањивао а територија под влашћу Турске повећавала

Иначе, тврдња "ниједна чланица Нато-а није ушла у Нато након што је била бомбардована осим Црне Горе" је бесмислена када можеш на прсте једне руке да набројиш земље које је Нато цео бомбардовао од оснивања. И Јапан и Немачка и Италија су ушле у савез са Америком након што су биле бомбардоване од стране ње и ама баш ништа нису тиме изгубиле, напротив.

Чињеница стоји да ниједна Нато чланица неће губити своје територије и да свакоме коме је стало до Србије то треба да буде приоритет.

Али није јер чланство Србије у Натоу значи мир и стабилност што значи да ће се људи усресредити на битнија питања а то булументи не одговара, циљ је да се увек користи страшило сукоба и хаоса како би се гледало кроз прсте за разне мафијашлуке. Па у сукоб Русије и Украјине смо увучени на правди Бога и без ама баш икакве потребе, само да би нашим "патриотама" било лакше да баце људима прашину у очи док их краду и сиромаше.
 
Иначе, тврдња "ниједна чланица Нато-а није ушла у Нато након што је била бомбардована осим Црне Горе" је бесмислена када можеш на прсте једне руке да набројиш земље које је Нато цео бомбардовао од оснивања. И Јапан и Немачка и Италија су ушле у савез са Америком након што су биле бомбардоване од стране ње и ама баш ништа нису тиме изгубиле, напротив.
Osim Crne Gore i S. Makedonije, NATO-u nikada nije pristupila nijedna zemlja u kojoj je 70% stanovnika protiv NATO-a.

NATO nije postojao 1945. godine, Japan i Italija uopšte nisu imali izbora kome će se prikloniti, jer su vojno okupirani od Amerikanaca, a Nemačka je podeljena na okupacione zone. A da te zemlje nisu ništa izgubile pod Amerikancima, mislim da se njihovi građani baš ne bi složili; osim što je popio dve atomske bombe i još stotine hiljada mrtvih civila od konvencionalnog tepih-bombardovanja, Japan je pod američkom okupacijom izgubio svaki spoljni suverenitet, već 80 godina je američka kolonija, a pre toga je bio jedna od svetskih sila. Današnji Japan mora da uvede sankcije Rusiji kada mu stigne direktiva iz Stejt Departmenta iako je najveći pojedinačni uvoznik ruskog gasa na svetu, današnji Japan po direktivi mora da prizna secesiju KiM iako ne zna tačno ni gde se ono nalazi, današnji Japan mora da prizna Gvaida za "predsednika" Venecuele samo zato što ga je priznala Amerika, više se ne pita ni za šta u svojoj spoljnoj politici. Isto važi i za Nemačku i Italiju. Hoćeš da mi kažeš da je uvođenje ekonomskih sankcija Rusiji u interesu tih država, pogotovo Nemačke? To što im kalira čitava teška industrija i što im je gas poskupeo sedam puta od februara ove godine?

Evropske države su prirodno upućene na najtešnju ekonomsku saradnju i sve moguće integracije sa Rusijom, Amerika preko svojih marionetskih režima vojno ratuje sa Rusijom do poslednjeg Ukrajinca, a ekonomski sa njom ratuje do poslednjeg Nemca, Italijana i Francuza.
 
Poslednja izmena:
Možda sam kačio ali da ponovim, Blagoje Grahovac, general vojske u penziji, u svojoj knjizi Glasovi iz gluve sobe je dao odličnu analizu zašto Srbija treba ući u NATO.


IMG-20220305-213050.jpg
IMG-20220305-213059.jpg
IMG-20220305-213126-edit-4665295403140210.jpg
 
Са чисто војне и стратегијске тачке гледишта, чланство у Нато пакту (или било ком будућем савезу у коме је остатак Балкана) је у пуном интересу Србије и сваки стручан појединац и стратег би то морао да зна. Да су се озбиљни стратези питали пре 30 и кусур година то би био случај и ми би данас имали Косово и били далеко моћнија и богатија, унитарна земља.

За војна питања се не пита баба из Сврљига као што ни нашу пређашњу доктрину неутралности СФРЈ нисмо установили на референдуму. Но опет, криминалним структурама је у интересу да манипулишу народом лажима и искоришћавањем трагедија из прошлости (Јасеновац, турска окупација) како би обликовали јавно мњење у своју корист, створили хаос и атмосферу сталног сукоба у коме би се њихов мафијашлук толерисао. Дрво се по плоду познаје а више је него очигледно шта је плод политике домаћих "националиста".
 
Daleko od toga da je SPS pošten, poenta je da AV i njegovi mediji zadnjih 10 godina besomučno urlaju na lopove iz prethodne vlasti koji su opljačkali Srbiju, a simboli žutog lopovluka su u Vučićevoj vlasti dogurali do funkcija koje su u vreme te žute vlasti mogli samo da sanjaju: Dinkić, Mali, Vesić, Mihajlovićka, Trivanka, Čomićka, Bujošević, sa tim kadrovima bi neko neobavešten pomislio da je SNS nastao tako što se odvojio od DS-a, a ne od SRS-a.

Krali su u vreme Tadića, a Vučić ih je svojom moralnom neiskvarenošću naveo da od žutih lopuža postanu napredne poštenjačine, to je opravdanje za tu šizofrenu kadrovsku politiku koje bi verovatno dao Informer ili Đuka Bizon,
Zaboravio si Kradikale i poštene srBske patriJote. Odakle Šešelju svo to bogatstvo? Odakle im lova? Znam iz prve ruke kolika je lopina Šešelj, zato pričam o njemu.

Od Srbije niko ne očekuje članstvo u NATO, već otklon od Rusije. Tako da su mi ovi zagovornici ulaska u NATO podjednako gadni kao i ova "patriotska peta kolona" finansirana iz Moskve.
 
Kazete da clanstvo u NATO paktu znaci mir i stabilnost?
Naivno. Infantilno.
Nadate se da ce neki simbolicki korak da resi vase probleme.
Uvescete monarhiju i Srbija ce odmah da bude bogata kao Danska.
Ucice u NATO i zavladace mir i stabilnost.
Dokle god mastate da ce se vasi problemi resiti ako nadjete boljeg gazdu, nema nista od toga.

Upravo su zbog tog clanstva sve zemlje u Evropi gurnute su u rat s Rusijom i bice deindustrijalizovane.
Za par meseci prostor od Lamansa do Urala bice nenastanjiv.
 
Ja nisam nista pricao niti mislim da je Putin neki vojni genije.
Putin je kukavica, kao i svi liberali.
Putin ima tezak kompleks nize vrednosti u odnosu na Zapad.
Ne verujem da se njemu svidja ova uloga. Radije bi on lovio u Sibiru i juri gimnasticarke.

Evropa do Urala ce biti unistena po prirodi stvar, kad arat udje u nuklearnu fazu.
 
Postoji kod nas velika doza romanticarske naivnosti u pristupu prema velikim temama, moglo bi da se kaze da nam je to kulturoloska odlika koja nas definise, jos od Kosovskog mita i verovanjima u svetsku pravdu i borbu za vise ciljeve. Zapadna politika je hladna , proracunata i lisena licnog, emocija ili simpatije prema bilo cemu osim ispunjenu zadatih ciljeva, prijateljstva su samo eufemizmi za svojevrsne poslovne partnere i saradnike u ispunjenu drzavnih ciljeva. Srbija nema nikakvu sansu da udje u Nato, iz jednostavnog razloga sto joj Zapad ne veruje. Mislim da je Brzezinski, veliki americki strateg i mislilac, tvorac politike obuzdavanja uticaja Sovjetskog saveza i njegovog konacnog unistenja, pricao da je potrebno bar 30 godina da bi se u strateskom smislu neka zemlja mogla da smatra za saveznika. Niko ne veruje zemljama koje su za Rusiju, pa sa sledecom vladom navijaju za Ameriku, pa bi da budu malo neutralne, tako svet ne funkcionise. Oni imaju samo jedan cilj sa nama, to je da nas odvoje i trajno prekinu nase bliske veze sa Rusijom, to bi ostvarilo sve njihove interese jer bismo ostali mala siromasna i izolovana zemlja, okruzena Nato drzavama, koja bi htela to li ne bila upucena na Nato kao pomoc i zastitu, a samo prikljucenje bi bilo od drugorazednom znacaja, ako se ikad i dogodi, vazno je da Rusi izgube saveznika u Evropi, i da Srbija postane potpuno zavisna od Eu i Amerike na taj nacin.
 
Vrh