@TheOnlyLuka
A šta, ti misliš da ste vi homoseksualci jedini u Srbiji koji doživljaju nepravde i neprijatnosti i moraju sami da se bore za sebe?
I, šta kažeš, gej ljudi u Srbiji su jedini koji imaju probleme, jedini koji trpe nepravde i jedini koji moraju sami da se bore za sebe?
Niko nije rekao da smo jedini, daleko od toga. Međutim, to ne znači da se prema određenoj grupi ljudi treba ponašati kao da su njihovi problemi manje važni od drugih - iz bilo kog ugla gledano.
Kredit - Ni oni koji se vode kao nezaposleni ne mogu da dižu kredite, pa ni oni sa malim prihodima ili određenim poslovima
Jeste, ali šta ako dođu muškarac i žena (u vanbračnoj vezi) i zatraže kredit? Dobiće ga. Pričam o osobama kojima primanja to dozvoljavaju, a ne o svakom mogućem primeru zašto neko ne može. Pričam o diskriminaciji, a ne o tome da neko prosto zarađuje manje.
Posećivanje u bolnici - ne razumem, šta, ako dođe Laza u bolnicu da poseti Peru, i Pera kaže sestri da ga propuste jer su u vezi, sestre će fizički sprečavati Lazu? Aha. A kako to do sada nige nije osvanulo u novinama? Kako se niko nije žalio?
Jer se o tome, dragi moj, ne piše.
A šta, ti misliš da ste vi homoseksualci jedini u Srbiji koji doživljaju nepravde i neprijatnosti i moraju sami da se bore za sebe?
Podjednako sam državljanin ove države kao i ti.
Luka, a da li misliš da će Evropska parada doprineti nekakvom poboljšanju stvari o kojima govoriš? Ja mislim da neće, već samo iritira većinu i postiže suprotan efekat. Čak mi deluje da ovdašnjoj gej zajednice uopšte ne ide u prilog i da im je i nametnuta od strane nekih faktora iz inostranstva.
Pazi, parade su u nekom zapadnom svetu postale stvarno kul mesto za zabavu. Bio sam u Gracu i Amsterdamu do sada (oba puta ne ciljano da bih išao na prajd). Niko to ne shvata kao isključivo gej događaj, već dođu ljudi s decom, prošetaju se, slušaju muziku. Nije tabu tema kao ovde, jer prosto ljudi šetaju ulicom.
Da li mislim da ne treba baš ići u gaćama, mislim, ali ja ne mogu svakoj osobi da kažem šta mislim i da menjam celokupnu zajednicu, već imam neka svoja shvatanja, načela i uverenja.
U principu, nijedna parada neće doprineti stanju. Hoće borba u institucijama i u suđenju protiv ovog pokušaja od države.
Za usvajanje dece nisam, ali za omogućavanje registrovanog partnerstva, rešavanje naslednih i drugih prava-jesam.
Za decu me pravo nešto i ne dotiče, jer ih, ni da sam strejt, ne bih imao. Ne vidim se sa detetom u rukama i svim poslom koji sleduje. Ali bih vrlo rado radio u prosveti i učio jeziku koji studiram, a i deca su me baš zavolela bila kad sam bio na zameni.
Za oblike diskriminacije o kojima si govorio već imamo rešenje- striktno poštovanje Ustava i postojećih zakona koji kažu da su svi jednaki. Policija i tužilaštvo moraju da rade svoj posao, ali pošto ga ne rade ni po drugim stvarima, ni vi niste izuzetak.
I ništa se drugo ne traži. Nikakav poseban zakon za to, već samo poštovanje onoga što je već doneto. Nikakva posebna prava u odnosu na neku drugu grupu ljudi.
To što se provuče priča gde su homoseksualni ljudi u pitanju, ne znači da to isto ili slično za heteroseksualni par/ljude generalno ne važi.