To što u Ukrajini cvetaju nacisti nema veze najviše sa Zapadom. U Ukrajini je nacista i nacionalista bilo i pre Majdana 2004. Pičvajz u Ukrajini i u odnosima nje i Rusije je star minimum 100 godina.
На личном, културном и политичком нивоу, односи Руса, Белоруса и Украјинаца су односи много више блиски и јаки него што су икада били међу словенским народима Балкана. Ако је до комунистичке тортуре у одређеним периодима, имали су сараднички и сапатнички однос (Руси су подједнако испаштали). На северозападу Украине је одувек било нацистичко гнездо, које је ЦИА када се Трећи Рајх повукао узела под своју заштиту. Али, по сведочењима самих Украјинаца, источно од границе Кијев-делта Дунава на запад нацоши су били статистичка грешка. Антируска атмосфера у не малом делу украјинског народа је развијана управо тих 18 година, са великим утицајем запада. Сама Русија је сама правила много грешака, којима је кварила ситуацију, то је тачно.
Ruski pokušaj preuzimanja MZKT jeste jedna velika sramota, i to se ne sme zaboraviti. To je jedan od primera i dokaza da Rusija, u najgorem slučaju, nije ništa bolja od zapadnjačkih otkopoda. Iako se po Srbiji uvek priča kako su oni nebesko carstvo nepogrešivo u borbi protiv zlog zapada. Raspitaj se malo više o tom pokušaju uzurpacije MZKT. Nema mnogo vesti o tome van ruskih i beloruskih izvora, o tome je samo bila vest pre jedno 5 godina na internetu i onda se zataškalo. Ali da, pokušano je. I da, ogromna je sramota na račun Rusije, da se tako ponaša prema svom najbližem i uskoro - jedinom pravom savezniku.
То је војно одбрамбени сектор. Из истог разлога жели у својој зони Крим, Мариупољ, Северодоњецк, Дњепропетровск. Са друге стране, Нико из Русије не покушава ни да такне невојну индустрију: кућни апарати, кварцни сатови, играчке, готове млечне и месне производе, тракторе, рударске камионе, лифтове... Све то са белоруским брендом, и профитом у Белорусији. Продаја таквих производа источноевропских чланова Европске Уније на западноевропско тржиште од стране источноевропских домаћох фабрика је неостварени сан снова, са тек по неким иззетком. У Холандском супермаркету нема мађарске, ни бугарске, ни румунске кобацисе ни сира.
Albanija me ne zanima. Bitno mi je samo da ne bude novih ratova i papazjanija koji imaju veze s njom ili njenim etničkim grupama. Ali dobri odnosi sa Albanijom su mi bitni ko semafor u GTA.
Заборавио си на Косовске Албанце. Да се одрекнемо Космета, и подигнемо Кинески зид према њима, нећемо их се отарасити. Они су добар ученик из првог реда, а ми у магарећој клупи. Зна се кога увек слушају и ко ће бити увек крив. Са те стране, наше место на Западу зависи од дружења и мирења са одликашем у очима Запада.
Možeš li mi navesti jednu kinesku ili rusku koloniju, bilo sadašnju, bilo u prošlosti? Ja ti mogu nabrojati 10 zvaničnih američkih i britanskih kolonija koje postoje i danas, a nezvaničnih još 5 puta toliko.
Цео Сибир је руска колонија. Можда нема те врсте насиља како је било Европљана према црнцима, али де факто експлоатација природних ресурса Сибира је у рукама олигарха са запада Русије, читај корпорација.
Кина има један од најхуманијих колонијалних система у средњој Африци, али је ипак колонијални. Да, изградила је пруге, путеве, лакошински систем у Адис Абеби, уложила у образовање и здравство, али бесомучно црпи њихова природна богатства, и понаша се експлоататорски према јефтиној радној снази.
A od čega su Rusi bežali u Ameriku posle pada socijalizma?
Čini mi se da su bili treći na listi za emigraciju u USA odmah posle Kineza i Meksikanaca
Од америчког сна везаног за Русију, који је тамо трајао тек 10-так година, целе 1990-те. Када је ћелави КГБ-овац потиснуо ЦИА из Русије, ствари су се доста промениле. Ја сам га не сматрам за супер решење ни за Русију ни за свет, али ко мене пита? Ко нас пита? Мала држава не може да одлучује само да се прилагођава.
Mislim da je izdaja tzv demokratske opozicije potpuno jasna.
Narocito NGO ekipe oko Marinike i ugostitelja engleskih placenika iz Moramo.
Sad im je Vucic ok.
Ако ћемо о издаји и патриотизму, ко је:
- Увукао Србију у безнадежне ратове, који су изгубљени?
- Укинуо националну железничку станицу, уништио четврту армију, са све вагонима и кадровима?
- Уступио пољопривредно земљиште странцима?
- Уступио рудна богатства странцима?
- Потписао све најштетније споразуме са безпоговорним и безословним уступцима Косовским Албанцима, без трговине, без компромиса?
СПС и СНС.
Патриота је онај ко се, па макар и у предизборној кампањи супротставио бар нечему од тога.
Коалиција око ССП и НС+Морамо.
Ако је неко од њих негде и добио неку кинту са Запада, а ако за разлику од СПС и СНС није извршио неку конкретну издају, он је страни плаћеник колико и фриленсер или гастарбајтер. Односно, дибијен новац са Запада, није негативно, чак економски позитивно уношење девиза у Србију.