Da.
To su oni kojima je samo bitno da je neko kontra ''mrskog Zapada'' (a to je danas fakticki citava Evropa sem njihove malenkosti), pa makar to bili i kim dzong un ili onaj bradati kremaljski ljudozder i njegovo pleme bandita.
Pa to, to. Samo da se istera inat. Ja to mogu da razumem u nekim izuzetnim situacijama kroz istoriju, i staru i modernu, kad čovek uvidi da je nadrljao obrni okreni, pa bar da ode kao čovek. Ali u svim drugim situacijama, to je čista bolest. Mrzim zapad koji me bobmardovao ali koji mi najviše i donira, pa ću zato da se šlihtam Rusima koje zabole za mene i od kojih sam uvek dobijao sam mrvice i lepe reči. Mrzim zapad pa ću zato da se divim raznim Asadima, Sultanima, Vini Puovima, Sadamima, Lukašencima, Kim Džongovima, jer svi znamo da neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj (aha, malo morgen). Mrzim zapad zato što je Nemačka 1945. podivljala pa srušila pola kontinenta a sa njim i moju biblioteku, pa ću da teram inat njima i ostatku međunarodne zajednice držanjem rupčage na tom mestu, sve dok se UN jednog dana ne sastane samo da bi diskutovao o rušenju Biblioteke i naterao Nemačku da se (opet) izvini (hoće, zabole ih sve). Mrzim zapad jer me 99' bombardovao pa ću, pored spomen-rupčage na Kosančiću, da držim i spomen-ruine u Nemanjinoj, da sramim sve zapadnjačke turiste kada dođu ovde i da čekam da se skupi ceo svet da mi se izvini za to (opet - hoće, zabole ih sve).
I za sve se uvek ima izgovor i opravdanje. Kada se kaže da su zapadnjačke zemlje najveći donatori Srbiji, poteže se argument da to ne znači ništa jer su nas najviše i uništile. Kada se kaže da su Rusija ili Kina uzeli mnogo, mnogo više nego što su nam dali u skorijoj istoriji, poteže se argument da nas bar nisu bombardovale. Kada se postavi pitanje zašto se ceo kontinent okrenuo zapadu, a samo mi glumimo Nesvrstane ili Rusku ispostavu, sledi odgovor da je to zato što smo mi jedini pametni a ceo kontinent, pa i svet, prolupao. Kada se, nakon više nedelja debakla i raspada sistema, postave neka pitanja o tome da li je normalno ovo što se radi 1500km severoistočno, šta je postignuto, uz koje cene, da li je to način da se održavaju savezništva i čuva sfera uticaja... isto slede dijapazoni mlitavih izgovora.
Umerenost ne postoji. Korekcija mišljenja ne postoji. Priznavanje greški ne postoje. Učenje i spoznavanje novih stvari su nepoželjni. Jer sve to izgleda nije srpski. Nije muški. Kad u nečemu grešiš, greši do kraja, korekcija i promene su za kukavice. Inače, da napomenem da ovde ne pričam o prosečnom SNS tupsonu koji će, uz dovoljno obrađivanja, u roku od godinu dana preći iz Putinofila u rusofoba. Pričam o ovim ''čistokrvnim'' rusofilima s pedigreom što ne menjaju poglede, izgovore i lažne nade šta god da se desi. A svet dele na one koji su uz njih i Ruse, i one koji su protiv njih. Ništa između ne može da postoji.