Meni je najzanimljiviji deo na sredini emisije, gde profesorka Stojković kaže da će Vučić posle izbora uvesti sankcije Rusiji, a onda joj je neprijatno da prizna da se ona sa Vučićem slaže i po tom pitanju, a i po svim drugim krupnim političkim pitanjima. Jel jedina politička razlika između njih to što bi ona uvela sankcije odmah, a Vučić će sačekati možda mesec ili dva posle izbora? EU nema alternativu, i za Vučića, i za Ponoša, i za Tadića, i za Stojkovićku. Zaista je već pomalo uvredljivo za inteligenciju ovog naroda da mu se kao "opozicija" predstavljaju kandidati i stranke koji se u svemu slažu sa režimom.
Onda spominje da Vučić krši ustav u pogledu svojih ovlašćenja, što je fakat, ali joj ne smeta još flagrantnije kršenje ustava po pitanju Kosova i Metohije i Briselskog Sporazuma. Ne smeta joj ni protivustavno i protivzakonito organizovanje izbora na teritoriji KiM, bez višestranačke kontrole i brojanja glasova na biračkom mestu. Spominje Briselski Sporazum, ali ne kaže da bi taj sporazum poništila kada bi došla na vlast. Kao i režim, priča o ZSO koja je i kada bi se sutra formirala jedno veliko NIŠTA, asocijacija opština po ustavu tzv. "republike kosova", koju predviđa i Ahtisarijev Plan. "Normalizacija odnosa" nije ništa drugo nego priznanje šiptarske terorističke paratvorevine pod drugim imenom.
Sasvim je normnalno da se slazu sa rezimom. njihova uloga je da odglume opoziciju, oni imaju istog gazdu kao i rezim.
Citav politicki sistem u Srbiji pripada i funkcionise prema interesima okupatora.
Kad nisi suveren, onda svoje resurse (ljude, novac, vreme...) trosis da izvrsavas naloge okupatora.
Za svoje interese nemas vremena.
Vrlo je jednostavno, tu nema nikakve metafizike. Razlozi zasto nam je potrebna suverenost su vrlo jednostavni.
Nije tacno misljenje pojedinih liberalcica da mi ne mozemo da budemo suvereni, da treba da pohrlimo u NATO i procevtacemo. Evo Severna Makedonija je bas procvetala.
Unutrasnju politiku bi morali da imamo suverenu.
Mi nemamo politicki sistem, imamo ove lose glumce. Narod iz nekog razloga najvise ceni najboljeg glumca medju njima. najbolji glumac cas plasi, cas hrabri narod, on je i djavo i mesija. On prica o hlebu i hrani, on kuka i naredjuje, on place i zapomaze. Narod ocigledno pada na to. Narodu je to dovoljno jer "opozicija" osim kritike "Vucica" nema neku svoju pricu. Dobar primer za to su svi. Ne znam koga bih izdvojio da nije u tom sablonu.
Mozda Cuta, Mladjan Djordjevic.....
Ne razumem zasto Jeremic sluzi Djilasu.
Ne razumem zasto Bosko ulazi u kolaiciju sa Vucicevim ljudima.
Od ovih izbora ne mozemo ocekivati nista. Beograd prema anketama ostaje u vlasti SNS-SPS koalicije.
Nasa "opozicija" ima samo tri cilja:
1. Skupstinski restoran
2. Mozda neka centralna beogradska opstina gde lepo moze da se krade.
3. Da ostane u fokusu svojih sponzora (nekima je rezim sponzor, neki imaju direktnu vezu za zapadnim vlasnicima rezima)