Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 48.252
Kakav je stav NDMBG prema nuklearnim izvorima energije? Dobrica ovde nije to pominjao.
Нисам разумео ову идеју о промени система за грејање. Не знам како је 400 хиљада евра за једну просечну зграду (од пет спратова) јефтино? Не знам како би се то исплатило и поред смањења потрошње електричне енергије. Опет, није ми јасно зашто се превише копликује. За почетак забранити грејање на чврста горива (дрва, угаљ, мазут) приватним домаћинствима и загађење ће се знатно смањити. Наравно не одмах, него рецимо 2028-2029. Можда раније забранити угаљ пошто је најотровнији. Тим људима пружити помоћ у виду субвенција у преласку ка алтернативним видовима грејања.
N1 je televizija u vlasništvu bivšeg direktora CIA Dejvida Petreusa, kao i Nova S. To nisu nikakvi "opozicioni" mediji, ne mogu Vučićeve gazde da budu opozicija Vučiću. Oni tobože kritikuju njegov kriminal i autokratiju, ali suštinski nikada ne kritikuju njegovu nacionalnu i makroekonomsku politiku od koje Srbija propada.Mislim da je jedna veoma vazna stvar oslobdjanje medija.
Mi nemamo medije. Oni pripadaju ili SNS-u ili strancima N1.
N1 takodje efektivno ispira mozak, isto ako Pink.
Razgovarao sam sa ljudima koji su na ivici egzistencije koji mastaju o nuklearnom ratu i pobedi nad "nedemokratskom" Rusijom.
Postoje gradjanisticki ekstremisti ciji je mentalni sklop isti kao i kod SNS aktivista.
Ti si prva osoba koja ima preko 50 a da sama predlaže da joj se ukine glasanje. Ne znam šta da mislim o tome ali poštujem to u neku ruku.Ljudima koji imaju preko 50 ( ja) treba zabraniti pristup ovoj temi a i da glasaju. A mladima treba uvesti obavezu da glasaju. Ako mi matori dosad nismo umeli da napravimo dobru zemlju sta se vise prckamo i pametujemo? Ako smo ipak napravili super zemlju ????? i usli u zlatno doba opet treba da batalimo glasanje i da konacno uzivamo u tom savrsenstvu. Ovi mladi ne mogu bas toliko da upropaste ovo " savrsenstvo" a i ako pogrese imace vreme da poprave.
N1 i NOVA se ponašaju upravo kao Informer : neprekidno ubeđuju narod da je Vučić i dalje nacionalista kao devedesetih, da se nije proevropski transformisao, da je rusofil, da nije iskreni prozapadnjak, da pravi "Srpski Svet/Veliku Srbiju", da priprema novi rat za oslobođenje srpskih zemalja, itd. N1 i NOVA to govore kao kritiku, Informer i Pink kao pohvalu, ali i jedni i drugi tvrde isto, i time ispiraju mozak biračkom telu.Da hoće neku manipulaciju ili ispiranje mozga, zar ne bi trebalo da se ponašaju kao informer, a ne sve kontra? Zar ne bi pravili fantomske tabloide kao što objektiv što je samo iskočio, a ne bi pravio da možeš da motaš sedam dana unazad, zar ne bi trebao da košta 20 dinara sbb ako je cilj ispiranje mozga, a ne dva soma mesečno?
Ima takvih mnogo, više od polovine njihovih trenutnih glasača spada u tu kategoriju. Muka im je od Vučića, ali vide da suverenistička opozicija izlazi na izbore u 5 ili 6 lista, gde lako može da se desi da svaka od njih dobije po 2,9%. Sa druge strane, ne žele da Vučića koji podržava antirusku rezoluciju u UN zameni npr. Dobrica Veselinović, koji je u jučerašnjoj emisiji na Nova S rekao da Srbija Rusiji treba da uvede sankcije i da EU nema alternativu. Zato će taj razočarani birač ponovo glasati za Vučića, jer u nedostatku snažnog trećeg puta misli da bira manje zlo.Razočarani glasač SNS baš bih voleo da upoznam tu endemsku jedinku
Takođe sam razmišljao zašto u toj situaciji gde svako međusobno svakome duguje, se ne napravi globalni dogovor i ponište međusobno suprotstavljeni dugovi. Bar ja to tako gledam. Ako SAD duguje Nemačkoj, a Nemačka duguje Britaniji, a Britanija duguje SAD, onda se prosto ponište sva tri do nekog iznosa i ćao zdravo.
Nuklearne elektrane same po sebi ne proizvode zagađenje, ali su u slučaju najmanje havarije posledice po životnu sredinu neuporedivo gore nego kod elektrana na fosilno gorivo.
Iskreno se nadam da će moratorijum na gradnju nuklearki u ovoj zemlji ostati na snazi barem dok SNS ne ode sa vlasti: ako se u te stvari budu petljali kadrovi tipa Milorad Grčić ili Zorana Mihajlović, ne gine nam novi Černobilj. Elektrana nije pečenjara.
Koliko me nekad iritiraju pojedini izlivi isključivosti i zadrtosti NDMBG (mislim na njihove čelnike i osnivače) toliko cenim to što ti pokušavaš da ih malo koriguješ i približiš realnosti. Nije im dobro što su zadrti u previše stvari, tj. više nego što bi trebalo da budu. Da su bar neka moćna, uticajna i popularna stranka pa i da razumem taj stav ''može nam se''. Ali daleko su od toga. I drugo, bilo da se radi o pojedincu, stranci, državi... mislim da je mali broj tema i problematika gde treba zacrtati i imati stav ''uvek ćemo'' odnosno ''nikad nećemo''. Manji mi je problem kad bi neko, hipotetički, rekao ''ja smatram NE vrlo opasnim i jako sam protiv toga'' nego kad kaže ''ja ću uvek biti za sve sem NE''. Pogotovu ako je javna ličnost. Bio sam i ja protiv NE ali nisam govorio ''uvek ću biti'', nego u smislu ''nisam za njih, ovde i sada, zato i zato''. Posle sam uvideo neke stvari (a i desile se brojne promene i okolnosti) pa sam promenio stav. I zato izbegavam da za 99% stvari kažem ''uvek ću'' ili ''nikad neću''. Treba reći ''ovde i sada mislim to i to''... Možda ne tako bukvalno, ali da ne bude nikakvih zacrtavanja. Pogotovu kad se radi o vrlo promenljivim i relativnim stvarima kao što su energetika, politika, ekonomija, društvo...NDMBGD je protiv NE kao pokret Zelene orijentacije i kandidat za članstvo u Evropskim Zelenim. Moj izdvojen stav kao pojedinca koji nije stav NDMBGD je da su NE neminovnost ka putu ka energetskoj nezavisnosti i samoodrživosti i aktivno ću raditi unutar organizacije kako bi se stav ka NE promenio. Mislim da je ovo veoma bitno u svetlu novih događaja koji su doveli do porasta cena fosilnih goriva koje ćemo tek osetiti.
O pokretu ''Ne davimo Beograd''