[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=903498#p903498:2ehmjjuo je napisao(la):
BalkanRoyale » Pon Nov 29, 2021 9:43 pm[/url]":2ehmjjuo]"Vučić je čovek koji je uništio društvo u Srbiji, uništio obrazovanje, medije, kulturu, javni govor, institucije koje su koliko toliko počele da se uspostavljaju od 2000. godine. Ovo je potpuno kriminalizovana država, gde preko noći bilo koga može da pojede mrak i nikom ništa".
Suština ove izjave je još strašnija od trenutne vladajuće klike (čuj klike, krimi-partokratije). Hipotetički gledano, da sutra Vučić i SNS padnu sa vlasti Srbiji neće biti u SUŠTINI ni za promil bolje dok god imamo ovako slabo pamćenje i javni diskurs. Kao prvo, izgleda da smo svi zaboravili kakvo je društvo bilo u Srbiji od 2000-2012 pa smo počeli da ga romantizujemo u nekom izobličenom pokušaju da se današnjica još više ocrni. Kakve bre institucije, pa i Tadić je svaki dan kršio ustav dok je ko današnja poglavica glumio da se predsednik republike pita za sve, dok je onaj nesrećni Mirko Cvetković bio mahom nepoznat narodu a šatro obavljao najbitniji posao u državi (Premijer) ko danas brnaba. Nisu se ni tada gradile institucije, nezavisno sudstvo? Nema šanse, Borba protiv korupcije? Samo u predizbornim flajerima. O čemu vi ljudi govorite? Kad je više od pola vladajuće elite iz G17+ (kasnije URS) i DS, itd itd preleteo u SNS. Ja znam na gomile ljudi sa lokala koji su se kleli u G17+ i DS kad su im omugućavali da trpaju javni novac u džep pa se sada klanjaju naprednoj mašineriji koja nastavlja tradiciju korupcije, partokratije, i kriminalizacije društva. Jedina pohvala je za medije i za smenjivost vlasti, a ovi danas se još uvek lože na SPS 90tih fazon. Kakvu kulturu? Misliš narodni muzej koji nije radio za celo vreme vladavine kulturne Demokratske Stranke, LDP'a, i ostalih? I tad je iz budžeta išlo <1% za kulturu. Obrazovanje? puklo davno pre nego što je SNS uopšte i kreirana ko stranka. Obrazovanje se srozalo kada su DOS genijalci vršili reforme obrazovanja na čelu sa Gašom Knežević i Srbijankom Turajlić. A o kriminalizaciji ne treba da trošim reći, upućeni već znaju da od 1990 pa sve do danas (i u svim tim režimima) je povezanost organizovanog kriminala i države ne-upitno. Ubacujem Dinkića kao bonus za sav ovaj š***.
Ne može se Srbija menjati ako mi nismo u stanju da prepoznamo isti KONTINUITET vlasti i vladanja 30 godina. Sutra da padne Vučić, ja garantujem da bi o istim problemima na ovom forumu raspravljali/ razgovarali i 2028. Ohrabruje to što gradjani osećaju potrebu za pobunom, ne ohrabruje to što bi gradjani da lepe flaster na otvorenu ranu.