Šta je novo?

Izbori 2024

Maло је дужа прича ту, прво су дошли момци са штанглама и капуљачама и претили сељацима са тракторима, па су почели да лупају стакла на тракторима, и људи су упалили машине и склонили се на средину моста. Онда је кренуо багер на масу људи праћен момцима наоружаним штанглама.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=902711#p902711:191r853z je napisao(la):
Bender Rodriguez » Sat Nov 27, 2021 4:10 pm[/url]":191r853z]

Bilo je i grupa koje su blokirale petlju i dole, ispod autoputa, oko stubova. Culi smo i da se jedna solidna masa zadrzala u Kneza Milosa ispred Skylinea ali nije bilo mrdanja da se ne izgubi autoput. Tek sad videh da je bila poveca masa i u Kneza Milosa.

Bio sam i dole gde su panduri blokirali prolaz kod Skajlajna (biće special edition slika u temi), a ovo je već kad se došlo do Vlade, iza mene ka Londonu je bilo još ljudi. S obzirom na sve lepa brojka je bila ovde i na tim drugim tačkama na autoputu.

IMG_20211127_152448_1_1_1_1.jpg

@Dosljak
Ma dobro, zato danas svako ima kameru pa se sve lepo snimi pa se prosudi. Pa i ako je neko na pravoj strani uradio losu stvar, lepo ima video dokazi pa se prosudi i zakljuci. :)

Mada ja nemam sumnju da i ovaj gif hitne pomoci koju masa propusta sad neko edituje i pokusava da ubode neki "frejm" koji se moze zloupotrebiti.

Takvi su to ljudi. Ima ih i na ovoj temi

@Piccolo
Super kolega :kk: Okacicu i ja posle jos mada nisu nesto jer se nisam peo da snimam. Oni sto su bili iznad nas na nadvoznjaku trolejbusa su imali najbolji pogled i slike.

Ja ugrabio svoje mesto na autoputu jos u 14:05, prikrao im se kroz stajalista 17 i 18 koja nisu pokrili :laugh:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yn9BziKFYy8[/youtube]

Eво мало дужи снимка од оног што се врти по твитеру и инстаграму, на 4.18 се чује кад ломе стакло на трактору уз претње да се ослободи пролаз преко моста. Ту креће насиље.

Otisao do mojih Cacana danas. U Preljini je bilo solidno ljudi, msm da sam video i Radeta Panica medju okupljenima
Pandur me pita sta ces ti iz Beograda (BG tablice), doso si vamo da pravis sranja, a kad je video moju LK i da sam lokalni destabilizujuci element onda mu je kao bilo ok

Kakva je sudbina onih koje je rezimska policija uhapsila?

Uhapsili su neke u Zrenjaninu, uhapsili su i traktoriste u Sapcu. Slupali im traktore.
To nije sala. Idu na svesno zastrasivanje!

koliko god da je obicna policija bila korektna, zadarmerija je tukla.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=902761#p902761:1fzh5i0p je napisao(la):
dragan » Sub Nov 27, 2021 7:00 pm[/url]":1fzh5i0p]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=902757#p902757:1fzh5i0p je napisao(la):
chiko » Sub Nov 27, 2021 5:51 pm[/url]":1fzh5i0p]Takodje je sada jasno da je AV obecao pajtasima sa zapada da ce da im obezbedi Rio Tinto rudnik,
Proveri malo kod je Rio Tinto došao u Srbiju i koja vlada mu je dala dozvole za istraživanje.

AV je obećao referendum po tom pitanju kada budu gotove tri studije pre počekta gradnje.
Tacno, Rio Tinto je dosao u Srbiju 2004 da ISTRAZUJE, sto je sasvim legitimno.
Ali konkretan projekat za Jadar, tj gradnja rudnika nije starija vise od par godina.
Rio Tinto je sa Vladom Srbije 2017. godine potpisao memorandum o razumevanju.

Iskren da budem, nisam siguran da li bi rudnik Rio Tinta doneo vise koristi ili stete, ali je simptomaticno da ovi neopevani populisti guraju ovaj veoma nepopularan projekat, sto je veoma cudno i kontradiktorno.
Iz toga se zakljucuje da je bio neki dil upravo sa sadasnjom ekipom.

Sto se tice referenduma, bas su sada nasli da menjaju zakon o referendumu, kakva slucajnost...

Зока и бивши кадрови Г17+ који и даље јашу сад под беџом СНС гурају причу око Рио тинта.

Zasto ih Shef ne zaustavi onda ?
Zna se ko se pita za sve.

Uzgred, koji su to bivsi kadrovi G17+ sada u SNS-u ?
Nisam u toku, cisto me zanima.
Mada je to u stvari dobro, izdvojilo se zito iz kukolja.
Kao i u prirodi, potrebno je nekoliko prosejavanja da ispliva kukolj.
Najvise ispliva u prvom prosejavanju, posle sve manje.

Зока Михајловић и цела њена екипа, већина економиста, брдо локалних функционера, претежно лекари директори болница и домова здравља, директори по разним ЈП, ЈКП и сл. установама. Има ту и доста бивших кадрова ДС, ДСС, СПО, па чак и ЛДП.

Briljantno, zar ne?
Screenshot_20211127-204826_Instagram.jpg

Znam da je ljudska glupost beskonačna ali ipak... :bash:

Dragan je poznati i dugogodisnji forumski industrijalac. Sta god da se predlozi industrijsko, on ce to podrzati. Samo nek se proizvodi bajo moj. A o zdravlju i okolini cemo da mislimo kad budemo na onom svetu.

P.S.
Prica "Nije SNS doveo Tintaru nego jos DS 2004... " to je prica u fazonu "nisam ja zapoceo masovnu tucu, ja sam samo u nju usao i potukao se sa 20 njih. A drugi lik je zapoceo, kad je udario nekog tamo. Ja sam samo uleteo u vec zapocetu i pripremljenu situaciju. Nisam nista kriv."

Odbrana se svela na "ali to nije krenulo od nas".

SNS je pod nisanima nateran da nastavi pregovore i rad sa Tintarom. Nisu oni nista krivi. Stavise, oni su zrtve bre!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=902891#p902891:37uwnlyk je napisao(la):
chiko » Sub Nov 27, 2021 11:16 pm[/url]":37uwnlyk]Sto se tice referenduma, bas su sada nasli da menjaju zakon o referendumu, kakva slucajnost...
Ja sam protiv tog referenduma o Jadru, jer narod nije kvalifikovan da odlučuje o takvom projektu. Ne može ni da se raspiše referendum medju putnicima aviona na visini 10km ko će da malo pilotira avionom.

Vlada mora da preuzme odgovornost i posle uradjenih studija o rudniku, fabrici i odlagalištu održi Javnu raspravu na kojoj će učestvovati ozbiljni stručnjaci raznih oblasti. Ako treba i višednevna debata u nekoj većoj sali uz prisustvo medija, a možda i tv-prenosa.

Drugo, problem je i na kojoj bi se teritoriji i raspisao takav referendum. Da li bi glasali svi iz biračkog spiska Srbije ili samo iz Mačvanskog okruga ili sa opštine ili samo par sela. Zato bi želeo da čujem ozbiljnu raspravu, a ne svakodnevnu kakafoniju i halabuku raznih neznalica, lažova i politički ostrašćeni likova. Naravno Rio Tinto bi predstavio te tri Studije i učestvovao u ozbiljnoj raspravi.

Do izbora treba smislii kako odvratiti ucenjene ljude da glasaju za naprednjake. Sada je vreme slava, pa izvolte.
Nisu svi ucenjeni, neki stvarno veruju propagandi sa naci frekvencija, pogotovu stariji, neki su clanovi partije.
Ostatak potrebnih glasova naprednjaci ce pokrasti, jer se Vodja zadovoljava samo apsolutnom pobedom.

Nemam iluzije da ce opozicija prevagnuti na ovim izborima (sem ako se ne desi neko cudo), ali ga mogu ozbiljno poljuljati, taman toliko da nacisto skrene. Ova slika njegovih batinasa je obisla svet i sada ga nece smiriti ni puna arena botova.

Mene samo cudi zasto policija i dalje ulazi u ovu njegovu bolesnu igru protiv golorukog naroda? Verovatno i to ima svoju granicu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=902922#p902922:1ldtgrpy je napisao(la):
dragan » 28 Nov 2021 03:16 am[/url]":1ldtgrpy]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=902891#p902891:1ldtgrpy je napisao(la):
chiko » Sub Nov 27, 2021 11:16 pm[/url]":1ldtgrpy]Sto se tice referenduma, bas su sada nasli da menjaju zakon o referendumu, kakva slucajnost...
Ja sam protiv tog referenduma o Jadru, jer narod nije kvalifikovan da odlučuje o takvom projektu. Ne može ni da se raspiše referendum medju putnicima aviona na visini 10km ko će da malo pilotira avionom.

Vlada mora da preuzme odgovornost i posle uradjenih studija o rudniku, fabrici i odlagalištu održi Javnu raspravu na kojoj će učestvovati ozbiljni stručnjaci raznih oblasti. Ako treba i višednevna debata u nekoj većoj sali uz prisustvo medija, a možda i tv-prenosa.

Drugo, problem je i na kojoj bi se teritoriji i raspisao takav referendum. Da li bi glasali svi iz biračkog spiska Srbije ili samo iz Mačvanskog okruga ili sa opštine ili samo par sela. Zato bi želeo da čujem ozbiljnu raspravu, a ne svakodnevnu kakafoniju i halabuku raznih neznalica, lažova i politički ostrašćeni likova. Naravno Rio Tinto bi predstavio te tri Studije i učestvovao u ozbiljnoj raspravi.

Ovo se slazem! Apslolutno vlada treba da donese odluku a ne da svaljuje na grbacu naroda da odlucuje jer oni ne smeju samostalno. Koga zabole sta narod iz nekog tamo mesta u Srbiji misli. Nit su strucni niti treba ko njih da pita sta. Vlada Srbije treba da sagleda sve moguce cinjenice i da donese odluku najbolju mogucu za Srbiju. Svakako vise verujem Vladi RS nego neobrazovanima iz nekih mesta i jos da imaju pravo glasa. Uzas.

Još nešto da dodam : vlada može da angažuje i neki stranu stručnu firmu da proceni te tri Studije. Pa onda i oni da se uključe u Javnu raspravu i eventualno traže da Rio Tinto poboljša ili dopuni te Studije.

Drugo, ako se počnu radovi obavezno mora da se angažuje strana renomirana firma da bude Nadzorni organ. Svi gradjevinci koji su radili u Libiji ili Iraku imali su strane firme koje su kontrolisale radove, obično nemce ili engleze.

Ako i počne rad rudnika 2025. moralo bi takodje da se angažuje strana stručna firma koja će pratiti da li se proizvodnja obavlja prema svim standardima i uslovima. Bolje dobro platiti strance, nego imati probleme.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=902944#p902944:goj68gfj je napisao(la):
vradovic » 28 Nov 2021 09:16 am[/url]":goj68gfj]
..Apslolutno vlada treba da donese odluku a ne da svaljuje na grbacu naroda da odlucuje jer oni ne smeju samostalno. Koga zabole sta narod iz nekog tamo mesta u Srbiji misli. Nit su strucni niti treba ko njih da pita sta. Vlada Srbije treba da sagleda sve moguce cinjenice i da donese odluku najbolju mogucu za Srbiju. Svakako vise verujem Vladi RS nego neobrazovanima iz nekih mesta i jos da imaju pravo glasa. Uzas.

A šta ako su članovi vlade i državnog vrha primili mito od stranih "investitora" da rade u njihovom interesu a ne u interesu građana Srbije?
Na stranu to što su poslatli ministri samo zato što su - poslušni...

Konačna odluka će verovatno biti posle izbora i odlučiće nova Vlada o sudbini rudnika.

Ovaj projekat je bitan samo onima koji su se ugradil u njega i koji od njega imaju ličnu korist, a to je sam vrh SNS.

A ti ako sbi zatvarao ljude na 10 godina zato što se bune zbog zakona o oduzimanju imovine i zakona o referendumu (a te izmene nisu ni bile u izbornom prigramu SNS, nego su donesene po hitnom postupku u interesu stranaca a ne naroda Srbije) ti si onda jedan običan - nečovek.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=902963#p902963:37ftycuo je napisao(la):
relja » 28 Nov 2021 09:58 am[/url]":37ftycuo]Ovaj projekat je bitan samo onima koji su se ugradil u njega i koji od njega imaju ličnu korist, a to je sam vrh SNS.

A ti ako sbi zatvarao ljude na 10 godina zato što se bune zbog zakona o oduzimanju imovine i zakona o referendumu (a te izmene nisu ni bile u izbornom prigramu SNS, nego su donesene po hitnom postupku u interesu stranaca a ne naroda Srbije) ti si onda jedan običan - nečovek.

Nisam necovek i nemam nikakve veze sa SNS-om i verovatno manje znam o SNS-u od vecine Vas ovde na forumu. Znam toliko koliko procitam u medijima. Podrzavam ulganje u Srbiju jer licno verujem u dve stvari 1) Litijum je zelena buducnost 2) Trebaju mam tako velike investicije pod hitno. Naime radi se o strateskom sagledavanju stvari jeste imaces rudnik ali isto tako imaces $$ da ojacas vojsku da bi prestala svaka bu**** da nam truca za Kosovo.

Takodje imajte u vidu da zapadu odgovara nesloga i bilo kakva turbulencija u drzavi.

Haha koje koprcanje u sopstvenom brlogu, forumski klovn ima vise smisla u laprdanju o naoruzavanju u poredjenju sa odbranom Rio Tinta koja kopa nove bunare.

Jucerasnji protesti su mozda konacno otkrili nacin kako da se parira rezimu.
Od 2012. mi izvimo u virtuelnoj stvarnosti jer tece neprekidna predizborna kampanja. Vucic nam servira alzne dogadjaje (atentati, zavere, uspesi...). Sve je laz i sve je lazno. Ekoloski protesti pruzaju priliku da poubunjeno stanovnistvo generise stvarne dogadjaje. I to one koji se vide i osete cak i u provinciji. Cak ni Vodja tome ne moze da parira. Juce je ostao u senci, nije mogao da nadjaca. Prvi put.

Pisi ti sta hoces ne vredjam se a i ne razumem te bas najbolje sta hoces da kazes.

https://mobile.twitter.cref_src=twsrc%5 ... r%5Eauthor
Jel ti mislis da se Bojana vratila da siri nezadovoljstvo tek tako? Eto dunulo joj i kao ajde sad cu ja da sirim nezadovoljstvo i sta cu rokaj marssadrine . org.
Mnogo ima vise stranih interesa nego sto mislite. jbg naivan narod.
Ovo njeno NYC nemoj da Vas zbunjuje….

Za razliku od zute patke koji je bas bio providan ovog puta su se dohvatili nasih.

Sada smeta Bojana, a?
Ja sam ipak za onu partiju koja bi sagradila crkvu u BGH2O. Lepo da taj deo Srbije vratimo, pa cemo videti dalje. Litijum otvara puno novih mogucnosti, sto je i Karleusa uvidela.

Vrh