Šta je novo?

Izbori 2024

Nezvanično, smenjena uprava NTP Zvezdara zbog podrške studentima.
Potvrđeno.
Ekspresno je smenjen savet NTP, i repostavljen novi koji je odmah razrešio direktorku i postavio novog bez iskustva.

NTP pripada BU i za njega je nadležno ministarstvo prosvete.

Ovo je profil NTP koji u ponedeljak kreće u prvu blokadu.

Kamiondzije pumpaju iako je prenos na MUTE.

Сам концепт "прелазне" владе је прилично глуп, много је исправније и јасније говорити о "техничкој" или "технократској" влади што и постоји као пракса у европским земљама када су идеолошке / политичке поделе предубоке или ако постоји криза. И да, таква влада мора да или буде споразум странака које имају довољно мандата да је формирају или да се непосредно изабере на изборима.

"Прелазну владу" као на силу наметнути тим људи без мандата да се ишта питају, коју покушавају да прогурају разне комби странке, не треба ни у лудилу дозволити. Њима је то једина шанса да се угузе у власт јер немају довољно гласова

Не знам за вас људи али ја сам дословно више сад деморалисан него у децембру, не због тога што се не радујем урушавању СНС-а него ми је поражавајуће генерално колико су људи у Србији државотворно неспособни, колико ни "наши" суштински не маре за законе, демократију или било какав иоле смислен политички процес. Како објаснити групи људи да то што су узели мегафон и стали на пољану не значи да имају легитимитет да газе ПДР или ремете саобраћај док исти не заличи на оно што они желе, да измена истог мора да долази кроз институције и да је важно да се правац развоја истог мора одлучивати на изборима а не бојковати избори. Протести јесу важни али они сами по себи нису и не могу да буду политичко средство вођења државе, они су притисак на институције а не њихова замена.

Zanima me šta se priča po drugim forumima i platformama, kako ljudi tamo reaguju, šta predlažu, šta predviđaju... ? @Beki @vucko @razbibriga i ko god je još upućen - znate li nešto?

Inače ne morate da navodite imena foruma i platformi, niti da otkrivate neke planove ako ne želite. Najviše me zanima šta ljudi predlažu i predviđaju za dalje.
Prica se o izborima i prelaznoj vladi i razmatra sta je manje zlo od ta dva
Mada čini mi se kako sve ovo ide da je gotovo nemoguće da se stvori dogovor oko tako necega ili nekih dodatnih zahteva, jer realno gledano jeste užasno ali biće da druge opcije nema

Bilo je takođe smislenih planova za radikalizaciju (bar se meni cine smisleni) ali se glasalo protiv. Ne bih bas da iznosim jer ko zna, mozda se i na kraju smisli nesto slicno i podrzi, mogu samo da kazem da je bilo slicno onoj akciji kod RTSa. Smatram da nam je to bio najbolji protest

I bolje da se ne iznosi mnogo detalja, prati se sve ovo, zato i rekoh da ne moraju detalji.

A to da se Srbi nikad ni oko čega ne mogu složiti je već XY puta ustanovljeno i dokazano kroz istoriju. Orkovi sad na to i računaju.

Ja bih voleo makar još jedan veliki skup - ili nekoliko većih skupova po 4-5 gradova čisto iz inata onom stvoru koji reče da će da svira kraj i okonča sve to. Pa nek bude posle kako bude, ako nam je suđeno da budemo razdeljeni porobljeni majmuni, neka budemo. Ali makar neka bude još taj jedan veliki masovni prkos.

Nikad viseeee

1000030317.jpg

"Nije važno ko kako glasa, već ko broji glasove." - Mao Cetung.

"Ako su izbori dobro organizovani, ni ne treba da se održe." - Džugašvili, poznatiji kao drug Staljin.

Čisto da imate na umu ove dve antologijske izjave kada pominjete izbore.

A gde sam ja napisao da ne želim prelaznu Vladu?

Da bi se stvorili koliko-toliko normalni uslovi za izbore, prva stvar koja mora da se osigura je da ovaj nema apsolutnu vlast.

Da li smo mi sada u toj situaciji?
Koji su načini dalje borbe do ostvarenja ovog prvog cilja?

Poslednja izmena:
Прво блокирати целу Србију до испуњења студентских захтева. За прелазну владу нико не може да се избори и то је реалност. Ко хоће да је прихвати, може, ко неће, нек бојкотује и бежи од борбе и тако омогући Вучићу да влада доживотно. Он и да сад распише изборе, изгубио би их, зато и неће да их распише и зато нема поенте да у овом тренутку дискутујемо о томе.

Da li si siguran da bi izgubio izbore ako bi on brojao glasove?

Prvo, koliko sam uspeo danas da pročitam par novinskih članaka, deluje mi, čitajući između redova, da se narativom pokušava navući na izbore. Opet u ovakvim nenormalnim okolnostima, ja lično ne bih to podržao.

Drugo, on studentske zahteve neće ispuniti, jer to znači odlazak na robiju.

Treće i najbitnije - njegova taktika je tiho gašenje protesta. Koliko sam uspeo da čujem/pročitam, od ponedeljka se razmatra prekidanje štrajka u nekim srednjim i osnovnim školama. Koliko je to tačno, ne znam.

Pretpostavljam da čeka leto da ljudi odu na godišnje odmore. Do tada će da nastavi, ovo što je i radio do sad.

Ponovo veceras pun udar botova na X i svih zvanicnih gnjida
1. Napali dete druge nacion.pa dobili po piiii, svaka druga poruka
2.Informer pobedio blokadere
3. E plenum
4. Rektor
5. Studenti imaju sugu, fasiti, lazovi. Kriminalci...
Imam utisak da je svaki lrofil poslao barem po 2 por na svaku od ovih tacaka, da li da bi pokazao kako većinska srbija misli ovako.....
Posebno grozan mi je post brnabe, nisam mogla ni da ga komentarisem jer pocinje sa fasizmom nesto, bas mi je grozno...ali je ocito da
A) ukljucuju ozbiljan lritisak
B) nesto im se zuri
C) ja mislim da treba gledati i sta se radi iza leđa , znate kad ide neka prica i odvlaci paznju, dok se ovamo slon sunja iza leđa, donose neke odluke i nesto tako...lici mi

Zasto je uvek prica o zutom olosu koji je preleteo kod radikala kad su prakticno svi sa ovog snimka zavrsili kod radikala 🤔

Vrh