Šta je novo?

Izbori 2024

Screenshot_20250317_190009_Viber.jpg

Postoje dve verzije ovog snimka, na jednom se ovo ne čuje bas ovako jasno i on je duži. Na ovom se jasno čuje da se nešto "uključilo". E sad ja nisam tako nešto uživo. Uzeću sa rezervom da ne bude da je zvuk montiran.

Pronašao sam obe verzije tog snimka. Zvuk jeste različit, ali zvučna osnova deluje slično. Možda je neko stvarno dodao nešto što nije originalno postojalo, a možda je samo urađena profesionalna audio obrada poput uklanjanja šuma i isticanja tog posebnog zvuka. To je nažalost nemoguće reći samo slušanjem. Ovde je i original i obrađena verzija, pa neki ekspert može pokušati ili da iz originala dobije isto ovo, ili da pokaže da je na drugom snimku dodat neki dodatni, originalno nepostojeći zvuk.

Međutim to je manje važno jer se i na originalu dovoljno jasno čuje neki čudan huk, jak akustični impuls koji nailazi i pojačava se. Još bolje, ovde takođe imamo novi i različit primer istovremene kolektivne reakcije velikog broja ljudi, dakle i u isto vreme i na isti način. U Kralja Milana su svi u istom trenutku krenuli na trotar, a ovde se svi naglo okreću i zatim čučnu! Ovako vremenski savršena sinhronizacija trenutka i vrste reakcije kod mnogo ljudi je nemoguća bez nečega spolja, što su svi oni čuli i interpretirali kao opasnost koja dolazi ODOGO. To nije prirodan zvuk koji se može očekivati u gužvi ili u paničnim talasima kad masa krene da beži na jednom kraju, pa onda počnu da beže i oni do njih. Šta to prirodno može da stvori ovakav zvuk opasnosti iz vazduha koji čuju SVI i odjednom? To je neki veoma jak i posebno generisani zvuk, u to više nema sumnje.

Original

Obrađeni prethodni snimak

Poslednja izmena:
Ako tako sam kažeš red je i da ti se poveruje.
То да ли ће ми неко поверовати да сам студент апсолутно није проблем, исто као што немам проблем са тим што је овде постојало мишљење да радим за СНС.

Kratka digresija:

Mnogo je lep osećaj kao večeras kada se zatekne čovek u gradu i čuje odjednom buku, pištaljke, vuvuzele i povike i podseti se koliko nas zapravo ima, a onda na sve to krenu da sviraju i automobili i nastane opšta euforija. :)

Takođe je lepo kad idem ulicom i vidim na ljudima, najčešće na mladima/mlađima one čuvene bedževe "Laki štrajk".

Ili na poslu kada uočiš da si s nekim na istoj strani i istom rezonu i onda se posle pored uobičajenog pozdrava, nakon svakog mitinga klimne i glavom kao znak poštovanja i solidarnosti, i kao u fazonu vidimo se opet na sledećim. 😎

Ima nešto jako lepo u tome kad vidiš tako negde mimo nekog mitinga da ne samo da ljudi učestvuju i ujedinjuju se oko istog cilja i principa, nego i da nas zapravo ima mnooooooogo i svuda. Naravno, videlo se još u subotu koliko nas zapravo ima (+ svi koji su uz nas a nisu došli iz bilo kog razloga). Ali lepo je i ovako na ulici kad vidiš da smo zapravo svuda i da se kapiramo i ne predajemo, da im ljudi ovo neće i neće oprostiti i neće odustati dok ne budu kažnjeni za sve što su prouzrokovali.

Poslednja izmena:
Koliko sam razumeo, da je do tebe ništa od ovoga ne bi bilo.

I zaista verujem da je tako.
Нисам ни комуникативан ни способан да организујем било шта слично, са учешћем од 5 људи, а не да узмем учешћа у окупљању стотина хиљада.
Моје је само да подржим остале који ово организују присуством и како год могу, на догађајима које организују.

I da svi koji smo protiv Mordora stavimo svoje razlike i inate na stranu samo dok ne smenimo Mordor. A posle što se mene tiče nek se deli i raspravlja ko kaki želi. I TO će biti manje zlo nego ovaj sada.

Samo da sklonimo više ovo zlo prokleto.

Нисам ни комуникативан ни способан да организујем било шта слично, са учешћем од 5 људи, а не да узмем учешћа у окупљању стотина хиљада.
Моје је само да подржим остале који ово организују присуством и како год могу, на догађајима које организују.
Prikljuci se, budi tamo, ucestvuj, ne moras da organizujes. Bolje nego da gledas Hepi 😉

@Zuma Upravo mi je stigla potvrda dve osobe koje su bile u epicentru dešavanja, kod Ruskog Cara. Potvrđuju ovaj zvuk sa snimka od prilike pre nastanka panike dok smo svi mi ostali bili malo dalje i osetili smo domino efekat. Zvuk opisuju kao "voz koji dolazi brzo i sve će nas pregaziti". Bilo je povređenih u padu niz stepenice.

Bukvalno svi ljudi iz okruženja su bili u blizini ali samo njih dvojica baš tu gde mogu autentično da opišu početak panike.

Prikljuci se, budi tamo, ucestvuj, ne moras da organizujes. Bolje nego da gledas Hepi 😉
Не гледам ни Хепи ни Пинк.
На ТВ једино гледам Класик и гледам ако има нека документарна емисија, комедија или филм који нисам дуго видео.

Ако мислиш да гледам Хепи јер сам написао да се неке водитељке одевају преопуштено, то је зато што имам чланова породице који гледају Хепи. Ја сам о телевизији писао о ономе што видим када се нађем у кући када неко гледа Пинк или Хепи, и похвалио сам чињеницу да више немају ријалити.

@Zuma Upravo mi je stigla potvrda dve osobe koje su bile u epicentru dešavanja, kod Ruskog Cara. Potvrđuju ovaj zvuk sa snimka od prilike pre nastanka panike dok smo svi mi ostali bili malo dalje i osetili smo domino efekat. Zvuk opisuju kao "voz koji dolazi brzo i sve će nas pregaziti". Bilo je povređenih u padu niz stepenice.

Bukvalno svi ljudi iz okruženja su bili u blizini ali samo njih dvojica baš tu gde mogu autentično da opišu početak panike.
I' ll just leave this here...

Screenshot_20250317-210239~2.png

Meni isto izgleda da je u pitanju vortex cannon. Igrao sam se sa ChatGPT i pitao zašto bi to koristili umesto LRAD ili ADS.

Dao je mnogo tehičkih odgovora za koje ne znam da li su tačni, ali jednostavno objašenjenje je to da je vortex cannon samo zvuk i vazduh. Jeftin je, lako se proizvodi i najlakše je negirati da ste ga koristili jer ne ostavlja posledice koje ostavljaju ADS i LRAD.

Ako je cilj izazivanje panike, završava posao.

Preveliko je da stane u zgradu ili da ga nose pa sklapaju na krovu. Takođe, iako je uveliko bila noć, ne bi rizikovali da neko spazi toliku skalameriju na krovu. Plus da ih dronovi (protestanata) snime.

I opet - ima mnogo jeftinijih, lakših, jednostavnijih, proverenih i dostupnijih sredstava koje su (nažalost) već u upotrebi.

Man'te se pituvanja AI (ili "AI", kako ko hoće) za svaku nedoumicu u životu.

Ostaću otvoren za sve mogućnosti, i da je bio vortex i da nije bilo ničega upotrebljenog. Ali za to ću da konsultujem ljude, tekstove koje su pisali ljudi, komentare, istraživanja... a ne online bota koji samo gleda da izbaci što više teksta, pa makar bilo i pogrešno.

Poslednja izmena:

Pretpostavljam da ste mislili na hotel Moskvu. I meni se ponekad dešava da kažem Ruski car , a mislim na hotel Moskva.🤗

Vrh