[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=870608#p870608:3gwd7lqp je napisao(la):
milaki990 » Uto Avg 10, 2021 1:17 pm[/url]":3gwd7lqp]Mislim da je ovaj poslednji post zamena teza.
Po čemu se ogleda kolonijalizam? Po kojim osnovama i parametrima, vi koji tvrdite da je Srbija kolonija, to i potkrepljujete? Čija smo kolonija?
Ja mogu da kažem iz svog iskustva života u Nemačkoj da ne mislim da su ovde prava gradjana zaštićena na nekom Bog zna kakvom nivou. Naprotiv, imam utisak da je ceo sistem napravljen da radi protiv malog čoveka, a probleme sa kojima sam se susretao u Srbiji postoje i u Nemačkoj.
EDIT: Da dodam, ja sam jedan od ljudi koji ozbiljno razmišlja o povratku u Srbiju (i ovakvu kakva jeste) jer sistem u kome živim ovde nije prirodan za moja podešavanja. Takodje, u poslednjih godinu dana, znam za 5-10 porodica koje su se vratile u svoje matične države iz različitih razloga.
Potpuno si u pravu. I ja sam ziveo u Holandiji i dosao do slinih iskustava i zakljucaka.
medjutim, kakvo god bilo, u Nemackoj postoji nesto kao drustvo, zajednica Gesellschaft.
Mi nemamo drustvo. Sve moze da se kupi, nema principa, nema nicega.
Zakoni se ne postuju, moral se vise ne uci, empatiju nema svako.
Recimo, pripadnici vladajuce partije koji upravljaju bolnicama, spustice higijenski nivo u istima zbog zarade. Sada ljudi umiru zbog sekundarnih bolnickih infekicja (klostridija). Juce je umro rodjak jednog mog druga, bas zbog toga.
U Srbiji, kolonizator upravlja svim aspektima zivota. Od skolskih udzbenika koje drze bas nemacke (i hrvatske) firme, do policije, prava (hapsenje Belivuka jepod pritiskom stranaca).
Za racun stranca i da bi uprava bila jeftinija, oformljena je lopovska elita. Ona na nizemnivou upravlja eksploatacijom nasih resursa (ljudi, voda, vazduh, rude...)
Kod nas isto eksploatisu Kinezi, Amerikanci, Rusi, Nemci ....
Sto se tice licne price, danas me sopstvena deca optuzuju sto sam se vratio u Srbiju.
A smtrao sam da je zivot na zapadu nehuman u nekim aspektima, hteo sam da imaju kontalkt sa babama i dedama i govore svoj jezik.
Poverovao sam sopstvenom pokojnom ocu koji mi je rekao negde 2006. kako se "situacija popravlja".
Bio sam glup. Ko moze da veruje da situacija koja se kvari 40 godina moze da se popravi?
Situacija u Srbiji ne moze da se popravi za sledecih 50 godina.