Šta je novo?

Izbori 2024

Иначе, данас је у Десетој гимназији донета одлука да се обустави настава до испуњења захтева студентских протеста, а матуранти Девете гимназије организовали су миран протест у школском дворишту испред школе. Сутра матуранти Земунске гимназије имају пленум на ком ће одлучити да ли ће урадити исто што и Десета или не. То су информације које имам из прве руке. Најбитније је да студенти више не ћуте и да нису поклекли пред Вучићевим лажима да им је испунио захтеве протеста кад није и да очигледно желе да иду до краја. Наравно, када би и јавна предузећа обуставила рад, то би било идеално.

Svi protesti koje sam pomenuo, završili su se nikako; ama baš ništa nije izmenjeno nabolje. Skroz nasuprot, postmoderna diktatura koja ovde egzistira, samo se učvršćivala.
Matrica po kojoj elan bude visok na početku, pa lagano splašnjava kako vreme prolazi, postala je aksiomatska.
Ajde, možda ovaj put bude drugačije. 😉

Jedini je problem što nasilnici i kriminalci iz centralnih otadžbinskih jurišnih odreda neće uhapsiti sami sebe.

Mislim da nema ništa loše u tome što se više ne protestuje za elementarne životne uslove, već za neki malo viši nivo uređenja države. Znači da smo se mrdnuli na bolje zadnjih nekoliko decenija. Da je ostalo isto kao u vreme Slobe, zabrinuo bih se mnogo više.
Kako to prikladno reče jedan kolega ovde na forumu: "Kada bi se smanjio teror i kada bi makar malo manje krali, je bih bio zadovoljan, dotle sam došao". Neki malo viši nivo uređenja države!
😃

Kako to prikladno reče jedan kolega ovde na forumu: "Kada bi se smanjio teror i kada bi makar malo manje krali, je bih bio zadovoljan, dotle sam došao". Neki malo viši nivo uređenja države!
😃

Da dođemo prvo do toga da nam ne padaju betonske nadstrešnice na glavu i da se ne zakucavaju u nas punom brzinom na rampi za putarinu... Krade se svuda, ali SNS je u ovih 12 godina dosegao neki stepen bahatosti koji ne bi trebalo više da se toleriše.

Zarad ilustracije, a pored termina slina u rečnicima, trebalo bi staviti Sićvetovu fotku.

Odreko ga se Đinđić, odreko Vučić... odbačen od svih! 🤣

Meni i dalje jedna stvar nije jasna. Ono smece Goran Vesic treba da bude vracen u zatvor, sto su ga pustili? Zdravstveni problemi? Pa valjda moze da primi terapiju u zatvoru...
Mislim da je njega sudija oslobodio jer “nije bilo dokaza koji upucuju da je pocinio krivicno delo” da parafraziram. Ili je tuzilac nesposoban, ili je SNSov, pa je i Vesicevo hapsenje bila farsa bas jer su znali da ce biti pusten.

Ali mu je pritvor valjda ukinut jer “nema validnih dokaza”?
Sudija je ukinuo pritvor, tuzilac i dalje tereti. Ali je pitanje zasto nije prikupio valjane dokaze pre podizanja optuznice 🤔

U pricncipu pritvor je sredstvo da se obezbedi prisustvo optuženog na suđenju, ima nekih 6 razloga za određivanje, dovoljan je jedan i sud ima diskrecionu odluku da ga uvodi i ukida.

Tako da su ovde verovatno procenili da neće bežati, kao i da delo nije teško te da javnost nije uznemirena.

Dok je tužilaštvo procenilo da Momirovića koji je bio nadležan ministar u vreme rekonstrukcije ne treba ni teretiti.

Meni i dalje jedna stvar nije jasna. Ono smece Goran Vesic treba da bude vracen u zatvor, sto su ga pustili? Zdravstveni problemi? Pa valjda moze da primi terapiju u zatvoru...
F45.2 i/ili "φυλακίσοφοβία" a ako nije to onda je "akutni zečetitis", duže se turisti zadrže u Beču nego on u zatvoru: ako nije bilo validnih dokaza, zašto su ga hapsili? A ako je bilo, zašto nije i dalje tamo gde je odveden? Ma nije valjda sve bilo da se privremeno malo nahrane lavovi (gladne mase željne pravde)?! Ma ne bi oni to ;)

Poslednja izmena:
Težina dokaza ne bi trebalo da ima veze sa pritvorom. Sud tu ne ulazi u meritum. Nego ga sudija za prethodni postupak odredi ako ima neki od tih 6 razloga

Težina dela, uznemirenje javnosti, opasnost od bekstva, mogućnost uticaja na svedoke ili da ponovi delo i još jedan razlog zaboravio sam koji.

Eto onda odgovora za Centarfora, Vesic je oslobodjen jer je delo lakse, javnost nije uznemirena, on nece da utice na svedoke, nece vise da krade a i ne postoji opasnost da ce da zataska dokaze dok je na slobodi 🤓

Momirović je meni misterija. Ima tatinu kintu, ok, al mnogi partijski imaju i više.

Podseća, doduše, Tomica na to neko BDSM, bičuj me potčinjavanje, kome je i Vulin sklon, tako da je možda to. 🤷

Podseća, doduše, Tomica na to neko BDSM, bičuj me potčinjavanje, kome je i Vulin sklon, tako da je možda to. 🤷

Jel da... a otkud ti to? 😄

Plašim se da ovo pitanje može da odvede u debeli oftopik... za sad samo može, nije i da mora 😁

Nestabilna ličnost, s potisnutim mama-problemima, sklon ispadima gneva, i naknadnog plača. Bez naglih poteza kad ga upoznajete.
Mislim da im obojici to piše u biografiji na sajtu Vlade. 😉

Па управо Момировић и јесте одговоран за пад надстрешнице, јер је он био министар кад је она реновирана. О Весићу све најгоре, али он није био ни на једној функцији на републичком нивоу када је станица реновирана.

Nestabilna ličnost, s potisnutim mama-problemima, sklon ispadima gneva, i naknadnog plača. Bez naglih poteza kad ga upoznajete.
Mislim da im obojici to piše u biografiji na sajtu Vlade. 😉

Reklo bi se da si ga ti dobro upoznao.

Jel ostao jos neki faks da nije u blokadi u BG-u? Osim popova.

U 100 yuana da će januarski rok na svim fakultetima, biti potpuno regularan.
Nađemo se ovde 31.01. da vidimo dal sam u pravu. 😉

Vrh