Šta je novo?

Izbori 2024

Izvor: zapadni mainstream mediji

Pogledajte prilog 222104
Sram ih bilo, trebaju da nađu novog Jeljcina.

Kakva to sloboda ne postoji? Promovisanje lgbt i childfree deci? Ne vidim ništa loše u tome da se zabrani.
Izvor: setnja Dorcolom.

Svaka im cast za ekonomiju, dosli su na nivo Bugarske. Ne moze to preko noci, jos se oporavljaju od onoga sto su prethodni sje*******ali, a i drze im pravosudje pretpostavljam jeljcinovci.

Sloboda? Gde je jedan covek osvoji 90 posto na izborima? Kao sto rekoh, ili ne postoji nikakva sloboda ili su kolektivno retardirana nacija, sta god da je, daleko im lepa kuca.

Хахахах ајде све али да дискредитујеш руску културу?!

Какав фанатик. За источни фронт спреман!
Pa nabroj, ajde. Opet hepijevski spinovi. Kakve veze ima Putin sa Dostojevskim?

Pricamo o kulturi za vreme Putina, ne o ruskoj kulturi kroz citavu istoriji.

Izvoli, knjige, filmovi, muzika, slikari...

Izvor: setnja Dorcolom.

Svaka im cast za ekonomiju, dosli su na nivo Bugarske. Ne moze to preko noci, jos se oporavljaju od onoga sto su prethodni sje*******ali, a i drze im pravosudje pretpostavljam jeljcinovci.

Sloboda? Gde je jedan covek osvoji 90 posto na izborima? Kao sto rekoh, ili ne postoji nikakva sloboda ili su kolektivno retardirana nacija, sta god da je, daleko im lepa kuca.
Njima je to tako prihvatljivo i sta nas to briga.
U SK osvoji jedan i 100%.

I kod nas osvoji jedan 55%, a unisti zemlju temeljnije od prethodne dvojice.

Stvarno nema potrebe ni za kakvom svadjom, ne znam kome, osim deformisanim pojedincima, nije muka i od svih novih trendova sa zapada i nedostatka progresa, ideja... medjutim, ipak se nesto uvek nadje i neki temelji postoje.

Pitanje oko kulture nikada nije pitanje kojim se krece u svadju nego najiskrenije pitanje. Pa gladan sam novih pravaca u umetnosti, novih pokreta, ideja...

I uvek dobijem spin da ja vredjam rusku kulturu. Ne, pricam iskljucivo o Rusiji pod Putinom.

Sta, filmovi sa Bikovicem?

Samo nabrojte filmove, knjige, muziku, slikare... i svi cemo biti srecni jbt. Ja cu imati cime da se zanimam i uzivam, vi cete pobediti u raspravi i dokazati da je Putin car.

Čekaj, ovde imamo čoveka koji kaže da je stanje ljudskih prava isto na Zapadu i u Rusiji/Kini?
U toj ruskoj močvari je glavni opozicioni protivkandidat lopurdi Putinu, Aleksej Navaljni, ubijen u zatvoru u nekoj nedođiji okovanoj ledom na severu te bestragije... Gde je izdržavao kaznu na koju ga je osudio farsični sud kao iz noćnih mora, za izmišljeno krivično delo i bez ikakvih dokaza.
U toj Rusiji je Boris Njemcov, takođe Putinov politički protivnik, ubijen ispred Kremlja, dok je uveče šetao sa ženom..

Opozicija je proganjana dok nije uništena, svaki njihov skup i tribina u bilo kom gradu je zabranjivan, ljudi rasterivani i proganjani.

Niko ne sme "a" da kaže protiv ludog diktatora, narod živi u strahu, a beda vlada čim mrdneš 100 km od Moskve i većih gradova.

A majčica Kina... pričala mi devojka koja je tamo išla na neku studentsku razmenu-kaže na fakultetima imaju sandučiće gde svako može da ubaci anonimne prijave protiv bilo koga.. onda tog nekog pojede mrak na neko vreme, dok ga ne "ispitaju i saslušaju", ili na malo duže...Policija može da ti uzme telefon na ulici, u prevozu, bilo gde.. da ga protrkeljiše, da vidi šta pišeš, sa kim se dopisuješ..

Ako me je ona lagala, onda lažem i ja..

Pa ti sto ih proguta mrak kad se vrate sigurno sednu na internet i pisu protiv rezima 😁 Zato su potpuno realni podaci o tome gde murija vise hapsi ako se pise nesto na netu 😁

Aaaa, a je l ga i Amerika osudila na 20 godina robije na farsičnom suđenju i bez dokaza? .. zamisli ti tu silu Rusiju, kad im zla Amerika u njihovoj zemlji u nekoj nedođiji i u zatvoru ubije glavnog Putinovog protivnika...

Ode ova tema u tri lepe
Mozda je najbolje da se otvori jedna tema o spoljnoj politici i jedna o domacoj. Ionako ce se raspravljamo, nek bar budu razvrstane umesto da budu u ovoj kupus temi
Neće ni to funkcionisati dokle god likovi poput Deje, Pantografa, Kailana i još par ne dobiju bar dve posebne teme samo o Jugoslaviji i svemu vezanom za nju. Pošto oni uvek uspeju sve da izdemagogišu i svedu na raspravu o Jugoslaviji. 🙂 Tek kad se oni namire, tek onda se može razmatrati o ostalim temama i diskusijama.

Aaaa, a je l ga i Amerika osudila na 20 godina robije na farsičnom suđenju i bez dokaza? .. zamisli ti tu silu Rusiju, kad im zla Amerika u njihovoj zemlji u nekoj nedođiji i u zatvoru ubije glavnog Putinovog protivnika...
Njega su hteli da iskoriste protiv Putina, neki puč ili slično tome, uglavnom iznutra da pokušaju da slome Rusiju. Napakovali su mu svašta i stavili ga u zatvor, previše humano i korektno od strane Rusije po meni. Onda im je u jednom trenutku više vredeo mrtav nego živ..

@Bender Rodriguez
Ti si obisao pola Rusije. Budi srce i drugi put povedi Deliju s sobom i povedi ga u Piter. (St. Peterburg). Ko zna mozda nadjete neke ruskinje, ostanete i ozenite se :)

Neka hvala, udesio sam ja sebi ovde. 😁 A i kad mi ne bude odgovaralo ili ne budem više mogao da izdržim ovde (a sve sam bliži tome), svakako ću pre otići na zapad, kao i 90% naše emigracije, nego na istok.

Kod Rusije me je uvek - još u vreme dok sam očekivao mnogo od nje i više je gotivio - najviše nervirao njihov mentalitet apatije i mrzovolje. Majstori su u autodestrukciji.

Ovime ne sporim da nema toga i kod nas i na zapadu. Ali Rusi su stvarno šampioni u tome. I zato i jesu mahom nesrećni. Rezime Srpskog prosečnog mentaliteta bi bio "ma šta te boli k... , samo uživaj". Rezime Ruskog bi bio "ma, j.š život". Nema perspektive za društvo s takvim pristupom svemu. Naš (prosečni) mentalitet je loš, ali njihov je još lošiji.

Poslednja izmena:
Za ljude koji napadaju Vučića kao autokratu a hvale Putina, može se reći samo da su teške dalebu bez nade u poboljšanje.

Sa druge strane, za mene je otkrovenje i da Rusi danas nemaju pisce, režisere... moram priznati da to nisam nikad čuo (ne volim Dostojevskog, inače, kao što ga nije voleo ni Nabokov, ali više živih ruskih pisaca jako volim).

Protiv demokratije su danas i Davos i Dugin (hvala Bogu pa je tu drug Si!); ko vidi oko sebe nekakvu dominaciju demokratije, taj je prespavao poslednjih 5 godina. SAD su, pokazalo se, tvrđi orah od ostalih - pa, i u 18. veku i dobrom delu 19. su bili jedina demokratska država - ali videćemo dokle.

Poslednja izmena:
Mislim da imamo toliko mnogo problema sa korupcojom kod nas da treba da ih resavamo, a kako je u drugim drzavama nije nas prioritet.

Ljudi su slaba bica. Mnogi misle da je sloboda nedeljni odlazak u neki TC ili statusno letovanje jednom godisnje.

Navaznija stvar je druzenje s bliskim osobama jer zivot je tako kratak.

Za ljude koji napadaju Vučića kao autokratu a hvale Putina, može se reći samo da su teške dalebu bez nade u poboljšanje.

Sa druge strane, za mene je otkrovenje i da Rusi danas nemaju pisce, režisere... moram priznati da to nisam nikad čuo (ne volim Dostojevskog, inače, kao što ga nije voleo ni Nabokov, ali više živih ruskih pisaca jako volim).

Protiv demokratije su danas i Davos i Dugin (hvala Bogu pa je tu drug Si!); ko vidi oko sebe nekakvu dominaciju demokratije, taj je prespavao poslednjih 5 godina. SAD su, pokazalo se, tvrđi orah od ostalih - pa, i u 18. veku i dobrom delu 19. su bili jedina demokratska država - ali videćemo dokle.
A ropstvo u SAD u tom periodu?
I nije neka demokratija ako ste bili crnac.

Donacija od profesora za blokadu veceras
1000012384.jpg

Ne treba da se svadljamo.
Nas jedini i primarni cilj mira da bude popravka stanja oko nas.
Za to je nuzan uslov smena vlasti ali i fokusiranje na nase pojedinacne zivote.

It is your life and it is passing one minute in the time

Ako provodite dva sata dnevno u prevozu treba da menjate nesto.

I mi zivimo u zemlji ge policija moze coveku da unisti testis ili da ubije u toku saslusavanja. Ilibgde javninonjekti padaju na ljude.
A te stvari kvare zivot ili ga sasvim uniste, pa bi trebalo to promeniti da se vise ne dogadja.
Po meni je to daleko vaznije od stanja u Rusoji i Kini.

Poslednja izmena:
Vrh