Šta je novo?

Izbori 2024

Што се тиче емигрирања Албанаца са Косова, отићи ће они школовани, из градова, толерантнији, а затуцани и дивљи агресивци ће остати по селима да тероришу србе.

Тешко ће отићи сеоски пљачкаши стоке и шумокрадице. Мада прича је да многи иду у Шпанију да беру парадајз.

Zasto bi takvi teze odlazili? Pa takvi ce biti spremniji da se snadju za (ilegalni) ostanak kad su vec tamo.

Vučić uspeva pre svega zato što ima na raspolaganju:
- ceo državni budžet (kojim inače plaća između ostalog i te marketinške timove),
- državnu bezbednosnu strukturu (bia, mup, vojska) koji rade na održavanju njegovog rejtinga i suzbijanju protivnika uključujući i nezavisne novinare
- armiju ucenjenih i poslušnih (koju opet plaća tim državnim budžetom)
- sve nacionalne frekvencije da prenose to sve na šta je on spreman (bez njih i da dubi na glavi ceo dan ne bi mnogo odzvonilo) kao i da pljuje i blati svakoga ko se pokaže kao potencijalna pretnja..
Eto čisto da ostanemo u domenu realnosti što se tiče toga kako žvala uspeva

A što se tiče opozicije, pa to je što je, bolji neće doći sigurno jer ko bi još hteo da se izlaže rafalnoj paljbi sns-ovih pljuvača sa jedne i probirljivih glasača sa druge strane...
Ne treba mi da podržavamo opoziciju (koju god ali samo da je opozicija) zbog njih nego zbog toga da se ovaj kartelsko-sektaški monopol konačno razbije i ponovo uspostavi smenjivost vlasti koja jedina može da garantuje da institucije postoje (a i da funkcionišu) kao i da što manje državnog novca završi tamo gde ne treba..
Imao je i Sloba sve to pa je opet opozicija delovala ubedljivije.

I radikali su bili opozicija (u iskreno dosta boljim uslovima) pa su opet bili mnogo ozbiljniji.

Nije sve do SNS-a nesto je i do nas. Ponovio sam vec hiljadu puta, ne pobedjuje se masinerija poput SNS sa 10 posvadjanih strancica koje se bore za cenzus od 3%. Ne pobedjuje se samo ‘energijim protesta’, ‘pravom licnoscu’ i ‘pritiskom spolja’. To funkcionise samo ako stoji na temeljima dobre organizacije i infrastrukture.

Stranke koje cine SPN su mnogo toga pogresnog uradille. Nit su ‘iskoristili energiju’ nit su ‘nasli pravog lidera’ nit su zablistali u kampanji. Pa ih je opet jedna dobra stvar (udruzivanje u veliku koaliciju) digla do najozbiljnijeg opozicionog rezultata od 2012. Znaci neki minimum se uradio i opet je dosao rezultat. Zamisli sad da se na to doda nesto od gore navedenog.

Тешко ће отићи сеоски пљачкаши стоке и шумокрадице. Мада прича је да многи иду у Шпанију да беру парадајз.
Za to vreme, domaći seoski pljačkaši su značajno avanzovali, te ne moraju nigde da idu, da beru paradajze. "Berba" u nas traje 24/7/365, što u susjedstvima izaziva sprdnju s primjesama pakosti.

VELIKE PROMJENE

Наши пљачкаши су сада фенси урбана екипа, партијска другарица дизајнерка логоа поште, Тома Мона, Мали, Аја Јунг, Чанак, Драшковићи, доктор Крстић Небојша и сл. крем друштва. Нема ту више сељане осим Ристичевића и Палме.

Него да ли сте одгледали КТВ пренос протеста од синоћ? Доста интервјуисаних грађана је потенцирало Косово као битну тему, доста и њих конструктивно критикује неорганизованост опозиције. На крају има и дужа изјава господина Лазовића из ЗЛФ.

A ko to brani Vučića i tvrdi da smo SuvEreNi? Pa francuski nacionalni front. Očigledno lik ne čita ovu temu na Beobildu.

Sa druge strane, francuski evroparlamentarac Žan-Lin Lakapel rekao je da je skadanlizovan ovakvom raspravom.
Što prebacujete Srbima? Izborni proces je bio pod nadzorom. OCD je ustanovio 13 odsto nepravilnost, ali to nisu činjenice koje vas motivišu, već ideologija. Vučić ne sledi vašu ideologiju i zato EU želi da destabilizuje Srbiju. Svaka zemlja je slobodna suverena i nezavisna, mada se njeni izbori ne mroaju sviđati EU. Dozvolite mi da mogu reći da sma srećan što mogu da pozdravim ove izbore u kojima je narod slobodno glasao za one političare koje želi da ima na vlasti“, poručio je.

Imao je i Sloba sve to pa je opet opozicija delovala ubedljivije.

I radikali su bili opozicija (u iskreno dosta boljim uslovima) pa su opet bili mnogo ozbiljniji.

Nije sve do SNS-a nesto je i do nas. Ponovio sam vec hiljadu puta, ne pobedjuje se masinerija poput SNS sa 10 posvadjanih strancica koje se bore za cenzus od 3%. Ne pobedjuje se samo ‘energijim protesta’, ‘pravom licnoscu’ i ‘pritiskom spolja’. To funkcionise samo ako stoji na temeljima dobre organizacije i infrastrukture.

Stranke koje cine SPN su mnogo toga pogresnog uradille. Nit su ‘iskoristili energiju’ nit su ‘nasli pravog lidera’ nit su zablistali u kampanji. Pa ih je opet jedna dobra stvar (udruzivanje u veliku koaliciju) digla do najozbiljnijeg opozicionog rezultata od 2012. Znaci neki minimum se uradio i opet je dosao rezultat. Zamisli sad da se na to doda nesto od gore navedenog.
- Žvalavi je čak i unapredio Slobine metode...
- Radikale i njihovo delovanje u neuporedivo boljim uslovima ne bih poredio jer se radi o potpuno drugačijem tipu elektorata koji je primitivan i zatucan u psihologiji stada kome treba čoban...
Dok sa druge strane imamo vrlo probirljivo i osetljivo biračko telo koje potencijalno može da glasa za ovu opoziciju, to se vidi i ovde na forumu.
Mada se slažem da je kadrovski i kvalitativno ova današnja koalicija iza one iz 2000te iako ima manja stranaka.
I još jednom ponavljam, stvari sa opozicijim se neće bog zna koliko menjati na bolje i što pre prestanemo da maštamo da će nam sići mesija i povesti nas u borbu protiv ove mafijaške hobotnice - to bolje po nas

Bojkot ekipa sa teme je u fazonu:

propadosmo trolejbus ziu 9.jpg

Kad se dinar na Kosovo vrati... Još jedna prećutna pobeda ove vlasti. Najveća pobeda sledi za par meseci kada Kosovo postane članica Saveta Evrope. Dao im je sve, više im ni potpis nije bitan.

Mislim da su stvari više nego jasne. Date su mu odrešene ruke.

Kad se dinar na Kosovo vrati... Još jedna prećutna pobeda ove vlasti. Najveća pobeda sledi za par meseci kada Kosovo postane članica Saveta Evrope. Dao im je sve, više im ni potpis nije bitan.

Mislim da su stvari više nego jasne. Date su mu odrešene ruke.
Ironija je da su njega odnosno tomu grobara na vlast doveli baš upravo veliki "branioci" kosova kako bi konačno skinuli tadića judu

Ironija je da su njega odnosno tomu grobara na vlast doveli baš upravo veliki "branioci" kosova kako bi konačno skinuli tadića judu
Zato što Vučić ume da anestezira radikalsko biračko telo. On najbolje zna kako da manipuliše, koga da kupi i kako da prećutno daje Albancima državu na tacni.

Nema demonstracija, nema protivljenja... Čak i neki istaknuti radikali polako dižu ruke od Kosova.

Imajući u vidu da je narod u k...u, EXPO dođe kao placebo efekat. Naravno, to je još jedna šarena laža koja ništa konkretno neće doneti građanima. Dobićemo nove multimilionere i novu dozu adrenalina kada na ulicama budemo viđali automobile od po 100.000 evra.

Ali vec vidjamo i skuplje automobile po ulicama. Razne G klase, poneki Ferrari i Lamborginije, bogami i par Bentlija vidjam

I posle, pa iskreno i otvoreno ću reći, debakla jučerašnjeg protesta, evo isečak odličnog govora/odgovora od strane Bobana Stojanovića (zanemarite šta piše Terzić):

I na to je odgovorio jedan od predstavnika Borbe (studentske grupe), dajući broj nezavisne organizacije od tek nešto preko 3000 učesnika.
Boban je odlično sročio moje mišljenje, koje sam pre nove godine pisao ovde. Protesti u ovakvom obliku, večernje šetnje, a onda i nekakve pauze, su potpuno ludilo i ogromna glupost, zamlaćivanje naroda koji ima volju da izađe da protestuje, bez ikakvog smisla, cilja, a i konkretnog načina da se ti ciljevi ispune. Nekako mi sve izgleda kao da opozicija pokušava nešto, ali je to neuspešno i onda se žali na Vučića za svoj neuspeh. Nema prostora na medijima? Okej, nađite drugi način da doprete do većeg broja građana - na fejsbuku su aktivne starije generacije i ljudi iz ruralnih sredina (koliko god to čudno zvučalo). Napravite uživo prenose, reklamirajte se, organizujte akcije, humanitarne akcije, manifestacije.
Nekako mi je čudno da u celoj toj koaliciji nema ama baš nijedne kreativne osobe. Zato Vučić i uspeva toliko, jer, ako ćemo iskreno, ima odličan marketinški tim koji ga vrhunski prodaje - a on je očigledan spreman na sve, pa i da se blamira dok izlazi iz frižidera ili dok igra šah sa svojim dvojnikom (pu izdajnik).
A šta radi opozicija (ili deo) zbog izborne krađe? Šeta se, zviždi i pokazuje crvene kartone. Vučić je hladnokrvan i njega ništa to ne zanima, njega neće nimalo dotaći ni štrajk glađu (uz dužno poštovanje prema Mariniki) pa ni da je neko tu umro, kao što Boban reče. Vučića boli kada vidi da nekom protivniku dobro ide i kada protivnik pridobija narod.
Opozicija sad nema šta da traži na ulici. Njihov zadatak je da sada pravno obore izborne rezultate. Umesto šetkanja po Beogradu, njihov zadatak treba da bude da obilaze SVE adrese u Srbiji koje imaju sumnjive prijave prebivališta, sumnjiv broj glasača, ali i da provere sve one koji su dolazili u Srbiju na te svoje prijavljene adrese. Neće neko ko je odgovoran za izborne rezultate (mislim na neko lice, instituciju, koja usvaja rezultate kao legitimne) da sad gleda te šetnje i misli "ah vau jadni ljudi, možda jesu pokradeni izbori, baš mi ih je žao što se tako mučenički šetaju, izbori nisu legitimni i hvala im što se šetaju".
Opozicija, u kojem god obliku, neće izgubiti moj glas jer imamo zajednički cilj, ali moje poverenje u njihovu političku sposobnost hoće, ako ovako nastave.
Ladno covek rekao da ne gube novac ako odbiju mandate, a ovde se objasnjavalo da zato moraju da prihvate 🤣

A ja kad treba da se prijavim na svoj novi stan moram da donesem dokaz o primopredaji ključeva jer šalteruša ne zna ni da li taj stan postoji. Nije dovoljan ugovor i dokaz da je sve isplaćeno.

Al u trafostanici može 50 ljudi.
IMG-28bf4593f561958801fe42e1840a4753-V.jpg

Што се тиче емигрирања Албанаца са Косова, отићи ће они школовани, из градова, толерантнији, а затуцани и дивљи агресивци ће остати по селима да тероришу србе.

Отићи ће они који немају посао или који имају лошу плату. А таквих је много. Запослених на Косову има 360 хиљада, по подацима из априла 2023. (без запослених у систему Р. Србије), што је угрубо 1/5 од пописаних 2011.

Vrh