GDP ppp per kapita je realniji pokazatelj i po njemu je 10% iza Srbije.Najbolje bi bilo da uporedimo GDP per capita koji je 50% nizi nego u Srbiji (a nije da je ovde nesto posebno visok).
GDP ppp per kapita je realniji pokazatelj i po njemu je 10% iza Srbije.Najbolje bi bilo da uporedimo GDP per capita koji je 50% nizi nego u Srbiji (a nije da je ovde nesto posebno visok).
Znaci uz svu jeftinu energiju, davanja drzave i jeftinije stanove i dalje imaju losiji standard od nas (sto vec samo po sebi nije bas visoka lestvica).GDP ppp per kapita je realniji pokazatelj i po njemu je 10% iza Srbije.
Ma da, da se manimo statistika i da se drzimo pouzdanijih kafanskih prica.Статистика, наша дика. Ко шта хоће он наслика. Маните се тих цифри из статистика. Нама просек гурају Ружићи, Табаковићке, Драшковићи, Моне и сл. екстрапрофитери.
Знаш ли како се крећу пензије ван Београда?Ma da, da se manimo statistika i da se drzimo pouzdanijih kafanskih prica.
Kako to ekstraprofiteri guraju GDP? Mislis da jedna diktatura zatvorena za spoljne posmatrace ima pouzdaniju statistiku? Nema ekstraprofitere ni korupciju?
Inace su mi najjace te price gde 10ak (a neka je i 100, 1000) preplacenih funkcionera kvari statistiku na uzorku od nekoliko miliona.
Znam. Znas li ti sta je GDP (BDP)?Знаш ли како се крећу пензије ван Београда?
Pi***Dok vlast pomera rokove, opozicija prolongira odluku - šta će uraditi sa mandatima?
Dok vlast pomera rokove, opozicija prolongira odluku - šta će uraditi sa mandatima?n1info.rs
Naravno da ljudi sa velikim platama guraju prosečnu platu pošto kod naših plata ne postoji ono što zovemo normalna raspodela. To se lako vidi po tome što je medijalna plata fosta niža od prosečne. Ali tako je i u Belorusiji pa i Rusiji tako da tu nema neke razlike. Međutim naravno da ima uvek nekih bitnih razlika koje ovakve statistike ne mogu da uhvate. Tako da npr iz onog što sam video od podataka deluje da je najsiromašnijm sloju lakše u Belorusiji nego Srbiji zbog niskih cena osnovnih namirnica i energije. Dalje od toga ta razlika se već gubi. Ali ima dosta kriterijuma po kojima su bolji čistoća, nezaposlenost, manjak autošovinizma.Ma da, da se manimo statistika i da se drzimo pouzdanijih kafanskih prica.
Kako to ekstraprofiteri guraju GDP? Mislis da jedna diktatura zatvorena za spoljne posmatrace ima pouzdaniju statistiku? Nema ekstraprofitere ni korupciju?
Inace su mi najjace te price gde 10ak (a neka je i 100, 1000) preplacenih funkcionera kvari statistiku na uzorku od nekoliko miliona.
A gde to medijalna plata nije niza od prosecne?Naravno da ljudi sa velikim platama guraju prosečnu platu pošto kod naših plata ne postoji ono što zovemo normalna raspodela. To se lako vidi po tome što je medijalna plata fosta niža od prosečne. Ali tako je i u Belorusiji pa i Rusiji tako da tu nema neke razlike.
Gde za plate vazi normalna raspodela?
И то је толико битно за стандард живота грађана Србије (укључујући и оне на Косову)...