Šta je novo?

Izbori 2024

D91PAPx.jpg

Aко ћемо искрено, полиција никад није престајала да буде брутална, бахати батинаши су увек одговарали свакој власти. Реално су жешће биле демонстрације 2010. на разбијању параде поноса или 2008. против хапшења Радована Караџића када је нажалост претучен смртно Ранко Панић. Значи сила никада није нестала, само је по потреби другачије усмеравана.

Sta god ja mislio o komunizmu, Partizani su svetao primer u nasoj istoriji kako to izgleda kada se narod digne. Kada onome seljaku negde iz Like dopizdi, cetnici i ostali fasisti mogu samo gace da drze.

Na to mi je licio protest juce. Gde ce bre ovi Velja Nevolja, Misa Vacic...pogledajte te debilne face, gradju.. kad im neki covek iz naroda opali samarcinu, pasce na pod i zvati mamu u pomoc.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=755010#p755010:6g4ueqbb je napisao(la):
tragac » Сре Јул 08, 2020 12:44 pm[/url]":6g4ueqbb]Branio je Radovana Karadžića i ometao službena lica zbog tog teroriste koji je ceo naš narod stavio na stub srama. Ne znam šta je stvarno hteo.
Човек је био редар на протесту, а угазили су га чизмама Нишки жандари. Ако је то тад било ок, онда се аутоматски правда бахаћење полиције синоћ.

Mnogo su bili uverljivi ovi intervjuisani likovi od strane N1, intervjuisani mladic ciji je otac preminuo od Korone se bahanalise na splavu sa sve tompusom, vidi se da bas tuguje sto mu je umro roditelj, a posteni poljoprivrednik iz Pazove koji je dao intervju je u stvari neki kriminalac poznat od policije vec ranije.

A tek N1 koja je imala odmah pripremljene ekipe i kamere na svakom cosku oko Skupstine.

Bas je bilo lepo videti to lomljenje i paljenje grada...
Opet strane sile loze narod, prave haos i razdvajaju nas jedni od druge. Cilj im je da nas posvadjaju medjusobno i da stvaraju razdor medju nama.

Bili su izbori, svako je mogao da glasa za koga je hteo, zasto sada ovo?

Koliko protesta iz sveta znaš koji su se održali usled gneva naroda zbog nečega a da pritom nije nanesen nijedan dinar štete i nijedna povreda?

S*** mi se više od ljudi koji uvek u svakom jajetu moraju da traže neku dlaku. Da ništa nije polomljeno sinoć, onda bi se danas naricalo što je bio blokiran saobraćaj. Da nije bio ni saobraćaj blokiran niti išta polomljeno, naricalo bi se što je trava zgažena. Da se umesto trave stajalo na asfaltu bez lomljave i blokiranja saobraćaja, naricalo bi se zbog širenja Korone. Da su bili van saobraćaja i trave na asfaltu i mirno protestovali, naricalo bi se što nisu doneli listu zahteva...

Uvek će se naći neko ko će u svemu da nađe manu. Naravno, najčešće iz komfora fotelje svoje.

Što Zlatibor nije pokazao dokumentaciju o lečenje njegovog oca, pa da vidimo da li je bio respiratoru i tako ga odmah ućutka, a ne da hijene "novinari" vade njegov dosije?

Televizija imala spremne ekipe? Vau, zaista čudno od jedne ozbiljne televizije što imaju komplet za live prenos (onaj ranac što je novinarka nosila). Veća je sramota što niko od režimskih medija nije bio na ulici i što su ignorisali protest jedno vreme.

I grad uopšte nije uništen (za razliku od nekih prehodnih protesta) što samo govori da je bio spontan.

Za večeras već sumnjam da će biti toliko spontano, ali videćemo.

I zašto o ovome pričamo o temi o izborima? Ovaj protest nije direktno povezan sa izborima već zbog Šizojevih samoinicijativnih izjava od juče i pre neki dan kada je izbacio studente iz domova.

Ликвидација онога што себе назива опозиција је можда најпозитивнија последица ових дешавања. Али нам фали следећи корак, сазревање нове политичке снаге и њено истицање у народу. Ту се мора бити обазриво.

Што се тиче пинк-информер-хепи-блиц спина, повраћами се од њега.

Što se N1 tiče, svako ko je razmislio samo na trenutak, shvatio je zašto su imali čak tri ekipe jedni blizu drugih. Zato što su bili najbliži centru haosa, a N1 je sam ranije nekoliko puta bio meta u incidentima (i umeli su da ih napadaju i huligančići koji nemaju veze sa SNS niti ga podržavaju). Stoga je sasvim očekivano i razumno da pošalju tri ekipe sa po dvoje ili troje ljudi na međusobnim udaljenostima od po 100 metara. Da u slučaju da neko pokuša da ih lema, a policija ne odgovara (ili ih možda i oni napadnu), da mogu da pritrče i snime sve uživo i da pomognu kolegama.

Ne razumem šta je pa trebalo da rade. Da puste samu novinarku i snimatelja u haos pa da prođu ko ona u Brazilu što je klošar opljačkao pod pretnjom nožem pred kamerama...

Inače videlo se na svima da imaju legitimacije i propusnice i čini mi se da je i muriji bilo dato do znanja da su tu i da ih ne diraju jer su provereni novinari. Otud im i propusnice.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=755030#p755030:oqumoxl9 je napisao(la):
spatiotecte » Sre Jul 08, 2020 1:22 pm[/url]":oqumoxl9]Mnogo su bili uverljivi ovi intervjuisani likovi od strane N1, intervjuisani mladic ciji je otac preminuo od Korone se bahanalise na splavu sa sve tompusom, vidi se da bas tuguje sto mu je umro roditelj, a posteni poljoprivrednik iz Pazove koji je dao intervju je u stvari neki kriminalac poznat od policije vec ranije.

A tek N1 koja je imala odmah pripremljene ekipe i kamere na svakom cosku oko Skupstine.

Opet strane sile loze narod, prave haos i razdvajaju nas jedni od druge. Cilj im je da nas posvadjaju medjusobno i da stvaraju razdor medju nama.

To jedino ako su nas vec vakcinisali ili nesto i zivimo u matriksu pa nam poturaju u mozak sta da radimo.

Objasni mi kako su nas to strane sile nalozile, gde, kako? Ja znam kako sam ja dosao i zasto sam bio tamo, kao i svi ljudi koje znam. Nigde nista sam procitao, niko me nije pozvao.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=755030#p755030:1fh7lxc9 je napisao(la):
spatiotecte » 08 Jul 2020 02:22 pm[/url]":1fh7lxc9]Mnogo su bili uverljivi ovi intervjuisani likovi od strane N1, intervjuisani mladic ciji je otac preminuo od Korone se bahanalise na splavu sa sve tompusom, vidi se da bas tuguje sto mu je umro roditelj, a posteni poljoprivrednik iz Pazove koji je dao intervju je u stvari neki kriminalac poznat od policije vec ranije.

Molim te nemoj da širiš dezinformacije i da budeš deo propagande režima.
Taj snimak je od pre 54 nedelje, dakle pre godinu dana. Dalje, dečko radi za neku agenciju ili šta god, koja organizuje žurke ili nešto slično, po splavovima. Dakle, to mu je posao da bude tamo, bez obzira što mu je otac preminuo. I na kraju, svako ima pravo da žali kako želi i kako se oseća. Zaista nije lepo da i ti ovde širiš lažne informacije. Evo meni je trebalo 10 minuta da sve proverim na internetu, direktno sa Instagram profila tog dečka.
N1 je imala dve ekipe koliko ja znam. To je profesionalno novinarstvo. A ne RTS, čiji je vrhunac zamagljene naočare novinara koji čita vesti sa maskom.

N1 je snimala i one proteste pre izbora sa 200,300 ljudi.

Juče i danas se na forumu i po javnosti oglašavaju neki ljudi koji misle da mogu da rade renoviranje stana a da pritom ne stvore ni mrvicu prašine i ni dinar nepredviđenih troškova. Epa gospodo, bojim se da to ne ide tako.

Ko razume, shvatiće.

Odgovoricu u jednom postu svima koji su mi uputili poruku.

Ajde i da krenemo od pretpostavke da je prevashodno ovaj protest spontano okupljanje zbog ponovog uvodjenja policijskog casa.
Evo odmah da se izjasnim da i meni smeta sto se to ponovo uvodi ali smeta mi ne iz razloga sto mislim da to nije korisna stvar nego zato sto je zaista neverovatno da mi kao narod se ponasamo tako debilno nakon sto smo izasli iz izolacije.
Ja sam licno kao i mnogi ljudi ovde postovao i socijalno distanciranje i nosenje maski i dezinfekciju vrsio i sveo svoja kretanja van kuce na minimum.
I onda kad su nas pustili napolje prosto ne mogu da verujem koliko su se ljudi ponasali neoprezno i nesavezno, puni kafici, pune diskoteke, retko ko nosi masku na ulici, znaci totalna nebriga za opste zdravlje ostalih i sebicno ponasanje.
Znaci mi smo takav narod balkanci da ne mozemo da podnesemo da se pridrzavamo nekih mera koje su najnormalnije u vreme pandemije nakon izlaska iz izolacije.

I onda zbog takvih ljudi koji su nesvesni opasnosti ovog virusa, broj obolelih i zarazenih skoci na neki nenormalni broj gde drzava mora da uvede neke strozije mere pa i ovaj policijski cas, takvi ljudi ce da protestvuju i pokusaju da udju u skupstinu jer eto smatraju da takva odluka nije ok.

Pa da smo se svi ponasali kako je trebalo ne bi morali da uvode policijski cas.
Jel treba da nam eksplodira broj zarazenih na preko 1000 da bi ljudima doslo iz d.peta u glavu?

I zasto sad ljudi koji su postovali mere zastite moraju da pate i da budu ponovo izolovani zbog ljudi koja je bas bilo briga i zbog kojih se virus sirio jer nisu pazili sebe a samim tim ni druge.

Nesavesni jesmo, ali je još nesavesnija vlast što donosi mere koje ne kontroliše. Da su kontrolisali zatvorene prostore, razmak između stolova i razmak na sportskim događajima ne bismo imali ovoliki skok broja zaraženiglh.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=755051#p755051:39h3c70f je napisao(la):
spatiotecte » Sre Jul 08, 2020 2:57 pm[/url]":39h3c70f]
Znaci mi smo takav narod balkanci da ne mozemo da podnesemo da se pridrzavamo nekih mera koje su najnormalnije u vreme pandemije nakon izlaska iz izolacije
Mi Balkanci, kažeš?

Amerika
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4Cf_5egevxI[/youtube]
Britanija
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=alfZQQnQMpk[/youtube]
Francuska
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=zX6aYO5IjOs[/youtube]

Jel treba da kačim još dokaza da, uprkos tvrdnjama Psihotične usne, mi ipak nismo ni blizu najgoreg i najneposlušnijeg naroda na planeti?

Nije.

A jel Vučić glas razuma i istine koji treba da sledimo i slušamo?
On kome su krivi svi redom na planeti, svi osim Kriznog štaba, Partije i njega.

Tačno tako. Niti je narod kriv, niti je narod nedužan, ali vlast, odnosno nadležni organi, jesu krivi. Evo ja sad da kažem malom bratu da se ne penje na neko drvo, možda će da padne i polomi nešto na sebi, pa onda odem negde i ne pazim ga. I onda se vratim i sam počnem da se penjem na drvo. Da li će on i dalje da ima u glavi to da sam mu rekao da se ne penje, ili će sam da razmisli i da zaključi da je okej sve, zato što ga ja nisam pazio i onda sam se sam penjao na drvo? Naravno da će onda i on sam da krene da se penje i da me ne sluša.
Dakle, ako se uvedu neke mere, na vlasti je da ih sprovodi i kontroliše, ali ujedno i da da primer. Obavezne maske, a onda se oni šetkaju bez maski ili ih stalno spuštaju. Uvedeš policijski čas par nedelja, pa odjednom opustiš i sve ostale mere i pričaš virus oslabio, pa normalno da će i narod da poveruje i da se ponaša malo lagodnije i opuštenije.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=755051#p755051:13ktyz0a je napisao(la):
spatiotecte » Sre Jul 08, 2020 1:57 pm[/url]":13ktyz0a]Odgovoricu u jednom postu svima koji su mi uputili poruku.

Ajde i da krenemo od pretpostavke da je prevashodno ovaj protest spontano okupljanje zbog ponovog uvodjenja policijskog casa.
Evo odmah da se izjasnim da i meni smeta sto se to ponovo uvodi ali smeta mi ne iz razloga sto mislim da to nije korisna stvar nego zato sto je zaista neverovatno da mi kao narod se ponasamo tako debilno nakon sto smo izasli iz izolacije.
Ja sam licno kao i mnogi ljudi ovde postovao i socijalno distanciranje i nosenje maski i dezinfekciju vrsio i sveo svoja kretanja van kuce na minimum.
I onda kad su nas pustili napolje prosto ne mogu da verujem koliko su se ljudi ponasali neoprezno i nesavezno, puni kafici, pune diskoteke, retko ko nosi masku na ulici, znaci totalna nebriga za opste zdravlje ostalih i sebicno ponasanje.
Znaci mi smo takav narod balkanci da ne mozemo da podnesemo da se pridrzavamo nekih mera koje su najnormalnije u vreme pandemije nakon izlaska iz izolacije.

I onda zbog takvih ljudi koji su nesvesni opasnosti ovog virusa, broj obolelih i zarazenih skoci na neki nenormalni broj gde drzava mora da uvede neke strozije mere pa i ovaj policijski cas, takvi ljudi ce da protestvuju i pokusaju da udju u skupstinu jer eto smatraju da takva odluka nije ok.

Pa da smo se svi ponasali kako je trebalo ne bi morali da uvode policijski cas.
Jel treba da nam eksplodira broj zarazenih na preko 1000 da bi ljudima doslo iz d.peta u glavu?

I zasto sad ljudi koji su postovali mere zastite moraju da pate i da budu ponovo izolovani zbog ljudi koja je bas bilo briga i zbog kojih se virus sirio jer nisu pazili sebe a samim tim ni druge.
Ne nego je ta st*** ista ona st*** sto podrzava Vucica i uvucena je u ceo sistem koji je on napravio. Ko to ide na splavove? Jel ja idem na splavove ili Vucicevi batinasi? Ko ide na derbi nego Vucicevi navijaci?

To je sve st*** koja je produkt Vucicevog sistema. Neko ovde pise o svadbama od 500 ljudi. Kakve bre svadbe od 500 ljudi, 2020.godina je? Ko bre poznaje 500 ljudi? To su zatupljeni ljudi koji su zrtve Vucicevog sistema i sistema pre. Jer to je ono, komsija je imao 450 ljudi, ja moram 500.

Da se zenim sutra, otkazao bih, ako bi bas morao, obavio bih to sa gospodjom i kumovima, a posle bi u nekim normalnim okolnostima organizovao neku proslavu sa normalnim brojem ljudi.

Mesas babe i zabe. Normalan narod se buni, a Vucic svojim kretenskim vodjenjem svega ovoga siri zarazu uz zombirane, psihijatrijske slucajeve koji ga podrzavaju.

Velika vecina ljudi od sinoc nisu oni sto su po splavovima, derbijima, izborima...

Onda ima puno SNS stok. po gradu posto su kafici puni ljudi bez maski u bilo koje doba noći i dana.
Ova vlast svakako nije uradila sve kako je trebalo ali mnogi gradjani
su doprineli da stanje bude jod gore.
Jer ja ne vidim resenje iz ove situacije dok ljudi ne promene svoje ponasanje, da nas ponovo zatvore pa ce broj zarazenih opasti i onda nas opet puste na slobodu i broj će da raste ponovo i tako u krug u nedogled.
Bice nam bolje tek kad ljudi budu menjali svoje navike a to je nosenje maske i socijalno distanciranje.
Taj virus se ne moze pobediti drugacije a po najmanje provaljivnjem u skupstinu i ulaženjem u sukob sa policijom.

Mi imamo rak, a ti bi da prvo operisemo lipom na ledjima.

Ako gledamo tako onda se opet vraćamo na to da smo imali prilike da se izlečimo raka kad su bili izbori, zasto onda nismo iskoristili tu priliku?

Vrh