Šta je novo?

Izbori 2024

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=754244#p754244:29uo23kc je napisao(la):
vradovic » Пон Јул 06, 2020 5:14 am[/url]":29uo23kc]Bravo za rik ispade 49% sad posle ponovljenih izbora.
Да браво за РИК није истекла ни друга недеља од завршетка избора а већ смо добили податке о излазности. Можда је то и светски рекорд. :grand:

Koga briga.
Imaju blanko poverenje vecine.

U 49% veruje onaj ko veruje Vucku i njegovom RIKu. 10% ljudi pokušava ostalima da nametne uverenje da ih ima 49%. Većina od 90% bi na takvu manipulaciju trebala reagovati nepriznavanjem rezultata, tj priznavanje samo puke sile policije i sudstva u Vuckovim rukama ali ne i veru da je to istina.
Ali ono što je i zvanično bitno je da je izašlo ispod 50% glasača što je bio cilj pristalica Bojkota, čime je čitav sistem izgubio legitimitet većine, i vlast, sistem su osakaćeni.
Videćemo da li će krađa ostati naš unutrašnji problem ili će se internacionalizovati.

Zakon je jasan. Tako je i u drugim zemljama - ne postoji granica izlaznosti.

Da li je 55% ili 45% - ima li realno razlike? Pola Srba ne glasa, ali verujem da su najglasniji u kritikama vlasti ti koji ne glasaju.

Ako smatrate da je revolucija jedini način promene vlasti - samo napred, organizujte se, pridružite nekom pokretu.

Ako smatrate da svet briga kolika je izlaznost u Srbiji - grešite. Naročito sada kada je pandemija u toku.

Samo nemojte biti kao oni Ameri što se bune što je Tramp pobedio. Nemate pravo da se bunite protiv odluke većine koja je izašla na glasanje.

Nemam ništa protiv Vučićevih privatnih izbora ali imam protiv da privatni izbori određuju zakone za sve. Ne može manjina ispod 50% da nameće većini preko 50%. To sto je njihov zakon loš, nek ga promene.

Naravno da može. Zašto bi menjali nešto što funkcioniše u celom svetu?

Ili prihvatiš njihova pravila igre, ili radiš nešto konkretno (ne iz fotelje), ili promeniš zemlju.

Ne stižem već nekoliko dana da okačim vest-update pa evo samo da napišem ukratko:

Čeda 0.3 grama ipak neće biti ministar uBosni. :D To su javili još pre nego što se otkrilo da je bolestan, nego sam zaboravio da prenesem ovde.

Malo više od pola Srba nije izašlo na okupatorske izbore, tako da cifra od naštelovanih 49% izašlih predstavlja uvredu za intelekt predškolskog deteta.

Dakle, marionetske vlasti su naštelovale da izgleda tako kao da samo pola Srba nije glasalo, a u stvarnosti je na glasanje izašla svega 1/3 građana (maksimum maksimuma 35%).

Apsolutno nelegalni i nelegitimni izbori, koji su katastrofalni, sramotni i uvredljivi za građane Srbije, i to po SVIM aspektima...

Prosli put nisam dobio pravi odgovor...

Od aktuelnih politicara, da li mislite da bi nam sa necijom drugom vlascu bilo bolje? Ili tacnije, manje lose?

Nemojte kao prosli put da mi kazete da ima ljudi koji bi bili dobri, ali nisu u politici. To znam. Kod nas nema dobro, ima samo manje zlo. Kad smo takva naopaka drzava, pasaluk, bolje da kazem.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=754337#p754337:1dlqvinm je napisao(la):
Blade » 06 Jul 2020 01:34 pm[/url]":1dlqvinm]Prosli put nisam dobio pravi odgovor...

Od aktuelnih politicara, da li mislite da bi nam sa necijom drugom vlascu bilo bolje? Ili tacnije, manje lose?

Nemojte kao prosli put da mi kazete da ima ljudi koji bi bili dobri, ali nisu u politici. To znam. Kod nas nema dobro, ima samo manje zlo. Kad smo takva naopaka drzava, pasaluk, bolje da kazem.
Naravno, dobio si odgovor, ali si ga ignorisao. Od ove vlasti, gotovo svi bi bili "manje loši", jer jedino ova vlast u svojoj osnovi ima paradržavni aparat, koji se finansira milijardama evra narodnih para. Osim očiglednog negativnog finansijskog efekta, još gnusniji je onaj efekat koji razara državne institucije, ističe negativnu selekciju, i nagrađuje one ljude sa KOMBINACIJOM. A povrh svega, da bi se takva vlast i takav aparat očuvali, poželjno je da obrazovanje i kultura budu na što nižem nivou.

Eto odgovora.

Birati manje zlo znači izabrati još veće zlo.

Dakle, zlo je zlo, nema manje ili veće. Nema pogađanja sa zlom.

Zlo se pobeđuje na samo jedan način - tuče se direktno u glavu.

Tu se slažem, zlo je zlo, manje ili veće. Zato ako nemate za koga da glasate, pa kao bolje onda za Vučića, nemojte ni da glasate nego sedite kući. Niko vas ne tera puškom da glasate.
A i ne bih se složio @GOJE da je svako drugi manje zlo, dok su na listi bili Levijatan, antivakcinaši, rasisti, homofobi i slično. Najgore od toga je što Levijatan je skup svega toga. Čim se bude pojavila stranka koja je za legalizaciju marihuane, istopolnih brakova, ravnopravnost među polovima, stvarno bolju budućnost za našu decu i mlade, ekologiju i zaštitu prirodnih bogatstava Srbije, kao i fokusiranje na unutrašnju politiku, umesto spoljašnju, tada ću izaći na izbore da glasam za njih. Do tada niko nije vredan mog glasa.

@marecar, ja sam napisao "gotovo svi", a ne "svako drugi". Naravno, bespredmetno je pričati o trol-strankama.

Марионетски режим Александра Вучића и његова издајничка парола ЗА НАШУ ЂЕЦУ мене сасвим сигурно неће преварити, као што ме неће преварити ни шљам Драган Ђилас, који је Србију солидно опљачкао, а сад кука и тражи поновни долазак на власт. Србија захваљујући оваквима већ скоро читав век, ако не и дуже, живи у крајњем безнађу и тешко да ће јој бити боље у неком скоријем периоду.

:wink:
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=754344#p754344:3oz50h3e je napisao(la):
marrecar » Mon Jul 06, 2020 1:58 pm[/url]":3oz50h3e]Tu se slažem, zlo je zlo, manje ili veće. Zato ako nemate za koga da glasate, pa kao bolje onda za Vučića, nemojte ni da glasate nego sedite kući. Niko vas ne tera puškom da glasate.
A i ne bih se složio @GOJE da je svako drugi manje zlo, dok su na listi bili Levijatan, antivakcinaši, rasisti, homofobi i slično. Najgore od toga je što Levijatan je skup svega toga. Čim se bude pojavila stranka koja je za legalizaciju marihuane, istopolnih brakova, ravnopravnost među polovima, stvarno bolju budućnost za našu decu i mlade, ekologiju i zaštitu prirodnih bogatstava Srbije, kao i fokusiranje na unutrašnju politiku, umesto spoljašnju, tada ću izaći na izbore da glasam za njih. Do tada niko nije vredan mog glasa.

Pa ti si ovde opisao Dosta je bilo, baš Radulović je sam rekao da bi legalizovao marihuanu za zdravstvenu upotrebu i ličnu i manjoj količini.

Inače zanimljivo kako ovakve bitne stvari bojkotuju čak i ovi tzv. slobodni mediji kao N1, kao što su bojkotovali Radulovića celo vreme jer ne odgovara agendi Đilasa i te opozicije oko SZS i njegovih stranih mentora u čijem vlasništvu je ta televizija.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TS3pgCxFvTY[/youtube]

Ovde bi svi nešto da menjaju van izbora, ali dajte nešto konkretno kako bi menjali ovu vlast, jer po komentarima pojedinih ovde vidim neki sličan stav kao ovih iz SZS koji se sastoji od nekih praznih floskula i opštih nedefinisanih priča, neće da glasaju, neće da protestuju, pa vi suštinski svojim stavom ste podržali da Vučić vlada još 4 godine.

Meni je ovaj bojkot bio besmislen jer nije ponuđena bilo kakva strategija šta posle izbora i vidimo da isti ti koji su podsticali bojkot sada su skroz neaktivni umesto da iskoriste sve ove malverzacije i kršenja zakona da nešto pokrenu. I da realna izlaznost jeste bila oko 45-49% jer van Beograda (i par usamljenih ostrva) bojkot nije imao značajnog efekta, ljudi koji inače glasaju su glasali i sad, koliko vidim svuda je bila neka prosečna izlaznost oko 45-60%.

Iskren da budem, nisam čitao programe nijedne stranke, osim onoga što mi je bilo servirano na reklamama po internetu i nekim objavama na društvenim mrežama. Nisam bio tu za glasanje, a niti bih glasao da jesam. Sad sam pročitao program DJB, odnosno "Suverenista" i ima nekih zanimljivih tačaka, ali i nekih malo nerealnih. Pak od onoga što sam ja naveo, nema par stvari. A što se tiče legalizacije marihuane, našao sam samo jednu objavu od tri godine, kada je bio pokušaj njihovog poslanika da predloži izmenu zakona koji bi legalizovao samo ulje od kanabisa, i to isključivo u medicinske svrhe. Što vi naravno bio pomak, ali nije to to. Ja sam za legalizaciju u većim koracima, npr legalizaciju marihuane sa malim procentom ili bez THC-a, a kasnije pratiti korake sveta. Uz to naravno i sve ostalo što sam naveo, jer smatram da dosta kaskamo za pravim napretkom društva.

Ulje od industrijskog kanabisa (konoplje) je valjda legalno, može se naći bukvalno na svakom ćošku.

To nije isto. To što se možda kod nas prodaje, a reklamira nešto kao CBD, ne može da bude tačno jer se iz semena konoplje ne može dobiti CBD - nema ga u semenu.
Već smo otišli u off.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=754341#p754341:2eake8qc je napisao(la):
GOJE » Pon Jul 06, 2020 2:43 pm[/url]":2eake8qc]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=754337#p754337:2eake8qc je napisao(la):
Blade » 06 Jul 2020 01:34 pm[/url]":2eake8qc]Prosli put nisam dobio pravi odgovor...

Naravno, dobio si odgovor, ali si ga ignorisao. Od ove vlasti, gotovo svi bi bili "manje loši", jer jedino ova vlast u svojoj osnovi ima paradržavni aparat, koji se finansira milijardama evra narodnih para. Osim očiglednog negativnog finansijskog efekta, još gnusniji je onaj efekat koji razara državne institucije, ističe negativnu selekciju, i nagrađuje one ljude sa KOMBINACIJOM. A povrh svega, da bi se takva vlast i takav aparat očuvali, poželjno je da obrazovanje i kultura budu na što nižem nivou.

Eto odgovora.

Nisi mi dao odgovor ni sada. Mene zanima koji su ti gotovo svi, koji bi bili manje losi? Koja stranka? Koji politicar?

Ova vlast je losa, to smo se slozili. Ali koja stranka ili politicar bi konkretno bili bolji? Moze li takav konkretan odgovor?

Odgovor je da je prevaziđena ideja da tebe neko zastupa, tj da ti sam direktno trebaš elektronski odlučivati o svakom pitanju za koje si zainteresovan. Ukratko odgovor: nijedan političar, izbaciti političare, uvesti direktnu demokratiju.

Jer ja ne vidim razlog da ijednom vise u zivotu izadjem da glasam za ovakakv sistem, za sistem gde ja njima moram da placam a ne oni meni. Gde cu ja za skvaku stvar da im placam PDV 20%, akcize na gorivo, porez na imovinu u kojoj zivim, Infostan 15.000 za 80tak kvadrata... Pa ko je lud da mu neko otima i da jos pride glasa za to? Jedino mogu da razumem da glasaju oni koji imaju suprotno, isplate od drzave poput penzionera, migranta, Roma, zaposlenih u drzavnim firmama (skolstvo, policija, vojska, ydravstvo, administracija, farmaceuti i sl licencirani monopolisti...). Njima odgovara sistem da se uzima od drugih i daje njima. A ostatak drustva pokusava da ih se resi kao kancera, da izbegne, smanji uplate iz koji se ta bolest i metastaza hrane. To je tolko metastaziralo da sad ima 1-2 miliona ljudi koji su narkomani od tog sistema, za koje se ne zna od cega bi ziveli da se drzava urusi. Dug raste, natalitet pada usled tereta opterecenja, sistem propada... ali lazna ekonomija nece moci beskonacno da izdrzi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=754625#p754625:o9qkwwfo je napisao(la):
Earthmoving » Uto Jul 07, 2020 1:17 pm[/url]":o9qkwwfo]Jer ja ne vidim razlog da ijednom vise u zivotu izadjem da glasam za ovakakv sistem, za sistem gde ja njima moram da placam a ne oni meni. Gde cu ja za skvaku stvar da im placam PDV 20%, akcize na gorivo, porez na imovinu u kojoj zivim, Infostan 15.000 za 80tak kvadrata... Pa ko je lud da mu neko otima i da jos pride glasa za to? Jedino mogu da razumem da glasaju oni koji imaju suprotno, isplate od drzave poput penzionera, migranta, Roma, zaposlenih u drzavnim firmama (skolstvo, policija, vojska, ydravstvo, administracija, farmaceuti i sl licencirani monopolisti...). Njima odgovara sistem da se uzima od drugih i daje njima. A ostatak drustva pokusava da ih se resi kao kancera, da izbegne, smanji uplate iz koji se ta bolest i metastaza hrane. To je tolko metastaziralo da sad ima 1-2 miliona ljudi koji su narkomani od tog sistema, za koje se ne zna od cega bi ziveli da se drzava urusi. Dug raste, natalitet pada usled tereta opterecenja, sistem propada... ali lazna ekonomija nece moci beskonacno da izdrzi.

emigracija je mozda jedino resenje.
Evo. Predsednik ce se bavitti i sastavom nove vlade iako to nije njegov posao.
Medjutim, time sto se bavi svacim, rejting mu stace u onih 40% koji uvek glasaju i zahvaljujuci kojima moze da vlada.

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1704132
Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije saopštila je da će Vučić govoriti o razgovorima o formiranju nove Vlade Republike Srbije, nastavku dijaloga između Beograda i Prištine i planova za suzbijanje epidemije Kovid-19.

E,pa...Da nam je sredjen drzava, bilo bi nas briga ko je na vlasti. DS, SNS, SPS ili neko osmi. Jednostavno bi sistem upravljao drzavom, a ne stranka koja zna ili ne zna.

Ali od tog stadijuma smo mi mnogo daleko. MNOOOOOOOOOOOOOOOOGO !!!

Vrh