Mediteran prestaje vec izmedju Podgorice i Kolasina.Са своје стране да додам да сматрам веома штетним тежње да се од Србије евентуално начини некакво хиперуређено "северозападно" европско друштво. Наш природни цивилизацијски круг је Медитеран и у том оквиру треба да водимо своју политику. Нити Белорусија, а нити Данска, Србија никад не може, нити треба да буде.
Хрватска има бољу инфраструктуру, јачи стандард и генерално је уређенија од Србија по многим параметрима, али да је 3 пута боља, није.Živite svoje učmale živote zadojeni kokardom i bratom iz majke rusije kog samo malo još da sačekamo, boli me uvo. Lažite sebe i maštajte da će svet da igra po vašim notama, i šeretski zažmurite da je i smrdljiva hrvatska postala 3 puta bolja država od srbije, a krenuli smo iz istih govana.
Тачно, али рецимо Војводина је на овој мапи приказана као део Мађарске које има већи гдп по становнику о централне Србије, и ево 130 година касније Војводина је и даље развијенија од југа земље. Опет потврда тезе да се историјске разлике јако тешко бришу и превазилазе. Једна Румунија и Грчка су и тад биле развијеније од нас, а и дан данас су. У међувремену смо ми претекли Бугаре, да би на крају они опет претекли нас, те смо опет где смо били. Једино смо данас развијенији од Босне а да тад нисмо били.Мада је ту Хрватска без оног жутог дела уз обалу, где је живела тешка и убога сиротиња, а Србија без Војводине.
Да, краљу, немој да се расправљаш само да би се расправљао; и у Војводини становништво великим делом динарско, из бивше римске провинције Далмације. Чак има и неки професор што се презима Далмација на Новосадском универзитету.
zato bojkotuje TC=oveDolazim kuci kaze cale trazili te na fiksni iz SNS-a
Izgleda pucaju iz svih topova ne bi me cudilo da krenu da salecu ljude po svim ulicama i molovima (MC ne mora da brine)
Нисам знао за ово али ми је и било чудно ако смо се толико приближили Хрватској. Но то објашњава.1989. NBS izvrsila je upad u platni sistem SFRJ i emitovala novac putem kredita u Srbiji.
Ovo je bio jedan od prvih MIlosevicevih napada na SFRJ.
Skok standarda iz 1989. bio je inflatoran i lazan.
U to vreme, zavisi da li računaš Srbiju sa ili bez Kosova, jer je ta pokrajina bila na nivou Afrike i snižavala je prosek.Нисам знао за ово али ми је и било чудно ако смо се толико приближили Хрватској. Но то објашњава.
Мислим да је до 2002. била Народна банка Југославије.1989. NBS izvrsila je upad u platni sistem SFRJ i emitovala novac putem kredita u Srbiji.
Ovo je bio jedan od prvih MIlosevicevih napada na SFRJ.
Skok standarda iz 1989. bio je inflatoran i lazan.
Suština mog posta je bila da su zemlje koje su se okrenule zapadu bolje prošle, a ne to koliko je puta bolja hr, kao da je to merljiv podatak, ne znam što si se uhvatio oko toga.али да је 3 пута боља, није
12.5.1972: Закон о Народној банци Југославије и отпочињање процеса стварања народних банака република и аутономних покрајинаМислим да је до 2002. била Народна банка Југославије.
da. Ali MIlosevic je naredio NBS da emituje novac i kreditira privredu Srbije izvan dogovorenih kvota.Мислим да је до 2002. била Народна банка Југославије.