Šta je novo?

Izbori 2024

Ooovaj... a jel neko ovde zna da navede ijedan rat u kome su se međusobno tukle dve zemlje koje su u NATOu?

Kako smo u miru, kad smo dole napali KFOR vojnike, ispovređivali masu njih? A sa druge strane Vučić podigao vojsku, Lavrov najavljuje oružane sukobe?

Mir? I don't think so.

Kvaka 22.

Tamo "dole" mir čuva svemoćni NATO. Ako ne mogu da sačuvaju tamo "dole" kako će da nas sačuvaju od nečeg gore.

I da, mi imamo mir. To nije rat, koliko god loše bilo i šta god ko najavljivao.

Da li članstvo u NATOu rešava uzrok "napada" na KFOR vojnike?

Šta nam članstvo u NATOu rešava?
Napraviće nam probleme sa zemljama sa kojim nemamo nikakve probleme (Rusija, Kina).

Kvaka 22.

Tamo "dole" mir čuva svemoćni NATO. Ako ne mogu da sačuvaju tamo "dole" kako će da nas sačuvaju od nečeg gore.

I da, mi imamo mir. To nije rat, koliko god loše bilo i šta god ko najavljivao.

Da li članstvo u NATOu rešava uzrok "napada" na KFOR vojnike?

Šta nam članstvo u NATOu rešava?
Napraviće nam probleme sa zemljama sa kojim nemamo nikakve probleme (Rusija, Kina).
Naravno da članstvo u NATO rešava te probleme. Nema napada nakon što istovremeno u NATO uđu i Kosovo i Srbija kao dve zemlje.

Mislim to su sve stvari koje moraju da se prelome. Svaki političar koji to krije je teška štetočina, npr. Tadić. O kakva epska štetočina.

Da bismo kao narod prelomili političari moraju da stvore novu strategiju, novu priču.

A što se tiče Rusije i Kine, tu će tek biti problema, sa Kinom pogotovo.

Ooovaj... a jel neko ovde zna da navede ijedan rat u kome su se međusobno tukle dve zemlje koje su u NATOu?
Грчка и Турска око Кипра, није био званичан сукоб, али је опет био и озбиљне тензије трају и дан данас,

пола данашњих Грка су потомци избеглица протераних са источних обала Егејског мора и других области које су данас у саставу Турске,

то се види у свакој сфери данашњег грчког друштва,
на пример сви спортски клубови који се завршавају на к (Константинопољ) су клубови грчких избеглица из Турске,
ПАОК, АЕК…

Naravno da članstvo u NATO rešava te probleme. Nema napada nakon što istovremeno u NATO uđu i Kosovo i Srbija kao dve zemlje.

Mislim to su sve stvari koje moraju da se prelome. Svaki političar koji to krije je teška štetočina, npr. Tadić. O kakva epska štetočina.

Da bismo kao narod prelomili političari moraju da stvore novu strategiju, novu priču.

A što se tiče Rusije i Kine, tu će tek biti problema, sa Kinom pogotovo.

Kako istovremeno članstvo Srbije i *Kosova rešava bilo koji problem na *Kosovu?

To je ono što mi izmiče. Predstavljaš (ne samo ti) NATO kao omnipotentno biće koje rešava sve probleme treptajem oka, a u stvarnosti ih (NATO) zabole za bilo kakav realan problem koji ljudi imaju. A problem je tu, a oni koji su 24 godine odgovorni za rešavanje problema nisu isti rešili.

Ne znam što bi se mi uplitali u bilo kakav problem sa Kinom.

To je ono gde ja ne vidim svrhu NATOa za nas (mimo toga što su nas ubijali). Ne vidim šta ima u tome za male zemlje osim toga da se postane topovsko meso u nekom budućem svetskom ratu.

Nema nijednog razloga da se to ne izbegne.

Koje smaranje... Da bismo bili vojno neutralni, koliko znam, to treba da nam usvoje i prihvate Ujedinjene nacije, a mi, naravno, prvo to da zatražimo od njih.

Ta naša navodna vojna neutralnost je samo pozeraj, dok se nadamo da NATO propadne, zavladaju Rusi i Kinezi, a mi pripojimo Kosovo, CG i RS..

Mi da uđemo u EU, ovako raspali, bez ijedne funkcionalne institucije i normalnog društva? U kojoj to bajci? Kriva nam EU što ispostavlja milion zahteva, a mi nijedan nismo ispunili? Kome treba ovako raspala zemlja? Da je naša vlast htela da sredi državu, mogla je 100 puta već.. neće, odgovara im ovakvo stanje, da u ovim razvalinama rade šta hoće, EU nema interesa da ovde zavodi red, a i zašto bi... ako većini ovde to ne smeta i ravnodušni su prema tome što žive u krimi brlogu od zemlje... što bi se EU petljala...

Da, i to je je jedan jedini primer.
I šta nam to govori?
To nam govori da ako postoji problem, članstvo u NATOu ga neće rešiti.

To što u Evropi nije bilo rata nije zasluga NATOa već su se neki računi raščistili u Drugom Svetskom Ratu, tako da je Nemačka poražena i okupirana da ne bi više pravila probleme.

Tamo gde su problemi postojali (SFRJ) bilo je rata.

Meni je beskrajno fascinantno koliko na ovoj temi nema politike za Beogradske izbore i lokal već se sve svodi na nacionalnu politiku i teme koje su iste već 20tak godina.

Živim za dan kada će ljudi početi da glasaju za liste na lokalnim opštinskim i Beogradskim izborima odvojeno od stavova o politici tih partija na republičkom nivou gde je visoka politika.
Видиш да нас НАТО пропагандисти замајавају са чланством у алијанси, док НАТО Французи заједно са БРИКС Кинезима треба да нам направе катастрофалан превоз са метро промашајем. И док нам НАТО Турци са БРИКС Кинезима уваљују кршеве од аутобуса.
Морамо се окренути нашим проблемима у нашим животима. Ми немамо капацитет као држава да утичемо на белосветску геополитику.

Tako što se ti problemi kao neophodni reše pre dana ulaska. U procesu priznavanja.
Pa neće da može baš tako.
Država Srbija nema vlast (najvažnije stvari) nad Kosovom i Metohija već 24.godine a 10 godina i nad ostatkom državnosti koja je bila ostala (sud, telekomunikacije...) i ti sad opet izmišljaš srebrni metak koji rešava sve probleme. U procesu priznavanja. I to je to.

Jel može malo više o tome? Kako će tačno priznavanje nezavisnosti Kosova i Metohije kao države Kosovo rešiti tačno problem Srba koji na tom istom *Kosovu žive u delovima koji se mogu karakterisati kao ništa manje nego geto (blago rečeno). A tamo gde ne žive kao getu, želi ih se dovesti u isti položaj, što je jelte i izvor sukoba.

I onda ti dođeš i kažeš proces priznavanja i rešena stvar. Idila. Crva nije ni bilo.

Meni je beskrajno fascinantno koliko na ovoj temi nema politike za Beogradske izbore i lokal već se sve svodi na nacionalnu politiku i teme koje su iste već 20tak godina.

Živim za dan kada će ljudi početi da glasaju za liste na lokalnim opštinskim i Beogradskim izborima odvojeno od stavova o politici tih partija na republičkom nivou gde je visoka politika.
Ima, nego ti obiđeš temu jednom u mesec dana, a i tada kada obiđeš uglavnom dođeš da okačiš neki tvit i onda ideš dalje, ni ne trudeći se da pročitaš odnosno da bar pogledaš da li je napisano i predlagano nešto pametno.
Takođe je bilo situacija da ti drugi ljudi pišu na drugim temama šta im smeta i koji problem imaju sa gradskim vlastima, pa čak i opozicijom, a da ti sve to iskuliraš. U smislu da te mrzi čak i da pročitaš - niko ne očekuje od tebe da to rešavaš, ali se spozna razlika kada si pročitao i razumeo, i kada te je baš briga da uopšte razumeš nekog drugog.
Kao što te je npr. bilo baš briga da uvažiš i priznaš da plato i kraj ispred BDPa ne ruži okretnica veličine 20x5 m, nego brlog ispred same zgrade. Kao što te je isto bilo baš briga da priznaš da na Zelenom vencu nisu problem okretnice i autobusi, nego loš dizajn, divlja gradnja i gomila buvljačina, migranata, prosjaka, štroke i đubreta koje niko ne sređuje i ne sankcioniše.

Mislim izvini, da me ne shvatiš pogrešno, nije mi namera ovde da te napadam. Samo kažem da sam X puta uočio to kod tebe. Ne znam što te onda čudi što ljudi manje pričaju o Beogradskoj politici a više o republičkoj.

Isto, treba imati u vidu da u Srbistanu, Beogradska politika gotovo u potpunosti zavisi od Republičke. Tu se opet tvoja i neka druga rezonovanja razmimoilaze, jer sam više puta video da govoriš i rezonuješ na osnovu ''Beogradskim budžetom je predviđeno to i to...'' ili ''GUPom ili PDRom je predviđeno to i to...'' Brate, živimo u Nacionalnom parku Srbija, u Balkanskoj Severnoj Koreji. Nebitno je šta kažu budžet i GUP, biće onako kako Partija ili njeni sponzori kažu. A i da nije do toga, opet, Budžet i GUP nisu Božje zapovesti nego nešto što se menja i koriguje u letu. Odmah da napomenem da to NE znači da treba svi da dignemo ruke od svega i pustimo da nas mulj i fekalije zvane SNS vode i nose kako im se ćefne. Ne govorim o tome. Nego kažem da ne pristupaju svi toj problematici tako kao ti. GUP rekao, Budžet odredio, planom je predviđeno... neću da govorim u ime drugih, ali ja ne gledam mrtve papire i mrtva slova na njima. Gledam ono što se radi u datom trenutku, i kuda to vodi, i komentarišem i delam na osnovu toga. Inače da se uzdam samo u papire i birokratiju, nikad ništa u životu ne bih postigao i nikad nikako ne bih doprineo svojoj zajednici. A i nemam ni živaca ni vremena da listam hiljade i hiljade papira čiji se sadržaji već sutra mogu promeniti iz XY razloga.

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Naprotiv, upravo članstvo u NATO je sprečilo mnoge zemlje da se pokolju više puta.

Jeste. Najviše NATOa.
Objasni ko bi to ratovao i kada da nije bio u NATOu?

NATO je zaslužan što se Čehoslovačka mirno raspala a ne ubijali ko SFRJ?
Neće biti.
Ostale zemlje istočnog bloka su ulazile u NATO krajem 90ih počekom 2000ih. Nikakvog rata ni u najavi.

Na zapadu nikakav rat između članica nije bio ni na pomolu da bi ga NATO sprečio.

Ostaje Turska Grčka, gde jeste bilo sukoba, i daleko od toga da je NATO garant da ih neće biti u budućnosti.

Treba ici na protest, bas sad kad je malo ljudi.
Tuzno je kad skrenes u ulicu i vidis mase kojima sve ovo nista ne znaci.
Kako to da su nepismeni Indijci imali dovoljno pameti, morala, empatije da definisu svoj zajednicki interes i u doba Gandija pobede britanske imperijaliste, a mi ne mozemo da se oslobodimo jedne Hulje, djubreta?
Kaze H Arendt: Nisu zlikovci ti koje cine zlo mogucim, nego obicni nezainteresovani ljudi koiji se na bune.

Od 1949. godine do danas u okviru NATOa koji broji 31 zemlju, desio se samo jedan rat. Koji je vrlo brzo utišan. To govori dosta. Niko u okviru NATOa ne ratuje. Već skoro 50 godina se nije desio nijedan oružan sukob unutar NATO saveza i teritorije.

Pa neće da može baš tako.
Država Srbija nema vlast (najvažnije stvari) nad Kosovom i Metohija već 24.godine a 10 godina i nad ostatkom državnosti koja je bila ostala (sud, telekomunikacije...) i ti sad opet izmišljaš srebrni metak koji rešava sve probleme. U procesu priznavanja. I to je to.

Jel može malo više o tome? Kako će tačno priznavanje nezavisnosti Kosova i Metohije kao države Kosovo rešiti tačno problem Srba koji na tom istom *Kosovu žive u delovima koji se mogu karakterisati kao ništa manje nego geto (blago rečeno). A tamo gde ne žive kao getu, želi ih se dovesti u isti položaj, što je jelte i izvor sukoba.

I onda ti dođeš i kažeš proces priznavanja i rešena stvar. Idila. Crva nije ni bilo.
Izvor sukoba je to što Srbi ne žele da priznaju kosovsku vlast i planiraju da imaju nekakvu autonomiju. A to mi se čini da neće moći. Ispravi me ako grešim, možda je autonomija tu sve vreme na stolu, a ja ne ne vidim.

Sve napetosti će polako da splasnu kad priznaju Kosovo kao svoju državu, sve institucije, glupe tablice itd. Čak smatram da bi Srbi sa Kosova to trebali da urade i pre države Srbije jer je njihovo dupe u procepu.

U tom procesu mogu da definišu realne ciljeve koje žele, zaštita crkava, pravo na jezik i kulturu, dvojno državljanstvo, i sl.

Treba ici na protest, bas sad kad je malo ljudi.
Tuzno je kad skrenes u ulicubi vidis mase kojima sve ovo nista ne znaci.
Kako to da su bepismeni Indijci imali dovoljno pameti, morala, empatije da definisu svoj zajednicki interes i u doba Gandija pobede britanske imperijaliste, a mi ne mozemo da se oslobodimo jedne Hulje, djubreta

Slab vam je ucinak.

Izvor sukoba je to što Srbi ne žele da priznaju kosovsku vlast i planiraju da imaju nekakvu autonomiju. A to mi se čini da neće moći. Ispravi me ako grešim, možda je autonomija tu sve vreme na stolu, a ja ne ne vidim.

Sve napetosti će polako da splasnu kad priznaju Kosovo kao svoju državu, sve institucije, glupe tablice itd. Čak smatram da bi Srbi sa Kosova to trebali da urade i pre države Srbije jer je njihovo dupe u procepu.

U tom procesu mogu da definišu realne ciljeve koje žele, zaštita crkava, pravo na jezik i kulturu, dvojno državljanstvo, i sl.lo autonomiju
Kada je postojala SFRJ Kosovo je imalo autonomiju. U stvari bila je to Albanska autonomija.

Od 1989. do 1999. citav "Slobodni svet", USA i EU bili su jako zabrinuti za sudbinu te autonomije.

Sada nisu zabrinuti za sudbinu srpske autonomije, odnosno smatraju da Srbi ne treba da imaju autonomiju na identicnnm prostoru na kome su Albanci trebali da je imaju.

Zanimljivo? zar ne?

Imam pitanje baš za tebe.

Naprednjaci će Beograd da zaduže i prezaduže. Grad već sada dobija transfere sredstava iz rep. budžeta.

Na koji način ćete da vodite grad, ako republička vlast ostane SNS-u? Možete samo da proglasite bankrot, a onda će Vučić da kaže narode jesam vam rekao da će ovi sve da unište. I to je kraj.

Vrh