Šta je novo?

Izbori 2024

"Republička izborna komisija donela je danas Rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji za parlamentarne izbore koji će biti održani 21. juna i utvrdila da je rok za podnošenje izbornih lista do 5. juna u ponoć."
http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/rik-p ... 23117.html

Znači, ima dosta vremena do 5.6. da se pojave još neke egzotične izborne liste. ;)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=737506#p737506:2z0exlmj je napisao(la):
Beki » Mon May 11, 2020 4:57 pm[/url]":2z0exlmj]

Posle su videli da narod pusi sta god da urade pa su radili sta hoce, isto im dodje. Plus su izgradili ili nadogradili kult licnosti oko Aleksandra Vucica pa je sve ostalo postalo nebitno.

Pa njima se i sada stranacka lista za parlamtarne izbore zove: Aleksandar Vucic za nasu decu. A kakve veze Vucic kao predsednik Srbije ima sa parlamentarnim izborima, niti moze da bude premijer, ministar, poslanik...
Po Ustavu predsednik države ne bi smeo da bude predsednik stranke. To je Toma ispoštovao, ali Vučić nema nameru da ispoštuje Ustav ni po tom pitanju. Jer moćnija je pozicija predsednika vladajuće stranke nego predsednika države. I premijerka ga zove "šef" ne na osnovu toga što je on predsednik države nego što je on šef stranke koja ima većinu u parlamentu a ta većina je nju postavila za premijerku.

Sve mi se više čini da je Obradoviću krajnji cilj da uradi nešto (bilo šta) nakon čega će, hteli ne hteli, morati da ga privedu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=737540#p737540:1vq7lzkb je napisao(la):
roland » Pon Maj 11, 2020 6:09 pm[/url]":1vq7lzkb]
Po Ustavu predsednik države ne bi smeo da bude predsednik stranke. To je Toma ispoštovao, ali Vučić nema nameru da ispoštuje Ustav ni po tom pitanju. Jer moćnija je pozicija predsednika vladajuće stranke nego predsednika države. I premijerka ga zove "šef" ne na osnovu toga što je on predsednik države nego što je on šef stranke koja ima većinu u parlamentu a ta većina je nju postavila za premijerku.
[/quote]

Postoji jos jedan razlog. Bahatim ponasanjem, krsenjem pravil ai propisa i zakona stice se ogroman ugled u narodu.
Narod ga vidi kao nedodirljivog heroja - Baju.

@MC_
Sto dovoljno govori o svesti i mentalnom sklopu ovog naroda

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Bender Rodriguez":w4caj25e je napisao(la):
Sve mi se više čini da je Obradoviću krajnji cilj da uradi nešto (bilo šta) nakon čega će, hteli ne hteli, morati da ga privedu.
Covek je "lažna opozicija" poput desetina i stotina takvih koje imamo u zadnjih 30 godina i odradjuje posao "za sve pare"...

Svaki put kada se na jedvite jade nezadovoljstvo velikog dela naroda nekako artikuliše u neke konkretne zahteve i korake, tu je "Čačanin" da napravi sranje i vrati celu priču na početak...
"UDBA je tvoja sudba, a Ozna sve dozna"

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Vrlo moguće, ne isključujem ja ni tu mogućnost. Nisam ga ni pratio do skora (jer je iritantan) ali ovo što radi zadnjih dana mi je baš probudilo sumnje. Jer kao da čeka da napravi neki incident. Odnosno da izgleda kao incident. Sve je to vrlo vrlo sumnjivo.

Nadam se da Bosko nece preci cenzus.

Dva pakovanja zvaka su kao da je pojeo krisku hleba. Strajk gladju je stvar principa, a ne gledanje kako da se prezivi i opstane.

Evo kako funkcioniše mašinerija. Ne samo SNS, nego i svaka njihova satelitska stranka. A bogami i bruda Andrej je uključen u priču. Danas je ova profesorska srpskog jezika, Ena Nedić, spalila svoje diplome ispred Narodne skupštine Srbije.
Ja vas zaista molim, ko god da čita, da pogleda ovo i da otvori svoje oči dobro. Ovo se dešava ogromnoj većini koja je primorana da glasa za SNS. I sam poznajem primer osoba koje su bile primorane da glasaju i da idu na mitinge, kako ne bi izgubili, ionako bedan, posao. A evo jasan primer onoga ko se suprotstavio i nastradao.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0206757515

https://twitter.com/DragoslavicM/status ... 85091?s=19

Ona je samo jedna od hiljade ucenjenih ljudi. Ova vlast vlada ucenom i strahom i malim delom koji kupi kajmak.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=737899#p737899:x88a72nd je napisao(la):
marrecar » Uto Maj 12, 2020 10:30 pm[/url]":x88a72nd]Evo kako funkcioniše mašinerija. Ne samo SNS, nego i svaka njihova satelitska stranka. A bogami i bruda Andrej je uključen u priču. Danas je ova profesorska srpskog jezika, Ena Nedić, spalila svoje diplome ispred Narodne skupštine Srbije.
Ja vas zaista molim, ko god da čita, da pogleda ovo i da otvori svoje oči dobro. Ovo se dešava ogromnoj većini koja je primorana da glasa za SNS. I sam poznajem primer osoba koje su bile primorane da glasaju i da idu na mitinge, kako ne bi izgubili, ionako bedan, posao. A evo jasan primer onoga ko se suprotstavio i nastradao.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0206757515

https://twitter.com/DragoslavicM/status ... 85091?s=19

Vrlo je mali broj ljudi u Srbiji koj razume sta znaci rec "principi", Oni jednostavno ne razumeju zasto je profesorka spalila diplome. Oni bi se rado menjali s njom i bili ucenjeni, ako moze neka para da kapne. Ulizivali bi se, pustali da ih gaze, senili pred bahatim Sefom. U ponizenju stekli bi moc.
Tako razmislja vecinska Srbija, od klosara do akademika. To je vecinski srpski nacin razmisljanja. Zato nam je drzava ovakva, skovana bas na tom principu, zapravo jedinom konceptu koji narod u opstem smislu razume.
Mogucnost da se obogatite na racun zajednice, da mozda jednom i vi budete bahati stvar je statusa, stvar licnog uspeha.
Drustveni model SNS-a pre njihove vlasti gardile su i sve druge stranke. Zato znamo da je to model srpskog drustva. Svi su se ponasali tako. SNS je ovaj model demokratizovao, otuda njegov uspeh.

To sto hiljadu do dve hiljade ljudi misli drugacije, to ne znaci nista statisticki.

Manje više svaki narod ili stanovništvo svake države neće propustiti mogućnost da zaradi neki dinar na račun zajednice i to nije neka srpska osobina da se ovde apostrofira. Ima toga po celom Svetu.
Ovde je spisak onih koji su predali liste ili najavili izlazak na Izbore.

SNS - SPS - Manjine
. . .
1. "Ujedinjena demokratska Srbija"
2. "Srpski patriotski savez" (SPAS)
3. "Metla 2020" - DSS
4. "1od5miliona"
5. "Zvono" - Čeda
6. "Napredna stranka"
7. "Nova stranka"
8. "Pokret SG" - Glumac
9. "Pokret DjB" - Saša
. . . .
SRS
Zavetnici
Srpska desnica
За Краљевину Србију

Glumac i Radulovic su zaista bednici. Znaju d ane mogu preci cenzus, tu su samo zato sto je velikoj sili potrebna legitimizacija Vuciceve pobede i kasnije promene ustava.

od ove liste "opozicije" jedino radikali mogu preci cenzus ali ce se nasvirati da i ceda predje cenzus, koji je samo zbog ovakvih likova spusten na 3%

Zar ima ljudi koji glasaju za Cedu?

Ni čeda ne glasa za čedu :wink: . (u pojedinim situacijama imena namerno pišem malim slovima)

ne znam nikoga ko glasa za cedu, ali isto ne znam nikoga ko ce da glasa ni za ostale na listi (osim radikala jer ima dosta ljudi koji ne mogu da oproste vucicu izdaju kuma i josh zive u 90tim "dete mi je otislo u nemacku da radi, ali ja glasam radikalno") ali ce nekome morati da se malo pomogne da predje preko cenzusa jer vucicu ne odgovara da ne bude pripadnika opozicije (ciji ce glasaci praktichno redom bojkotovati izbore) medju poslanicima, posto tvrdi da su izborni uslovi nikad bolji i da smo demokratska drzava. Mi zivimo u drzavi u kojoj i groblja glasaju.

Ono sto meni u ovom trenutku ima najvise smisla, bilo da se izlazi ili ne izlazi na izbore, je da se naprave tri kolone:

1. SNS i koalicija.
2. Pro-evropske, demokratske stranke.
3. "Patriotske" tj. ultra- desnicarske.

Pa neka svako bira kojem ce stadu.

Ma koliko mi bila odbojna Srpska majka™ i fama koja prati i nju i onu odvratnu Fahretu već decenijama na ovim nesrećnim prostorima, moram da priznam da mi je bilo simpatično ono kad je odbrusila Pajdu sa: ''Ja u bilo kom trenutku mogu da skupim 150.000 ljudi a vi sa vašom strankom ne možete ni cenzus da pređete''. :lol:

Što se glasanja tiče, meni je samo do toga da se nađe jedna prava, bilo koja opoziciona stranka da im dam glas samo i samo radi kakvog takvog vraćanja ravnoteže i smanjivanja ovog monopola nad vlasti. Mada po svemu sudeći, biće ovo prvi put da ću biti primoran da ne izađem na izbore uopšte. Jer se više ne zna ko je gori.

Vrh