Šta je novo?

Izbori 2024

Tzv urbana gradjanska opozicija ce izaci na izbore ako dobiju mig iz USA.
Sve nase stranke se takmic eko ce bolje raditi za strane, na ustrb nasih interesa.

Molim DB, kad nam budu pravili sledecu opoziciju, da uzmu malo zrelije ljude, pametnije, kulturnije, manje alave, sposobnije, koji manje pal***** i da su manje sirovine. Da i od njih bude neke koristi. Mozda cujemo i neku dobru ideju.

dragan":2nm2yhrn je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=736136#p736136 je napisao(la):
Daxara » 07 Maj 2020 03:14 pm[/url]":2nm2yhrn] Njegov stil je da ugrožava ko zna koliko ljudi, ali u ovoj situaciji skupština nije potrebna? Troluješ malo više...
Sinak, nisi pitao za "ovu situaciju", već za prethodni mesec u Vanrednom stanju.
I nauči šta znači "trolovanje", a pravi primer za to je taj tvoj post.
Ja tebi sinak nisam, to tvojoj deci kaži. Ako ne umeš normalno i kulturno da komuniciraš zaobiđi me, da ne bih ja počeo da koristim tvoju metodu.
Ti si ostrašćen i to isijava iz tebe, nemam šta da pričam s nerealnom osobom koja uvažava samo svoje mišljenje pritom nepoštujući tuđe.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Srpsko društvo je puno predrasuda, niti su svi oportunisti koji se nalože da će ulteteti u parlament i/ili dobiju kintu DBovci. Ali tako je to u propalom društvu gde postoji samo crno i belo, prva srbija i druga srbija. između ostalog takvo ograničeno rezonovanje i odgovara vlasti a i najvećoj opozicionoj grupaciji.

Tek sada vidim da čika pera je stavio Informer, Kurir i Pink koji imaju po više stotina prekršaja novinarske etike i koja promoviše nadrilekarstvo ih stavlja u isti koš sa N1 i drugim medijima koji do sada nisu imali nijedan prekršaj. Divim se tvojoj percepciji i objektivnosti.

55576451_1690042231141502_8578844118858334208_n.jpg

53661797_1676180505861008_6790721776084058112_n.jpg

I ovo

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=rE_VsWBITRk[/youtube]

Reci da N1nije imao niti jedan prekrsaj je neozbiljno. To sto nisu tuzeni ,to je drugo.
To sto ti nesto nevidis nije moja krivica.
Ili je neki interes..Hajde reci ko ti radi tamo. :)
N1= Pink samo je ciljna grupa razlicita.

Ne tužbe druže Pero, već besplatne prijave komisiji za štampu u kojoj sede predstavnici oba udruženja novinara i koji kontrolišu da li je prekršen novinarski kodeks pa nema reči da su neobjektivni.

Nastavi da relativizuješ, ali mislim da imaš pogrešnu ciljnu grupu ovde, teško će ti proći ta banalizacija.

Najveci problem srpskog drustva je netolerancija i izivljavanje nad protivnicima. Protivnici su oni koji ljube drugog vodju.
Kada jedna strana pobedi drugi se vredjaju, ismejavaju, prave se traume.
Posle se ovi svete.
Ovo imamo jos od prve smene Obrenovica 1842. Svaki obrt je isti.

Recimo, danasnji narodnjacko naprednjacki blok bio je zestoko istraumiran 5 oktobra 2000.
Sada se svete tzv zutima.
Zuti njih preziru.
Oni preziru zute.

I tako u krug.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=736339#p736339:2enr7w2x je napisao(la):
vucko » Čet Maj 07, 2020 5:03 pm[/url]":2enr7w2x]Ne tužbe druže Pero, već besplatne prijave komisiji za štampu u kojoj sede predstavnici oba udruženja novinara i koji kontrolišu da li je prekršen novinarski kodeks pa nema reči da su neobjektivni.

Nastavi da relativizuješ, ali mislim da imaš pogrešnu ciljnu grupu ovde, teško će ti proći ta banalizacija.
Prvo nisam ti drug, niti komunista da me tako zoves. Ali dobro...navika je cudo.
Drugo, nisi razumeo moj post.
Trece, nisi mi odgovorio na pitanje.
Cetvrto nemam neki cilj ovde sem da skratim vreme, tako da nemogu imati ni ciljnu grupu.
I zato pod pet, Haj zdravo...

Isti su jer imaju istog finansijera.

A Nova S i N1 imaju iste vlasnike kao Grand i IDJ. Tako se udje na sajt Nove pa posle par ozbiljnih vesti iskoci neka povezana vest sa nekog njihovog drugog sajta kako je Soraja u Zadruzi nazvala Zoricu kravom, a Sasa Kovacevic je sve to gledao dok je bio na cupanju obrva i nije mogao da veruje.

Inace, IDJ je duplo vece zlo nego Pinkove zvezde ili kako se vec zovu.

Ovi napadaju Vucica, ovi ga brane, to su prve dve vesti, a po svemu ostalom promovisu isti sistem vrednosti.

Beki":1c5p4p7w je napisao(la):
Hitler je gotovo nepostojece prezime, Adolfov otac se nije ni prezivao Hitler nego Schicklgruber i uzeo je prezime od svog ocuha koji se prezivao Hiedler. Iz nepoznatog razloga, on je upisan kao Hitler, a ne Hiedler i prakticno skoro da je izmislio prezime Hitler.

Porodice koje su nosile prezime Hitler u Nemackoj i Austriji, pre Adolfa, bukvalno mogu da se svedu na nivo statisticke greske :)
Ali su Hiedler i Hitler u stvari isto prezime.

Jer se grupa -dl- čita -tl-.
A -ie- je prosto -i-, nema nikakvog e tu u izgovoru.
Ima i varijacija Hietler, lično znam, bio nam je sugrađanin par godina :D A moguće da postoji i Hidler.

Prezimena su se generalno beležila kako se kom popu/pisaru sprdne. Npr Mihajlović/Mihailović, pa razne varijante sa i bez h itd.

Poslano z mojega SM-G975F z uporabo Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=736373#p736373:3nax8syt je napisao(la):
Marcus Lupus » 08 May 2020 01:43 am[/url]":3nax8syt]
Beki":3nax8syt je napisao(la):
Hitler je gotovo nepostojece prezime, Adolfov otac se nije ni prezivao Hitler nego Schicklgruber i uzeo je prezime od svog ocuha koji se prezivao Hiedler. Iz nepoznatog razloga, on je upisan kao Hitler, a ne Hiedler i prakticno skoro da je izmislio prezime Hitler.

Porodice koje su nosile prezime Hitler u Nemackoj i Austriji, pre Adolfa, bukvalno mogu da se svedu na nivo statisticke greske :)

Ima i varijacija Hietler, lično znam, bio nam je sugrađanin par godina :D A moguće da postoji i Hidler.

Prezimena su se generalno beležila kako se kom popu/pisaru sprdne. Npr Mihajlović/Mihailović, pa razne varijante sa i bez h itd.

-dl- može samo prividno da zvuči kao -tl-, ali se ne izgovara tako. Isto važi za -ie- i -i-, iako se izgovaraju jednim glasom -i-, ne izgovaraju se na isti način. -ie- se izgovara kao duže -i-, dok je -i- vrlo kratko. Tako da se Hiedler izgovara "Hiiidla", dok "Hitler" jednostavno i jako "Hitla".

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=736339#p736339:3q7jcs65 je napisao(la):
vucko » 07 Maj 2020 10:03 pm[/url]":3q7jcs65]Ne tužbe druže Pero, već besplatne prijave komisiji za štampu u kojoj sede predstavnici oba udruženja novinara i koji kontrolišu da li je prekršen novinarski kodeks pa nema reči da su neobjektivni.

Kada se relativizuje, onda se nista ne menja. Meni se cini da je to cika perina mala uloga na ovom forumu.

Sve tabloide i medije koje rade u korist vladajuce stranke ne treba ukidati, dovoljno ce biti kad ih stignu na naplatu sve prosle i buduce tuzbe i prestane privilegovano finasiranje od strane drzave, a neki ce, vala, zavrsiti u zatvoru.

Kod odluke o bojkotu izbora vidimo kolko su tzv stranke zavisne od stranog uticaja.
Uslovi za izbore su jos gori nego pre 2 meseca.
Ipak, izbori su vazni za legitimnost Vucicevog ugovorenog posla, i ako zele da ostanu u postojecem evroatlantskom dikursu, opozicione stranke moraju na izbore, da pomognu Vucicu koga navodno mrze.
Interes gradjana nije i njihov interes.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=736433#p736433:2lh6ig7e je napisao(la):
MC_ » 08 Maj 2020 10:38 am[/url]":2lh6ig7e]Interes gradjana nije i njihov interes.
Interes gradjana će biti iskazan na Izborima, jer svako će da glasa prema svom interesu.

u teoriji da, kod nas ne. Ako te neko ucenjuje poslom kako da glasash, onda je to u najmanju ruku ucena i zloupotreba.pricati kako neko moze da glasa u svom opstem ili dugorochnom interesu ako mu zavisi od glasanja kratkorochno prezivljavanje u drustvu sa loshom ekonomskom situacijom je nemoguce.
bilo kakva pricha o regularnosti i normalnosti izbora kod nas je infantilna i smeshna, kada svi znamo za fenomene kapilarnih glasova, fotografisanja glasackih listica... koje ova vlast nije izumela ali je usavrshila.

dragan":2z904ejp je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=736433#p736433 je napisao(la):
MC_ » 08 Maj 2020 10:38 am[/url]":2z904ejp]Interes gradjana nije i njihov interes.
Interes gradjana će biti iskazan na Izborima, jer svako će da glasa prema svom interesu.
Opet matorac priča nešto što nema veze s realnošću. Znaš koliko ljudi znam koji su ucenjeni da glasaju za SNS inače gube posao?
Nego dobro, neki ljudi nikad ni neće naučiti šta je demokratija.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=736433#p736433:ts619d1u je napisao(la):
MC_ » 08 May 2020 09:38 am[/url]":ts619d1u]Kod odluke o bojkotu izbora vidimo kolko su tzv stranke zavisne od stranog uticaja.
Uslovi za izbore su jos gori nego pre 2 meseca.
Ipak, izbori su vazni za legitimnost Vucicevog ugovorenog posla, i ako zele da ostanu u postojecem evroatlantskom dikursu, opozicione stranke moraju na izbore, da pomognu Vucicu koga navodno mrze.
Interes gradjana nije i njihov interes.
Vučić sada ima samo jedan cilj, da uzme dvotrećinsku većinu radi promene ustava, opozicija sa bojkotom samo povećava šanse za takav scenario. Čak i ako je motiv za bojkot iskren, opozicija može biti svesna upravo ove opasnosti i zato nema tako čvrste odlučnosti među liderima opozicije.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=736438#p736438:2weaupbi je napisao(la):
Daxara » 08 Maj 2020 11:02 am[/url]":2weaupbi]Znaš koliko ljudi znam koji su ucenjeni da glasaju za SNS inače gube posao?
Naravno da to ne znam.
Aj napiši koliki je to broj ljudi koje ti znaš da su ucenjeni.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=736375#p736375:3tolyh3x je napisao(la):
marrecar » 08 May 2020 02:13 am[/url]":3tolyh3x]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=736373#p736373:3tolyh3x je napisao(la):
Marcus Lupus » 08 May 2020 01:43 am[/url]":3tolyh3x]
Beki":3tolyh3x je napisao(la):

-dl- može samo prividno da zvuči kao -tl-, ali se ne izgovara tako. Isto važi za -ie- i -i-, iako se izgovaraju jednim glasom -i-, ne izgovaraju se na isti način. -ie- se izgovara kao duže -i-, dok je -i- vrlo kratko. Tako da se Hiedler izgovara "Hiiidla", dok "Hitler" jednostavno i jako "Hitla".

Hehe, evo ovaj naizgled off topic takođe ima jako veze sa izborima, verovali ili ne. I jedan je lep primer da je DS-SNS (a verovatno i ona od pre) jedna ista vlast u kontinuitetu, s donekle izmenjenim manirima ponašanja, koju apsolutno nije briga da od nas napravi kompetentno društvo. Evo detalja ove studije slučaja, koga zanima obrazloženje:

Sa svakom promenom vlasti imamo politički podobnog dekana na Filološkom. O mutnim radnjama SNS-dekanica Vranješ i Marković nedavno su obimno izveštavali mediji koji smeju. Da bude još grđe, DS-dekan Gruber je prof. nemačke književnosti i ujedno bio i šef Katedre za germanistiku, ali ni on nije našao za shodno da najvećoj školi profesora i prevodilaca za nem. jez. u Srbiji, zemlji koja od svog nastanka u svim alotropskim modifikacijama životno zavisi od Nemačke i Austrije, obezbedi nastavni kadar stručan za fonologiju nemačkog jezika. Ali je zato grupi za japanski obezbedio asistenta u vidu diplomiranog vajara, slučajno njegovog sina. Treba reći, doduše, da mu nisu otkrivene finansijske malverzacije, ako ih je bilo, i da je kao pojava znatno gospodstveniji i obrazovaniji od naslednica, gde je ova poslednja jedna prava pijačarka. Kao poseban kuriozitet treba navesti i prof. Glišovića, takođe s Katedre za germanistiku, koji je bio i DS-ov poslanik u Skupštini.

Rezultat našeg politikanstva:
Imamo društvo u kom možeš da budeš npr. i diplomirani profesor nemačkog jez. i knj, i to sa odličnim ocenama i dosta znanja, a koji ipak o fonologiji i dijalektologiji nem. jezika toliko malo zna, da stvarno zamišlja kako tamo neki pisar s početka XX veka na prostoru bavarskog dijalekta razlikuje kratko i dugo i, i stvarno zamišlja ɐ u prezimenu Hitler na tom prostoru u to vreme. Samo se nadam da se slična politika ne vodi na katedrama zaduženim za epidemiologiju, imunologiju i sl, ali procenite sami.

Džaba se nervirate, neko sa strane sve ovo režira. Naredna vlada će promeniti Ustav i priznati Kosovo kao nezavisnu državu. Mislite da je Vučić lud da vladu čini samo SNS? Možete misliti negodovanje u narodu zbog toga, treba to kanalisati. Zato su tu Đilas i ekipa koja će smiriti tenzije u društvu jer eto, i elita ima svoje predstavnike u parlamentu, a možda i u vladi. To je ono "jedinstvo" o kojem priča Vučić. Ista stvar je bila i na Kosovu. Njima takođe treba vlada po ukusu SAD-a.
Nije džaba Tadić dobio instrukcije iz Amerike da osnuje listu za "Bojkot". Mali je ovo grad, sve se zna. Mislite da je Vučić lud da šalje likove na krovove zgrada i da donosi glasove Đilasu? Mislite da je super politički potez da se baviš likom kojim ima 7% podrške u biračkom telu Srbije?
Meni jedan čovek u poverenju rekao za ovaj rasplet već pre 3 meseca, nisam mu verovao. Mislio sam, teorije zavere...
Đilas treba da čuva leđa Vučiću kada reši Kosmet. "Šarena" vlada, "šaren" parlament, svako glasa za sebe, nije bitna stranačka opredeljenost. Tako da Sergej i ekipa glasaju za sporazum, a recimo Boško ne. Đuka takođe protiv promene Ustava, Zorana je za itd...
Dakle, cilj napumpati podršku listi "Bojkot". Eto čemu sve te bakljade, prepucavanja, tuče... Samo da narod ne nasedne pa se ne pobije. Jutros se ovi pobili ispred skupštine, a Vučić pripremio govor još juče. Čovek zna šta će se dogoditi...
Jedino je dobro da se konačno reši to Kosovo. Spremaju se vlade u Beogradu i Prištini koje će se "dogovoriti".
Mi smo pečeni, videćemo da li će i Priština biti po ukusu Vašingtona.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=736534#p736534:3f398qet je napisao(la):
Koniljo » Pet Maj 08, 2020 3:19 pm[/url]":3f398qet]Džaba se nervirate, neko sa strane sve ovo režira.
Džaba?! Šta je potrebno da radimo pa da ostanemo mirni kao da nam ne gori pod nogama?!

Naredna vlada će promeniti Ustav i priznati Kosovo kao nezavisnu državu.
Da li je ovo pretpostavka ili slaganje a ev. priznanjem? Najzad, da li vam je svejedno ili vas je baš briga jer ste bespomoćni.
Ako ste u drugoj grupi, ja nisam.
Mislite da je Vučić lud da vladu čini samo SNS? Možete misliti negodovanje u narodu zbog toga, treba to kanalisati. Zato su tu Đilas i ekipa koja će smiriti tenzije u društvu jer eto, i elita ima svoje predstavnike u parlamentu, a možda i u vladi.
Isuse, na koju elitu mislite i da li je uopšte ima?!
A đilas? Ko je ta persona?
Nije džaba Tadić dobio instrukcije iz Amerike da osnuje listu za "Bojkot". Mali je ovo grad, sve se zna. Mislite da je Vučić lud da šalje likove na krovove zgrada i da donosi glasove Đilasu? Mislite da je super politički potez da se baviš likom kojim ima 7% podrške u biračkom telu Srbije?
Bože, spasi me od đilasa svih mogućih modela.
Uzgred, to što ste napisali, poštovani Konjilo, meni ama baš ni u promilu nije promenilo mišljenje.
Meni jedan čovek u poverenju rekao za ovaj rasplet već pre 3 meseca, nisam mu verovao. Mislio sam, teorije zavere...
Đilas treba da čuva leđa Vučiću kada reši Kosmet. "Šarena" vlada, "šaren" parlament, svako glasa za sebe, nije bitna stranačka opredeljenost. Tako da Sergej i ekipa glasaju za sporazum, a recimo Boško ne. Đuka takođe protiv promene Ustava, Zorana je za itd...
Tjah... mislite li da samo vi imate dobre izvore?!
Dakle, cilj napumpati podršku listi "Bojkot". Eto čemu sve te bakljade, prepucavanja, tuče... Samo da narod ne nasedne pa se ne pobije. Jutros se ovi pobili ispred skupštine, a Vučić pripremio govor još juče. Čovek zna šta će se dogoditi...

Ludilo!

Jedino je dobro da se konačno reši to Kosovo. Spremaju se vlade u Beogradu i Prištini koje će se "dogovoriti".
Mi smo pečeni, videćemo da li će i Priština biti po ukusu Vašingtona.
Prvi i drugi red - optimistični.
Drugi red - Gospodine Konjilo, pecite se ako vam se peče, meni NIKAKO.

Vrh