Šta je novo?

Iskustva sa majstorima

Nista se ne prilaze jer ne trazim pravdu ovde, prenosim iskustvo kao upozorenje za druge, jer sam majstora ovde (na forumu) i pronasao. Postoji mesto gde ce sve da se trazi na uvid.
Dogovor je bio usmeni i bio je kristalno jasan, ja sam preneo nacin na koji sam obmanut pa sto kaze majstor ne morate da verujete, ko procita obratice paznju kada se nadje ubuduce u slicnoj situaciji, nemam problem aposolutno sa svim sto sam izneo jer stojim iza napisanog i napominjem imam za sve i dokaze a i sam majstor je napisao da je sve sto sam rekao tacno.

Pamet u glavu i pozdrav za sve, ja sam, igrom slucaja, srece, ovu skolu jako povoljno platio. Definitivno ovim zavrsavam svako dalje oglasavanje na forumu na ovu temu.

Žao mi je što ovo čujem. Najbolje je da proba da se nadje kompromis. Čovek čeka sa završetkom radova koliko sam shvatio - stan je sada neupotrebljiv bez završetka radova, znači gubitak za vlasnika to jest Investitora.
Demontaža svega je skoro sada nemoguća i realno to ne može da se iskoristi.
Ukoliko je greška u fabrici, to jest stovarištu u pogledu količine materijala očigledna, to sigurno ne ide na kupca nego na ugovarača - to jest stolara i to je obaveza stolara - Ugovarača da prekontroliše pre davanja Investitoru.
Često menjanje projekta tokom izrade stvara dodatne troškove stolaru sa druge strane, to nešto takodje treba uračunati.
Ukoliko nemaju overen i tačno definisan Ugovor, od sudjenja obojica neće imati koristi već Advokati i nažalost gubljenje vremena obojica imaju.
Lako je posle bitke biti general, ali trebalo bi pre izvodjenja radova da se napravi projekat sa radioničkim crtežima od strane arhitekte- projektanta enterijera sa svim navedenim stvarima - nivoom materijala i detaljima.
Sa takvim projektom se traže ponude.

Rodjeni brat moje drugarice sa Zarkova je stolar, dugo radi, nisam siguran jel bi prihvatio da radi tudj a nedovrsen rad. Niko to ne voli. Svako kad pocne mora i da zavrsi, jer onda garantuje za uradjeno.

Sto se tice prepravki, ok je kad su sitne intervencije i u hodu, a ako je neko sitnicav ili neodlucan pa stalno nesto krupno menja, takvi kupci su nemoguci za saradnju. Gubljenje vremena, zivaca i energije.

Rodjeni brat moje drugarice sa Zarkova je stolar, dugo radi, nisam siguran jel bi prihvatio da radi tudj a nedovrsen rad. Niko to ne voli. Svako kad pocne mora i da zavrsi, jer onda garantuje za uradjeno.

Sto se tice prepravki, ok je kad su sitne intervencije i u hodu, a ako je neko sitnicav ili neodlucan pa stalno nesto krupno menja, takvi kupci su nemoguci za saradnju. Gubljenje vremena, zivaca i energije.
Pusti mi ime i broj njegov u inboks, mozda i znam coveka, trebace nesto skoro da mi se radi

Niko to ne voli. Svako kad pocne mora i da zavrsi, jer onda garantuje za uradjeno.
Najgore je preuzimanje posla ili neka renoviranja.
Zbog garancije preuzimanje posla, a renoviranje je teško za dogovor, jer se ne može sagledati sve na početku i dati prava cena.
To i jedna i druga strana moraju da prihvate neke rizike.

Pritom, to je jedna stavka koju mogu sam da preracunam.... Okov preko 100 000 u nedovrsenoj kuhinji? Da li je okov od titanijuma? Receeno mi je da je sav okov kupovan na jednom mestu, kada sam pozvao to isto mesto da pitam za nasumicnu stvar sa spiska (troskova) znaci ne fiskalnog racuna nego rukom na papiru napisanog spiska, dobio sam poprilicno manju cenu, pa odgovor od majstora da nije kupovao na tom mestu....Ja nisam hteo da idem u detalje, a detalja ima mnogo. Najpostenije je bilo, a i dalje vazi da sve premerimo zajedno posto svakako ne moze sve da se demontira i da preracunamo gde smo da zavrsi posao i da mu se plati 30% ako nedostaje novca, a ako ima viska, neka ga zadrzi, ali nakon sto zavrsi posao!

Ovo ovde nije sud niti je policija, niti ja svoja prava ovde potrazujem, samo sam podelio iskustvo kao nauk svima i oprez, ne samo za doticnog nego za sve.

Evo pre pola sata kaze da nudi da sve demontira da budemo na nuli, sad vise nema nikakve ponude? Mislim da je sve svima jasno, ja necu vise gubiti vreme i zivce na forumu.

Vidim da postoje šanse za dogovor. Najrazumnije bi bilo to što si predložio ovde. Čak i nema šta zajedno da merite, crteži, krojne liste, okovi, radna ploča, 30% na to, stolar dodje da završi posao i rastanete se na civilizovan način. Ovako, nit si ti dobio nameštaj da ga možeš koristiti niti je on zaradio nešto.

Za one koje zanima ishod sukoba,
Vlada je dokazao da sam pokusao da ga prevarim za 150.000 mozda i vise. Ne zeli da mu zavrsavam i uljudnom porukom smo se otpozdravili. Dakle ako se susretnete sa nekim Bradom ili ti Nebojsom Milenkovic bezite on je prevarant🫡

Vrh