Šta je novo?

Infrastruktura Bugarske (Sofija - Obilaznica..)

Ево данашње ажурирања са Лот 3.2.

Према информацијама из градитеља, цела рута ће бити покренута у септембру 2025. године.

Ево новог извештаја са деонице од Софије према граници са Србијом:

Незванично ће га објавити за два месеца (тј. септембар).

Драго ми је што је дошло време да вам покажем целу завршену трасу аутопута „Европа“ - Лот-3 (од Сливнице до Софије):

Уживајте у гледању и путујте безбедно!

Данас је отворена последња деоница аутопута Европа. И Софија је најзад дочекала да је повезана са западном и северном Европом аутопутем у потпуности. Живели

Данас је отворена последња деоница аутопута Европа. И Софија је најзад дочекала да је повезана са западном и северном Европом аутопутем у потпуности. Живели

Samo još nisu završili rekonstrukciju i izgradnju Bulevara Rožen, tako da je izlaz na autoput iz Sofije problematičan. Waze daje 1 minut razlike od Slivnice do centra Sofije trasom autoput + Bulevar Rožen u odnosu na dosadašnju putanju od petlje Hrabarsko starom magistralom 2+2 + Bulevar Slivnica. Otvaranje će najviše značiti za tranzit.

Samo još nisu završili Bulevar Rožen, tako da je izlaz na autoput iz Sofije problematičan.

Рожен је перпендикуларно повезивање и нема значај за транзитни саобраћај. Важан је за Софију.
Булевар „Ломско шосе“, као и булевар „Европа“/„Сливница“ су важнији за везе са Србијом.

Данас у 9 ујутру, политичари су отворили трасу Лот-3, и за мене је ово још један пројекат који сам успео да фотографишем од почетка до краја изградње :)

📽️ https://www.youtube.com/playlist?list=PL-otSFOB4PBw4JJ2nX1qUjzKNJfSedEGC

Возите пажљиво и безбедно се вратите кући! ❤️

Рожен је перпендикуларно повезивање и нема значај за транзитни саобраћај. Важан је за Софију.
Булевар „Ломско шосе“, као и булевар „Европа“/„Сливница“ су важнији за везе са Србијом.

Као што сам написао, нема значај за транзит, али има за центар Софије. Булевар Европа/Сливница је и до сад постојао, Булевар Ломско шосе је делом 1+1, што је проблематично. Булевар Рожен је најближи излаз на аутопут. Свакако ће Булевар Европа/Сливница сада бити растерећенији, па можда најбоља опција остаје користити њега за одлазак у град. У принципу, треба користити тамо где је мања гужва.

Screenshot (145).png

Шта се дешава са Булеваром Илијанци? Ту је играђена огромна петља на северној тангенти, али никад није изграђен приступ, те се она не користи.

Данас у 9 ујутру, политичари су отворили трасу Лот-3, и за мене је ово још један пројекат који сам успео да фотографишем од почетка до краја изградње :)

📽️ https://www.youtube.com/playlist?list=PL-otSFOB4PBw4JJ2nX1qUjzKNJfSedEGC

Возите пажљиво и безбедно се вратите кући! ❤️
Naletah sada na ovu temu pa da pitam. Sobzirom da je Bugarska deo šengena, kako će na primer neko iz Sofije da putuje za centralnu Evropu? Preko Srbije ili?

Uglavnom putuju preko Srbije jer je saobraćajna infrastruktura da se zaobiđe užasna i ne vidim da će nešto i raditi jer su krajevi kroz koje prolazi alternativna ruta opusteli (ljudi i industrije skoro da nema) Rumunija malo bolja ali nedovoljno da se provuče auto put koji bi imao smisla

Spojen je London sa Istanbulom. :vops:

Vrh