Šta je novo?

IMT

ПОЖАР У НАПУШТЕНОЈ ФАБРИЦИ "ИМТ": Запалио се магацин старог намештаја
Новости онлајн/М.С. 31. 12. 2021. у 19:41
ОКО 19 часова упалио се један од објекта у кругу напуштене фабрике "ИМТ" у Земунској улици на Новом Београду.

https://www.novosti.rs/c/hronika/nesrec ... -namestaja
 
Opet neki požar u tim IMTovima... Zanimljivo.

GORI ZGRADA IMT Stravičan požar na Novom Beogradu​


nsKk9kpTURBXy85NDIxYmYwMmYxMDY0ZDUzMjUyOTAyMmIyYzhkNmY1Yi5wbmeRkwLNAuQAgaEwBQ


U krugu fabrike "IMT" izbio je požar.

Kako se nezvanično navodi, gori jedan od objekata koji pripadaju pomenutoj firmi.

 
Незванично пожар су изазвали мигранти који се ту скривају.
 
je l' ume neko da objasni zašto se izazivaju požari? ako sam dobro shvatio, zemljište je prodato, grad je već u postupku da donese planove... gde se žuri?
 
Овде су изгледа мигранти палили ватру да се угреју.
 
Ne mora da znači da je baš svaki požar podmetnut sa nekom namerom.

Hajde leti da razumem da se baš toliko sumnja, ali zimi...
 
Pa kad čujem da su se slučajno zapalile letnje gume koje stoje na terasi, i to na poslednjem spratu zgrade, u sred zime...
 
Je l zna neko dokle se stiglo s mega-giga projektom na prostoru bivše fabrike IMT? Ako sam dobro razumeo iz prethodnih postova, Macura i Kostić su napravili neku šemu i sad je ceo taj prostor u vlasništvu Kostića koji je u medjuvremenu preuzeo i AIK banku. Nisam u toku, je l to onaj Kole šećerane ili neki drugi Kostić?!
 
Dešava se da ulaze da kradu gvožđe u starim fabrikama. Što se požara tiče, ulaze migranti da se greju tu, i pale sve što može da gori. Ako se sećate pre par godina su zapalili par vagona na Beograd - Dunav stanici, dole ka luki Beograd.

Je l zna neko dokle se stiglo s mega-giga projektom na prostoru bivše fabrike IMT? Ako sam dobro razumeo iz prethodnih postova, Macura i Kostić su napravili neku šemu i sad je ceo taj prostor u vlasništvu Kostića koji je u medjuvremenu preuzeo i AIK banku. Nisam u toku, je l to onaj Kole šećerane ili neki drugi Kostić?!

Nije u vlasništvu Kostića. On je, tj. AIK banka samo dala zajam Macuri, koji je vlasnik. A i nije Kostić preuzeo AIK banku, ona je odavno njegova, jedno desetak godina. Kupio je skoro SBERBANK, možda na to misliš, i Gorenjsku ali je ona dosta manja od SBERBANK.

Macurina je valjda ALTA banka, tj. nekadašnja JUBMES, koja je iz stečaja privatizovana. Menjačnica je kupila banku tad. A nedugo zatim je uvedeno plaćanje računa, koje dominantno drži altapay, kako aseko drži pos terminale dominantno, tako alta drži ono da u menjačnicama uplatiš infostan. I na mestu jubmes banke, u bloku 32 se pravi ALTA kula. Ovo sve govori u prilog tome da neće prepustiti Kostiću nego da će da pravi on to.

Ako misliš dokle se stiglo, u smislu kad bi mogla da krene izgradnja, ne znam, ali mislim da neće ove godine, tj. da krenu radovi za najmanje godinu dana. Ovo je samo moja pretpostavka.

Inače, da li negde ima možda spisak svih fabrika koje su srušene u poslednjih 10 godina, i onih koje su u planu? Msm, na ovom forumu baš svačega ima, možda se i to vodi negde evidencija
 
Dno novinarstva. Da su potrosili pet minuta, bilo bi im jasno da ovaj projekat nema sa veze sa IMT, u pitanju je plac na kome su bili nekakvi magacini. Inace radi se o jednoj zgradi (sa vise ulaza) koju ce da pravi Galens.
 

Ja baš htedoh da pitam na koje magacine misle.

Može li neko da obeleži lokaciju?
Момци, не пратите на часу, о овоме смо писали и постављали ортофото снимке и цртеже на теми "Опште дискусије о пројектима, подтема "Разни пројекти". Погледајте на
https://forum.beobuild.rs/threads/razni-projekti.546/page-390#post-937036
https://forum.beobuild.rs/threads/razni-projekti.546/page-390#post-937349
https://forum.beobuild.rs/threads/razni-projekti.546/page-390#post-937741

Иначе као што и @Заинтересован каже, овај пројекат не припада пројекту ИМТ-а.
 
Vrh