Šta je novo?

Hrana i Piće

Ja sam isto viđao u ovoj Idei, takva roba je stajala pored kase. A ovo pivo je stajalo u frižideru i nije bilo naglašeno da mu ističe rok. Nisam ga kupio, na vreme sam proverio.

evo opet prodaju megle 1+1 istice rok za 3 dana nigde nista ne pise.

Pa zovni im inspekciju ali tek ako ga nesklone kad rok prodje

Извињавам се на закаснелим одговорима, али али никад није касно, а чоколаде могу и да чекају :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=403930#p403930:30dmziw1 je napisao(la):
kkorisnikk » 05 Сеп 2016 03:03 pm[/url]":30dmziw1]Čitam redovno ovu zanimljivu temu, moram ipak da postavim pitanje, čini
mi se da forumaš Gaga deluje kao jedan od upućenijih u domaću konditorsku industriju.

Da li se zna šta se desilo sa Simka konditorskim proizvodima, tj. čokoladama.

Sećam se da su ranije imali vrhunske čokolade od kojih bih posebno izdvojio gianduja, i svi se
sećamo čuvene reklame.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Fwxf6iYhH78[/youtube]
cokolada_gianduja300_v.jpg

Sada koliko vidim i dalje proizvode čokolade, ali kvalitet je blago rečeno očajan, a degradirali su
i dizajn ambalaže proizvoda.
Da li su to bili upali u neke finansijske probleme ili?
@ККорисникк, са Симком се није ништа десило, раде људи, али у отежаним економским условима. Једноставно су се прилагодили тржишту, а то значи производе чоколаде које тржиште ценовно може да прихвати и пакују у јефтинију амбалажу. При томе су сачували квалитет свих врста чоколада које су производили, сем чоколаде под робним именом Ђандуја. Кад кажем, сем Ђандује, не мислим на то да су квалитет ове чоколаде покварили, далеко од тога, него једноставно је више не производе. Не производе је већ неко време баш из горњег разлога, што су људи све мање и мање куповали ову чоколаду, јер је била скупа. Чим је то примећено обуставили су производњу јер им се није више исплатило да је производе, чак се и дешавало да остану ове чоколаде непродате и после истека рока трајања, што је био знак да се престане са производњом до даљег. Чим се стекну услови наставиће са производњом или што кажу, ако неко жели ову чоколаду под својом робном именом (прајвет лебел, PL-private label), радо ће радити тај лон посао.

Чак су једном, али јако кратко, покушали да је пакују у једноставније паковање, али ни јефтиније паковање није дало неки резултат и престали су са производњом, као што рекох, до даљег.
Ова чоколада је била скупа из разлога што се користила квалитетна маса самлевеног какао зрна односно ткз. какао ликер, квалитетна лешник паста, квалитетна бадем паста и то је разлог већој цени и наравно чоколада је имала узузетан квалитет. По некима је ова чоколада била у ткз. категорији Б.
Pogledajte prilog 1
Толико за сад, а ако неко нешто жели да пита, слободно, ако будем знао. :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=403934#p403934:30dmziw1 je napisao(la):
direktor » 05 Сеп 2016 03:17 pm[/url]":30dmziw1]Cokolade se dje u klase A B C D kod nas su sve klase C i D .Simka je valjda bila u vlasnistvu simpa bili su u nekom strajku imalu su dobar krem skoro da ih nema po prodavnicama
@Директоре, да постоји та класификација односно још боље речено категоризација код чоколада, али само за њих-чоколаде, не и код других врста слаткиша (бомбона, пралина, кекса, вафла, жвака. То је једна интерна категоризација чоколада везана за међународну организацију какаоа (ICCO - International Cocoa Organization http://www.icco.org/) и њено седиште је у Лондону.
У зависности од састојака-сировина чоколаде тј. квалитетних какао зрна, квалитетног млека у праху, ваниле итд., а што квалитетније сировине чоколада, припадају ткз. луксузној роби тј. класи А и Б, а остале припадају класи Ц и Д тј. те чоколаде припадају групи роба широке потрошње.

Вероватно вас интересује које су чоколаде најбоље на свету. Вероватно се мисли да су то белгијске или швајцарске чоколаде, не две италијанске чоколаде, тј. од два италијанска произвођача чоколаде су најбоље. То су 1) Домори (http://www.domori.com/en/catalogo.aspx) и 2) Амедеи (http://www.amedei.it/en/catalogo.aspx). Рецимо њихове чоколаде од 50 грама коштају између 15 и 20 евра.

Наше чоколаде припадају групи Ц.

Фабрика чоколаде Симка јесте у групацији Симпа и они су заједничким улагањем (капиталом) са швајцарском Евро Фуд Индустријом тј. сад Свис Фуд Групом (Swiss Food Group) основали мешовите предузеће „Дуња“ индустрију хране где се налази и фабрика чоколаде Симка. Швајцарској групацији припада и фирма Фуд Индустриес (Food Industries) у Француској у Паризу и тамо је директорка Томићева снаја Драгана, коју и лично знам. Швајцарска групација је ништа друго него Симпово предузеће у Швајцарској.

Иначе @Директоре има у продавницама, поготово у Максију, Симкин какао крем и паковање од 350 грама кошта 189,- динара.
Pogledajte prilog 2
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=404004#p404004:30dmziw1 je napisao(la):
Bulbulderac17 » 05 Сеп 2016 09:43 pm[/url]":30dmziw1]
405b5a0bbff8f23d487b47834059a228.jpg

Ju koji sok upravo jedem Simku a vinraspravljate o njoj. Elem njihove cokolade se jos prave vlasnici su Simpo i neka Svajcarska kompanija. Imaju dosta interesantnih cokolada sa nekim cudnim kombinacijama. Siguran sam da ce Gaga to bolje da objasni jer su mu u komsiluku u Milutina Milankovica..:)
@Булбулдерац, па и нису ми баш у комшилуку, Симка односно индустрија хране Дуња се налази на почетку Булевара Милутина Миланковића (број 1ц), а то је код ове нове зграде Навигатор, тј. иза ње, а поред пруге. На слици (украо :wink: сам је од @Маира) сам ти означио улаз, а они се налазе на првом спрату. Ту су само канцеларије, генералне директорке Бранке, и продаја и увоз-извоз.

Да, имају доста врста чоколада, једноставно желе да добрим чоколадама и млечним и црним, са разноразним додацима, воћним и коштичавим плодовима, колико толико надоместе изостанак скупе Ђандуја чоколаде, и наравно јефтинијом амбалажом.

Из тог разлога и разлога који сам горе навео у одговору @ККорисникку, прошле године нису могли да купе од мене и мог принципала из Немачке, пакерицу за паковање чоколаде. :(

Gago plusić, tek sada videh tvoj post, hvala na iscrpnom objašnjenju, vidi se da si ekspert u ovoj oblasti.

Nego, danas kupih novi jafin proizvod, njihova verzija eurokrema. E sada zapalo mi je za oko da se proizvodi u Italiji
i to ni manje ni više u istoj fabrici Gandola koja je pre nekoliko decenija prodala licencu za Eurokrem, dok ga Drašković nije pokvario.

Kremić je super, samo se nadam da će eventualno Jaffa crvenka krenuti da ga i sama proizvodi. Opet, lepo je probati originalni Gandola eurokremić.

image.jpg

image.jpg

Kako je to dobra vest, kad Jaffa posle Jaffice (pravi se u Španiji), još jedan artikal outsource-uje?

Pa nije dobro ali masina za cokoladice kosta jeftinije da ti to neko usluzno uradi

Симка има супер чоколаду за кување. раде је и за Делез, Премија

20161109_185752.jpg

i nisu im nesto jedan od njihovih losijih proizvoda

Probao jafa krem i nisam odusevljen.
Ukus je pristojan ,ali za tople (ne vruce) palacinke je neupotrebljiv jer se potpuno (ali bukvalno) rastopi.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

gde se prodaje?

Inace ovo napolitanke sa bananicom me bas zanima kakvog je ukusa, ona coko bananica nije nista posebno.

Ja sam kupio u jednoj manjoj STR, ali vidjao sam i u DIS i DIS partner radnjama. Ne sumnjam da ih ima i u ostalim trgovinskim lancima.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

I u Aromu. Veeeeelika prevara deklarišu čokoladu a samo 25% kakaa. Inače zatvaranjem ruskog tržišta u Poljskoj ima toliko viška kapaciteta da to nije normalno. Od ambalaža do prehrane....SVEEEEEE! :)

Pa mogli su nam poslati u cirilicnoj ambalazi kad ne ide vec u rus

Znači to je razlog za plasman poljskih slatkiša i kod nas, rampa Rusije.

Nego, simkin čoko-krem, dugo ga nisam konzumirao probah ga pre par dana
dobar je, ništa posebno ali ipak po meni bolji od Nestle cipiripi krema i mnogih drugih.

cokokrem.jpg

Izgleda da su uspeli da sahrane još jedan odličan proizvod, i brend.

Već duže vreme smilies nema u Maksiju, (kažu mi da ih nisu dobijali zadnjih nekoliko meseci)
niti u Ideji.

smilies-mleko.png

A naiđoh i na zanimljivu vest, ne znam koliko je tačna. A možda i Dragan Tomić na ovaj način pere svoju odgovornost.

Kako bilo Smiles više nema. A Hrvatska firma ih je podvela pod svoj asortiman. http://www.aquarius-grupa.hr/smilies.html

SIMPO: Kako su Hrvati uništili KONDIVU Lokalne vesti - Četvrtak 18.02.2016 - 10:18
Hrvatska kompanija „Aquarius grupa“ koja je 2011. godine ušla u „Kondivu“, najpre kao kupac, a potom i kao strateški partner, dovela je već načetu žbevačku fabriku na ivicu propasti, potvrđuju za OK Portal izvori iz kompanije „Simpo“ iz Vranja, čije je „Kondiva“ zavisno preduzeće.

Kondiva, nekada biser, danas ruina FOTO A. Stojković Kondiva, nekada biser, danas ruina FOTO A. Stojković
Teška situacija za stotinak radnika ove fabrike održava se ovih dana na više planova.

Najpre, celokupnom fabričkom kompleksu u Žbevcu isključena je struja zbog neplaćenih računa. Malo je nade, otkrivaju izvori iz „Simpa“, za ponovno pokretanje proizvodnje.

- Celu priču usložnjava informacija da „Aquarius grupa“ navodno pokušava potkusurivanje sa poveriocima preko dela škart robe na lageru koja zapravo nema nikakvu vrednost. A ostavili su milionska dugovanja prema dobavljačima iz Vranja i okoline - tvrdi za OK portal izvor iz „Simpa“.

Još jedan detalj prejudicira priče o tome da Hrvati „dižu sidro“ iz Žbevca nakon što su pet godina eksploatisali ovo preduzeće na razne načine.

Naime, deo ispravne robe „Kondive“ pokušali su da izvezu u Hrvatsku, ali je to neko „provalio“ i prijavio Trgovinskom sudu u Leskovcu, pa je ovaj izvoz blokiran privremenom sudskom merom.

- Sada Hrvati pokušavaju da svedu račune sa „Kondivom“, navodno su u toku nekakvi popisi, ali je pitanje ima li šta da se popiše - navodi izvor OK portala.

Ostatak teksta na
http://www.okradio.rs/vesti/lokalne/simpo-kako-su-hrvati-unistili-kondivu-_54114.html

То није ништа ново @ККорисникк, све што је наведено у чланку је тачно, а овај чланак имам још од марта прошле године, као и још неке. Производња се урушава, људи се отпуштају, опрема мање-више девастира. "Овај" из "њихове лепе" је осетио одавно да може овде лепо да лови у мутном, али изгледа да су му дани одбројани (надам се искрено). Кад кажем "овај" мислим на Синишу Шкара, власника Акваријус групе (Aquarius grupa).

Слично нешто је покушао са Параћинком из Параћина, али су га параћинци прозрели после годину дана. Јесте да су они (Акваријус група) купили преко мене једну половну линију за бомбоне за Параћинку још 2010.године, коју сам понудио из иностранства, али су зато "они" дебело то после наплатили параћинцима. Али и параћинци им нису остали "дужни".

Све у свему треба им што пре видети леђа и да се врате на Брач.

И овај чланак из марта 2014. је интересанта, а још више два коментара:
http://www.rtv-vranje.rs/index.php?opti ... Itemid=241

Ово је исто интересантно да се прочита, а ту је и слика овог бизМисмена:
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti ... ceka-ovrha

Vrh