Извињавам се на закаснелим одговорима, али али никад није касно, а чоколаде могу и да чекају
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=403930#p403930:30dmziw1 je napisao(la):
kkorisnikk » 05 Сеп 2016 03:03 pm[/url]":30dmziw1]Čitam redovno ovu zanimljivu temu, moram ipak da postavim pitanje, čini
mi se da forumaš Gaga deluje kao jedan od upućenijih u domaću konditorsku industriju.
Da li se zna šta se desilo sa Simka konditorskim proizvodima, tj. čokoladama.
Sećam se da su ranije imali vrhunske čokolade od kojih bih posebno izdvojio gianduja, i svi se
sećamo čuvene reklame.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Fwxf6iYhH78[/youtube]
Sada koliko vidim i dalje proizvode čokolade, ali kvalitet je blago rečeno očajan, a degradirali su
i dizajn ambalaže proizvoda.
Da li su to bili upali u neke finansijske probleme ili?
@ККорисникк, са Симком се није ништа десило, раде људи, али у отежаним економским условима. Једноставно су се прилагодили тржишту, а то значи производе чоколаде које тржиште ценовно може да прихвати и пакују у јефтинију амбалажу. При томе су сачували квалитет свих врста чоколада које су производили, сем чоколаде под робним именом Ђандуја. Кад кажем, сем Ђандује, не мислим на то да су квалитет ове чоколаде покварили, далеко од тога, него једноставно је више не производе. Не производе је већ неко време баш из горњег разлога, што су људи све мање и мање куповали ову чоколаду, јер је била скупа. Чим је то примећено обуставили су производњу јер им се није више исплатило да је производе, чак се и дешавало да остану ове чоколаде непродате и после истека рока трајања, што је био знак да се престане са производњом до даљег. Чим се стекну услови наставиће са производњом или што кажу, ако неко жели ову чоколаду под својом робном именом (прајвет лебел, PL-private label), радо ће радити тај лон посао.
Чак су једном, али јако кратко, покушали да је пакују у једноставније паковање, али ни јефтиније паковање није дало неки резултат и престали су са производњом, као што рекох, до даљег.
Ова чоколада је била скупа из разлога што се користила квалитетна маса самлевеног какао зрна односно ткз. какао ликер, квалитетна лешник паста, квалитетна бадем паста и то је разлог већој цени и наравно чоколада је имала узузетан квалитет. По некима је ова чоколада била у ткз. категорији Б.
Pogledajte prilog 1
Толико за сад, а ако неко нешто жели да пита, слободно, ако будем знао.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=403934#p403934:30dmziw1 je napisao(la):
direktor » 05 Сеп 2016 03:17 pm[/url]":30dmziw1]Cokolade se dje u klase A B C D kod nas su sve klase C i D .Simka je valjda bila u vlasnistvu simpa bili su u nekom strajku imalu su dobar krem skoro da ih nema po prodavnicama
@Директоре, да постоји та класификација односно још боље речено категоризација код чоколада, али само за њих-чоколаде, не и код других врста слаткиша (бомбона, пралина, кекса, вафла, жвака. То је једна интерна категоризација чоколада везана за међународну организацију какаоа (ICCO - International Cocoa Organization
http://www.icco.org/) и њено седиште је у Лондону.
У зависности од састојака-сировина чоколаде тј. квалитетних какао зрна, квалитетног млека у праху, ваниле итд., а што квалитетније сировине чоколада, припадају ткз. луксузној роби тј. класи А и Б, а остале припадају класи Ц и Д тј. те чоколаде припадају групи роба широке потрошње.
Вероватно вас интересује које су чоколаде најбоље на свету. Вероватно се мисли да су то белгијске или швајцарске чоколаде, не две италијанске чоколаде, тј. од два италијанска произвођача чоколаде су најбоље. То су 1) Домори (
http://www.domori.com/en/catalogo.aspx) и 2) Амедеи (
http://www.amedei.it/en/catalogo.aspx). Рецимо њихове чоколаде од 50 грама коштају између 15 и 20 евра.
Наше чоколаде припадају групи Ц.
Фабрика чоколаде Симка јесте у групацији Симпа и они су заједничким улагањем (капиталом) са швајцарском Евро Фуд Индустријом тј. сад Свис Фуд Групом (Swiss Food Group) основали мешовите предузеће „Дуња“ индустрију хране где се налази и фабрика чоколаде Симка. Швајцарској групацији припада и фирма Фуд Индустриес (Food Industries) у Француској у Паризу и тамо је директорка Томићева снаја Драгана, коју и лично знам. Швајцарска групација је ништа друго него Симпово предузеће у Швајцарској.
Иначе @Директоре има у продавницама, поготово у Максију, Симкин какао крем и паковање од 350 грама кошта 189,- динара.
Pogledajte prilog 2
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=404004#p404004:30dmziw1 je napisao(la):
Bulbulderac17 » 05 Сеп 2016 09:43 pm[/url]":30dmziw1]
Ju koji sok upravo jedem Simku a vinraspravljate o njoj. Elem njihove cokolade se jos prave vlasnici su Simpo i neka Svajcarska kompanija. Imaju dosta interesantnih cokolada sa nekim cudnim kombinacijama. Siguran sam da ce Gaga to bolje da objasni jer su mu u komsiluku u Milutina Milankovica..
@Булбулдерац, па и нису ми баш у комшилуку, Симка односно индустрија хране Дуња се налази на почетку Булевара Милутина Миланковића (број 1ц), а то је код ове нове зграде Навигатор, тј. иза ње, а поред пруге. На слици (украо :wink: сам је од @Маира) сам ти означио улаз, а они се налазе на првом спрату. Ту су само канцеларије, генералне директорке Бранке, и продаја и увоз-извоз.
Да, имају доста врста чоколада, једноставно желе да добрим чоколадама и млечним и црним, са разноразним додацима, воћним и коштичавим плодовима, колико толико надоместе изостанак скупе Ђандуја чоколаде, и наравно јефтинијом амбалажом.
Из тог разлога и разлога који сам горе навео у одговору @ККорисникку, прошле године нису могли да купе од мене и мог принципала из Немачке, пакерицу за паковање чоколаде.