Zbog ovakvih stvari sam i pokrenuo temu.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=376602#p376602:2f8g1xox je napisao(la):Гага » 18 Mar 2016 12:03 am[/url]":2f8g1xox]Наравно да нема никаквих делова од четки у чоколадним енергетским плочицама (штанглицама, баровима). Они у "њиховој лепој" се на тај начин боре против конкуренције. Колико су само напакостили нашим произвођачима кондиторских производа.
Ово ја "оптужени" чоколадни слаткиш:
Pogledajte prilog 1
Dijana Jendrašinkin, direktorka odnosa s javnošću u “Podravki”, objasnila je da je “lino lada” za srpsko tržište promenjena jer se prava Srbima nije sviđala.
“Podravka” je do 2009. na tržištu Srbije nudila kremni namaz jednake recepture kao za tržište Hrvatske. Nažalost, takav proizvod većina potrošača u Srbiji nije prepoznala, već su ga smatrali previše različitim u odnosu na njihova očekivanja ukusa, teksture i ukupnog kvaliteta proizvoda. To smo primetili 2007, budući da smo ostvarivali vrlo nisku prodaju, a velike količine proizvoda koje smo isporučili vraćale su nam se nakon isteka roka trajanja – rekla je ona.
Pa da, o tome se i radi. Medjutim, brend je garant kvaliteta i kupac misli da kupuje najbolje. To sto na poledjini pise sastav, a kupac nije upoznat sa originalnom recepturiom, u sustini nista ne znaci jer ne moze da poredi. Jedino ako bi nam dali dve teglice sa razlicitim sastavima, odabrali bi valjda onu sa vise esencijalnih sirovina. Ne bi nas prevarili da su promenili ime proizvoda, ili da su napisali da je sa smanjenim sadrzajem lesnika ili mleka. Znamo razliku izmedju crne i obicne cokolade, i krem table, i koliko okvirno vrede.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=376651#p376651:312r9agh je napisao(la):laki72 » 18 Mar 2016 11:37 am[/url]":312r9agh]Ovo za linoladu...
Jel bi smo bolje reagovali da su nam saopstili da ako bi sadrzala lesnika koliko i ona koja se prodaje u HR ne bi bila konkurentna u Srbiji, jer nam je slaba kupovna moc?
Ajd, budimo realni.
Deklaracija proizvoda je ispostovana, nisu nas prevarili.
Sent from my LG-D320 using Tapatalk
:kk:[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=376658#p376658:layeoq6f je napisao(la):tragac » 18 Mar 2016 01:21 pm[/url]":layeoq6f]Brend je sve češće garant da ste ovca. Sve ređe je to garancija dobrog izbora. Smanjuje se kvalitet i veličina pakovanja, a podiže cena. To važi za većinu roba i usluga. Korporacije imaju sada cilj da kratkoročno maksimizuju profit i time što brže povrate investiciju ulagačima, jer je zavladao strah od brzih bankrotstava. Jedini segment poslovanja na kome se ne štede pare u korporacijama je marketing.
Купац и не треба да зна рецептуру производа, она је део пословне тајне произвођача.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=376655#p376655:25xajv7z je napisao(la):dove » 18 Мар 2016 12:10 pm[/url]
To sto na poledjini pise sastav, a kupac nije upoznat sa originalnom recepturiom,
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=376752#p376752:3vkd3qln je napisao(la):loyola » 18 Mar 2016, 21:31[/url]":3vkd3qln]Ne znam sta su to u prosek racunali, merak i neko jos krs pivo.
Lose sam se izrazio, mislio sam na sastav, sadrzaj, deklaraciju proizvoda, u ovom slucaju ovog krema. Da bi kupac mogao da proveri odstupanje od sastava proizvoda mora da ga uporedi na licu mesta sa sastavom "originalnog" proizvoda, recimo sa kremom koji se prodaje u Hrvaskoj. Ako ima odtupanja, ne moze se vise govoriti o istom proizvodu.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=376805#p376805:2zf4s8j2 je napisao(la):Гага » 19 Mar 2016 03:05 am[/url]":2zf4s8j2][url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=376655#p376655:2zf4s8j2 je napisao(la):dove » 18 Мар 2016 12:10 pm[/url]
To sto na poledjini pise sastav, a kupac nije upoznat sa originalnom recepturiom,Купац и не треба да зна рецептуру производа, она је део пословне тајне произвођача.
Многи који сад желе да почну да се баве производњом неког од прехрамбеног производа (ту спада и кондиторска индустрија), а нису из тог дела приче тј. нису технолози прехрамбене индустрије, а при томе знају да је производња скупа, спремни су да уложе велика средства како би имали квалитетан производ.
Рецептура може да кошта и пар хиљада евра. Опрема за производњу + опрема за паковање + фолија (материјал за паковање) је друга и трећа ставка у целој причи.
znam za jedan koji se ovako praviMnogi ljudi su uvereni da se čips priprema od krompira, ali kako ovi mediji navode, to je daleko od istine.
Kako oni pišu, u prvoj fazi proizvodnje sastojci poput pirinča, pšenice, kukuruza i krompirnih pahuljica mešaju se kako bi se dobilo testo, koje se zatim oblikuje u kalupima, nakon čega se prži u kipućem ulju i prosušuje.
U zadnjoj fazi čipsu se dodaju pojačivači ukusa, koji su sami po sebi toksični. Iako su svi sastojci za smesu od koje se pravi čips genetski modifikovani, jer su jeftiniji i dostupniji, jedan od najopasnijih sastojaka u čipsu nije dodat u procesu proizvodnje, već je nus-produkt prerade.
Zavisi kako sta..[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=381143#p381143:3cj8bxv5 je napisao(la):dove » 14.Apr.2016/1:39 pm[/url]":3cj8bxv5]
Šta je privatna robna marka i zašto je (ne) treba kupovati?
https://milicacalija.wordpress.com/2014 ... -kupovati/
Ne kazem da su sve stvari ovakvih marki lose, ali kada naidjete na nesto lose onda je :o jako lose.
Hmm..Apatinsko verovatno . 35rsd za 0.5 je bilo do skoro, a sada je 37rsd[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=376752#p376752:3cj8bxv5 je napisao(la):loyola » 18.Mar.2016/10:31 pm[/url]":3cj8bxv5]Ne znam sta su to u prosek racunali, merak i neko jos krs pivo.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=386572#p386572:an76c3j4 je napisao(la):direktor » Uto Maj 17, 2016 4:07 pm[/url]":an76c3j4]tamo gdje je na cetvrt je losiji .