Šta je novo?

Hram Svetog Save

Crkve ove velicine cesto imaju svoj poplocni plato. Visualno je cesto lepse nego neki travnjak koji se ne odrzava. Ovo sa simetricnim drvoredom mi se cini uspelom shemu za ovu vrstu prezentacije gradevine. Ploce izgledaju da su granitne sto se mineralnog sastava tice. Za krecnjacke ploce bi imali bas krupne kristale sto je dosta retko.

MARKUS_BRUNETTI_KOELN.jpg.foto.rmedium.jpg
ATLAS-OF-PLACES-MARKUS-BRUNETTI-FACADES-IMG-5.jpg
1c6797c269c9e214698fc63a4264caaa-St. Peter's Basilica.jpg
sfpassio.jpg

Crkve ove velicine cesto imaju svoj poplocni plato. Visualno je cesto lepse nego neki travnjak koji se ne odrzava. Ovo sa simetricnim drvoredom mi se cini uspelom shemu za ovu vrstu prezentacije gradevine. Ploce izgledaju da su granitne sto se mineralnog sastava tice. Za krecnjacke ploce bi imali bas krupne kristale sto je dosta retko.

Plato već postoji, nije uopšte bilo potrebe betonirati i ove preostale zelene površine, dovoljno je bilo renovirati postojeće staze, uz eventualno manje izmene.

Pritom ja pitam gde im je građevinska dozvola za sve ovo, nije ni podnet zahtev. Radi se o nelegalnim radovima. Pritom ko ovo finansira, SPC, grad, država ili neko četvrti, nemamo pojma.

Za dozvolu neznam, investitor je SPC. Autori ovog projekta imaju dobro razraden projekt. Treba to podrzavati. Ovde imamo i simetriju izmedu Narodne biblioteke i posumljenog dela, travnjake, vodene povrsine i delovi koji izgledaju kao trg. Ovakav prostor nedostaje Beogradu. Ako se drze onom sto su smislili Autori, lepo ce izgledati. Ima ovakve forme u zapadnim zemljama. U estetskom smislu su dobit gradu.
11-pogled-iz-Krus╠iedolske.jpg
5-pogled-iz-Nebojs╠iine-.jpg

2-Aksonometrija.jpg
0-Pogled-odozgo.jpg

Ako barem delimicno dobijemo ovakav ambijent isplatilo se. A pod je poplocen kamenom, nije betoniran. Kamen je dominantni sadrzaj zemljine kore i tesko da je neprirodno resenje.
95875164.jpg
AdobeStock_229719645 (1).jpg

Ispod ploča je celom površinom beton ako ste ispratili radove.

Može samo da se nagađa ko ovo plaća s obzirom da se ne poštuju procedure propisane zakonom.

Vrh