Šta je novo?

Hoteli Beograda

Otvaranje Holiday Inn-a - 16. novembra (dan pred utakmicu sa Kazahstanom, sto je zanimljivo jer ce upravo neki privrednici iz Kazahstana biti gosti na otvaranju)... U "Politici" od petka izasao dodatak koji najavljuje otvaranje hotela, nazalost ovaj od 16 spratova u ACB-u nisu pomenuli....

Uglavnom, u tom dodatku iz Politike je stajao i oglas za Multicon koji jer uradio projektovanje za beogradski Holiday Inn. Na njihovom sajtu sam naso jos nekoliko projekta hotela.... Prvi je dobro poznat Stari mlin, sa istim onim "renderinzima" od ranije... A tu su i

1.Ustanicka ulica - e ovo nije nagadjanje, ovo se stvarno realizuje, ali nemam pojma ko je investitor (nema nikave table)... Lokacija je prekoputa Specijalnog suda i izlazi na autoput (tako sam i prepoznao lokaciju, jer je tacno ispred kompleksa stanica 17)

fotkice (los kvalitet)
66.jpg
65.jpg


Zapravo rec je o vec postojecem komleksu zgrada koje su bukvalno u stanju raspadanja... to je valjda bila nekakva industrija... Adaptacija ove zgrade na slici desno je skoro gotova, rade fasadu (u pitanju je neka commie zgrada, pa su je adaptirali, slicno ko B92).... Po Multiconu ukupna povrsina ovog stambeno-poslovnog kompleksa sa hotelom je 24.500kvm... od toga je samo mali hotel 4.400kvm - nazalost investitor nije naveden

2. Vec pominjani hotel "Centar" (ex Petrohgrad) na Savskom trgu , ali uopste ne stoji ko je investitor i sl, vec samo da je projektovanje u toku. 11.000kvm
hotel%20centar%20fasade.jpg


3. Andricev venac - tzv hotel "Nobel" pored galerije Ozon, 3.500kvm... Projektovanje u toku
50.nobel2.jpg
 
Homer
Hvala na update-u. Cesto prolazim pored specijalnog suda i za divno cudo nisam obratio paznju da se nesto gradi. Ali super jer ce taj kraj dobiti na kvalitetu.
Ovaj Hotel ''Petrograd'' gore na slici....jer ova slika PROJEKAT, vidim da su nacrtane ove 2 kule koje su stradale u WW2. Jer bi to znacilo obnovu predratnog izgleda.....to bi bilo fantasticno.
I na kraju Andricev Venac jel bi ovo bila neka nadogradnja??
 
Ta lokacija u Ustanickoj (koliko iz opisa mogu da zakljucim) pripada / pripadala je Elektronskoj Industriji Nis.

Sto se tice Andricevog venca, u pitanju je prvi Designer hotel kod nas. Veliki deo dvorista iza ovih zgrada na slici ce biti iskorisceno za izgradnju. Ovde negde na Beobuildu sam postavio vest o tome (pre nekoliko meseci)...

A ovo za Petrograd - mogu samo da kazem "WOOW" ! :)
 
Dvoumila sam se da li uopšte da ovo postavljam ili ne jer je kranje nezvanično, ali ajde...
Ispod kafane "Mali Pariz" (pri kaju je renoviranje) u Svetozara Markovića nalaze se prostorije preduzeća Madera (neugledna zagrada). Obućar koji radi u podrumu te zgrade traži novu lokaciju jer bi tu, umesto postojeće zgrade, trebalo da se gradi hotel. Madera bi, naravno, zadržala sprat/dva za svoje prostorije, a ostalo bi bio hotel. Činjenica je da se pored trenutne zgrade gradi nova višespratnica koja nema prozore na zidu koji gleda ka trenutnoj zgradi Madere tako da postoji realna mogućnost da se taj eventulani budući hotel skroz nasloni na ovu zgradu u izgradnji. To je poprilično uzan prostor, ali bi se rušenjem zgrada koje se nalaze u dvorištu moglo otići u dubinu skroz do dvorišta italijanske ambasade.
 
"Holiday Inn" u najvećem biznis parku "Airport City" - 2008. počinje izgradnja hotela sa 220 soba i 16 spratova
(Airport City) Izgradnja luksuznog hotela u biznis parku "Airport City" na Novom Beogradu trebalo bi da počne u avgustu 2008. godine , najavio je juče (7. novembar 2007. godine) izvršni direktor "Airport City" Gili Dekel.
Izvor: eKapija
 
Vidim sinoc je otvoren ovaj novi Holiday Inn,deluje cool...uz neizbeznog Bubala,svuda se trti :) Izgradjen je uz kredit neke kazahstanske banke,to nisam znao.Lik iz te banke rece da razmatraju kreditiranje izgradnje jos jednog Holiday Inna u Beogradu.Pretpostavljam da ce to biti taj u Airport city-ju.
 
Kako vreme prolazi ... a pre 5, dana sam 'pomagao' da se unose dušeci :)

. . .
 
26. 11. 2007.
U Beogradu otvoren i hotel "President" iz kategorije takozvanih "design hotela"
Preduzeće "MPS Grupa" otvorilo je u centru Beograda hotel "President", iz kategorije takozvanih
"design hotela", koji ima 61 sobu i može da ugosti oko 120 osoba.

- Objekat je osmišljen kao "3B" hotel (bed, bath and breakfast) odnosno nudi "dobar krevet, dobro
kupatilo, dobar doručak i predivan ambijent" - izjavio je direktor tog preduzeća Dušan Zabunović.

hotel_prezident_261107.jpg


Hotel ima 11 apartmana a, kada je u pitanju kategorija, Zabunović kaže da objekat može da se
poredi sa hotelima koji imaju pet zvezdica.

Govoreći o visini investicije, Zabunović je kazao da je umesto izgradnje novog objekta, adaptirana
poslovna zgrada tog preduzeća, što je značajno umanjilo cenu otvaranja hotela.
 
da li je to onaj smeh od zgrade prekoputa autobuske stanice i pored "renomiranog" parka ispred ekonomskog? Nije ni čudo što nude samo bed & breakfast :lol:
 
barrcode":2ehvvayd je napisao(la):
Zabunović, jel treba još nešto da se doda?
:lol: Good one!

Inace, primetio sam da Beogradu nedostaju manji porodicni hoteli koji su okosnica evropskog urbanig turizma. Kada god sam bio negde napolju nikada nisam odsedao u mega lancima posto je za takve akcije uglavnom potreban kesh. U Sirem centru grada postoje sasvim prostojni hotelcici sa ne vise od 20ak soba. Kod nas toga ima jako malo (ako ga uopste i ima???)
 
To je zato što Beograd još uvek nije ozbiljnija turistička destinacija. I ovo malo turista što dođe su ili studentarija koja odseda po hostelima, poslovni ljudi koji spavaju baš u hotelima velikih lanaca ili babe/dede koji spavaju na brodovima :D . Šalim se, ima i onih drugih ali to još nije dovoljno. Potom, u Beogradu i nema baš puno kuća u širem centru (mislim da Kaluđerica, Barajevo i ostalo nisu baš dobra mesta za hotele) koje bi mogle da ponude čak i 10-ak soba.
 
Novosti: Prvi dizajn hotel u Srbiji
Utorak, 27. novembar 2007. 11:04

Dobar krevet, dobro kupatilo i dobar doručak - to su obeležja "dizajn hotela", koji pod imenom "Mr Prezident", otvara kapije i u Beogradu. To je prvi hotel te vrste u Srbiji, a nalazi se u Karadjordjevoj ulici.

"Planiran je pre svega, za poslovni svet, ali u njemu mogu da spavaju i ostali gosti", kaže za "Novosti" Sanja Pajević, iz "Mr Prezidenta".

"Pomalo smo zaboravili zvezdice, ponudili smo sobe, potpuno drugačije od svih za koje znaju naši ljudi", kaže Sanja.

Dizajn hoteli su se pojavili početkom osamdesetih godina u Americi. Nazivaju se još i "butik" ili "lajfstajl" hotelima. Prvi su izgradjeni u Londonu, Njujorku, San Francisku... Sobe su ovde nešto manje od uobičajenih, ali posebna su priča.

"Mr Prezidenta" ima 61 sobu, veliki penthaus apartman, 11 svit soba... Svaka soba je predsednički aprtman. Na zidu slike nekog od svetskih lidera.

"Nije lako ni nabrojati 61 predsednika, a kamoli osmisliti svaku sobu sa nekom poznatom osobom. Gosti su nekako već zasićeni toga da na zidu vide 'mrtvu prirodu'. Bolje da im društvo u sobi prave nekadašnji predsednici. Možemo da se pohvalimo i prelepim skulpturama. Tu su, u Ričmond klubu, skulpture cara Dušana, cara Lazara, Miloša Obrenovića i kralja Petra", objašnjava Sanja.

Prvi dizajn hotel u Srbiji odiše luksuzom. Zidovi su boje čokolade, svaka soba na plafonu ima zvezdice, koje sijaju kad se ugasi svetlo, pa gost ima utisak da spava pod vedrim nebom. U sobi je bračni krevet, ali postoji i pomoćni ležaj, tako da u sobi može da boravi dvoje, ili troje gostiju. Unutra je i sef. Tu su obavezno plazma televizor, mini-bar, a gost može sebi da skuva čaj, kafu. Umesto ćebeta, lak i topao jorgan...

U kupatilu ekskluzivna kozmetika, bade-mantil, papuče... Sve je podredjeno gostu, koji, osim, što ovde boravi, treba i da uživa. Predvidjeno je, inače, da gost prespava, istušira se i doručkuje. Medjutim, pored je kafić, ali i mesto gde se može jesti.

U sobama je prijatno, u hodniku se čuju zvuci klavira. Hotel se prostire na desetak nivoa, sedam spratova...

"Umesto izgradnje novog objekta, adaptirana je zgrada MPS, što je umanjilo cenu otvaranja", rekao je direktor "MPS Grupe" Dušan Zabunović i dodaje da je hotel je osmišljen kao intiman, ali istovremeno i luksuzan prostor.

U Ričmond klubu ima pet plazma televizora. I na recepciji. Prijatno i otmeno istovremeno. Osoblje ljubazno, zna nekoliko jezika.

"Gosti će mahom biti stranci. Ovo, ipak, nije obično mesto. Nešto je specijalno. Imamo i sobe za invalide, sa potrebnim detaljima da osobama sa hendikepom olakšamo boravak ovde. Znači, nema stepeništa, posebni su rukohvati. U sobama su dve telefonske linije, svakog trenutka je moguće priključiti se na Internet", ističe Sanja Pajević.

A, cena?

Noćenje košta 139 evra, bez popusta.
 
Oooovaj, a da pitam je li u toj zgradi cuveno cobansko pojilishte "Mr Stefan Brown"?
 
Ne, ne stefan brown se nalazi u onoj zgradi na uglu sarajevwske i nemanjine :) ovo je odmah prekoputa autobuske stanice u Karadjordjevoj, pored picinog parka
 
Interesantan koncept, prvo izgradiš zgradu, zatim ništa ne radiš sa njom 10 godina i onda je proglasiš za prvi namenski dizajn hotel u Srbiji, domišljato , nema šta.

Koliko smo mi to imali bivših predsednika kojih se neko seća? Ili nisu naši predsednici?
Bista Cara Lazara, kozmetika u kupatilu (za poslovne ljude?) i zvezdice na plafonu. Još samo da stave podijum, disco ball, šipku i puste voulez vous couche avec moi :lol:
 
kad smo već kod ovog hotela, šta bi sa onim nesuđenim hotelom preko puta Štajge, na samom dnu Balkanske. Onaj što je trebao da bude otvoren za samit Nesvrstanih 198x. godine? Čije je on "vlasništvo"?
 
Holiday_Inn_MR_02-7173629739-2.jpg


"Holiday Inn" i u Beogradu

Naš glavni grad postao je bogatiji za hotelsku prinovu iz sazvežđa koji čine svetski hoteli "Holiday Inn".
Sigurno je da će ulepšati razglednicu našeg grada i upotpuniti njegovu sliku

Hotel je svečano otvoren kada je ministar privrede Predrag Bubalo presekao crvenu vrpcu, a specijalna gošća i
evrovizijska pobednica Marija Šerifović otpevala rusku verziju "Molitve". Tada je, na iznenađenje prisutnih, u hol
ušetao i jedan "nezvani gost". Kofer u ruci, tek da se zna da je otvoren - novi hotel.

Zabava je nastavljena na prvom spratu, gde se nalazi sedam konferencijskih sala koje zadovoljavaju najviše
standarde, a nose imena srpskih manastira. Pa je tako neko sedeo u sali "Ravanica", neko u "Gračanici",
"Studenici", "Ostrogu", "Žiči", "Mileševi" ili "Hilandaru".

Hotel, čija se vrednost procenjuje na čak 25 miliona evra, nalazi se na oko četiri kilometra od centra grada.
Pruža različite vrste usluga, od odmora do proslava posebnih porodičnih događaja.
Moderno je dizajniran, dekorisan u prefinjenom stilu, uz pažljivo birane detalje i posebno odabran spektar boja.
U kategoriji je četiri zvezdice, prostire se na šest spratova, ima 140 savremeno opremljenih soba i
apartmana, od kojih su dve namenjene invalidima.

Kako smo uspeli da vidimo, sobe su veličine od 26 do 80 metara kvadratnih. Za cenu boravka smo tokom
svečanog otvaranja ostali uskraćeni. Organizatori su, zasad, elegantno prešli preko tog novinarskog pitanja.

Posetili smo i podzemni spa-centar, koji može da se pohvali ledenom pećinom.
Posle dobrog rashlađivanja preselili smo se u restoran "Singidunum", gde smo do duboko u noć uživali
u gastronomskim specijalitetima i ciganskoj muzici.
http://www.nadlanu.com/Dynamic/List...intItemID,71736,intCategoryID,62,CityID,.html

Holiday_Inn_MR_01-7173629738-2.jpg
 
DESIGN GOTEL MR PRESIDENT
BIO SAM JUCE U NJEMU. SMESTIO SAM MOJE GOSTE IZ ITALIJE. OVO JE DEFINITIVNO NAJLEPSI HOTEL U GRADU. ITALIJAN SE ODUSEVIO. ZVAO ME NEKOLIKO PUTA DA KAZE "BRAVO SRBIJO VI STE EVROPA". INACE SU CENE NEVEROVATNE 99 EURA ZA PREDIVNU SOBU. NEZNAM POSTO SU APARTMANI ALI SAZNACU. STA ME JE POSEBNO ODUSEVILO NA RECEPCIJI DVE PRELEPE DEVOJKE KOJE GOVORE ITALIJANSKI I ENGLESKI, AMBIJENT JE STVARNO EKSTRA. REKOSE MI DA U HOTELU NEMA NI JEDNE SIJALICE VAC DA JE KOMPLETNA RASVETA SA NEKIM LED DIODAMA (AKO NEKO ZNA STA JE TO NEKA MI OBJASNI) BUDITE SIGURNI DA OVAKO NESTO NISTE NIKAD VIDELI. DANAS KADA ODEM PO GOSTA PITACU DA SLIKAM PA CE TE SVI VIDETI.
INACE TO STO SE NALAZI PORED "STAJGE" JE EKSTRA NIKO OVO NE OCEKUJE.
NA NJIHOVOM PROSPEKTU PISE DA SU DIZAJNERI VESNA PAJEVIC I SANDRA SILER NIKAD NISAM CUO ZA NJIH ALI BRAVO SVKA CAST
VOLIM OVAJ GRAD CESTO ME JAKO OBRADUJE

UPOMOC
IMAM FOTKE
KAKO DA IH POSALJEM
 
Lepo :)

ako dobijemo fotke, tebi ide pivo....nadam se samo da ce imati kontinuitet dobrog poslovanja, odnosno da "ljudski resursi" prate ambijent hotela. mada, sudeci po te dve fine pojave na recepciji, ne sumnjam da ce sve biti OK. da, i cena je iznenadjujuce niska za BG hotele.

imamo s druge strane negativan primer koji sam nekoliko puta pomenuo, buduci da mi je drug radio tamo. Hotel "Admiral club" - enterijer je super, ulozeno brdo kinte na razne perverzije. zgrada u kojoj je hotel takodje divna, predratna vila. ali, "menadzment" na slabijem niivou, pa od planiranih pet, na kraju zavrsise na kategorizaciji od tri (mozda cetiri na jedvite jade) zvezdice....
 
Vrh