Znam da je ovo stara tema, ali sada se koncept hotelskog življenja u Dubaiju menja. Developeri sada prave nekretnine koje podsećaju na život u šumi. Pogledajte novi projekat koji je lansirao Majid Al Futtaim: Ghaf Woods.
Фантазија.
Био сам у Дубаију пре недељу дана и одушевило ме је колико су њихова насеља пуна зеленила.
Green Community Motor City је прелепо насеље са језерима од којих је једно највишље па се из њега прелива вода у два нижа, а из та два нижа у још два нижа. Са једне стране језера су зграде чији доњи станови излазе директно на обалу, а са друге стране језера су травњаци, зеленило и стазе за шетњу са клупама. Када се уђе мало дубље у насеље, у део за индивидуално становање, свуда је зеленило. Што у самим улицама што у двориштима. Постоје и улице које су само за пешаке и прави је рај шетати туда. Све се наводњава системом прскалица и кап по кап. Одушевљен сам тим насељем.
Иначе ме је у Дубаију одушевило колико имају зеленила свуда и колико се негује. Свуда где су петље на аутопуту је зеленило. И најмањи кутак је искоришћен да се посади нека биљка и све је чисто и уредно.
Један веома занимљив податак, од воде која се добије приликом расхлађивања Бурџ Калифе, они наводњавају 11 хектара земљишта!
Код нас, поред Саве и Дунава, дрвеће на кеју се суши!
Ovaj veb sajt koristi kolačiće radi prilagođavanja sadržaja, poboljšanja korisničkog iskustva i očuvanja prijave ako se registrujete.
Nastavkom korišćenja ovog veb sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.