Šta je novo?

Hoteli Beograda

Ostvaruje se ono što je @zoran_m najavio - Arapi su od Bristola napravili svoj međunarodni hotelski lanac, i Emaar je najavio da će drugi hotel (posle originalnog u Beogradu) biti otvoren u Dubaiju.

Mogli su, doduše, makar u fusnoti da pomenu da je lanac nastao u Beogradu 😐

BROCHURE_IMG_300X210-4.jpg

Некада су били пипуларни топоними за имена хотела - Бристол, Москва, Праг, Балкан, Славија, Југославија, Србија, Вашингтон, Петровград и сл.
Сад су у моди помодарска интернационализована имена.

@milos.tro jel mozes kad kacis fotke da ih obradis odseces ovo crno i postaviš da se vide u punom formatu

Vrhunski odradjeno. Jedino mi neverovatno da hotel ima 5* a nema bazen. Verovatno je to privremeno dok se ne izgradi Bristol Residences.

Hoteli sa 5 zvezdica ne moraju da imaju bazen postoji niz drugih kriterijuma da ispune uslove da bi dobili ovu kategorizaciju,Bristol ima spa centar.

Ми као да немамо фабрике намештаја Србији...
Ни намештај изгледа више нисмо у стању да произведемо...

Pa kad Turci bolje znaju od nas da prave tramvaje, autobuse, nameštaj...

Pa kad Turci bolje znaju od nas da prave tramvaje, autobuse, nameštaj...

Kad ih ima 90 miliona, jeftina radna snaga, naucili i oni za 100 godina nesto da prave.
Da podsetim ako neko nije znao, 1941. Kraljevina Jugoslavija i Turska imaju isti broj stanovnika (A i Egipat koji danas ima 120 miliona ili koliko vec), danas podrucje te slicne Jugoslavije ima bukvalno isto kao i tad, par miliona gore, znaci stagnacija, a Turska 90/100 miliona, 5/6 puta vise.

Mnogo toga je do toga.

A pogledaj im slatkise (konditorske proizvode), tolika zemlja i ekonomija, jedan krsten brend sa kvalitetnim slatkisima tesko da nadjes.

Naravno da tolika zemlja mora da proizvodi nesto, tramvaje, kucne aparate, ali vrlo su tanki i oni, nista specijalno.

Fino sređen hotel, nameštaj je sigurno kvalitetan, ali mi u pojedinim prostorima deluje pregusto napunjeno istim. Verovatno fotke varaju, treba ući i procunjati, što i nameravam dučinim.

A pogledaj im slatkise (konditorske proizvode), tolika zemlja i ekonomija, jedan krsten brend sa kvalitetnim slatkisima tesko da nadjes.

Naravno da tolika zemlja mora da proizvodi nesto, tramvaje, kucne aparate, ali vrlo su tanki i oni, nista specijalno.
Ne pravi se jaka privreda i velika lova na krštenim slatkišima, kolega. Nisi se dobro informisamo, Wikipedija veli da ponešto specijalno tamo stvarno i prave: Economy of Turkey.

Fino sređen hotel, nameštaj je sigurno kvalitetan, ali mi u pojedinim prostorima deluje pregusto napunjeno istim. Verovatno fotke varaju, treba ući i procunjati, što i nameravam dučinim.

Ne pravi se jaka privreda i velika lova na krštenim slatkišima, kolega. Nisi se dobro informisamo, Wikipedija veli da ponešto specijalno tamo stvarno i prave: Economy of Turkey.
Kolega, stvarno si Duleja :)
gde sam rekao da se ekonomija pravi na slatkisima?
Znaci stvarno ne razumem ljude koji tako uzimaju i izvrcu ti reci kako se njima svidja, i kao objasnjavaju ti nesto sto svako zna, i sto nisi rekao, ajde, ne pravi se na slatkisima ko bi reko :)

Samo sam rekao da si im jako losi (brendovi, konditorski).
A inace, taj link vikipedije, to smo svi gledali po 100 puta, mislim da sam informisaniji od tebe.
Prosecna plata im je manja nego u Srbiji - nego ih ima 90 miliona, naravno da moraju nesto i da naprave i za toliko trziste, ali nisu efikasni, produktivni, o cemu pricamo, imaju manju nominal ekonomiju od Hoalndije itd.
Plus, ima ih preko 10k, mozda i 20k u Srbiji, dolaze da rade i ne samo gradjevina, nasi ne idu u TR da rade. Posle Rusa i Kineza ih ima najvise.

Imaju tramvaje, VOX, BEKO, turkis erlajnz i jos par sitnica, od Rusije su svakako bolji, ali su generalno i ispod Srbije, u skoro bilo kom smislu - da ne pominjem kvalitet zgrada, korupciju (Gle samo sta je onaj zemljotres napravio, kao da je Nepal/indija).
Ja hostujem ljude preko Couchsurfinga, dolaze mi Turci, bukvalno se cude da je prosecna plata u Beogradu preko hiljadu evra, bili su u fazonu, mislili smo da je manja nego kod nas, 300 evra i slicno.
I to Turci iz Istanbula.
Inflaciju necu ni da pominjem.

Poenta price je bila da kazem da Turci nisu nista specijalno produktivni, pametni i snalazljivi, mudri, prepametni, niti su razvijeniji, nego ih prosto ima koliko hoces (Turaka i Kurda), pa mora da se iskrastalise nesto, nas ima oko 6,6 miliona (Vec padamo ispod 6.6).
Poredimo 6,6 miliona sa 90 miliona.
Oni na svakih 7/8 godina dobiju toliko, 5/6 miliona.

Vrh