Šta je novo?

Hoteli Beograda

Iskreno nije mi jasno kako je ovaj drvorrd levo dole do puta u celom planu kad sam video sam da je direkcija za gradjevinsko zemljište nudila taj samo taj plac na otkup

1000010738.jpg

20240728_202910.jpg

Ime vrv zbog kafane zlatni krst i prve projekcije
Braće Limijer

Ja htedoh baš da pitam, koja je fora sa zazidanim prozorima na Splendidu? Jel to nešto od ranije ili su sada skorije zazidali.

Apsolutno svaki prozor je zazidan.
Zazidano je zbog bezbednosti obliznjih štićenih objekata i lica koja mogu da se vide kroz te prozore. Inače radovi su uveliko u toku i to baš intenzivni

Jel se zna da li će biti deo nekog lanca?
Nastupaće kao nezavistan hotel, a verujem da nećemo čekati na otvaranje toliko dugo kao što smo čekali na St.Regis baš zbog toga. Biće izazov prikupiti goste sa dva potencijalna gradilišta tik uz hotel mislim na rezidencije i park/parking. Za hotel Lumiere interesantno je da će im restoran imati Le Petit Chef tj kao mali performans pre degustacije jela, videćemo kako će to izgledati.

• Sviđa mi se
Reagovanja: BGG
Čuo ovo sto sam napisao posto kupio poto prodo mislim da ima članaka u novinama
Naj bitnije da se hotel obnavlja

Jel se zna da li će biti deo nekog lanca?

Experience the grandeur of Belgrade's newest luxury hotel, Heritage Hotel Bristol. Step back in time and discover a world of refined hospitality, where opulent interiors blend seamlessly with the city's vibrant energy.

Trebao bi da bude barem po ovom naslovu deo grupacije Heritage hotela

Koja je ovo providna prevara. Kao neko će da investira u brod-hotel koji će da radi samo 12 meseci. Nešto mi se javlja da prvo niko neće biti zainteresovan, a onda će u direktnim pregovorima produžiti taj rok kao ustupak i na kraju ćemo imati priobalje očišćeno i pripremljeno za sns bznismene da otvaraju plutajuće hotele, koji će tu, isto kao privremeni objekat u BNV, ostati nedefinisano dugo

U pitanju su brod hoteli kruzeri koji se iznajmljuju na odredjeni period.
U planu su 2 broda kruzera, kapaciteti kod vecih kruzera im se krecu cca 400-500 soba.

Jasno mi je šta je, nejasna su mi "očekivanja" da takvi kapaciteti postoje.
To može biti samo rashodovani kruzer, pošto sumnjam da bi za potpuno operativno plovilo bilo isplativo da izigrava hotel godinu dana...a da neko u ponudi ima rashodovani kruzer sa idejom da povremeno ad-hoc uleće u ovakvim slučajevima...ne zvuči mi kao da postoji biznis model.

sumnjam da bi za potpuno operativno plovilo bilo isplativo da izigrava hotel godinu dana...
Лаички размишљам, али зар није управо супротно? Напуни собе годину дана (што му је иначе бизнис модел), а нема већину трошкова везаних за саму пловидбу - гориво, велики део посаде, вероватно и део осигурања…

Лаички размишљам, али зар није управо супротно? Напуни собе годину дана (што му је иначе бизнис модел), а нема већину трошкова везаних за саму пловидбу - гориво, велики део посаде, вероватно и део осигурања…
Moja logika je da mnogo više može da naplati sobu na kruzeru nego sobu u hotelu. Plus Expo traje samo 3 meseca (tako da je ostalih 9 meseci upitna isplativost ovakvog objekta, pogotovo u zimskim mesecima), a sezona kruzera traje duže. Nisam siguran da posadu (a verovatno i većinu ostalih troškova) mogu tek tako da smanjuju i povećavaju kako im odgovara.

Moja logika je da mnogo više može da naplati sobu na kruzeru nego sobu u hotelu. Plus Expo traje samo 3 meseca (tako da je ostalih 9 meseci upitna isplativost ovakvog objekta, pogotovo u zimskim mesecima), a sezona kruzera traje duže. Nisam siguran da posadu (a verovatno i većinu ostalih troškova) mogu tek tako da smanjuju i povećavaju kako im odgovara.
С друге стране, док стоји као хотел, не троши гориво, не треба му силесија пловне посаде (они што су стварно морнари, машинисти, навигатори, крмари…), можда може да прође јефтиније с осигурањем за тај период, јер је привезан, па су му ризици мањи, а верујем и да собе у том периоду неће бити ништа јефтиније него док плови… причам напамет, али не бих се изненадио да управо то за некога буде дил.

Vrh