Šta je novo?

ADA CIGANLIJA - Beogradsko more

Сконити сплавове па ће Ада да се препороди. А не би било лоше да поново постане острво уместо да буде вештачко полуострво.

Ada je turbo folk u ovo doba godine.

To nije krivica Ade vec nedostatka drugih kupalista i mesta za rekreaciju.

Ne mozes ceo Beograd da gurnes na Adu i par bazena.

- u BG rekama ne smes da se kupas jer ces da umres cim udjes

- bazena ima smesan broj i gotovo svi su napravljeni pre nekoliko decenija da zadovolje potrebe daleko manjeg broja ljudi koji je tada ziveo u BG-u. Kako je rastao broj stanovnika, tako paralelno nije rastao broj bazena pa smo sad u deficitu

- Ada huja je raspad i kao sva druga slicna mesta, kojih bi trebalo da bude na desetine

...

Tako da, broj ljudi na Adi je daleko veci od onoga koji trebao da bude da bi se covek osecao prijatno. Ljubitelji guzvi i skakanja na glavu jedni drugima su uglavnom onaj bahato-primitivni sloj drustva, pa takvi u ovo doba godine cine vecinu na Adi.

Istina, kako se ide ka okretnici, broj ljudi se smanjuje, a pristojnost ljudi koji su tamo se povecava.

Samo sto, mora se proci kroz celu Adu da bi se doslo do kraja i nagledati svega i svacega u medjuvremenu.

Jedino da se tamo iz pravca Zeleznika dolazi Starim obrenovackim putem 😀 Prvo do Zeleznika pa nazad do Ade 😀

Zato nam treba češći i jeftiniji vozići.

Kapiram da je ljudima koji dođu busom mrsko da pešače još kilometar da dođu do praznijih delova Ade, a ne daju im se pare za vozić (koji je često i prepun).

Onaj bus 92, ne znam koliko redovno ide, ali ne dovoljno često sigurno.

Možda bi umesto vozića oko Ade bila prihvatljiva neka mini linija od one stanice kod NIS-ove pumpe pa do kraja Ade, ali opet ostaje problem semafora zbog kojeg se prave gužve na izlazu.

Češći vozić je ipak pravo rešenje jer bi s onda pokrila i druga strane jezera koja je poluprazna (mislim na plažu) od bandžija do nudističke.

Opet neka kuknjava kao da ne može da se raširi peškir ili kupi ligenštul u Lidlu za 20e, ponese neki sendvič ako si mrtav gladan.
Svi u velikim gradovima na zapadu rasprostru ćebe, ponesu neku flašu, sede i uzivaju.
Što bogatiji ljudi to jednostavniji, samo ovde mora da se ispija skupo piće.
Što se tiče zakupa lokala, to stoji, ali niko te ne tuče po ušima da ih koristiš. Eto ti 90% ostatka jezera

Pokušavam da shvatim šta stanari traži i mislim da nisu u pravu.

Oni hoće da svi mogu bilo kojim kolima da uđu na Adu, a da ne plate godišnju parking kartu.

Neka me neko ispravi ako grešim.

Ja idem na 92 ujutru kad je uvek redovan, tj. na vreme su polasci u oba smera. Isplivam se dok nema gužve i prirodno osušim na blagom suncu a onda nazad na bus ili pešačim po hladovini pa na spavanje... prespavam najveću vrućinu i super mi je 🙂 ne žalim se da je 38 svaki dan do 1.9.

Ali savršeno razumem da ne mogu svi svoj život da podese kao ja... i onda kuknjava...

Meni zapravo nije 38 nego 26-30 jer živim ugl noću i samo to osetim, ono posle ne osećam jer tada nisam napolju...

Voda je čista i ove godine i topla.

Znam da ne vole svi toplu, ali ja ne volim duga prilagođavanja temp vode 🙂

Trenutno sam u 'noćnom' dodatnom exit polasku iz NS ka BG i razmišljam da se spustim od prokopa do sajma ponovo na 92 u 6h i da se bućnem pa na spavanje... ali sam i ogladneo i malo me umor sustigao, pa ćemo videti šta će odneti prevagu rekreacija ili raniji krevet...

Није на Ади него између старог Обреновачког друма и магистрале. Могао је бити какав затворени СРЦ за потребе Чукаричке падине.
ada__160724_tw1024.png

Poslednja izmena:
rusi se maxi kod ade gradi se hotel po prici vgozile
Какав црни тај јутјубер или већ, објављен је данас-16.07.2024., рани јавни увид тј измена и допуна ПДР "Ада Циганлија", а на основу раног јавног увида од пре три године.
Овде све има https://www.beograd.rs/cir/gradski-...-uvid-za-potrebe-izrade-izmena-i-dopuna-pdr-/

Обухват плана:
обухват плана.JPG

Цртеж_планирана намена површина
цртеж_планирана намена површина.JPG

планирана намена површина1.JPG
планирана намена површина2.JPG
планирана намена површина3.JPG

Поглед на локацију
поглед на локацију са југозапада.JPG

Sta je bilo tu pre tempa odnosno maksija kako se to ugnezdilo izmedju dva mup parčeta

Travuljine nikad vise, nekad je bilo kad udjes pa brzo prestane, sad ide skoro do sredine.

Slatki drveni kafici su postali neka montazna limena cuda.

Imao sam malo problem sa orijentacijom, nisam znao gde se nalazim, sta je nekad negde stajalo, sada vise nije tu.

No, bar ne rade pa nema ni basta koje su nekad bile, sto doprinosi dodatno utisku da nigde nikog nema, kao sto ni nema.

Ne znam popodne kako je.

Bove koje su bile, vise ih nema, apsolutno ne znam zasto i ne vidim razlog za uklanjanje.

Zvanično sam se izgubio danas... 😁 stazice unutar Ade se nastavljaju u nedogled... neke su baš slabo raskrčene... al kad kreneš misliš sve, sad će proširenje, sad će kraj... ono sve gore i uže... isprskao sam se protiv komaraca dobro... al ipak su malo grizli...

Screenshot_20240723-161821_Maps.jpg

Danas je Ada najpustija ove sezone...

jer je jutros u jutarnjem prognoza bila kiša pljiskovi i grmljavina i to ceo dan za Beograd... sva 4 grafička prikaza su bili pljusak za vreme od ujutru do uveče...

Moša 🙂

#biljanavraneš
#vremenskaprognoza
#jutarnjidnevnik
20240724_161049.jpg

Vrh