Šta je novo?

Hoteli Beograda

To je onaj nelegalni hotel u spsicevoj zaduzbini ciji je vlasnik mudrovao kako eto on oce da ostavi nesto iza sebe pa je adptiro nelegalno dio spasiceve zaduzbine malz a drzava dozvoljava , uzmito naravno

Direktore, sad sam proveravao na netu Spasićeva zadužbina se ne nalazi na broju 25
http://www.zaduzbinanspasica.rs/galerija-lat.html
knez mihajlova 19
knezamihaila19-2.jpg

knez mihajlova 33
kneza-mihaila-broj-33.jpg

knez mihajlova 37
knezamihaila37-1.jpg

knez mihajlova 47
knezamihaila47-1.jpg

Dok ne rešimo dilemu evo još par fotki Hotela Prince Hall **** u Knez MIhajlovoj :
103642095278250440065046.jpg

103671595278914539998637.jpg

103383085278910606665697.jpg

104254065278912473332173.jpg

104054495278915339998553.jpg

Evo još podataka o nepokretnoj imovini Nikole Spasića
http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%97%D0%B0 ... 1%9B%D0%B0
Непокретна имовина Николе Спасића коју је дао за оснивање Задужбине састојала се од четири зграде, и то:

Кнеза Михаила број 19 и Обилићев венац број 17.
Кнеза Михаила број 33 и Ђуре Јакшића број 1.
Кнеза Михаила број 37 и Вука Караџића број 8.
Кнеза Михаила број 47 (улична и дворишна), Николе Спасића број 2 и 2а, Краља Петра број 18.

direktor":2pbnmaid je napisao(la):
To je onaj nelegalni hotel u spsicevoj zaduzbini ciji je vlasnik mudrovao kako eto on oce da ostavi nesto iza sebe pa je adptiro nelegalno dio spasiceve zaduzbine malz a drzava dozvoljava , uzmito naravno

Direktore,mislim da smo rešili dilemu,radi se o zgradi u Knez Mihajlovoj 33

Zadužbina Nikole Spasića pretvorena u hotel
Tanjug | 15. 04. 2008. - 18:45h | Komentara: 5
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/38089/ ... na-u-hotel

Zadužbina Nikole Spasića u Knez Mihailovoj ulici 33, koja je zaveštanjem tog trgovca i dobrotvora ostavljena za unapređenje privrede i zdravlja srpskog naroda, pretvorena je u hotel, bez saglasnosti države i dozvole, što je protivno pravilima o zaštiti velikog kulturnog dobra za koje je proglašena, rekao je danas advokat i član Upravnog odbora te zadužbine Vojin Đekić.

On je na konferenciji za novinare rekao da je ta nacionalizovana zgrada zadužbine, prema pravosnažnoj presudi Prvog opštinskog suda u Beogradu, proglašena za državnu svojinu, a kasnije za kulturno dobro od velikog značaja za Republiku Srbiju i da se nalazi u okviru kulturno- istorijske celine knez Mihailove ulice, koja je takođe kulturno dobro od izuzetnog značaja za Republiku.
Vlasnik preduzeća "Rezime group" Miomir Hreljac otvorio je u zgradi zadužbine hotel pod nazivom "Hotel Rezime Crown-art and Gallery Residence", protivno rešenju o zabrani rekonstrukcije i adaptacije zgrade i rešenju o obustavi radova, koju su izdali Republička građevinska inspekcija i Republički zavod za zaštitu spomenika kulture u Beogradu, rekao je Đekić.
On je objasnio da je preduzeće "Jugoelektro" koje ima pravo na korišćenje prvog i drugog sprata zgrade zadužbine dalo u zakup celu zgradu sa prizemljem, podrumom, tavanom i dvorištem preduzeću "Rezime group" vlasnika Miomira Hreljaca radi pretvaranja tog poslovnog prostora u hotel i dodao da je korisnik prizemlja zgrade opština Stari grad.
"Hreljac plaća zakupninu Jugoelektru umesto državi", rekao je on i dodao da "kada se na takvoj zgradi koja je proglašena za kulturno dobro od velikog značaja za Republiku, menja čak i jedan prozor, mora za to da se dobije odgovarajuća dozvola".
On je istakao da su predstavnici zdužbine podneli zahteve Ministarstvu za infrastrukturu, građevinskoj inspekciji i drugim nadležnim organima i zatražio od nadležnih republičkih inspekcija da zatvore hotel.

Đekić je rekao da ni vlast nije dovoljno uradila da se rešenje o zabrani adaptacije i obustavi radova u zadužbini sprovedu delo i dodao da se "Hreljac na taj način podsmeva organima države i smatra da je on iznad zakona".
Predsednik Upravnog odbora zadužbine Nikole Spasića Živorad Gajić kazao je da je zadužbina nastala 1922. godine testamentom narodnog dobrotvora i srpskog trgovca Spasića i da su ranije od njenih prihoda napravljene tri bolnice, jedan dom za stare i zgrada na Starom sajmištu.

Meni taj objekat sa slike više liči na kuću u ulici Kneza Miloša 93. Intimno bih više voleo nju da srede. :)

cosmic":2mneu73v je napisao(la):
Meni taj objekat sa slike više liči na kuću u ulici Kneza Miloša 93. Intimno bih više voleo nju da srede. :)

I ja bih voleo, jer ne verujem da će moći da se gradi hotel na lokaciji KM 66. Na sajtu sam video da se radi studija izvodljivosti za budući hotel.

Градоначелник је подсетио да је град прихватио већи број сугестија које су му грађевинске фирме из престонице изложиле у последње време.

– То су управо савети које ћемо ми као град Београд предложити током израде новог закона о планирању и изградњи, с обзиром да имамо представника у Радној групи на нивоу Републике. Такође је идентификовано неколико великих пројеката, попут Београда на води, почетак изградње новог хотела Југославија, пројекат изгарадње комплекса код бивше фабрике „Беко” на Дорћолу – вредне 220 милиона евра, такође пројекти који су планирани да се граде на Аутокоманди, изградња хотела „Хилтон”, и све то у вредности од неколико милијарди евра, који у наредне две три године могу у потпуности да промене перспективу града и грађевинске индустрије – указао је градоначелник.

Izvor: Grad Beograd

Naravno, kako najviti izgradnjunekoliko hotela u Beogrdu, a ne pomenuti Hilton :laugh:

Nevezano za ovu temu, ali zanimljivo je kako je poželjnije upotrebiti eufemizam "projekti koji su planirani da se grade na Autokomandi" nego reći "Delta planet" ili "Deltin" tržni centar :D

Da li to znači da će se Hilton graditi na Autokomandi ili se lokacija čuva u tajnosti :laugh:

Priča o "Hiltonu" od pre 7 godina
Četiri firme žele da postanu deo svetskog hotelskog lanca :fijasko:
„Hilton“ stiže u grad
B. Jelovac | 26. 03. 2007. - 12:02h | Komentara: 0

Kad bi se ostvarile sve lepe želje vlasnika nekih od najekskluzivnijih zgrada i lokacija u gradu, Beograd bi dobio najmanje četiri „Hilton“ hotela. U poslednjih šest meseci čak pet velikih investitora hvalilo se pregovorima sa ovim čuvenim hotelskim lancem. Za licencu će se kandidovati „Todor“, Privredna komora Srbije, slovenački „Korpo“, austrijska „Soravia grupa“ i američko-švajcarski „Prajvat prodžekt menadžment“.
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/535/Hi ... ize-u-grad

Kod nas postoji bizarna korelacija između lažnih najava, praznih obećanja i termina "Hilton" :D mislim i da sam ranije napisao na forumu da mi se, uptavo iz tog razloga, "Hilton" ogadio. Mislim, nema to veze sa samim hotelskim lancem koliko sa našim malograđanskim poimanjem "Hiltona" kao nečega užasno važnog, prestižnog i luksuznog, kao nečega što bi svaki grad koji sebe smatra metropolom morao da ima. I otud sve te opsesivne najave "Hiltona" svuda i u svakoj situaciji. Nema gde ga nismo gradili - u Rajićevoj, na mestu Tri lista duvana, kod Marakane, u Kralja Milana, u Skadarliji, u Starom mlinu, u Knezu, u Plazi, u Sarajevskoj, kod Arene... "Hilton", "Hilton", "Hilton"... Dosadno je postalo. "Ikea", "Lidl", pa "Hilton" - sveto trojstvo najava u Srbiji.

Hajde sad malo da kačimo slike nečega što se actually gradi - "Holiday Inn Express":

holidayinnex1.jpg

holidayinnex2.jpg

Prica o Hiltonu je postala toliko izlizana da cu poverovati tek kad budem video hotel sa logom.Ostali hotelski lanci su se mnogo manje pominjali Seraton (lokacija u Kralja Milana) jednom su cak pomenuli Movenpick (lokacija kod Sajma),to su samo price. Uskoro update i od mene :)

A kad sam ja reko da ce prodavati apartmane davno to je tzv apart hotel gdje se prodaje soba koju imas pravo da korsitis tipa 3 sedmice a od ostalog rentiranja tokom godine dobijas dio novca

Nadam se da će ga uskoro završiti (jeste da će biti kašnjenje cca 5 godina) . Apart hotel će imati 12 apartmana,kategorija 5 zvezdica biće jako prostrani , a biće i mesta za uživanje i opuštanje :vops:
5-spa-1.jpg

Bas me zanima koji je to Hilton hotel koji je gradonačelnik spominjao. Mora da je je mislio na Rajićevu?

Може ли ми неко објаснити шта значи ово "Гарни"?!
Видео сам то на више локација у граду да уз називе хотела стоји и то Гарни, па ме збуњује шта то означава?!

nombre":tc0uhjiq je napisao(la):
Bas me zanima koji je to Hilton hotel koji je gradonačelnik spominjao. Mora da je je mislio na Rajićevu?

I mene živo zanima, mnogo se licitiralo lokacijom budućeg hotela

Nick Slaughter":kjlwfbwj je napisao(la):
Може ли ми неко објаснити шта значи ово "Гарни"?!
Видео сам то на више локација у граду да уз називе хотела стоји и то Гарни, па ме збуњује шта то означава?!

Označava uslugu tipa noćenje i doručak

Vrh